Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@sndev δεν αντιλέγω ότι η Napoleon είναι καλύτερη από την Kenton, ειδικά σε θερμοκρασίες και ποιότητα σε σχάρες φλογοκρυπτες κλπ 

Αυτό που δεν δέχομαι είναι η άποψη ότι δεν μπορείς να φτιάξεις ένα καλό κομμάτι μοσχάρι σε μία πιο entry ψησταριά.

Σίγουρα θα ταλαιπωρηθείς λίγο περισσότερο, σίγουρα θα χρειαστείς περισσότερη προσοχή και λοιπά αλλά νομίζω είναι λίγο δογματική άποψη ότι θα το κάνεις για πέταμα

10 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ξέρω ότι είσαι ψείρας και ότι έχεις περάσει από όλες τις ψησταριές. Εγώ που έχω ψήσει 2-3 φορές σε φθηνές, δεν μπορώ να το τεκμηριωσω το ίδιο σωστά. Γιατί η ψησταριά που έψησα μπορεί να μην ήταν καθαρή κλπ. 

Είναι απόλυτα λογικό όταν έχεις ψήσει 1-2 φορεσ σε υποδεέστερη ψησταριά να σου φαίνεται χαώδης η διαφορά όταν προέρχεσαι από πολύ ακριβότερη

Όταν έψησα  πρώτη φορά σε Weber  ερχόμενος από Κέντον έπαθα σοκ

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Like 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, AristidisZ said:

Σίγουρα θα ταλαιπωρηθείς λίγο περισσότερο, σίγουρα θα χρειαστείς περισσότερη προσοχή και λοιπά αλλά νομίζω είναι λίγο δογματική άποψη ότι θα το κάνεις για πέταμα

κοιτα πια ειναι η διαφορα 

εσυ που εχεις ψησει κοπαδια κ ξερεις τη συμπεριφορα μια χαρα ικανοποιητικο αποτελεσμα θα βγαλεις.( προσωπικα ομως πλεον τη ταλαιπωρια τη θεωρω συμαντικο κομμάτι)

ο αλλος που θα πεταξει πανω ενα flap που πληρωσε 40 ε  θα ειναι σαν να τρωει μοσχαρισια του σωρου. αυτο βεβαια για να το καταλαβει πρεπει να εχει φαει κ ενα flap σωστα ψημενο που για να χει τυπου κεντον πιθανον να μη το χει γευτει εκτος αν το εκανε σωστα σε καρβουνα. 

κ εκει ερχεται κ σου λεει μαπα του αεριου νεροβραστο βγηκε, εκανα κατι κρεαταρες εγω στο θερμοσυφωνα στα καρβουνα.. δεν ειναι μονο τα υλικα.. ειναι η ενταση της ιδιας της ψησταριας ειναι οι εξωτερικες συνθηκες γτ αντε καντο κ να φυσαει που στα καρβουνα η στις ακριβες δεν εχεις τετοια θεματα etc.. 

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, sndev είπε

κοιτα πια ειναι η διαφορα 

εσυ που εχεις ψησει κοπαδια κ ξερεις τη συμπεριφορα μια χαρα ικανοποιητικο αποτελεσμα θα βγαλεις.( προσωπικα ομως πλεον τη ταλαιπωρια τη θεωρω συμαντικο κομμάτι)

ο αλλος που θα πεταξει πανω ενα flap που πληρωσε 40 ε  θα ειναι σαν να τρωει μοσχαρισια του σωρου. αυτο βεβαια για να το καταλαβει πρεπει να εχει φαει κ ενα flap σωστα ψημενο που για να χει κεντον πιθανον να μη το χει γευτει εκτος αν το εκανε σωστα σε καρβουνα. 

κ εκει ερχεται κ σου λεει μαπα του αεριου νεροβραστο βγηκε, εκανα κατι κρεαταρες εγω στο θερμοσυφωνα στα καρβουνα.. δεν ειναι μονο τα υλικα.. ειναι η ενταση της ιδιας της ψησταριας ειναι οι εξωτερικες συνθηκες γτ αντε καντο κ να φυσαει που στα καρβουνα η στις ακριβες δεν εχεις τετοια θεματα etc.. 

