Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Καλησπέρα και παλι απο αρχάριο με Kenton 4b. Αν και θα τα έχετε  ξαναπεί, Το εμαγιέ μαντέμι στις σχάρες θέλει νερό & σαπούνι/πλ. πιάτων/λιποκαθαριστες ή σκετο νερό ή βούρτσα; Βέβαια βλέπω κάποια στιγμή να πηγαινω σε ανοξείδωτο αργότερα απο μια γνωστή βιοτεχνία εδω που φτιάχνει αλλα αργότερα. Ευχαριστώ 

Δημοσ.

Πρέπει να αλλάξω πάλι για δεύτερη φορά τους διαχυτες της campingaz series 3 L...Έχουν σαπίσει..

Το μου προτείνετε να πάρω?Πάλι από campingaz η κάτι άλλο?

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, daPro είπε

Πρέπει να αλλάξω πάλι για δεύτερη φορά τους διαχυτες της campingaz series 3 L...Έχουν σαπίσει..

Το μου προτείνετε να πάρω?Πάλι από campingaz η κάτι άλλο?

Δεύτερη φορά στα πόσα χρόνια? Μήπως να παραγγείλεις custom τίποτα ανοξείδωτους?

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Δεύτερη φορά στα πόσα χρόνια? Μήπως να παραγγείλεις custom τίποτα ανοξείδωτους?

Άλλαξα πριν 2 χρονια  απτην campingaz..

Δημοσ.

Νομίζω δεν δικαιολογείται εκτός αν μενεις δίπλα στην θάλασσα ξέρω φως και έχεις τέρμα υγρασία. Εγώ θα έφτιαχνα ανοξειυ να ξεμπερδεψω 

Δημοσ.
Στις 17/11/2023 στις 9:43 ΠΜ, Amaretos είπε

Αν εχεις χαμηλους του καυστηρες δεν θα εχεις θεμα λογικα, αλλα οπως και να εχει ριχνε καμια ματια που και που, συνηθως αμα δες μπολικο ασπρο καπνο κατι πηρε φωτια :) και δεν ειναι ο πάπας!

Και Πέμπτες καπνίζουμε ;) 1η δοκιμη με πανσετα βγηκε παρα πολυ καλη, 4.5-5 ωρες συνολο

 

1700208133258 (Medium).jpg

1700208133254 (Medium).jpg

1700208133249 (Medium).jpg

Με έστειλες για ύπνο 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, daPro είπε

Πρέπει να αλλάξω πάλι για δεύτερη φορά τους διαχυτες της campingaz series 3 L...Έχουν σαπίσει..

Το μου προτείνετε να πάρω?Πάλι από campingaz η κάτι άλλο?

Αν δεν σου καλύπτει η εγγύηση να τις πάρεις τσάμπα, φτιάξε ανοξείδωτο να ξεμπερδεύεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/11/2023 στις 8:10 ΜΜ, Varnavas89 είπε

Καλησπέρα και παλι απο αρχάριο με Kenton 4b. Αν και θα τα έχετε  ξαναπεί, Το εμαγιέ μαντέμι στις σχάρες θέλει νερό & σαπούνι/πλ. πιάτων/λιποκαθαριστες ή σκετο νερό ή βούρτσα; Βέβαια βλέπω κάποια στιγμή να πηγαινω σε ανοξείδωτο αργότερα απο μια γνωστή βιοτεχνία εδω που φτιάχνει αλλα αργότερα. Ευχαριστώ 

Έχω Kenton 4b ακριβώς ένα χρόνο. Μετά από κάθε ψήσιμο ανάβω στο μαξ τους καυστήρες για 3-4 λεπτά και παίρνω την βούρτσα της Naterial και τρίβω τα υπολείμματα των σχαρών. Βεβαιώνομαι ότι έχω κλείσει τους καυστήρες και την σκεπάζω αφού κρυώσει. Δεν έχει πάθει απολύτως τίποτα.

Η βούρτσα https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/vourtsa-naterial-plancha-alpha-apo-anoxeidoto-atsali-81966336

Δεν λαδώνω τις σχάρες, δεν έχουν σκουριάσει, δεν έχουν γρατσουνιές. Μόνο όταν είναι καθαρές τις λαδώνω πριν ψήσω.

