ilpapacha Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 3 ώρες πριν, rokforakii είπε Καλησπέρα σας !! Μπορειτε να με βοηθήσετε στην επιλογή ψησταριάς παρακαλώ ; Μεχρι στιγμής έχω δει μια πιο οικονομική λύση την jamestown maddox στα praktiker 299 κ μια broil king royal 340 , αρκετά ακριβότερη . Κ έχω μπερδευτεί ! Τι ακριβώς σε έχει μπερδέψει;
rokforakii Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 3 ώρες πριν, ilpapacha είπε Τι ακριβώς σε έχει μπερδέψει; Αρχικά αν αξίζει η broil king τα τόσα παραπάνω χρήματα . Αν αξίζει το μαντεμι ή το χυτοσίδηρο . Αν κάνω δουλειά με 3 αντί με 4 εστίες … Αυτα πάνω κάτω . Μιλησα με έναν φίλο κ μου είπε μόνο napoleon & weber , όλες οι άλλες δεν αξίζουν … Γιατί χαλάνε πιο γρήγορα κ θέλουν μεγαλύτερη συντήρηση . Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ υγραερίου , μέχρι τώρα μόνο κάρβουνου . Συγγνώμη αν φαίνονται χαζές οι απορίες μου !
virginkiller Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 8 minutes ago, rokforakii said: Αρχικά αν αξίζει η broil king τα τόσα παραπάνω χρήματα . Αν αξίζει το μαντεμι ή το χυτοσίδηρο . Αν κάνω δουλειά με 3 αντί με 4 εστίες … Αυτα πάνω κάτω . Μιλησα με έναν φίλο κ μου είπε μόνο napoleon & weber , όλες οι άλλες δεν αξίζουν … Γιατί χαλάνε πιο γρήγορα κ θέλουν μεγαλύτερη συντήρηση . Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ υγραερίου , μέχρι τώρα μόνο κάρβουνου . Συγγνώμη αν φαίνονται χαζές οι απορίες μου ! Χωρίς να ξέρω από ψησταριές θα σου απαντήσω στα απλά. Μαντέμι και χυτοσίδηρο είναι το ίδιο υλικό. Αξίζει για ψησταριά φυσικά αλλά και το ανοξείδωτο σε μια ψησταριά με ένσταση ίσως είναι καλύτερη επιλογή μιας και η πιθανότητα να σκουριάσει είναι πολύ μικρή. Τώρα αν χρειάζεται 3 ή 4 καυστήρες εξαρτάται από τις ανάγκες σου. Αν δεν πεις ποιες είναι δεν μπορεί άλλος να ξέρει. Τώρα όσο αναφορά τις μάρκες. Weber και Napoleon είναι κορυφή ναι αλλά όπως και σε άλλα πράγματα στην αγορά δεν ακολουθαμε τυφλά μάρκες. Κοιτάμε μοντέλα. 1
fysikos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 50 λεπτά πριν, rokforakii είπε Αρχικά αν αξίζει η broil king τα τόσα παραπάνω χρήματα . Αν αξίζει το μαντεμι ή το χυτοσίδηρο . Αν κάνω δουλειά με 3 αντί με 4 εστίες … Αυτα πάνω κάτω . Μιλησα με έναν φίλο κ μου είπε μόνο napoleon & weber , όλες οι άλλες δεν αξίζουν … Γιατί χαλάνε πιο γρήγορα κ θέλουν μεγαλύτερη συντήρηση . Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ υγραερίου , μέχρι τώρα μόνο κάρβουνου . Συγγνώμη αν φαίνονται χαζές οι απορίες μου ! αφου στα ειπε ολα ο φιλος σου τι μας θες εμας; άλλωστε φαίνεται μεγάλος γνώστης όταν λέει πως ολες οι αλλες δεν αξιζουν