Δεν διαφωνώ μαζί σου, πρέπει να βάζουμε όμως και στην εξίσωση το γεγονός ότι όταν κάποιος λέει «εγώ μπορώ να πάω αυστηρά στα 300€», κατά πάσα πιθανότητα δύσκολα θα βάλει στην ψησταριά του ένα κρέας των 30-40€ το κιλό, κακά τα ψέματα 

Εαν αποφασίσει με τον καιρό ότι θα μπει σε αυτή τη διαδικασία, μόνος του θα αλλάξει και ψησταριά 

Αντικειμενικά εξάλλου, και εγω διάφορα βρίσκω μόνο όταν κάνω μοσχάρι, γιατί όντως είναι πολύ πιο εύκολο και αποτελεσματικό το reverse searing κτλ 

Ίσως και τα αμνοεριφια θα έλεγα ότι γίνονται πιο καλά, κυρίως λόγω καλύτερης κατανομής θερμότητας 

Όμως, κρέατα των 20-30+ € μπαίνουν πχ 1 στις 10 φορές που ψήνω (πιθανόν και πιο σπάνια)

Σχετικα με τον αέρα πάντως, να σου πω ότι επειδή μένω παρά πολύ κοντά στη θάλασσα και το σπίτι το πιάνει πολύ ο αέρας, όταν βάζω τους καυστήρες τέρμα χαμηλά, μου έχει τύχει πολλές φορές να σβήνουν, κάτι που με την Κεντον δε το είχα ποτέ σαν πρόβλημα 

Επεξ/σία από AristidisZ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, AristidisZ said:

Δεν διαφωνώ μαζί σου, πρέπει να βάζουμε όμως και στην εξίσωση το γεγονός ότι όταν κάποιος λέει «εγώ μπορώ να πάω αυστηρά στα 300€», κατά πάσα πιθανότητα δύσκολα θα βάλει στην ψησταριά του ένα κρέας των 30-40€ το κιλό, κακά τα ψέματα 

ναι μαζι σου αλλα δε συζηταμε αυτη τη περιπτωση η εγω καταλαβα λάθος? εγω λεω οτι δε συγκρινονται το αναποδο δλδ, αυτος που μπορει να δωσει 800 δε του λες παρε μια των 300κωσιων ιδια δουλειά θα κανεις

12 minutes ago, AristidisZ said:

Σχετικα με τον αέρα πάντως, να σου πω ότι επειδή μένω παρά πολύ κοντά στη θάλασσα και το σπίτι το πιάνει πολύ ο αέρας, όταν βάζω τους καυστήρες τέρμα χαμηλά, μου έχει τύχει πολλές φορές να σβήνουν, κάτι που με την Κεντον δε το είχα ποτέ σαν πρόβλημα 

τι μπουκάλα χρησιμοποιείς? μένω σε βουνο που φυσαει γαμησετα το χειμωνα κ δεν εχω θεμα κανενα με την phantom. Αυτο το παθαινω στο ooni koda Ομως το οποιο το μείωσα οταν εβαλα τη γκρι μπουκάλα της coral (πριν ήταν η κοκκινη)

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sndev είπε

ναι μαζι σου αλλα δε συζηταμε αυτη τη περιπτωση η εγω καταλαβα λάθος? εγω λεω οτι δε συγκρινονται το αναποδο δλδ, αυτος που μπορει να δωσει 800 δε του λες παρε μια των 300κωσιων ιδια δουλειά θα κανεις

τι μπουκάλα χρησιμοποιείς? μένω σε βουνο που φυσαει γαμησετα το χειμωνα κ δεν εχω θεμα κανενα με την phantom. Αυτο το παθαινω στο ooni koda Ομως το οποιο το μείωσα οταν εβαλα τη γκρι μπουκάλα της coral (πριν ήταν η κοκκινη)

Δεν κατάλαβα καν για τι περίπτωση μιλάμε 🤣

Την κόκκινη της Shell χρησιμοποιώ, είχα πάρει μια φορά πετρογκάζ, είχα ψήσει λίγες φορές (και δεν είχα γεμίσει την spare) και μια φορά σε σύναξη με άφησε σύξυλο 

Το τι μπινελίκι είχα ρίξει δεν το συζητάμε 

  • Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, stefan0sgr είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Θα ηθελα τα φώτα σας σχετικά με ενα build in barbeque που ενδιαφέρομαι να κατασκευάσω. Πρόκειται για εναν χώρο ο οποίος είναι σχετικά κλειστός (κλειστός απο τις 3 πλευρές, ενώ η μπροστινή εχει κατι σαν καλαμωτή). Σε αυτό τον χωρο λοιπον, η μια πλευρά είναι ~1.66m οπου θελω να γινει μια κατασκευή (ψησταριά, παγκος και ντουλαπια) και απο πανω να μπει ενας ηλ. απορροφητηρας.

