Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν ωραία έγιναν τα παιδάκια φυσικά στν πρώτη δόση που έβαλα ειχε πιο πολλές αναφλέξεις(πάλευα λίγο), μετα στέγνωσα πριν τα βάλω και ηταν καλύτερα..

  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Varnavas89 είπε

Λοιπόν ωραία έγιναν τα παιδάκια φυσικά στν πρώτη δόση που έβαλα ειχε πιο πολλές αναφλέξεις(πάλευα λίγο), μετα στέγνωσα πριν τα βάλω και ηταν καλύτερα..

Λοιπόν, εμένα μου αρέσει να τα παίρνω χοντροκομμένα, να τα ψήνω σιγά σιγά με πολλά γυρίσματα. Έτσι ούτε αναφλεξεις έχω, και προλαβαίνει να λιώσει το λίπος εξωτερικά και να μείνουν ζουμερά μέσα. Αν θυμάμαι καλά 62 βαθμούς είναι έτοιμα, αλλά τσέκαρε το φυσικά. Τρώγονται medium όπως το μοσχάρι.

  • Like 2
Δημοσ.

για γαστρα που να μπαινει στην ψησταρια τι προτείνετε?Κοιταω μονο μαντεμενιες ή και αλλες?Εκανα μια δοκιμη με χοιρινη σπαλα τα χριστουγεννα με μια κεραμικη γαστρα.Μια χαρα βγηκε σε ολους αρεσε πολυ.3.5 ωρες ,τερμα χαμηλα και οι τρεις καυστηρες ,150 βαθμους ελεγε το θερμομετρο της kenton.Και παρολο που ειχα βαλει απο κατω μια πετρα για πιτσα τετραγωνη που εχω ,ελαχιστα παραψηθηκε λιγο στον πατο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Λοιπόν, εμένα μου αρέσει να τα παίρνω χοντροκομμένα, να τα ψήνω σιγά σιγά με πολλά γυρίσματα. Έτσι ούτε αναφλεξεις έχω, και προλαβαίνει να λιώσει το λίπος εξωτερικά και να μείνουν ζουμερά μέσα. Αν θυμάμαι καλά 62 βαθμούς είναι έτοιμα, αλλά τσέκαρε το φυσικά. Τρώγονται medium όπως το μοσχάρι.

Βασικα έπρεπε να τα στεγνώσω νπριν βαλω μαριναδα αλλα βαριόμουν, αλλα και παλι επαιζα με τις εντάσεις,. είχα σταθερά 200β ακομη και με ανοιχτό καπάκι και ηταν οκ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostaskontis είπε

για γαστρα που να μπαινει στην ψησταρια τι προτείνετε?Κοιταω μονο μαντεμενιες ή και αλλες?Εκανα μια δοκιμη με χοιρινη σπαλα τα χριστουγεννα με μια κεραμικη γαστρα.Μια χαρα βγηκε σε ολους αρεσε πολυ.3.5 ωρες ,τερμα χαμηλα και οι τρεις καυστηρες ,150 βαθμους ελεγε το θερμομετρο της kenton.Και παρολο που ειχα βαλει απο κατω μια πετρα για πιτσα τετραγωνη που εχω ,ελαχιστα παραψηθηκε λιγο στον πατο.

Οπωσδήποτε μαντέμι η γάστρα. Ιδανικά να είναι πορσελανάτο μαντέμι. Κάνουν φανταστικό φαγητό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ivas75 είπε

Οπωσδήποτε μαντέμι η γάστρα. Ιδανικά να είναι πορσελανάτο μαντέμι. Κάνουν φανταστικό φαγητό. 

Αυτην την κλασική εμαγιέ που έχουμε δεν κάνει να μπει στην ψησταριά;;

Επεξ/σία από Varnavas89
Δημοσ.
8 ώρες πριν, kostaskontis είπε

για γαστρα που να μπαινει στην ψησταρια τι προτείνετε?Κοιταω μονο μαντεμενιες ή και αλλες?Εκανα μια δοκιμη με χοιρινη σπαλα τα χριστουγεννα με μια κεραμικη γαστρα.Μια χαρα βγηκε σε ολους αρεσε πολυ.3.5 ωρες ,τερμα χαμηλα και οι τρεις καυστηρες ,150 βαθμους ελεγε το θερμομετρο της kenton.Και παρολο που ειχα βαλει απο κατω μια πετρα για πιτσα τετραγωνη που εχω ,ελαχιστα παραψηθηκε λιγο στον πατο.