Για τον καθαρισμό τους τις μουλιάζω σε ένα μεγάλο ταψί σε ζεστό νερό και μία μία στον νεροχύτη κανονικό πλύσιμο με σφουγγάρι και υγρό σαπούνι κουζίνας. Την τελευταία φορά έπεσαν στα χέρια της συζύγου που χρησιμοποίησε και μαχαίρι μου είπε και εγώ φρίκαρα αλλά δεν έπαθαν τίποτα. Με το πράσινο του σφουγγαριού όλα καλά.

9 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Για καθάρισμα κάδου τι διαδικασία ακολουθείτε;

Αφαιρείς τις σχάρες και τις καθαρίζεις κάπου αλλού. Έχεις ζεστάνει μια φορά τον κάδο ήδη και έχεις τρίψει τους φλογοκρύπτες με βούρτσα για να πέσουν μέσα τα υπολείμματα. Τους αφαιρείς, ξαναζεσταίνεις, σβήνεις.

Σκεπάζεις τους καυστήρες με αλουμινόχαρτο. Παίρνεις το μεταλλικό πλατύ μέρος της https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/vourtsa-naterial-plancha-alpha-apo-anoxeidoto-atsali-81966336 ή κάποιας μικρής σπάτουλας μπορεί και πλαστικής για καθαρισμό και σπρώχνεις όλα τα λίπη και υπολείμματα προς τα κάτω. Αφαιρείς τα χοντρά με παλιά πανάκια ή χαρτί κουζίνας. Περνάς με σπρέι με έναν λιποδιαλυτή ή καθαριστικό φούρνων κατά προτίμηση οικολογικό - δεν προτείνω εδώ τίποτα καλή τύχη - τον αφήνεις να δράσει και ξαναπερνάς με πανάκι. Ξανά και ξανά στις γωνίες ιδιαίτερα με πανάκι και αιχμηρό αντικείμενο, προσοχή μην γδάρεις αν και δεν είναι εύκολο να την γδάρεις, εκτός αν είσαι άγαρμπος. Αν μείνει κάτι στον κάδο με ισχυρότερο λιποδιαλυτή στα συγκεκριμένα σημεία, όχι τόσο οικολογικό.

Εγώ μετά περνάω με ατμοκαθαριστή. Ξανά πέρασμα με βιολογικό καθαριστικό και πανάκι αν βγαίνουν μαυρίλες ακόμα. Βγάλσιμο κάτω ταψιού πλύσιμο. Αφαιρώ τα αλουμινόχαρτα από τους καυστήρες. Στους 10 μήνες παρατήρησα ένα στρωματάκι σκουριάς επιφανειακής σε αυτούς. Αλουμινόχαρτο με WD40 τρίψιμο, καθάρισαν. Εξωτερικό καθάρισμα με σπρέι και πανάκια, ιδιαίτερα τα πλαϊνά. Βάζω πίσω το ταψί.

Άναμα για 10-15 λεπτά να καούν όλα και να στεγνώσει απολύτως. Μετά βάζω πίσω και τις σχάρες και την σκεπάζω.

Το οικολογικό καθαριστικό είναι το blue velvet αλλά δεν είναι ισχυρό. Μίλησα επίσης για άγαρμπους και σκουριές. Έχει τύχει συνάδελφος ψήστης να δείχνει φωτογραφίες με σκουριές που είχαν και χτυπήματα δίπλα, να του λέμε την χτύπησες και να μην το παραδέχεται. Να την προσέχεις γενικά την ψησταριά σου γιατί είναι οικονομικής σειράς αν και πολύ ποιοτική από ότι φαίνεται.

Επεξ/σία από netagra
  • Like 5
Δημοσ.

Ξυπνάω σήμερα το πρωί, βλέπω ότι από τον αέρα η κουκούλα που είχα στην Napoleon (F365, με τον πλαϊνό καυστήρα) πρέπει να έχει φτάσει Σαλαμίνα τώρα που μιλάμε...

Έχει κάποιος να προτείνει κάποια με καλό vfm ; (ήτοι όχι από Naopoleon...)

  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, netagra είπε

Έχω Kenton 4b ακριβώς ένα χρόνο. Μετά από κάθε ψήσιμο ανάβω στο μαξ τους καυστήρες για 3-4 λεπτά και παίρνω την βούρτσα της Naterial και τρίβω τα υπολείμματα των σχαρών. Βεβαιώνομαι ότι έχω κλείσει τους καυστήρες και την σκεπάζω αφού κρυώσει. Δεν έχει πάθει απολύτως τίποτα.