Με ανδιαφέρει κατι με 4 καυστήρες. Οι επιλογές που εχω δει σε Build in είναι σε Broil King και Napoleon, αλλά μου φαίνονται χωρίς λογω ακριβές, συγκριτικά με τις αντιστοιχες τροχήλατες.

Σκεφτόμουν μήπως παω σε καποια λυση Weber τροχήλατη (που δεν εχει build in απο οσο εχω δει) και το εντοιχισω με μια κατασκευή με ντουλάπια και μπει ενας παγκος δεξια αριστερά. Σε καποια βιντεάκια που έχω δει σε Weber, γίνεται και το αποτέλεσμα είναι όμορφο σαν κατασκευή. Θεωρω ομως ότι οποια τροχήλατη και αν επιλέξω θα γίνεται να "ντυθεί" με καποια ντουλαπια και να μπει και παγκος.

Εχει κανει κανενας κατι αντίστοιχο? 

 

Ευχαριστώ

 

Εννοείται πως μπορείς να βάλεις μία οποιαδήποτε ψησταριά και να προσαρμόσεις αντίστοιχα την υπόλοιπη κατασκευή 

πχ

image.png.afeee2b296b43fb39a5de3ae6aba1be2.png

Το θέμα είναι καθαρά αισθητικό/ομοιομορφίας. 

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...το τελικό ζουμί σε δύο γραμμές από όσα γράφτηκαν παραπάνω είναι:

Καλά υλικά , που δεν χαλάνε στις αντίξοες συνθήκες ,και κρατάνε στο χρόνο 

Μεγάλη ισχύ αλλά και καλή κατανομή της θερμοκρασίας, έτσι ώστε τα ψητά να βγαίνουν ζουμερά , δλδ πολλοί καυστήρες Μ αλλά λόγια 

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Είναι απόλυτα λογικό όταν έχεις ψήσει 1-2 φορεσ σε υποδεέστερη ψησταριά να σου φαίνεται χαώδης η διαφορά όταν προέρχεσαι από πολύ ακριβότερη

Όταν έψησα  πρώτη φορά σε Weber  ερχόμενος από Κέντον έπαθα σοκ

Πρώτη επαφή με υγραερίου ήταν σε ένα bbq party στο γυμναστήριο όταν ήμουν στη Σκωτία. Δεν ήξερα ούτε καν πως ανάβει η ψησταριά. Κάθισα να ψήσω γιατί γούσταρα, αλλά είχα ψήσει μόνο σε κάρβουνα μέχρι τότε. Μιλάμε μου βγήκε το λάδι. Έψαχνα να δω που ψήνει. Δεν ανέβαζε θερμοκρασία ούτε για πλάκα. Ευτυχώς ψήναμε αυτά τα ετοιματζιδικα μπιφτέκια, λουκάνικα, σουβλάκια που έχουν όλα τα σούπερ μάρκετ στο Uk, όχι τίποτε σοβαρό δλδ. 

Μετά πήρα τη weber όταν γύρισα Ελλάδα και είπα τι μλκας ήμουν που είχα κήπο στη Σκωτία και άναβα κάρβουνα μια φορά το μήνα. Είχα ψήσει στη μουφα την πρώτη φορά και νόμιζα ότι δεν αξίζει το υγραέριο. Οπότε έχασα 4 χρόνια που θα μπορούσα να ψήνω γαματα κρέατα στον κήπο μου 😅

Μετά έψησα πάλι κάνα δυο φορές σε μια μούφα της αδερφής μου, η οποία δεν έβγαλε ούτε δύο χειμώνες, και πάλευα να δω που ψήνει και με τις αναφλεξεις που εσκαγαν από παντού. 

Προφανώς όποιος μπορεί να δώσει αυστηρά 300 ευρώ θα πάρει μια από αυτές που λέμε και όχι Weber , napoleon κλπ. 

  • Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Γιατί στην μια θα ψήνεις με άνεση ότι θες και στην άλλη θα σου βγαίνει η πίστη. Γιατί τη μία θα την κρατήσεις 3πλασια χρόνια από την άλλη. 

Και τέλος γιατί αν πάρεις την οικονομική, σχεδόν σίγουρα θα αρχίσουν να σου μπαίνουν ιδέες για καλύτερη. Οπότε θα έχεις χάσει και χρόνο και χρήμα σε μια φθηνή. Ή στη χειρότερη θα πεις ότι οι ψησταριές αερίου δεν ψήνουν σωστά και θα επιστρέψεις στο φούρνο ή στο κάρβουνο μια φορά το μήνα. 

Τι μου θύμισες…

Την έχουμε ακόμα πάντως, σε μια αποθήκη.

Δημοσ.
20 minutes ago, ηνίοχος said:

δλδ πολλοί καυστήρες Μ αλλά λόγια 

μπα.. 3ς καυστηρες ειχα σε ολες διαφορετικο αποτέλεσμα ολες

ισως να φταιει κ η κατασκευη με τα υλικα της καθε μιας

Στο 8 λεπτο

SmartSelect_20240818_194723_Gallery.jpg.2ebeea67488d481939c305b1175237aa.jpg

  • Like 3
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Τι μου θύμισες…

Την έχουμε ακόμα πάντως, σε μια αποθήκη.

Τούμπανο η ψησταριά!.... Θα πει κάποιος που δεν ξέρει. 😲

Έχει δύο καυστήρες, καπάκι να ψήνεις ότι θες, πλαϊνό μάτι, ραφακια στο πλάι και κάτω, ροδακια, ανοξείδωτη σχάρα και warming rack, μέχρι και αναπτήρα για αυτόματη ανάφλεξη 😜

  • Haha 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Τούμπανο η ψησταριά!.... Θα πει κάποιος που δεν ξέρει. 😲

Έχει δύο καυστήρες, καπάκι να ψήνεις ότι θες, πλαϊνό μάτι, ραφακια στο πλάι και κάτω, ροδακια, ανοξείδωτη σχάρα και warming rack, μέχρι και αναπτήρα για αυτόματη ανάφλεξη 😜

Ακριβώς αυτό είπαμε κι εμείς όταν την πήραμε. Πληρώσαμε και κάτι παραπάνω για να την πάρουμε με πλαϊνό μάτι. Το οποίο δεν κάνει ούτε για ν’ ανάψεις σπίρτο.

Αν πχ πάρει κάποιος αυτήν ή παρόμοια ψησταριά, το πιο πιθανό είναι να χάσει πάσα ιδέα για το ψήσιμο με αέριο κι ενδεχομένως να μην ξανά ασχοληθεί καθόλου.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, sndev είπε

μπα.. 3ς καυστηρες ειχα σε ολες διαφορετικο αποτέλεσμα ολες

ισως να φταιει κ η κατασκευη με τα υλικα της καθε μιας

Στο 8 λεπτο

SmartSelect_20240818_194723_Gallery.jpg.2ebeea67488d481939c305b1175237aa.jpg

 σίγουρα  όλα πάιζουν ρόλο   , να σε ρωτήσω  κάτι   σε πόσο χρόνο   ψήνεις  12  χοιρινές τυπικές μπριζόλες λαιμού -  σε τουλάχιστον δύο δόσεις όπως σε ενα τυπικό  ψήσιμο για μια παρέα   -    πέρα απο το χρόνο τι διαφορές υπάρχουν μεταξύ τους σε οτι αφορά  το τελικό αποτέλεσμα ;
  ευχαριστώ !

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.. Θα είμαι ειλικρινής. Δεν αντέχω ρε παιδιά, να διαβάσω 1200 σελίδες. Θέλω να με βοηθήσετε να αγοράσω μια ψησταριά υγραερίου για 2 έως 3 άτομα με μπάτζετ μέχρι 300 ευρω. Μέχρι τώρα είχα αυτές τις ηλεκτρικές του Κλαπακη, που δεν είχα παράπονο, αλλά κουράστηκα συνεχώς να μου ρίχνει το ρεύμα οπότε ψήνω, κ τις πολλές αναφλεξεις. Θα ήθελα τη γνώμη σας κ τις προτάσεις σας. Δεν με νοιάζει ενδιαφέρει καθόλου η εξωτερική εμφάνιση, γιατί ξέρω ότι μερικοί κοιτάζουν κ αυτό. Με ενδιαφέρει να μπορώ να ψήσω μπριζόλες, λουκάνικα, μπιφτέκια. Αν γίνεται να μην φοβάμαι μην πάρω κ φωτιά από τις αναφλεξεις ακόμα καλύτερα.. 

Σας ευχαριστώ πολύ! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...