Οι μαντεμενιες με κεραμική επίστρωση βολεύουν περισσότερο στη συντήρηση. Οι σκετες μαντεμι μπορούν να μπουν και σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες, αλλά θέλουν συντήρηση. 

Δημοσ.
Στις 27/12/2023 στις 5:15 ΜΜ, Varnavas89 είπε

Λοιπόν ωραία έγιναν τα παιδάκια φυσικά στν πρώτη δόση που έβαλα ειχε πιο πολλές αναφλέξεις(πάλευα λίγο), μετα στέγνωσα πριν τα βάλω και ηταν καλύτερα..

Ωραίος! την επόμενη φορά θα γίνουν ακόμη καλύτερα, αγαπημένος μεζές τα παϊδακια και για μένα , αυτή από ένα παλιότερο ψήσιμο τραγανά από έξω και ζουμερά μέσα (μην ρωτήσεις θερμοκρασία  ) :)

IMG_20231229_075754.jpg

  • Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

Ωραίος! την επόμενη φορά θα γίνουν ακόμη καλύτερα, αγαπημένος μεζές τα παϊδακια και για μένα , αυτή από ένα παλιότερο ψήσιμο τραγανά από έξω και ζουμερά μέσα (μην ρωτήσεις θερμοκρασία  ) :)

IMG_20231229_075754.jpg

Ωραιότατα! Μεγαλη μου αβλεψία έπρεπε να ειχα καθαρα εντελώς φλογοκρυπες κλπ. Εγω ειχα κάνει μόνο πυρόλυση στις σχάρες.και το πλήρωσα με αναφλέξεις, παιδεμα και μια ωρα ολάκερη ψήσιμο..δεν πειράζει πρώτη φορά ηταν , ίσως και οι μεμβράνες ψησίματος δίνουν μια ασφάλεια σε αρχάριο με αρνι..

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Varnavas89 είπε

Ωραιότατα! Μεγαλη μου αβλεψία έπρεπε να ειχα καθαρα εντελώς φλογοκρυπες κλπ. Εγω ειχα κάνει μόνο πυρόλυση στις σχάρες.και το πλήρωσα με αναφλέξεις, παιδεμα και μια ωρα ολάκερη ψήσιμο..δεν πειράζει πρώτη φορά ηταν , ίσως και οι μεμβράνες ψησίματος δίνουν μια ασφάλεια σε αρχάριο με αρνι..

Yeap. φλογοκρυπτες καλο ειναι να πεντακαθαρα, μεμβρανη εγω δεν προτεινω θα γινουν σαν τηγανιτα

  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Varnavas89 είπε

Ωραιότατα! Μεγαλη μου αβλεψία έπρεπε να ειχα καθαρα εντελώς φλογοκρυπες κλπ. Εγω ειχα κάνει μόνο πυρόλυση στις σχάρες.και το πλήρωσα με αναφλέξεις, παιδεμα και μια ωρα ολάκερη ψήσιμο..δεν πειράζει πρώτη φορά ηταν , ίσως και οι μεμβράνες ψησίματος δίνουν μια ασφάλεια σε αρχάριο με αρνι..

η καθαριότητα σε μια ψησταριά  επιβάλλεται  , σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα είναι και ζωτικής σημασίας , δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε διαβάσει απο  φωτιές και  ξεφλουδίσματα στο καπάκι  μέχρι λιωμένους κάδους , όσο για την μεμβράνη   καλύτερα ΔΕΝ , οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται  στη σχάρα είναι κατα πολύ μεγαλύτερες απο αυτές των προδιαγραφών τους  καλύτερα να πάρεις μια μαντεμένια πλάκα  ή ένα σχαροτήγανο   το ίδιο είναι,   προσωπικά το ψήσιμο στη ψησταριά = ψήσιμο σε σχάρα ή σε σούβλα (χωρίς να ακουμπά πουθενά δλδ)

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

η καθαριότητα σε μια ψησταριά  επιβάλλεται  , σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα είναι και ζωτικής σημασίας , δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε διαβάσει απο  φωτιές και  ξεφλουδίσματα στο καπάκι  μέχρι λιωμένους κάδους , όσο για την μεμβράνη   καλύτερα ΔΕΝ , οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται  στη σχάρα είναι κατα πολύ μεγαλύτερες απο αυτές των προδιαγραφών τους  καλύτερα να πάρεις μια μαντεμένια πλάκα  ή ένα σχαροτήγανο   το ίδιο είναι,   προσωπικά το ψήσιμο στη ψησταριά = ψήσιμο σε σχάρα ή σε σούβλα (χωρίς να ακουμπά πουθενά δλδ)

Ναι σωστά ευτυχώς πλακα εχω ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...