Η βούρτσα https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/vourtsa-naterial-plancha-alpha-apo-anoxeidoto-atsali-81966336

Δεν λαδώνω τις σχάρες, δεν έχουν σκουριάσει, δεν έχουν γρατσουνιές. Μόνο όταν είναι καθαρές τις λαδώνω πριν ψήσω.

Για τον καθαρισμό τους τις μουλιάζω σε ένα μεγάλο ταψί σε ζεστό νερό και μία μία στον νεροχύτη κανονικό πλύσιμο με σφουγγάρι και υγρό σαπούνι κουζίνας. Την τελευταία φορά έπεσαν στα χέρια της συζύγου που χρησιμοποίησε και μαχαίρι μου είπε και εγώ φρίκαρα αλλά δεν έπαθαν τίποτα. Με το πράσινο του σφουγγαριού όλα καλά.

Αφαιρείς τις σχάρες και τις καθαρίζεις κάπου αλλού. Έχεις ζεστάνει μια φορά τον κάδο ήδη και έχεις τρίψει τους φλογοκρύπτες με βούρτσα για να πέσουν μέσα τα υπολείμματα. Τους αφαιρείς, ξαναζεσταίνεις, σβήνεις.

Σκεπάζεις τους καυστήρες με αλουμινόχαρτο. Παίρνεις το μεταλλικό πλατύ μέρος της https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/vourtsa-naterial-plancha-alpha-apo-anoxeidoto-atsali-81966336 ή κάποιας μικρής σπάτουλας μπορεί και πλαστικής για καθαρισμό και σπρώχνεις όλα τα λίπη και υπολείμματα προς τα κάτω. Αφαιρείς τα χοντρά με παλιά πανάκια ή χαρτί κουζίνας. Περνάς με σπρέι με έναν λιποδιαλυτή ή καθαριστικό φούρνων κατά προτίμηση οικολογικό - δεν προτείνω εδώ τίποτα καλή τύχη - τον αφήνεις να δράσει και ξαναπερνάς με πανάκι. Ξανά και ξανά στις γωνίες ιδιαίτερα με πανάκι και αιχμηρό αντικείμενο, προσοχή μην γδάρεις αν και δεν είναι εύκολο να την γδάρεις, εκτός αν είσαι άγαρμπος. Αν μείνει κάτι στον κάδο με ισχυρότερο λιποδιαλυτή στα συγκεκριμένα σημεία, όχι τόσο οικολογικό.

Εγώ μετά περνάω με ατμοκαθαριστή. Ξανά πέρασμα με βιολογικό καθαριστικό και πανάκι αν βγαίνουν μαυρίλες ακόμα. Βγάλσιμο κάτω ταψιού πλύσιμο. Αφαιρώ τα αλουμινόχαρτα από τους καυστήρες. Στους 10 μήνες παρατήρησα ένα στρωματάκι σκουριάς επιφανειακής σε αυτούς. Αλουμινόχαρτο με WD40 τρίψιμο, καθάρισαν. Εξωτερικό καθάρισμα με σπρέι και πανάκια, ιδιαίτερα τα πλαϊνά. Βάζω πίσω το ταψί.

Άναμα για 10-15 λεπτά να καούν όλα και να στεγνώσει απολύτως. Μετά βάζω πίσω και τις σχάρες και την σκεπάζω.

Το οικολογικό καθαριστικό είναι το blue velvet αλλά δεν είναι ισχυρό. Μίλησα επίσης για άγαρμπους και σκουριές. Έχει τύχει συνάδελφος ψήστης να δείχνει φωτογραφίες με σκουριές που είχαν και χτυπήματα δίπλα, να του λέμε την χτύπησες και να μην το παραδέχεται. Να την προσέχεις γενικά την ψησταριά σου γιατί είναι οικονομικής σειράς αν και πολύ ποιοτική από ότι φαίνεται.

 

Όταν ξεκίνησα να διαβάζω, περίμενα δύο - τρεις παραγράφους πχ μετά το ψήσιμο αυτό, κάθε 5-6 αυτό , 1-2 φορές το χρόνο το άλλο...😅

 

Τελικά, έγραψες εγχειρίδιο 👍

 

Ωραίος 🤗

 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...