voliotis_gr Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, alimentas είπε Δεν νομιζω οτι ειναι κατι δυσκολο.3 μικρες ραβδους θελει καθετα σαν βαση κ οι υπολοιπες μεγαλες οριζοντια για να πατανε στις μικρες κ να γινει η συγκολληση.Το θεμα ειναι οτι για καποιον που δεν εχει ιδεα ή τα εργαλεια ο σιδερας ειναι απαραιτητος για να γινει σωστη δουλεια. Φιλε volioti ποσα χιλιοστα/εκατοστα κενο αφηνεις ωστε να μην υπαρχουν θεματα με της διαστολη που ειπες??? 2-3 χιλιοστά είναι οκ Για τη weber θα τη φτιαξω με λάμα με τα μετρα της μαντεμενιας δηλαδή το φάρδος της λάμας 10mm και το πάχος 5mm αλλά μπορεί να βαλω και τετράγωνο 10χ10 ανάλογα το κοστος Επεξ/σία 11 Μαΐου 2020 από voliotis_gr 1
Morosana Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, voliotis_gr είπε 2-3 χιλιοστά είναι οκ Για τη weber θα τη φτιαξω με λάμα με τα μετρα της μαντεμενιας δηλαδή το φάρδος της λάμας 10mm και το πάχος 5mm Πολύ ωραία ιδέα το σκεφτόμουν και γω για μασίφ inox. Μήπως είναι καλύτερα να είναι βέργα αντί για λάμα;
voliotis_gr Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 7 λεπτά πριν, Morosana είπε Πολύ ωραία ιδέα το σκεφτόμουν και γω για μασίφ inox. Μήπως είναι καλύτερα να είναι βέργα αντί για λάμα; Το καλυτερο για μένα είναι το τετράγωνο 10χ10 τόσο είναι και το φάρδος της μαντεμενιας αλλά είναι και το κοστος μεγαλυτερο 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Παιδιά μην κοιτάτε μόνο τα νούμερα. Το θέμα είναι στην πράξη τι γίνεται. Πχ μια Weber/Broil με 2 καυστήρες έχει διαφορετικά νούμερα από μία με 3, με 4 κλπ. Στην πράξη όμως τα μοντέλα αυτά θα πιάσουν ίδιες θερμοκρασίες. Θα μου πεις γιατί όμως να μην πάρω πχ την outdoor chef με 3 καυστήρες που βγάζει πιο πολλά btu από την αντίστοιχη Weber? Γιατί ναι μεν μπορεί να βγάζει πιο πολλά, αλλά να μην πιάνει ίδιες θερμοκρασίες γιατί μπάζει/χάνει λόγω σχεδιασμού και υλικών. Όπως επίσης γιατί αλλού μπορεί να πιάνει η σχάρα 300 βαθμούς και λίγο πιο δίπλα 250. Και γιατί όταν την ανοίγεις να κάνεις ένα γύρισμα θέλει δέκα λεπτά να ξαναπιασει θερμοκρασία. Σε ένα σωστό BBQ θα έχεις γενικά και λιγότερα από αυτά τα προβλήματα όσον αφορά θερμοκρασίες. Υπάρχουν και άλλα συν που τα έχουν πει πολλοί κατά καιρούς. Σίγουρα δεν παίρνεις τέλειο BBQ με 600-700€ που έχουν τα spirit, gem, monarch κλπ, αλλά σίγουρα παίρνεις κάτι αξιόλογο που θα σου κρατήσει χρόνια και θα κάνει απόσβεση των χρημάτων του. Αν ανέβεις σε signet/genesis παίρνεις κάτι παραπάνω και πάει λέγοντας. 6 λεπτά πριν, voliotis_gr είπε Το καλυτερο για μένα είναι το τετράγωνο 10χ10 τόσο είναι και το φάρδος της μαντεμενιας αλλά είναι και το κοστος μεγαλυτερο Τι κόστος υπολογίζεις τα υλικά περίπου? Απλά να ξέρουμε τι παίζει. 3
voliotis_gr Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, voliotis_gr είπε Δεν νομιζω οτι ειναι κατι δυσκολο.3 μικρες ραβδους θελει καθετα σαν βαση κ οι υπολοιπες μεγαλες οριζοντια για να πατανε στις μικρες κ να γινει η συγκολληση.Το θεμα ειναι οτι για καποιον που δεν εχει ιδεα ή τα εργαλεια ο σιδερας ειναι απαραιτητος για να γινει σωστη δουλεια. Καλυτερα ειναι να βαλεις 2 οριζοντια και μετα τα καθετα που στη weber ειναι 26 με φαρδος 10mm και κενο μεταξυ τους 13mm Προχειρα που μετρησα γυρω στα 50-60€ για τετραγωνο 10χ10 θα χρειαστει περιπου 13 μετρα inox x 4,40/μετρο Επεξ/σία 11 Μαΐου 2020 από voliotis_gr
alimentas Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Ναι εχεις δικιο. Για μενα η πιο σωστη σχαρα ψησιματος.9mm παχος.Σιγουρα βγαινει πιο φτηνα να την φτιαξεις κ την εχεις για παντα 3
filippos_kar Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Υπάρχει της weber και πόσο κάνει? Ή μήπως από τρίτο κατασκευαστή?
