Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα. Μια εβδομαδα με την spirit ii 310 με ηδη εγκατεστημενη ψησταρια καντινας με φουγαρο στο μπαλκονι (ρετιρε Θεσσαλονικη). Εντελως διαφορετικος τροπος ψησιματος! Black angus 10/10 τσιπουρα 700γρ x 2 10/10.  Χοιρινο, κοτοπουλο, burgers, «καλυτερα απο οτι στο φουρνο» (θα δουμε στο δευτερο γυρο!)


το συστημα GBS μου φαινεται gimmick 

 

Πηρα αυτο το igrill 3 αλλα σκεφτομαι να μην το χρησιμοποιησω αν φυγει με μικρη απωλεια. 
 

 

35C22AD0-D633-41DA-8CF8-178E5DE9777B.jpeg

Επεξ/σία από panos2310
  • Like 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, panos2310 είπε

 

το συστημα GBS μου φαινεται gimmick 

 

lockquote widget

Εγώ το λέω μπούρδα. Ίσως να εξυπηρετεί κάποιους που έχουν αγοράσει τα αντίστοιχα πανάκριβα σκεύη. Κατά τα άλλα μπελάς είναι. Ή ακόμη και αστοχία αν σκεφτείς ότι το μεσαίο κομμάτι δεν κάθεται σωστά πάνω στα πλαϊνά όταν τοποθετείται από την λεπτή μεριά προς το πάνω.

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panos2310 είπε

Καλησπερα. Μια εβδομαδα με την spirit ii 310 με ηδη εγκατεστημενη ψησταρια καντινας με φουγαρο στο μπαλκονι (ρετιρε Θεσσαλονικη). Εντελως διαφορετικος τροπος ψησιματος! Black angus 10/10 τσιπουρα 700γρ x 2 10/10.  Χοιρινο, κοτοπουλο, burgers, «καλυτερα απο οτι στο φουρνο» (θα δουμε στο δευτερο γυρο!)


το συστημα GBS μου φαινεται gimmick 

Πηρα αυτο το igrill 3 αλλα σκεφτομαι να μην το χρησιμοποιησω αν φυγει με μικρη απωλεια. 
 

35C22AD0-D633-41DA-8CF8-178E5DE9777B.jpeg

κρατα τα αφου τα πηρες. έκανες black angus που σημαίνει παίζεις με τέτοια κρέατα , 1 φορά να πάρεις κάτι ιδιαίτερο θα σου χρειαστεί εκτος αν τα τρως well done

Δημοσ.

Πέρασα πριν λίγο από leroy για να δω την kenton μετά από τόση αναφορά που έχει γίνει από αρκετούς. Να πω αρχικά πως πήγα και από praktiker και είδα της δικές τους και είναι μαύρα χάλια. 

 Στην kenton λοιπόν....  Μου έκανε τρομερή εντύπωση σαν ψησταριά σε θέμα τιμής- προϊόντος. Είναι μια πολύ αξιόλογη ψησταριά για 259€ με 4 καυστήρες και σαν κατασκευή φαίνεται στιβαρή, διπλό τοίχωμα στο καπάκι, μαντεμενια σχάρες και μια πλάκα και χώρο άφθονο από κάτω για μπουκάλα και συναφή. Αν σκεφτεί κανείς πως έχω και ένα 10% έκπτωση είναι θαύμα που δεν επέστρεψα σπίτι με τη ψησταριά. Το μόνο κακο που βρήκα είναι στο χώρο ψησίματος που είναι πιο μικρός 41χ48

 Ανάθεμα την ώρα που πήγα...  Είχα αποφασίσει να κάνω την υπέρβαση και να πάρω την outdoor sheff και τώρα έχω πάλι τους ενδιασμους μου. Όπως και να έχει άλλο 220€ και άλλο 600€...  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες πληροφοριακά, δεν έχω καμία σχέση με την αγγελία ούτε με αυτόν που την πουλάει, είδα στο Facebook market place ότι πωλείτε μια ελαφρώς χρησιμοποιειμενη weber spirit e210 original στα 390 λόγο αγοράς μεγαλύτερης από ότι λέει, επαναλαμβανω για τυχόν παρεξήγηση, δεν έχω καμία σχέση με την αγγελία 

 

Επεξ/σία από Violator1978
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, assasertzis είπε

Πέρασα πριν λίγο από leroy για να δω την kenton μετά από τόση αναφορά που έχει γίνει από αρκετούς. Να πω αρχικά πως πήγα και από praktiker και είδα της δικές τους και είναι μαύρα χάλια. 

 Στην kenton λοιπόν....  Μου έκανε τρομερή εντύπωση σαν ψησταριά σε θέμα τιμής- προϊόντος. Είναι μια πολύ αξιόλογη ψησταριά για 259€ με 4 καυστήρες και σαν κατασκευή φαίνεται στιβαρή, διπλό τοίχωμα στο καπάκι, μαντεμενια σχάρες και μια πλάκα και χώρο άφθονο από κάτω για μπουκάλα και συναφή. Αν σκεφτεί κανείς πως έχω και ένα 10% έκπτωση είναι θαύμα που δεν επέστρεψα σπίτι με τη ψησταριά. Το μόνο κακο που βρήκα είναι στο χώρο ψησίματος που είναι πιο μικρός 41χ48

 Ανάθεμα την ώρα που πήγα...  Είχα αποφασίσει να κάνω την υπέρβαση και να πάρω την outdoor sheff και τώρα έχω πάλι τους ενδιασμους μου. Όπως και να έχει άλλο 220€ και άλλο 600€...  

Δεν θέλω να σε επιρρεαζω αλλα παίζει μεγάλο ρόλο η επιφάνεια ψησιματος. Βέβαια παίζει μεγάλο ρόλο και σε τι οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο καθένας, τι προτεραιότητες έχει ο καθένας. Άποψη μου τα δίνεις μια και καλή και την έχεις για πολλα χρόνια. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, kostasbm είπε

απλά μην τη πάρεις...επαγγελματίας την έχει φίλος και γκρινιάζει και θέλει να τη διώξει....ένας διακόπτης για όλην επιφάνεια είναι απαράδεκτο.....και στα σουβλάκια που αυτός ψήνει δε βολεύει καθόλου...πάρε μια μικρότερη με egv 2 καυστήρες και θα είσαι αξιοπρεπής...πχ outdoorchef

με προβληματισε το μήνυμα ... 
«την έχει φίλος επαγγελματίας και θέλει να την διώξει »  να πάρει τι ;   outdoorchef  με δυο καυστήρες ας πούμε
«ένας διακόπτης για όλη την επιφάνεια  είναι απαραδεκτο »   τι ακριβώς είναι απαράδεκτο  , έτσι είναι όλες οι επαγγελματικές ψησταριές !!

εδώ είμαστε για λέμε την γνώμη μας   απο προσωπικές εμπειρίες  και όχι να κατευθύνουμε  τα μέλη 

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τι;  αμεσες απαντήσεις. Η αληθεια είναι ότι τπτ δεν είναι τυχαίο,  λέγονται επαγγελματικες γιατί ειναι κατασκευασμενες για αυτο το σκοπό. Ολη μέρα αναμμενες. Δεν τους ενδιαφέρει για χωριστους διακόπτες στα μαγαζια σε μονη ψησταριά με τόσο μικρη επιφάνεια 6καυστηρων.στις διπλές έχει δυο διακόπτες,  κ πάει λέγοντας.  Η αλήθεια είναι ότι εισαι πιο ευελικτος με τις οικιακές. Προσφέρουν πολλές λύσεις,  αν έχεις όρεξη να το ψάξεις.  Ρε παιδιά,  μπριζολες, σουβλακια, μπιφτεκια ψήνετε με κλειστό καπάκι;? θα με αγχωνε νομίζω. 

Τετραμελης οικογένεια είμαστε αλλα οι μερίδες στο κρεας ειναι μεγαλες. Και κανα τραπεζωμα που και που, αντε να ψησω για οκτώ - δεκα τοπ.  Τρεις καυστηρες νομιζω είναι ότι πρέπει. Και το πλαινο μάτι, καλο μου φαίνεται (τηγανισμα χωρις μυρωδιές εντός σπιτιου,  Αν χωραει τηγανι, κ εχει δυναμη,  γιατι στριμωχτα μου φαίνονται,  για κατσαρολακι).

300 ευρω ηταν το μπατζετ,  αλλά ακομη ειναι σε σκεψη,  μηπως ανέβει. (δεν φτανω την weber 310,  θα το θελα,  αλλα..)   Θα παω απο Leroy  κ εγω, ευχαριστώ. Α,  απο landmann miton 3.1 έχει κανείς εικόνα; υπάρχει μια αγγελία για μια που ειναι στο κουτί ακόμη  στα 400ευρω(δεν το ξερω το παλικάρι που την πουλάει) 

Επεξ/σία από georgetst
Δημοσ.
1 ώρα πριν, assasertzis είπε

Πέρασα πριν λίγο από leroy για να δω την kenton μετά από τόση αναφορά που έχει γίνει από αρκετούς. Να πω αρχικά πως πήγα και από praktiker και είδα της δικές τους και είναι μαύρα χάλια. 

 Στην kenton λοιπόν....  Μου έκανε τρομερή εντύπωση σαν ψησταριά σε θέμα τιμής- προϊόντος. Είναι μια πολύ αξιόλογη ψησταριά για 259€ με 4 καυστήρες και σαν κατασκευή φαίνεται στιβαρή, διπλό τοίχωμα στο καπάκι, μαντεμενια σχάρες και μια πλάκα και χώρο άφθονο από κάτω για μπουκάλα και συναφή. Αν σκεφτεί κανείς πως έχω και ένα 10% έκπτωση είναι θαύμα που δεν επέστρεψα σπίτι με τη ψησταριά. Το μόνο κακο που βρήκα είναι στο χώρο ψησίματος που είναι πιο μικρός 41χ48

 Ανάθεμα την ώρα που πήγα...  Είχα αποφασίσει να κάνω την υπέρβαση και να πάρω την outdoor sheff και τώρα έχω πάλι τους ενδιασμους μου. Όπως και να έχει άλλο 220€ και άλλο 600€... 

Εκτός από τα 41 Χ 48 έχει αλλά 41 Χ 24 της πλάκας.

Δεν ξέρω αν στη θέση της πλάκας μπορεί να μπει κάποια σχάρα σε αυτές τις διαστάσεις οπότε θα έχουμε μετά 72 Χ 41

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, skoudinio είπε

Δεν θέλω να σε επιρρεαζω αλλα παίζει μεγάλο ρόλο η επιφάνεια ψησιματος. Βέβαια παίζει μεγάλο ρόλο και σε τι οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο καθένας, τι προτεραιότητες έχει ο καθένας. Άποψη μου τα δίνεις μια και καλή και την έχεις για πολλα χρόνια. 

Μεγαλύτερο ρόλο παίζει η ωφέλιμη επιφάνεια ψησίματος και όχι η ονομαστική.  Όπως έχει αναφερθεί εδώ μέσα από πολλούς οι μη επώνυμες δεν ζεσταίνουν ομοιόμορφα και επομένως μπορεί να δίνουν ονομαστικά μια μεγάλη επιφάνεια αλλά πρακτικά ενα σημαντικό κομμάτι να κάνει μόνο για προθέρμανση.

Δεν έχω ιδία άποψη για την Kenton και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό αντανακλάται και στη συγκεκριμένη μάρκα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με 5 ψησίματα που έχω κάνει ένα είναι ήδη σίγουρο: Θέλει νεύρο το αέριο, πρέπει να αντέχεις να ψήσεις με κλειστό καπάκι.

Επίσης για τους ατμοκαθαριστές: Επειδή όσο χαίρομαι να ψήνω, άλλο τόσο βαριέμαι να καθαρίζω. Τι περνάω με ατμοκαθαριστή για να μην καταστρέψω την ψησταριά; Στις οδηγίες της weber δεν είδα πουθενά αναφορά για ατμό.

Για το GBS, το σχόλιο ότι είναι gimmick ήταν ένας ευγενικός τρόπος να το θέσω. 

Επειδή η αγορά ειδικής πλάκας για όσα δεν είναι για grill μου φαίνεται άσκοπη δαπάνη, σκέφτομαι να βάλω απλά μαντέμι πάνω από το grill. Τι διαφορά θα κάνουν τα 1,5 εκατοστά διαφορά στο ύψος; Μέτρησε κανείς σημαντικές διαφορές στις θερμοκρασίες; Ίσα ίσα, πιθανό να βοηθά η επιπλέον θερμοχωρητικότητα της σχάρας της ψησταριάς. 

Αντίστροφα, με το GBS, κάνει κάποια σημαντική διαφορά το 1,5 εκατοστό που θα είναι πιο χαμηλά το σκεύος; Το μόνο που σκέφτομαι είναι η πέτρα για πίτσα. Από την άλλη, με μαγαζιά όπως το (πρώην) pizza please και το last slice στη Θεσσαλονίκη, δεν ξέρω αν έχει νόημα να παιδεύομαι με ζύμωμα 12-24-36 ώρες για να πάρω ένα αποτέλεσμα που και πάλι θα απέχει από τα στάνταρ μου.

Επαναλαμβάνω ότι για το black Angus και τις τσιπούρες, είναι 10 στα 10 με την πρώτη, δεν πρόκειται να ανάψω ξανά κάρβουνο για αυτά.

Τώρα για το iGrill 3, όσο το έχω αχρησιμοποίητο και με το κουτί, νομίζω μπορώ να το δώσω ίσως 20€ κάτω από την τιμή του άνετα και άμεσα. Ίσως το ΣΚ να το περάσω όμως! Πραγματικά είναι πειρασμός έτσι πως είναι προετοιμασμένες οι weber για την εγκατάσταση. Με γαργαλάει. 

 

Επεξ/σία από panos2310
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, panos2310 είπε

Επειδή η αγορά ειδικής πλάκας για όσα δεν είναι για grill μου φαίνεται άσκοπη δαπάνη, σκέφτομαι να βάλω απλά μαντέμι πάνω από το grill. Τι διαφορά θα κάνουν τα 1,5 εκατοστά διαφορά στο ύψος; Μέτρησε κανείς σημαντικές διαφορές στις θερμοκρασίες; Ίσα ίσα, πιθανό να βοηθά η επιπλέον θερμοχωρητικότητα της σχάρας της ψησταριάς. 

Μιας και το αναφερει ο @panos2310 και επειδη η τιμη της πλακας της Weber ειναι υψηλη, εχει καποιος να προτεινει εναλλακτικη για να κανουμε την δουλεια μας ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, assasertzis είπε

Πέρασα πριν λίγο από leroy για να δω την kenton μετά από τόση αναφορά που έχει γίνει από αρκετούς. Να πω αρχικά πως πήγα και από praktiker και είδα της δικές τους και είναι μαύρα χάλια. 

 Στην kenton λοιπόν....  Μου έκανε τρομερή εντύπωση σαν ψησταριά σε θέμα τιμής- προϊόντος. Είναι μια πολύ αξιόλογη ψησταριά για 259€ με 4 καυστήρες και σαν κατασκευή φαίνεται στιβαρή, διπλό τοίχωμα στο καπάκι, μαντεμενια σχάρες και μια πλάκα και χώρο άφθονο από κάτω για μπουκάλα και συναφή. Αν σκεφτεί κανείς πως έχω και ένα 10% έκπτωση είναι θαύμα που δεν επέστρεψα σπίτι με τη ψησταριά. Το μόνο κακο που βρήκα είναι στο χώρο ψησίματος που είναι πιο μικρός 41χ48

 Ανάθεμα την ώρα που πήγα...  Είχα αποφασίσει να κάνω την υπέρβαση και να πάρω την outdoor sheff και τώρα έχω πάλι τους ενδιασμους μου. Όπως και να έχει άλλο 220€ και άλλο 600€...  

Η επιφάνεια ψησιματος ειναι 72χ42, οχι 48χ42..κακως δεν υπολογίζεις την πλακα ψησιματος... Και στο φιναλε εαν δεν θες την πλακα (που αλλου χρεωνεται εξτρα) παίρνεις σχαρα αντι υπάρχουσας πλακας με 20ε

 

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/shara-naterial-gia-psistaria-kenton-apo-emagie-80062402/

Επεξ/σία από Maktheo
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

με προβληματισε το μήνυμα ... 
«την έχει φίλος επαγγελματίας και θέλει να την διώξει »  να πάρει τι ;   outdoorchef  με δυο καυστήρες ας πούμε
«ένας διακόπτης για όλη την επιφάνεια  είναι απαραδεκτο »   τι ακριβώς είναι απαράδεκτο  , έτσι είναι όλες οι επαγγελματικές ψησταριές !!

εδώ είμαστε για λέμε την γνώμη μας   απο προσωπικές εμπειρίες  και όχι να κατευθύνουμε  τα μέλη 

 

μην προβληματιζεσε.............θελει να τη διωξει για να παρει κατι ιδιο αλλα με 2 η 3 καυστηρες γιατι τον εχει ρημαξει η καταναλωση

οι επαγγελματιες δεν ειναι ολοι να δινουν 300 σουβλακια + την ημερα αλλα ειναι και σε μικροτερες κωμοπολεις με 50 καταναλωση την ημερα

αυτος ο επαγγελματιας και οι δικοι μου ησαν τετοιοι δεν μπορουν να καινε ολοκληρη τη ψησταρια για 10 σουβλακια....

και τη ψησταρια σα παραδειγμα την εδωσα με τους 2 ξεχωριστους διακοπτες

μη βλεπεις πραγματα που δεν υπαρχουν...εκτος αν βλεπεις στις δημοσιευσεις μου οτι προσπαθω να  κατευθυνω μελη σε αυτο το φορουμ που ειμαι καποια χρονια 

  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Maktheo είπε

Η επιφάνεια ψησιματος ειναι 72χ42, οχι 48χ42..κακως δεν υπολογίζεις την πλακα ψησιματος... Και στο φιναλε εαν δεν θες την πλακα (που αλλου χρεωνεται εξτρα) παίρνεις σχαρα αντι υπάρχουσας πλακας με 20ε

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/shara-naterial-gia-psistaria-kenton-apo-emagie-80062402/

Δικό μου λάθος τότε. Άρα ένα συν ακόμη ! Δεν ξέρω είμαι σε μια φάση δύσκολη τι να αποφασίσω...  Δεν ξέρουμε και κανένα που να την έχει να μας πει εντυπώσεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...