rokforakii Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, fysikos είπε αφου στα ειπε ολα ο φιλος σου τι μας θες εμας; άλλωστε φαίνεται μεγάλος γνώστης όταν λέει πως ολες οι αλλες δεν αξιζουν Ρε παιδιά , για να ρωτάω , προφανώς δεν μου αρκεί η άποψη του φίλου μου ! Τι απαντήσεις είναι αυτές ;! Εγω ιδανικά , δεν θα ήθελα να ξεφύγω από τα 400 ευρώ . Εκτός αν αξίζει κάτι παααρα πολύ . Δεν θέλω κάτι φοβερό . Να ψήνουμε κατά κύριο λόγο συχνά μέσα στην εβδομάδα για 2 άτομα ! 1 ώρα πριν, virginkiller είπε Χωρίς να ξέρω από ψησταριές θα σου απαντήσω στα απλά. Μαντέμι και χυτοσίδηρο είναι το ίδιο υλικό. Αξίζει για ψησταριά φυσικά αλλά και το ανοξείδωτο σε μια ψησταριά με ένσταση ίσως είναι καλύτερη επιλογή μιας και η πιθανότητα να σκουριάσει είναι πολύ μικρή. Τώρα αν χρειάζεται 3 ή 4 καυστήρες εξαρτάται από τις ανάγκες σου. Αν δεν πεις ποιες είναι δεν μπορεί άλλος να ξέρει. Τώρα όσο αναφορά τις μάρκες. Weber και Napoleon είναι κορυφή ναι αλλά όπως και σε άλλα πράγματα στην αγορά δεν ακολουθαμε τυφλά μάρκες. Κοιτάμε μοντέλα. Γνωρίζεις κάποιο μοντέλο με ανοξείδωτο ; Σε ευχαριστώ γι αυτή την πληροφορία ! Θα το ψάξω . Συνήθως θα ψήνουμε για 2 άτομα . Όταν μαζεύεται η παρεα είμαστε περίπου 9 άτομα . Θέλω να ψήνω κυρίως κρεατικά , μπριζόλες , κοτόπουλα , μπιφτέκια κ λαχανικά . Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2024 από rokforakii
costas_ Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Μιά και σε ενδιαφέρει να επιλέξεις σωστά για τα κριτήριά σου, καλό θα ήταν να δεις και να περιεργαστείς από κοντά τις ψησταριές που σε ενδιαφέρουν. Μην πας όμως μόνο σε καταστήματα που έχουν τις ψησταριές αλλά δεν έχουν κανέναν να σου πει κάτι για αυτές (plaisio, κωτσό κλπ). Εαν πας πχ στα εξειδικευμένα καταστήματα θα πάρεις την καλύτερη εικόνα και σίγουρα θα ξεχωρήσεις αυτό που σου ταιριάζει και στα χρήματα που θα δώσεις και στις ανάγκες σου. Δες τις Broil King, Weber και Napoleon καθώς και όποιες αλλές σου τραβήξουν το ενδιαφέρον. Εαν είσαι στην Αθήνα υπάρχουν αρκετά εξειδικευμένα καταστήματα (General Gas, Psistis, Grill Me κλπ). Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2024 από costas_ 1
ilpapacha Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 10 ώρες πριν, rokforakii είπε Αρχικά αν αξίζει η broil king τα τόσα παραπάνω χρήματα . Αν αξίζει το μαντεμι ή το χυτοσίδηρο . Αν κάνω δουλειά με 3 αντί με 4 εστίες … Αυτα πάνω κάτω . Μιλησα με έναν φίλο κ μου είπε μόνο napoleon & weber , όλες οι άλλες δεν αξίζουν … Γιατί χαλάνε πιο γρήγορα κ θέλουν μεγαλύτερη συντήρηση . Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ υγραερίου , μέχρι τώρα μόνο κάρβουνου . Συγγνώμη αν φαίνονται χαζές οι απορίες μου ! Υπάρχουν διάφορες στα υλικά κατασκευής πχ η Broil King έχει κάδο από χυτό αλουμίνιο ενώ η Jamestown έχει απλή λαμαρίνα. Η Jamestown είναι μια μάρκα του OBI, όπως πχ Πλαίσιο και Turbo-X/Leroy Merlin και Naterial. Η Broil King έχει καλύτερη εγγύηση. Ανταλλακτικά και γενικότερα after sales, στην Broil King θα βρεις ανταπόκριση ακόμα και μετά το πέρας της εγγύησης ενώ για την Jamestown είναι πολύ πιθανό να συναντήσεις προβλήματα ανταπόκρισης ακομα και εντός εγγύησης. Οι περισσότεροι καυστήρες, ενδεχομένως και αντίστοιχη διαφορά στο μέγεθος του κυρίως χώρου ψησίματος, προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στο ψήσιμο έμμεσο/άμεσο. Αυτό έχει να κάνει με τις δικές σου ανάγκες και με βάση στο ποσό που θέλεις/μπορείς να διαθέσεις. 2 1
fysikos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 10 ώρες πριν, rokforakii είπε Ρε παιδιά , για να ρωτάω , προφανώς δεν μου αρκεί η άποψη του φίλου μου ! Τι απαντήσεις είναι αυτές ;! Εγω ιδανικά , δεν θα ήθελα να ξεφύγω από τα 400 ευρώ . Εκτός αν αξίζει κάτι παααρα πολύ . Δεν θέλω κάτι φοβερό . Να ψήνουμε κατά κύριο λόγο συχνά μέσα στην εβδομάδα για 2 άτομα ! Γνωρίζεις κάποιο μοντέλο με ανοξείδωτο ; Σε ευχαριστώ γι αυτή την πληροφορία ! Θα το ψάξω . Συνήθως θα ψήνουμε για 2 άτομα . Όταν μαζεύεται η παρεα είμαστε περίπου 9 άτομα . Θέλω να ψήνω κυρίως κρεατικά , μπριζόλες , κοτόπουλα , μπιφτέκια κ λαχανικά . Φιλε μου θα ακουσεις αποψεις περι bbq των 600,700+ ως τις καλυτερες τις αγορας που ισχυει κατά πασα πιθανοτητα. Τοσο καιρο που διαβαζω στα διαφορα forum υπαρχουν αρκετοι που εχουν δει το ζήτημα οπως στα κινητα και ρωταει καποιος πως θελει ενα κινητο για καθημερινη χρηση και του απαντανε μονο iphone. Προφανως λοιπον οταν θα δωσεις 800ε για μια ψησταρια θα παρεις κατι πολυ καλο (στα χαρτια τουλαχιστον και κατα 99% στην πραξη) αλλα σκεψου αν αξιζει να δωσεις αυτα τα χρηματα. Αλλωστε για ψησταρια μιλαμε δεν μιλαμε για εξοπλισμο υγειας. Εγω σου προτεινω κατι που θα ειναι vfm . Πολυ καλη κατασκευη, με κουκουλα κτλ. Τωρα την εχει 499ε στο leroy αλλα εγω την εχω αγορασει στα 249 κ 349 (την πηρα 2 φορες σπιτι κ εξοχικο). Naterial hudson με 3 καυστηρες και πλαινο ματι. 1
stefan0sgr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Καλησπέρα σε όλους, Θα ηθελα τα φώτα σας σχετικά με ενα build in barbeque που ενδιαφέρομαι να κατασκευάσω. Πρόκειται για εναν χώρο ο οποίος είναι σχετικά κλειστός (κλειστός απο τις 3 πλευρές, ενώ η μπροστινή εχει κατι σαν καλαμωτή). Σε αυτό τον χωρο λοιπον, η μια πλευρά είναι ~1.66m οπου θελω να γινει μια κατασκευή (ψησταριά, παγκος και ντουλαπια) και απο πανω να μπει ενας ηλ. απορροφητηρας. Με ανδιαφέρει κατι με 4 καυστήρες. Οι επιλογές που εχω δει σε Build in είναι σε Broil King και Napoleon, αλλά μου φαίνονται χωρίς λογω ακριβές, συγκριτικά με τις αντιστοιχες τροχήλατες. Σκεφτόμουν μήπως παω σε καποια λυση Weber τροχήλατη (που δεν εχει build in απο οσο εχω δει) και το εντοιχισω με μια κατασκευή με ντουλάπια και μπει ενας παγκος δεξια αριστερά. Σε καποια βιντεάκια που έχω δει σε Weber, γίνεται και το αποτέλεσμα είναι όμορφο σαν κατασκευή. Θεωρω ομως ότι οποια τροχήλατη και αν επιλέξω θα γίνεται να "ντυθεί" με καποια ντουλαπια και να μπει και παγκος. Εχει κανει κανενας κατι αντίστοιχο? Ευχαριστώ
SagoniasSlutRos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2024 13 ώρες πριν, fysikos είπε Φιλε μου θα ακουσεις αποψεις περι bbq των 600,700+ ως τις καλυτερες τις αγορας που ισχυει κατά πασα πιθανοτητα. Τοσο καιρο που διαβαζω στα διαφορα forum υπαρχουν αρκετοι που εχουν δει το ζήτημα οπως στα κινητα και ρωταει καποιος πως θελει ενα κινητο για καθημερινη χρηση και του απαντανε μονο iphone. Προφανως λοιπον οταν θα δωσεις 800ε για μια ψησταρια θα παρεις κατι πολυ καλο (στα χαρτια τουλαχιστον και κατα 99% στην πραξη) αλλα σκεψου αν αξιζει να δωσεις αυτα τα χρηματα. Αλλωστε για ψησταρια μιλαμε δεν μιλαμε για εξοπλισμο υγειας. Εγω σου προτεινω κατι που θα ειναι vfm . Πολυ καλη κατασκευη, με κουκουλα κτλ. Τωρα την εχει 499ε στο leroy αλλα εγω την εχω αγορασει στα 249 κ 349 (την πηρα 2 φορες σπιτι κ εξοχικο). Naterial hudson με 3 καυστηρες και πλαινο ματι. Οι ψησταριές των 600-800ευρω είναι σαν να παίρνεις Samsung a50 σειρά, όχι iphone. Είναι η entry level σειρά των επωνύμων ψησταριων. Για να πας σε iphone ψησταριά θα δώσεις πάνω από 2000 ευρώ και σχεδόν ποτέ δεν έχει προταθεί κάτι τετοιο. Αν και μεταξύ μας, πολύ προτιμότερο να δώσει κανείς 1500-2000 ευρώ για ψησταριά μια φορά στα 10+χρόνια πάρα για iphone κάθε 2-3 χρόνια. Ναι είναι value for money μια naterial στα 200-300 ευρώ, αλλά πολύ πιο σοφή επιλογή μια επώνυμη στα 600-800. 2
tutuyo Δημοσ. 18 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2024 Σόφη επιλογή γιατί; Τι παραπάνω σου δίνει η επώνυμη; Οι ψησταριές των. Leroy/praktiker είναι αρκουντως επώνυμες, έχουν ανταλλακτικά και καλή κατασκευή. Για εμένα είναι μονόδρομος Βάζεις, ψήνεις. Δεν έχει κάτι άλλο παραπάνω Εξάλλου την νοστιμιά την κάνει ο ψηστης και όχι η ψησταριά
johnniek13 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, tutuyo said: Σόφη επιλογή γιατί; Τι παραπάνω σου δίνει η επώνυμη; Οι ψησταριές των. Leroy/praktiker είναι αρκουντως επώνυμες, έχουν ανταλλακτικά και καλή κατασκευή. Για εμένα είναι μονόδρομος Βάζεις, ψήνεις. Δεν έχει κάτι άλλο παραπάνω Εξάλλου την νοστιμιά την κάνει ο ψηστης και όχι η ψησταριά Τωρα συγκρινεις καδο ντουραλουμινιο με λαμαρινα 1mm. Εχω ψησταρια απο 1981 απο τον Καναδα στο εξοχικό πλέον με ντουραλουμινιο και υπολογιζω οτι θα καταστραφει μονο με αρμαγεδωνα. Δεν καιγεται δεν παραμορφώνεται, ειναι χωρις κολλήματα βιδες και τρύπες και δεν σκουριαζει ποτε. Αν εχεις πανω απο 5 χρόνια naterial ή αλλη θα ηθελα να βαλεις μερικες φωτο απο το σωμα της ψησταριας. Πιασε το μαντεμι της napoleon και μετα πες μου αν ειναι ιδια. Πως θα ψηνουν και ίδια? Καυστηρες ανοξειδωτοι με 10 -15 χρόνια εγγυηση σε συγκριση με κινεζικους φασον απο λαμαρινα inox μονο στο όνομα. flavorizer bars inox σε σχεση με λαμαρινα εμαγιε? Συγκρινονται? Εχει καποιος να μας δειξει της naterial μετα απο 50 ψησιματα? Μετα απο περιπου 150 ψησιματα σε 2 χρόνια τα δικα μου περαν της μαυριλας είναι με μηδεν διαβρωση. Εγω πήγα απευθειας σε Napoleon και δεν εχω ψησει σε τυπου Naterial αλλα φιλος που πηρε αυτη του lidl με 300 ευρω η πρωτη του κουβεντα ήταν " Δεν μπορω να ψησω... δεν εχει δυναμη αλλου τα καιει αλλου ειναι τελειως αψητα". Η δικη μου εμπειρια με γεματη την ψησταρια είναι να ψηνω στο 1/3 της εντασης με ευκολία και ομοιογενεια. Εδω μεσα έχουν γραψει πολλοι για την εμπειρια τους οταν απο χρηση φτηνων bbq πηγαν σε επωνυμα με διπλασια τιμη. Ολοι λενε το ίδιο. Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2024 από johnniek13 2 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, tutuyo είπε Σόφη επιλογή γιατί; Τι παραπάνω σου δίνει η επώνυμη; Οι ψησταριές των. Leroy/praktiker είναι αρκουντως επώνυμες, έχουν ανταλλακτικά και καλή κατασκευή. Για εμένα είναι μονόδρομος Βάζεις, ψήνεις. Δεν έχει κάτι άλλο παραπάνω Εξάλλου την νοστιμιά την κάνει ο ψηστης και όχι η ψησταριά Γιατί στην μια θα ψήνεις με άνεση ότι θες και στην άλλη θα σου βγαίνει η πίστη. Γιατί τη μία θα την κρατήσεις 3πλασια χρόνια από την άλλη. Και τέλος γιατί αν πάρεις την οικονομική, σχεδόν σίγουρα θα αρχίσουν να σου μπαίνουν ιδέες για καλύτερη. Οπότε θα έχεις χάσει και χρόνο και χρήμα σε μια φθηνή. Ή στη χειρότερη θα πεις ότι οι ψησταριές αερίου δεν ψήνουν σωστά και θα επιστρέψεις στο φούρνο ή στο κάρβουνο μια φορά το μήνα. 1
fysikos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, johnniek13 είπε Τωρα συγκρινεις καδο ντουραλουμινιο με λαμαρινα 1mm. Εχω ψησταρια απο 1981 απο τον Καναδα στο εξοχικό πλέον με ντουραλουμινιο και υπολογιζω οτι θα καταστραφει μονο με αρμαγεδωνα. Δεν καιγεται δεν παραμορφώνεται, ειναι χωρις κολλήματα βιδες και τρύπες και δεν σκουριαζει ποτε. Αν εχεις πανω απο 5 χρόνια naterial ή αλλη θα ηθελα να βαλεις μερικες φωτο απο το σωμα της ψησταριας. Πιασε το μαντεμι της napoleon και μετα πες μου αν ειναι ιδια. Πως θα ψηνουν και ίδια? Καυστηρες ανοξειδωτοι με 10 -15 χρόνια εγγυηση σε συγκριση με κινεζικους φασον απο λαμαρινα inox μονο στο όνομα. flavorizer bars inox σε σχεση με λαμαρινα εμαγιε? Συγκρινονται? Εχει καποιος να μας δειξει της naterial μετα απο 50 ψησιματα? Μετα απο περιπου 150 ψησιματα σε 2 χρόνια τα δικα μου περαν της μαυριλας είναι με μηδεν διαβρωση. Εγω πήγα απευθειας σε Napoleon και δεν εχω ψησει σε τυπου Naterial αλλα φιλος που πηρε αυτη του lidl με 300 ευρω η πρωτη του κουβεντα ήταν " Δεν μπορω να ψησω... δεν εχει δυναμη αλλου τα καιει αλλου ειναι τελειως αψητα". Η δικη μου εμπειρια με γεματη την ψησταρια είναι να ψηνω στο 1/3 της εντασης με ευκολία και ομοιογενεια. Εδω μεσα έχουν γραψει πολλοι για την εμπειρια τους οταν απο χρηση φτηνων bbq πηγαν σε επωνυμα με διπλασια τιμη. Ολοι λενε το ίδιο. Εχω κανει περισσότερα απο 100 (οχι 50) και δεν εχει γινει τιποτα απο οσα υποστηρίζεις. Το να παρει ο μεσος "ψηστης" των 2,3 ψησιματων ανα εβδομαδα μια ψησταρια των 2000ε το θεωρω τερμα χαζό οπως και το να αγορασει ψησταρια των 800ε ως entry level κτλ αλλα οκ, δεν θα κανουμε κ κουμαντο στην τσεπη του αλλου. 6 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Γιατί στην μια θα ψήνεις με άνεση ότι θες και στην άλλη θα σου βγαίνει η πίστη. Γιατί τη μία θα την κρατήσεις 3πλασια χρόνια από την άλλη. Και τέλος γιατί αν πάρεις την οικονομική, σχεδόν σίγουρα θα αρχίσουν να σου μπαίνουν ιδέες για καλύτερη. Οπότε θα έχεις χάσει και χρόνο και χρήμα σε μια φθηνή. Ή στη χειρότερη θα πεις ότι οι ψησταριές αερίου δεν ψήνουν σωστά και θα επιστρέψεις στο φούρνο ή στο κάρβουνο μια φορά το μήνα. Ποια πίστη σας βγηκε ρε παιδια; Για ψήσιμο μιλαμε. Κανεναν χρονο δεν χανεις καθως (στην πιο απλοϊκή προσεγγιση) αποκτας εμπειρία και στο τέλος βρισκεις τον τρόπο. Δηλαδη θα βάλεις προβατίνα ή λουκανικο τερμα στο λιπος για ψησιμο και θα πει το λιπος "α δεν αναφλεγομαι γιατι ψηνομαι σε weber".... Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2024 από fysikos 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα