Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, ναι σε μια weber θα έχεις πολύ λιγότερες αναφλεξεις από ότι σε μια noname.

Επίσης μην κοιτάς τώρα που είναι καλοκαίρι έχει ζεστη  και δεν φυσάει.

Για αντε να ψησεις χειμώνα σε μια του κιλου. Στο τελος μάλλον θα καταλήξεις να παραγγείλεις σουβλάκια 😉

  • Like 4
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, stefan0sgr είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Θα ηθελα τα φώτα σας σχετικά με ενα build in barbeque που ενδιαφέρομαι να κατασκευάσω. Πρόκειται για εναν χώρο ο οποίος είναι σχετικά κλειστός (κλειστός απο τις 3 πλευρές, ενώ η μπροστινή εχει κατι σαν καλαμωτή). Σε αυτό τον χωρο λοιπον, η μια πλευρά είναι ~1.66m οπου θελω να γινει μια κατασκευή (ψησταριά, παγκος και ντουλαπια) και απο πανω να μπει ενας ηλ. απορροφητηρας.

Με ανδιαφέρει κατι με 4 καυστήρες. Οι επιλογές που εχω δει σε Build in είναι σε Broil King και Napoleon, αλλά μου φαίνονται χωρίς λογω ακριβές, συγκριτικά με τις αντιστοιχες τροχήλατες.

Εχει κανει κανενας κατι αντίστοιχο? 

 

Ευχαριστώ

 

Καλημέρα , ο λόγος που είναι πολύ πιο ακριβές είναι γιατί είναι ανοξείδωτες , αν όχι εξ ολοκλήρου τα περισσότερα μέρη τους  σε σχέση με τις τροχήλατες 

Λύσεις  υπάρχουν,  μια αναζήτηση στο γκουγκλ θα σε βοηθήσει αρκετά 

_-------------------------------------------------------------

Σουτζουκάκια σμυρνέικα σήμερα , ζουμερά πριν μπουν στη σάλτσα 

 

 

IMG_20240818_114846.jpg

Επεξ/σία από ηνίοχος
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, johnniek13 said:

Τωρα συγκρινεις καδο ντουραλουμινιο με λαμαρινα 1mm. Εχω ψησταρια απο 1981 απο τον Καναδα στο εξοχικό πλέον με ντουραλουμινιο και υπολογιζω οτι θα καταστραφει μονο με αρμαγεδωνα. Δεν καιγεται δεν παραμορφώνεται, ειναι χωρις κολλήματα βιδες και τρύπες και δεν σκουριαζει ποτε. Αν εχεις πανω απο 5 χρόνια naterial ή αλλη θα ηθελα να βαλεις μερικες φωτο απο το σωμα της ψησταριας.

Πιασε το μαντεμι της napoleon και μετα πες μου αν ειναι ιδια. Πως θα ψηνουν και ίδια?

Καυστηρες ανοξειδωτοι με 10 -15 χρόνια εγγυηση σε συγκριση με κινεζικους φασον απο λαμαρινα inox μονο στο όνομα.

flavorizer bars inox σε σχεση με λαμαρινα εμαγιε? Συγκρινονται? Εχει καποιος να μας δειξει της naterial μετα απο 50 ψησιματα? Μετα απο περιπου 150 ψησιματα σε 2 χρόνια τα δικα μου περαν της μαυριλας είναι με μηδεν διαβρωση.

Εγω πήγα απευθειας σε Napoleon και δεν εχω ψησει σε τυπου Naterial αλλα φιλος που πηρε αυτη του lidl με 300 ευρω η πρωτη του κουβεντα ήταν " Δεν μπορω να ψησω... δεν εχει δυναμη αλλου τα καιει αλλου ειναι τελειως αψητα". Η δικη μου εμπειρια με γεματη την ψησταρια είναι να ψηνω στο 1/3 της εντασης με ευκολία και ομοιογενεια.

Εδω μεσα έχουν γραψει πολλοι για την εμπειρια τους οταν απο χρηση φτηνων bbq πηγαν σε επωνυμα με διπλασια τιμη. Ολοι λενε το ίδιο. 

 

 

 

 

Αστειοτητες 

Σε νορμάλ συνθήκες ( αν δεν είναι σε μπαλκόνι που το δέρνει η αλμύρα), η ημιεπώνυμη ψησταριά δεν παθαίνει τίποτα.

Δεν έχει κινητά μέρη η ψησταριά,ούτε κάποιον υπερπολυπλοκο μηχανισμό για να πεις ότι φθείρεται 

Εγώ έχω την Jamestown του πρακτικερ και έχει γερμανική ποιότητα κατασκευής. Την έχω σχεδόν 4 χρόνια, χωρίς ίχνος σκουριάς και είναι εξίσου στιβαρή και αποδοτική όπως την πρώτη ημέρα. Ψήνω κυρίως καλοκαίρι αλλά και ενδιάμεσα σποραδικά τον χειμώνα,όπως νομίζω κάνουν οι περισσότεροι. Δεν γίνεται να ψήνεις κάθε μέρα, δεν είναι και διατροφικά σωστό 

Η σχάρα της έχει το ίδιο μαντέμι όπως η ακριβότερες, στις εκθέσεις πρακτικερ τις έχει δίπλα δίπλα,τις Jamestown και τις Weber, άνετα κάνεις σύγκριση 

Και φυσικά έχει όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ/πρόσθετα (σούβλες, γουόκ κτλ) όπως και ανταλλακτικά ροδακια,φλογοκρυπτες κτλ

Και φυσικά η νοστιμιά των ψητων δεν εξαρτάται από το πόσο κόστισε η ψησταριά. Και με μαγκαλακι απλό ,αν έχεις μαστοριά βγάζεις τα καλύτερα ψητά 

Επεξ/σία από tutuyo
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως που έδωσα τα πενταπλάσια για να αναβαθμισω την Kenton τολμώ να πω ότι δεν άξιζε η διαφορά 

Τελος πάντων μεγάλη η κουβέντα, εγώ είμαι της άποψης ότι εάν ψήνεις συχνά θα βρεις τον τρόπο και με την φτηνή να έχεις καλό αποτέλεσμα 

Μια άλλη ερώτηση

Εχω ένα σετ μαχαίρια salt and pepper, πήγα να κόψω χτες λίγο φιλέτο μπούτι κοτόπουλο και μου βγήκε η ψυχή 

Τι προτείνετε για ακόνισμα ;

IMG_1205.jpeg

  • Like 1
Δημοσ.
34 minutes ago, AristidisZ said:

Εγώ πάντως που έδωσα τα πενταπλάσια για να αναβαθμισω την Kenton τολμώ να πω ότι δεν άξιζε η διαφορά 

Τελος πάντων μεγάλη η κουβέντα, εγώ είμαι της άποψης ότι εάν ψήνεις συχνά θα βρεις τον τρόπο και με την φτηνή να έχεις καλό αποτέλεσμα 

Μια άλλη ερώτηση

Εχω ένα σετ μαχαίρια salt and pepper, πήγα να κόψω χτες λίγο φιλέτο μπούτι κοτόπουλο και μου βγήκε η ψυχή 

Τι προτείνετε για ακόνισμα ;

IMG_1205.jpeg

Έχω δοκιμάσει αρκετά. Από μασατι και ιαπωνικές πέτρες. Πλέον για ακονισμα χρεισιμοποιω λαδακονο Ελούντας. Με ποικιλία από πέτρες μπορείς να κάνεις καλύτερο αποτέλεσμα but nobody ain't got time for dat. Μετά για φινίρισμα και διατήρηση έχω δέρμα . Τα άλλα κάθονται στο συρτάρι. 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, virginkiller είπε

Έχω δοκιμάσει αρκετά. Από μασατι και ιαπωνικές πέτρες. Πλέον για ακονισμα χρεισιμοποιω λαδακονο Ελούντας. Με ποικιλία από πέτρες μπορείς να κάνεις καλύτερο αποτέλεσμα but nobody ain't got time for dat. Μετά για φινίρισμα και διατήρηση έχω δέρμα . Τα άλλα κάθονται στο συρτάρι. 

Μπορείς να προτείνεις συγκεκριμένα προϊόντα ;

Δημοσ.

Έχω αυτό μιας και είναι κοντά μου και το πήρα από κοντά.

https://www.cretanknives.gr/shop/products/akonisma/ola_gia_to_akonisma/fysikos-akonolithos-kritis-ladakona

 

Τώρα για δέρμα εγώ πήρα ένα από το Etsy

https://www.etsy.com/listing/400329079/strop-double-side-leather-strop?ref=share_v4_lx

αλλά μπορείς να κάνεις και μόνος σου με παλιά δερμάτινη ζώνη και ένα ξύλο ή να στο κάνει κάποιος που ασχολείται με δέρμα. 