voliotis_gr Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, filippos_kar είπε Υπάρχει της weber και πόσο κάνει? Ή μήπως από τρίτο κατασκευαστή? https://www.skroutz.gr/s/13831650/Weber-Σχάρα-Inox-Ψησίματος-Gourmet-Spirit-59x44.html
SagoniasSlutRos Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 7 λεπτά πριν, voliotis_gr είπε https://www.skroutz.gr/s/13831650/Weber-Σχάρα-Inox-Ψησίματος-Gourmet-Spirit-59x44.html Νομίζω είναι για τη spirit 1 αυτή.
voliotis_gr Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Νομίζω είναι για τη spirit 1 αυτή. Οποτε της spirit II μπορεί να είναι ακριβοτερη το μέγεθος νομιζω ταιριαζει Επεξ/σία 11 Μαΐου 2020 από voliotis_gr
filippos_kar Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Το σκεφτόμουν και γω για inox. Χωρίς gbs και τέτοια όμως, απλή
tsiro7 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Οι σχαρες με λίγη φροντίδα δεν παθαίνουν τπτ για πολλά πολλά χρόνια, εκεί που θα χρειαστεί αλλαγή σίγουρα είναι στις flavorized bars, τα οποία στην Spirit, σορρυ κιόλας αλλά είναι για τα μπάζα η ποιότητα. Για αυτό και 2 μόνο χρόνια εγγύηση. Εκεί σίγουρα μετά θα θέλουν αλλαγή με inox DIY.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, tsiro7 είπε Οι σχαρες με λίγη φροντίδα δεν παθαίνουν τπτ για πολλά πολλά χρόνια, εκεί που θα χρειαστεί αλλαγή σίγουρα είναι στις flavorized bars, τα οποία στην Spirit, σορρυ κιόλας αλλά είναι για τα μπάζα η ποιότητα. Για αυτό και 2 μόνο χρόνια εγγύηση. Εκεί σίγουρα μετά θα θέλουν αλλαγή με inox DIY. Συμφωνώ και στα δύο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι λέει η Weber ότι δεν πειράζει αν έχουν σκουριάσει τα flavourised bars, αρκεί να μην έχουν τρυπήσει. Δεν ξέρω δλδ κατά πόσο είναι υγιεινό, παρόλο που δεν έρχεται σε επαφή με φαγητό.
tsiro7 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Συμφωνώ και στα δύο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι λέει η Weber ότι δεν πειράζει αν έχουν σκουριάσει τα flavourised bars, αρκεί να μην έχουν τρυπήσει. Δεν ξέρω δλδ κατά πόσο είναι υγιεινό, παρόλο που δεν έρχεται σε επαφή με φαγητό. Στα entry level bbq των μεγάλων εταιριών πληρώνεις κυρίως όνομα και καλή κατανομή θερμότητας που οφείλεται κυρίως στα υλικά του κάδου και το σχεδιασμό νομίζω. Κατά τα άλλα η ποιότητα κατασκευής δεν είναι πολύ ανώτερη από bbq φασον με 5-6 καυστήρες. Εκεί όμως που υπερτερούν χαοτικά είναι στον κάδο. Τώρα αυτό που λέει η weber για τη σκουριά είναι ότι αν σου σκουριασουν στα 2 χρόνια δεν θα σε καλύψουμε, δεν τρυπησανε δα ρε αδερφέ😅 Κράζω κράζω αλλά αύριο θα την παραγγείλω 😂 Επεξ/σία 11 Μαΐου 2020 από tsiro7 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 4 λεπτά πριν, tsiro7 είπε Στα entry level bbq των μεγάλων εταιριών πληρώνεις κυρίως όνομα και καλή κατανομή θερμότητας που οφείλεται κυρίως στα υλικά του κάδου και το σχεδιασμό νομίζω. Κατά τα άλλα η ποιότητα κατασκευής δεν είναι πολύ ανώτερη από bbq φασον με 5-6 καυστήρες. Εκεί όμως που υπερτερούν χαοτικά είναι στον κάδο. Τώρα αυτό που λέει η weber για τη σκουριά είναι ότι αν σου σκουριασουν στα 2 χρόνια δεν θα σε καλύψουμε, δεν τρυπησανε δα ρε αδερφέ😅 Κράζω κράζω αλλά αύριο θα την παραγγείλω 😂 Συν το ότι θα βγάλει άνετα μια δεκαετία ο σκελετός. Στη Weber θα σκουριάσουν τα flavourised bars, αλλά όχι τα υπόλοιπα μέρη. Και αν χρειαστείς ανταλλακτικά θα βρεις. Όπως είπες, η spirit είναι το entry level μοντέλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα