Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δεν προσεξα οτι εγραψες εμμεσο. Ναι στο εμμεσο δεν θελει γυρισμα.

Εγω το βαζω και άμεσα χαμηλα με πολλα γυρισματα.

Γενικα ειναι ευκολο και οπως και να το κανεις θα βγει. Απλα χρησιμοποιησε θερμομετρο

 

Παιδιά ευχαριστώ για την βοήθεια ναι έμμεσο το έκανα κυριλέ ουτε αναφλέξεις 2-3 γυρίσματα, γύρω στην 1 ωρα και 7λ. Το ειχα 200 σταθερά, άνοιγα το απο κατω του μονο οταν άνοιγα το καπακι μην πέσει θερμοκρασία . Εδω ενα ενδεικτικό κομματι πεντανόστιμο, σαν σούβλας έγινε 

Screenshot_20240118-164606.jpg

  • Like 11
  • Thanks 1
  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Βραδιά κοτόπουλου:)

Κοτόπουλο φιλέτο με άμεσο ψήσιμο σε μέτρια φωτιά για τον έλεγχο των αναφλεξεων αλλά και για να ψηθεί μέχρι μέσα σωστά 

IMG_20240119_092632.jpg

  • Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά.
Ήρθε και για μένα η ώρα αγοράς ψησταριάς υγραερίου. Ψάχνω κάτι που να μπορεί να συντηρηθεί/καθαριστεί εύκολα μετά από κάθε χρήση. Επιθυμητή (αλλά όχι απαραίτητη) η ύπαρξη πλαινού ματιού. Το budget είναι γύρω στα 500 ευρώ.
Ομολογώ ότι έχω χαωθεί λίγο με τις τιμές, και δεν καταλαβαίνω πόσο μεγάλη διαφορά ποιοτικά μπορεί να έχει πχ μια weber και μια Kenton NATERIAL με τον ίδιο αριθμό καυστήρων, μιας και θα είναι η πρώτη μου ψησταριά, ώστε να είναι πολλαπλάσιας αξίας. Οπότε οποιαδήποτε βοήθεια/πρόταση, είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ!

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Αν μπορεις να διαθεσεις για weber/napoleon πηγαινε εκει και μην κοιτας naterial κλπ. Δεν εχουν καμια σχεση

Και αν δεν μπορώ ( που αυτό είναι και το case, μιας και ψάχνω με ταβάνι τα 500) , τι προτείνετε?

Δημοσ.

Η weber spirit 210 παιζει γυρω στα 500.

Μετα για πιο φθηνα κοιτας naterial kenton απο leroy και jamestown απο praktiker.

Αλλιως πολυ βολικες για απλα ψησιματα ειναι οι φορητες απο weber και napoleon που κοστιζουν κατω απο 500.

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, stelios82 είπε

Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά.
Ήρθε και για μένα η ώρα αγοράς ψησταριάς υγραερίου. Ψάχνω κάτι που να μπορεί να συντηρηθεί/καθαριστεί εύκολα μετά από κάθε χρήση. Επιθυμητή (αλλά όχι απαραίτητη) η ύπαρξη πλαινού ματιού. Το budget είναι γύρω στα 500 ευρώ.
Ομολογώ ότι έχω χαωθεί λίγο με τις τιμές, και δεν καταλαβαίνω πόσο μεγάλη διαφορά ποιοτικά μπορεί να έχει πχ μια weber και μια Kenton NATERIAL με τον ίδιο αριθμό καυστήρων, μιας και θα είναι η πρώτη μου ψησταριά, ώστε να είναι πολλαπλάσιας αξίας. Οπότε οποιαδήποτε βοήθεια/πρόταση, είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ!

https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proetoimasia-fagitou/bbq/broil-king-psistaria-igraeriou-gem-330-black_3493903?qId=7a240659509583f0e49589c5c5cd28a6&qIx=products_price_asc

Αν έχεις κάρτα Eurobank πώς θα σου φαινόταν αυτή;

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα ,πρώτη προσπάθεια και από εμένα σε 4,5 κιλά σπάλα χοιρινή ( 1και 40 λεπτά στους 200 βαθμούς ) την έβγαλα στους 69 και την άφησα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά, Το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ...Τα σχόλιά σας....

20240127_142027.jpg

20240127_142132.jpg

  • Like 8
Δημοσ.
4 ώρες πριν, dtsatsa είπε

Καλησπέρα ,πρώτη προσπάθεια και από εμένα σε 4,5 κιλά σπάλα χοιρινή ( 1και 40 λεπτά στους 200 βαθμούς ) την έβγαλα στους 69 και την άφησα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά, Το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ...Τα σχόλιά σας....

20240127_142027.jpg

20240127_142132.jpg

Καλησπέρα. Αυτό το κομμάτι δεν είναι σπάλα. Αυτό είναι καρέ ή μπριζόλες κόντρα που σημαίνει πιο στεγνό κρέας χωρίς ενδομυϊκό λίπος και συνδετικούς ιστούς, άρα πιο σκληρό.

ωραίο φαίνεται αλλά αν ήταν σπάλα, θα έπρεπε να φτάσει 90 τουλάχιστον. 

  • Like 2
Δημοσ.
Στις 27/1/2024 στις 3:28 ΜΜ, dtsatsa είπε

Καλησπέρα ,πρώτη προσπάθεια και από εμένα σε 4,5 κιλά σπάλα χοιρινή ( 1και 40 λεπτά στους 200 βαθμούς ) την έβγαλα στους 69 και την άφησα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά, Το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ...Τα σχόλιά σας....

20240127_142027.jpg

20240127_142132.jpg

Έμμεσο το εκανες ;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, dtsatsa είπε

Ναι.

Θέλω να κανω αγριογούρουνο κυνήγι μεθαύριο αντίστοιχα θα το τυλιξω αλουμινόχαρτο αλλά λογικά θα θέλει πολλή ώρα;

Καλησπέρα εχω αγριογούρουνο κομμάτια από κυνήγι απο οτι ειδα 160 β εμμεσο θα κανω, αλλα ποση ωρα θέλει περίπου ξέρει κανείς; ευχαριστώ 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Varnavas89 είπε

Θέλω να κανω αγριογούρουνο κυνήγι μεθαύριο αντίστοιχα θα το τυλιξω αλουμινόχαρτο αλλά λογικά θα θέλει πολλή ώρα;

Καλησπέρα εχω αγριογούρουνο κομμάτια από κυνήγι απο οτι ειδα 160 β εμμεσο θα κανω, αλλα ποση ωρα θέλει περίπου ξέρει κανείς; ευχαριστώ 

Τι κομμάτι κρέας έχεις;

Δεν είναι όλα τα κομμάτια τα ίδια. 
Γενικά το αγριογούρουνο είναι καλύτερο να έχει μαριναριστεί σε κρασί με μυρωδικά για 24 ώρες.

Έχω φάει μπριζολάκια χωρίς κόκκαλο στη σχάρα βέβαια και ήταν πολύ νόστιμα. Δες ένα σύντομο οδηγό στο link που παραθέτω:

https://www.dartagnan.com/on/demandware.static/-/Sites-dartagnan-Library/default/dwb3ad63b9/product-cooking-guides/dartagnan-cooking-guide-wild-boar.pdf

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...