  • Thanks 1
Δημοσ.

Ρε παιδια γιατι διαφωνειτε για αυτονόητα πράγματα; 

Αν πηγαίνεις κάθε μέρα Κερατσίνι - Πειραιά είτε πας με  yaris είτε με Mercedes s-class τι διαφορά θα δεις; ίσα ίσα που την s-class θα ην πεις δύσκολο αυτοκίνητο και πεταμένα λεφτά το πιθανότερο. 

Θέλω να πω ότι το κάθε τι έχει την εφαρμογή του. Αν θέλετε μια ψησταριά απλά για να ψήνετε καλαμάκια μια χαρά κάνουν όλες (αν και οι φτηνές το χειμώνα ούτε αυτό δεν κάνουν). Αν θέλετε να ψησετε ιδιαίτερες κοπες, να κάνετε σωστό searing, low and slow κλπ και αυτο που θα βάλετε στο πιάτο σας να μην είναι ωμο ή σαν λάστιχο τότε ναι το χιλιαρικο για μια weber ή μια napoleon είναι απαραίτητο. Τι να κάνουμε; 🙂

  • Like 5
Δημοσ.

Ότι διαθέτει ο καθένας αυτό θα αγοράσει. Η ότι διαθέτει για την συγκεκριμένη αγορά. Εγώ πήρα μια 250 ευρώ από Leroy είμαι ικανοποιημένος.και την ευχαριστείμαι. 

  • Like 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, zanskou είπε

Αν θέλετε να ψησετε ιδιαίτερες κοπες, να κάνετε σωστό searing, low and slow κλπ και αυτο που θα βάλετε στο πιάτο σας να μην είναι ωμο ή σαν λάστιχο τότε ναι το χιλιαρικο για μια weber ή μια napoleon είναι απαραίτητο. Τι να κάνουμε; 🙂

Δεν ισχύει αυτό που λες, μην επιμένεις 

Ναι το low and slow και το searing είναι πιο εύκολα με μια Napoleon, δε πάει να πει όμως ότι δε γίνονται με Kenton 

Μη με βάλετε να πάω να πάρω καμία πικάνια και τραβάω βίντεο τι θα γίνει άμα την βάλω πάνω από τον καυστήρα που είναι στο full στη Napoleon…

  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, manos09 είπε

Ότι διαθέτει ο καθένας αυτό θα αγοράσει. Η ότι διαθέτει για την συγκεκριμένη αγορά. Εγώ πήρα μια 250 ευρώ από Leroy είμαι ικανοποιημένος.και την ευχαριστείμαι. 

Δεν είπε κανένας το αντίθετο. Τις περισσότερες φορές naterial προτείνουμε εδώ μέσα γιατί το budget είναι περιορισμένο. Απλά λέμε ότι δεν είναι το ίδιο με μια πιο ακριβή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 minutes ago, zanskou said:

Ρε παιδια γιατι διαφωνειτε για αυτονόητα πράγματα; 

Αν πηγαίνεις κάθε μέρα Κερατσίνι - Πειραιά είτε πας με  yaris είτε με Mercedes s-class τι διαφορά θα δεις; ίσα ίσα που την s-class θα ην πεις δύσκολο αυτοκίνητο και πεταμένα λεφτά το πιθανότερο. 

Θέλω να πω ότι το κάθε τι έχει την εφαρμογή του. Αν θέλετε μια ψησταριά απλά για να ψήνετε καλαμάκια μια χαρά κάνουν όλες (αν και οι φτηνές το χειμώνα ούτε αυτό δεν κάνουν). Αν θέλετε να ψησετε ιδιαίτερες κοπες, να κάνετε σωστό searing, low and slow κλπ και αυτο που θα βάλετε στο πιάτο σας να μην είναι ωμο ή σαν λάστιχο τότε ναι το χιλιαρικο για μια weber ή μια napoleon είναι απαραίτητο. Τι να κάνουμε; 🙂

77zS1JV.jpeg

 

Επεξ/σία από tutuyo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

@sndev για πες και συ που έχεις και naterial, και camping gas και weber spirit napoleon rogue. 

την ξέρεις την απάντηση κ θες να τους αναστατώσεις 😂 

ας γράψω το σεντόνι κ φαγωθείτε 

Spoiler

εχω γινει φαν της napoleon το ξεκαθαριζω απο την αρχη

εγινα φαν γτ η ναπολεον του 1500+ μου ελεισε τα χερια 

καθαρισμος στο 1/3 του χρονου χωρις υπερβολή. ανοξείδωτες σχάρες σα καινούριες κάθε φορα. καθαρισμους καδου για πλακα συγκριτικά με τις υπολοιπες ΑΚΟΜΑ κ της campin gas που γινότανε κομμάτια κ εμπενε κ πλυντήριο 

δυναμη θερμοκρασιας +100 βαθμοι πανω για πλακα (οχι οτι χρειαζετε στη πραξη) βαραει 400+.   προθέρμανση στο μισο χρονο. το χειμώνα με 0-5 βαθμούς  εξωτερικη δε μασαει τπτ με σταθερη θερμοκρασία παντού. 

searing τρομερο 

μηδενικές αναφλέξεις συγκριτικά με τις αλλες

 

ναι αν ψηνεις καλαμακια κ πανσετες θα γινουν παντου το ιδιο. η καλη κοπη ομως εχει μεγαλη διαφορα στο τελικο αποτελεσμα. 

1 βδομαδα τωρα εξοχικο εψηνα στην kenton. οκ κομπλε λιγο πιο ψημένα κάποια , καποια θελανε βολτες να γίνουν, αρκετες αναφλεξεις , ένιωθα οτι με ταλαιπωρούσε αλλα  μικρο το κακο για 1 βδομάδα συμβίωση  

περισυ όμως που χα παρει ακριβα κρεατα η κεντον με εκανε να μετανιώσω οτι πεταξα τα λευτα μου στο κρεοπώλη καλυτερα να χα παρει κοτόπουλα κ παιδακια. 

σημερα που γυρισα εκατσα να τη καθαρίσω. ε μου βγηκε το λαδι κ δε καθαρισε οπως θα ηθελα. για περιστασιακο κ απλο  ψησιμο μια χαρα , μεχρι εκει (για μενα που με κ παράξενος).

 

δε θελω να μπω σε σύγκριση με τις άλλες που εχω καθώς ειναι παλιοτερα μοντελα ολες αγορασμένες απο το 2007-2018 οποτε πιθανον να χουν διαφορές στα υλικα etc.

α κ επειδή ειπα υλικά αν ανατρεξετε σε προηγουμενα ποστ θα δειτε ποσο λατρης ημουν για μαντεμένιες σχαρες . ε ποτε ξανα μετα τις ανοξείδωτες , ειδα το φως το αληθινο. 

και ναι ο καθενας θα παρει αυτο που μπορει κ να το ευχαριστηθεί. Σε ολες θα βγει ενα καλο γευστικα αποτέλεσμα  στη πλειονοτητα των ψητων  οσο μαθαινεις να τη χρησημοποιεις. 

το παραπανω ομως δεν εχει να κανει με το αν εχει διαφορά μια πιο premium απο μια πιο απλη. εννοείτε οτι εχει διαφορές στο τελικο απολεσμα και Βασικα στη διαδικασία ψησιματος την ιδια. Σε ολη την εμπειρια χρήσης γενικότερα. 

 

@AristidisZ συμφωνούμε οτι διαφωνούμε αλλά κραταω πισινη για την ναπολεον γτ πιθανόν αλλο του 800ρικου αλλο του 1500 +  αλλα κ παλι με βαση την εμπειρια μου θεωρω οτι αυτη που εχεις δε συγκρίνετε με τη κεντον. 

@zanskou συμφωνώ απολυτα 

 

Επεξ/σία από sndev
  • Haha 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sndev είπε

την ξέρεις την απάντηση κ θες να τους αναστατώσεις

Ξέρω ότι είσαι ψείρας και ότι έχεις περάσει από όλες τις ψησταριές. Εγώ που έχω ψήσει 2-3 φορές σε φθηνές, δεν μπορώ να το τεκμηριωσω το ίδιο σωστά. Γιατί η ψησταριά που έψησα μπορεί να μην ήταν καθαρή κλπ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...