tsiro7 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Εγώ το λέω γιατί είναι πολύ πιο υγιεινά τα πυρηνοκαρβουνα. Εκπέμπουν 30% λιγότερο μονοξείδιο του άνθρακα. Τώρα το κάρβουνο είναι μεγάλη συζήτηση, οι περισσότεροι δεν ξέρουν να ψήνουν με κάρβουνα και το μεγαλύτερο έγκλημα είναι να βλέπεις μαύρα κάρβουνα κάτω από τα φαγητά. 1
ritualistic Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Καλημερα Εγω αυτα που δεν εχω καταλαβει ακομα και θα ηθελα οποιος εχει λιγο χρονο να απαντησει ειναι το εξης. Στους ποσους βαθμους πρεπει να προθερμαινεται η ψησταρια ? Και στους ποσους βαθμους πρεπει να μπαινει μεσα το φαγητο ? γιατι βλεπω οτι καποιοι μαγειρευετε σε θεωρητικα υψηλες θερμοκρασιες Επισης στo site της Weber, οι πινακες μπερδευουν λιγο. Μεγαλο ψαρι λεει σε εμμεση φωτια στους 180 για παραδειγμα... σε αμεση φωτια θα ειναι στην ιδια θερμοκρασια ? Και επισης... δοκιμασα να ψησω παιδακια αρνισια πριν 2 μερες εγιναν ωραια αλλα σε καποια σημεια ειχαν αρπαξει... Πως μπορω να το αποφυγω αυτο αφου ψηνω με κλειστο καπακι ? Ευχαριστω παιδια
Astronautis Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, spyros_vas είπε Καλημερα Εγω αυτα που δεν εχω καταλαβει ακομα και θα ηθελα οποιος εχει λιγο χρονο να απαντησει ειναι το εξης. Στους ποσους βαθμους πρεπει να προθερμαινεται η ψησταρια ? Και στους ποσους βαθμους πρεπει να μπαινει μεσα το φαγητο ? γιατι βλεπω οτι καποιοι μαγειρευετε σε θεωρητικα υψηλες θερμοκρασιες Επισης στo site της Weber, οι πινακες μπερδευουν λιγο. Μεγαλο ψαρι λεει σε εμμεση φωτια στους 180 για παραδειγμα... σε αμεση φωτια θα ειναι στην ιδια θερμοκρασια ? Και επισης... δοκιμασα να ψησω παιδακια αρνισια πριν 2 μερες εγιναν ωραια αλλα σε καποια σημεια ειχαν αρπαξει... Πως μπορω να το αποφυγω αυτο αφου ψηνω με κλειστο καπακι ? Ευχαριστω παιδια Σχετικά με το ψάρι το θέμα πιστεύω ότι μπερδεύεται πολύ γιατί από ψάρι σε ψάρι υπάρχει χαοτική διαφορά. Επίσης και το μέγεθος πώς ορίζεται ως μεγάλο μικρό η μεσαίο; Εγώ τα ψήνω με άμεσο, ζεσταίνω την ψησταριά στο μέγιστο, τα βάζω μέσα και ρυθμίζω τη θερμοκρασία στους 200. Όταν δοκίμασα πρώτη φορά να ψήσω μπακαλιάρους ήταν πανωλεθρία γιατί είναι πολύ ευαίσθητο ψάρι και σπάει εύκολα. Με τσιπούρες, σαργούς, λιθρινια, συναγρίδες και μπαρμπούνια δεν είχα πρόβλημα. Αναφέρομαι σε μέσο μέγεθος 500 γραμμάρια το κομμάτι. Τώρα σκέφτομαι να πάρω σαρδέλα αλλά θα την βάλω σε σχάρα ψαριού για να μπορώ να τις γυρίσω όλες μαζί με μια κίνηση . Φαντάζομαι θα γίνει η κόλαση του Δάντη όταν τις βάλω πάνω στην ψησταριά..😛 Το άρπαγμα στα αρνίσια παιδακια μάλλον οφείλεται σε παρατεταμένη φλόγα. Δοκίμασε να ψήσεις με χαμηλότερη θερμοκρασία εκτός και αν κάποιος πιο έμπειρος συνιστά κάτι διαφορετικό. 1
ritualistic Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 41 λεπτά πριν, Astronautis είπε Σχετικά με το ψάρι το θέμα πιστεύω ότι μπερδεύεται πολύ γιατί από ψάρι σε ψάρι υπάρχει χαοτική διαφορά. Επίσης και το μέγεθος πώς ορίζεται ως μεγάλο μικρό η μεσαίο; Εγώ τα ψήνω με άμεσο, ζεσταίνω την ψησταριά στο μέγιστο, τα βάζω μέσα και ρυθμίζω τη θερμοκρασία στους 200. Όταν δοκίμασα πρώτη φορά να ψήσω μπακαλιάρους ήταν πανωλεθρία γιατί είναι πολύ ευαίσθητο ψάρι και σπάει εύκολα. Με τσιπούρες, σαργούς, λιθρινια, συναγρίδες και μπαρμπούνια δεν είχα πρόβλημα. Αναφέρομαι σε μέσο μέγεθος 500 γραμμάρια το κομμάτι. Τώρα σκέφτομαι να πάρω σαρδέλα αλλά θα την βάλω σε σχάρα ψαριού για να μπορώ να τις γυρίσω όλες μαζί με μια κίνηση . Φαντάζομαι θα γίνει η κόλαση του Δάντη όταν τις βάλω πάνω στην ψησταριά..😛 Το άρπαγμα στα αρνίσια παιδακια μάλλον οφείλεται σε παρατεταμένη φλόγα. Δοκίμασε να ψήσεις με χαμηλότερη θερμοκρασία εκτός και αν κάποιος πιο έμπειρος συνιστά κάτι διαφορετικό. Οταν λες ζεσταινεις στο μεγιστο, στους ποσους εννοεις ? Κ μετα απλα την αφηνεις να πεσει στους 200 και το βαζεις μεσα η το αντιθετο ?
SagoniasSlutRos Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Το μόνο ψάρι που έχω ψήσει είναι σαρδέλα, δεν κόλλησε, δεν είχε φλόγα. Μια χαρά βγήκε. Σίγουρα κάνα δυο πετσουλες έμειναν πάνω, αλλά μιλάμε η μια στις δέκα.
Astronautis Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, spyros_vas είπε Οταν λες ζεσταινεις στο μεγιστο, στους ποσους εννοεις ? Κ μετα απλα την αφηνεις να πεσει στους 200 και το βαζεις μεσα η το αντιθετο ? Δεν το διατύπωσα καλά. Αφήνω την ψησταριά για κάνα δεκάλεπτο στο φουλ να κάψει καλά. Σε τέτοιο χρόνο η θερμοκρασία στο θερμόμετρο του καπακιού έχει ξεπεράσει τους 300 αλλά πιστεύω ότι η σχάρα έχει χαμηλότερη, δεν έχω θερμόμετρο για να την μετρήσω. Εκεί βάζω τα ψάρια λαδωμένα καλά αλλά όχι να στάζουν λάδι. Κλείνω καπάκι και χαμηλώνω στο ελάχιστο τους καυστήρες. Μετά από 6-7 λεπτά ένα γύρισμα. Στα 5 λεπτά βγαίνουν. Εκεί ακριβώς η θερμοκρασία δείχνει περίπου 200 (και κάτι). Πολύ σημαντικό, που δεν ήξερα και μου το σφύριξαν κάποιοι εδώ μέσα. Τα ψάρια δεν πρέπει να έχουν υγρασία εξωτερικά. Το λάδωμα βοηθάει αλλά ένα στέγνωμα με χαρτί κουζίνας πριν το λάδωμα συνιστάται! Επίσης να έχουν θερμοκρασία δωματίου πριν μπουν στην ψησταριά. Να τονίσω ότι και εγώ ακόμη στην καμπύλη μάθησης είμαι, αλλά με τον παραπάνω τρόπο μου βγήκαν καλά. Ενδεχομένως κάποιος πιο έμπειρος να μπορεί να πει περισσότερα. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από Astronautis 1
Morosana Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Η θερμοκρασία δωματίου είναι καλό να υπάρχει σε ότι μπαίνει για ψήσιμο όχι μόνο στα ψάρια. Γενικα δεν υπάρχει λάθος και σωστό ούτε στον τρόπο με τα γυρίσματα ούτε ανοιχτό κλειστό καπάκι ούτε στον βαθμό ψησίματος εκτός αν πρόκειται για κοτόπουλο ή χοιρινό που μπορεί να σε στείλουν 😛 Αυτό με τον καιρό το μαθαίνεις βλέπεις τι σου αρέσει και το χτίζεις 1
ritualistic Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Ευχαριστω για την διευκρινηση @Astronautis Σχετικα με το στεγνωμα της υγρασιας το γνωριζω αυτο ναι. Γενικα και εγω σαν αρχαριος εχω ψαξει διαφορες συνταγες και λεπτομερειες ψησιματος στο youtube αλλα και σε αρθρα ομως διαφορες λεπτομερειες τετοιου ειδους πολλες φορες δεν αναφερονται. Επισης μια διαφωνια που εχω με φιλους ειναι το κατα ποσο επιτρεπεται το μαριναρισμα. Στα videos που βλεπω απο Αμερικα βλεπω οτι μαριναρισμα παιζει παρα πολυ, οι φιλοι λενε οτι δεν κανει να ειναι μαριναρισμενο το κρεας και να σταζει λογω αναφλεξεων... Κ εχω κατι μαριναρισμενα σουβλακια απο χασαπη ετοιμα για ψησιμο και δεν ξερω τι να τα κανω!
kayak Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά και η ψησταριά υγραερίου μια ρημαδοψησταριά είναι που ο κάθε ένας μας την έχει πάρει για να καλύψει τις δικές του ανάγκες και απαιτήσεις. Στο φινάλε το BBQ, για μένα, είναι πρώτα από όλα διασκέδαση και μια ευκαιρία να περάσουμε καλά με την οικογένειά μας, τους φίλους μας, με τις μπύρες και τα τσιπουράκια μας. Δεν είναι δα και καμιά επιστήμη. Όσοι μάθαμε να ψήνουμε στο κάρβουνο δεν πετύχαμε το αποτέλεσμα που μας ταίριαζε γευστικά από την πρώτη μέρα, δοκιμάσαμε, τα κάψαμε, τα αφήσαμε άψητα, αλλά με τις επαναλήψεις βρήκαμε τον τρόπο μας και μάθαμε να το κάνουμε ακόμα και σε μια λακούβα στο χώμα με σχάρα του 10ευρου. Κάπως έτσι φαντάζομαι ότι μαθαίνονται και τα κόλπα του υγραέριου. Δεν ξέρω κανένα ψήστη που να μέτραγε τη θερμοκρασία της ψησταριάς πριν ρίξει πάνω τα παϊδάκια και τις μοσχαρίσιες (…είναι 232,5 C δεν τις βάζω, μόλις πάει 247,3 είναι οκ !! ….). Αυτά μόνο στο MasterChef και σε youtubers που κάτι πρέπει να πουλήσουν. Μαγικές συνταγές και μαγικές ψησταριές δεν υπάρχουν, δοκιμή και επανάληψη μόνο για καλό αποτέλεσμα, κι αυτό υπό αίρεση κάθε φορά. Ας το διασκεδάσουμε και λίγο, αυτό προσφέρει το ψήσιμο στο σπίτι. Πολύ χρήσιμο το νήμα για τεχνικές συμβουλές και βασικές οδηγίες και προς θεού δεν ακυρώνω σε καμία περίπτωση την εμπειρία που έχει αποκτήσει κάποιος με την τριβή, αλλά με τόση επιστημοσύνη χάνεται εν τέλει το διασκεδαστικό κομμάτι. Από την άλλη πλευρά ίσως και να μαι λίγο βλαχάκι (λόγω καταγωγής) και να τα σκέπτομαι εγώ απλοποιημένα, ίσως για να κάνω το κέφι μου ψήνοντας με την οικογένεια και την παρέα μου να χρειάζομαι απαραίτητα μόνο συγκεκριμένο εξοπλισμό κι ένα πλυντήριο για ψησταριές (για μετά) απλά η άποψή μου είναι και συγνώμη αν κούρασα με τον όγκο της ανάρτησης. Καλά ψησίματα σε όλους. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από kayak 12 1
kostasmor Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Τελικά παρηγγειλα την spirit ii e210. Την έχει πάλι στα 469 ο Κωτσόβολος. Θα έρθει την επόμενη εβδομάδα. Έφυγα από την 310 γιατί θεωρώ ότι 220€ για ένα επιπλέον καυστήρα και 10cm πλάτος είναι αρκετά μεγάλη διαφορά στην τιμή μιας και ποιοτικά είναι ίδιες. Επιπλέον θα χωράει πιο άνετα στο μπαλκόνι. Θα στείλω εντυπώσεις μετά τη συναρμολόγηση. Ευχαριστώ τα μέλη για τις πληροφορίες. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν έμπαινα εδώ να διαβάσω τι παίζει με τις ψησταριές, μάλλον θα έδινα 150-200 για κάτι που θα ήταν πολύ κατώτερο ποιοτικά και χωρίς τεχνική υποστήριξη. 3
ritualistic Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 9 λεπτά πριν, kayak είπε Ρε παιδιά και η ψησταριά υγραερίου μια ρημαδοψησταριά είναι που ο κάθε ένας μας την έχει πάρει για να καλύψει τις δικές του ανάγκες και απαιτήσεις. Στο φινάλε το BBQ, για μένα, είναι πρώτα από όλα διασκέδαση και μια ευκαιρία να περάσουμε καλά με την οικογένειά μας, τους φίλους μας, με τις μπύρες και τα τσιπουράκια μας. Δεν είναι δα και καμιά επιστήμη. Όσοι μάθαμε να ψήνουμε στο κάρβουνο δεν πετύχαμε το αποτέλεσμα που μας ταίριαζε γευστικά από την πρώτη μέρα, δοκιμάσαμε, τα κάψαμε, τα αφήσαμε άψητα, αλλά με τις επαναλήψεις βρήκαμε τον τρόπο μας και μάθαμε να το κάνουμε ακόμα και σε μια λακούβα στο χώμα με σχάρα του 10ευρου. Κάπως έτσι φαντάζομαι ότι μαθαίνονται και τα κόλπα του υγραέριου. Δεν ξέρω κανένα ψήστη που να μέτραγε τη θερμοκρασία της ψησταριάς πριν ρίξει πάνω τα παϊδάκια και τις μοσχαρίσιες (…είναι 232,5 C δεν τις βάζω, μόλις πάει 247,3 είναι οκ !! ….). Αυτά μόνο στο MasterChef και σε youtubers που κάτι πρέπει να πουλήσουν. Μαγικές συνταγές και μαγικές ψησταριές δεν υπάρχουν, δοκιμή και επανάληψη μόνο για καλό αποτέλεσμα, κι αυτό υπό αίρεση κάθε φορά. Ας το διασκεδάσουμε και λίγο, αυτό προσφέρει το ψήσιμο στο σπίτι. Πολύ χρήσιμο το νήμα για τεχνικές συμβουλές και βασικές οδηγίες και προς θεού δεν ακυρώνω σε καμία περίπτωση την εμπειρία που έχει αποκτήσει κάποιος με την τριβή, αλλά με τόση επιστημοσύνη χάνεται εν τέλει το διασκεδαστικό κομμάτι. Από την άλλη πλευρά ίσως και να μαι λίγο βλαχάκι (λόγω καταγωγής) και να τα σκέπτομαι εγώ απλοποιημένα, ίσως για να κάνω το κέφι μου ψήνοντας με την οικογένεια και την παρέα μου να χρειάζομαι απαραίτητα μόνο συγκεκριμένο εξοπλισμό κι ένα πλυντήριο για ψησταριές (για μετά) απλά η άποψή μου είναι και συγνώμη αν κούρασα με τον όγκο της ανάρτησης. Καλά ψησίματα σε όλους. Aντιλαμβανομαι τι θες να πεις αλλα καποιες γενικες κατευθυνσεις ζητησα θεωρω, μπορει να κανω και λαθος. Αν πρεπει να προθερμανθει η ψησταρια στους 300 και εγω ξεκιναω στους 200 αν δεν ρωτησω δεν θα μαθω. Οπως επισης αν χαλαει η σχαρα η εχω αναφλεξεις σε σημειο να καψω το φαγητο με τη μαριναδα ειναι κατι που πρεπει να το ξερω για να μην απογοητευσω ουτε εμενα καταστρεφοντας την σχαρα ουτε την παρεα που περιμενει να φαει. Γενικως ειμαι της αποψης να ρωταει καποιος σε ολα τα θεματα οσο χαζο και να φαινεται οσο και λεπτομερεια να ειναι, γιατι αλλιως δεν μαθαινεις. Στην τελικη μια ψησταρια που κοστισε 800ε μαζι με τα παρελκομενα θελω να ξερω να την δουλευω οσο το δυνατον πιο σωστα day 1, αλλιως κατεβαινα στον κηπο να ανοιξω να ψησω σε μια λακουβα στο χωμα με 10ε οπως λες
sndev Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, kayak είπε Ρε παιδιά και η ψησταριά υγραερίου μια ρημαδοψησταριά είναι που ο κάθε ένας μας την έχει πάρει για να καλύψει τις δικές του ανάγκες και απαιτήσεις. Στο φινάλε το BBQ, για μένα, είναι πρώτα από όλα διασκέδαση και μια ευκαιρία να περάσουμε καλά με την οικογένειά μας, τους φίλους μας, με τις μπύρες και τα τσιπουράκια μας. Δεν είναι δα και καμιά επιστήμη. Όσοι μάθαμε να ψήνουμε στο κάρβουνο δεν πετύχαμε το αποτέλεσμα που μας ταίριαζε γευστικά από την πρώτη μέρα, δοκιμάσαμε, τα κάψαμε, τα αφήσαμε άψητα, αλλά με τις επαναλήψεις βρήκαμε τον τρόπο μας και μάθαμε να το κάνουμε ακόμα και σε μια λακούβα στο χώμα με σχάρα του 10ευρου. Κάπως έτσι φαντάζομαι ότι μαθαίνονται και τα κόλπα του υγραέριου. Δεν ξέρω κανένα ψήστη που να μέτραγε τη θερμοκρασία της ψησταριάς πριν ρίξει πάνω τα παϊδάκια και τις μοσχαρίσιες (…είναι 232,5 C δεν τις βάζω, μόλις πάει 247,3 είναι οκ !! ….). Αυτά μόνο στο MasterChef και σε youtubers που κάτι πρέπει να πουλήσουν. Μαγικές συνταγές και μαγικές ψησταριές δεν υπάρχουν, δοκιμή και επανάληψη μόνο για καλό αποτέλεσμα, κι αυτό υπό αίρεση κάθε φορά. Ας το διασκεδάσουμε και λίγο, αυτό προσφέρει το ψήσιμο στο σπίτι. Πολύ χρήσιμο το νήμα για τεχνικές συμβουλές και βασικές οδηγίες και προς θεού δεν ακυρώνω σε καμία περίπτωση την εμπειρία που έχει αποκτήσει κάποιος με την τριβή, αλλά με τόση επιστημοσύνη χάνεται εν τέλει το διασκεδαστικό κομμάτι. Από την άλλη πλευρά ίσως και να μαι λίγο βλαχάκι (λόγω καταγωγής) και να τα σκέπτομαι εγώ απλοποιημένα, ίσως για να κάνω το κέφι μου ψήνοντας με την οικογένεια και την παρέα μου να χρειάζομαι απαραίτητα μόνο συγκεκριμένο εξοπλισμό κι ένα πλυντήριο για ψησταριές (για μετά) απλά η άποψή μου είναι και συγνώμη αν κούρασα με τον όγκο της ανάρτησης. Καλά ψησίματα σε όλους. οχι, απο τη στιγμή που καλυπτει διατροφικές ανάγκες της καθημερινοτητας μας ξεπερνάει το διασκέδαση με φίλους. Φυσικά συμφωνώ απολυτά στο οτι δεν είναι επιστήμη δοκιμάζεις καταστρέφεις ξαναδοκιμαζεις. πλέον η ψησταριά δε μπαίνει μπροστά μόνο οταν σκάνε φιλοι. Ανάβει για να φτιάξω γρήγορα χωρίς να βρομίσω το σπίτι τη πρωτεΐνη μου για μετα το γυμναστήριο για να κάνω τα ψητά λαχανικά μου ακόμα κ της κυριακες που θέλω να φτιάξω ένα burgeraki extreme για μένα η για να εντυπωσιάσω καμιά "φιλοξενουμενη". Και ξέρεις ένα από τα πιο νόστιμα burge που έχω φτιάξει ever είναι ένα που χρειάζεται η πλάκα ψησίματος να έχει ξεπεράσει τους 350 βαθμούς! Δοκιμασμένα! και μάντεψε έχω κ θερμόμετρο lazer να μετραω αλλιώς δε μπαίνω στη διαδικασία να το φτιάξω! μια διαφωνία ακόμα παρακαλώ! όταν σκάω για κρέας 60 80 150 ε το κιλό κ εχω το μηχάνημα απετω να πάρω τη μεγίστη γευση που μπορει να μου προσφέρει με σωστό ψησιμο κ θερμοκρασία. επισης.. ακόμα κ μια απλη μοσχαρίσια κ ενα μέτριο χοιρινό με σωστό ψησιμο σε σωστη ψησταριά μπορείς να το βγάλεις πεντανοστημο αλλά το μυστικό είναι ο ελενχος θερμοκρασίας! ολα τα παραπάνω μπορω να στα περιγράψω με μια λέξη " ποιοτητα" στο αποτελεσμα. Διαφωνώ καθετα στο ρημαδοψησταρια οταν καλυπτει σε μενα προσωπικα 1 ωρα στο 24 ορο μου δλδ χοντρικα 1 μερα της ζωης μου ανά μήνα καθώς τη χρησημοποιω σχεδόν καθημερινά. να σου πω κ κατι ακομα? αδικο δεν εχεις στη ουσία όσων γράφεις άπλα εγώ και εσυ το βλέπουμε απο άλλη οπτική και έχουμε άλλες απαιτήσεις. και οταν έρχονται φιλοι ναι χάνεται η ποιότητα δε θα κατσω να μετρησω και προς θεου δε θα μετρησω στα παιδακια ΚΛΑΙΝ! ΕΚΕΙ μπαίνει στη μέση η ποσότητα και η διασκέδαση.. δεν είναι θέμα "βλαχακι" αλλά το τι ζητάς εντελή απο το μηχανημα του εχεις μπροστα σου, ειτε λεγεται ψησταρια ειτε πλυντήριο είτε υπολογιστής Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από sndev 5
kayak Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, sndev είπε οχι, απο τη στιγμή που καλυπτει διατροφικές ανάγκες της καθημερινοτητας μας ξεπερνάει το διασκέδαση με φίλους. Φυσικά συμφωνώ απολυτά στο οτι δεν είναι επιστήμη δοκιμάζεις καταστρέφεις ξαναδοκιμαζεις. πλέον η ψησταριά δε μπαίνει μπροστά μόνο οταν σκάνε φιλοι. Ανάβει για να φτιάξω γρήγορα χωρίς να βρομίσω το σπίτι τη πρωτεΐνη μου για μετα το γυμναστήριο για να κάνω τα ψητά λαχανικά μου ακόμα κ της κυριακες που θέλω να φτιάξω ένα burgeraki extreme για μένα η για να εντυπωσιάσω καμιά "φιλοξενουμενη". Και ξέρεις ένα από τα πιο νόστιμα burger είναι ένα που χρειάζεται η πλάκα ψησίματος να έχει ξεπεράσει τους 350 βαθμούς! Δοκιμασμένα! και μάντεψε έχω κ θερμόμετρο lazer να μετραω αλλιώς δε μπαίνω στη διαδικασία να το φτιάξω! μια διαφωνία ακόμα παρακαλώ! όταν σκάω για κρέας 60 80 150 ε το κιλό κ εχω το μηχάνημα απετω να πάρω τη μεγίστη γευση που μπορει να μου προσφέρει με σωστό ψησιμο κ θερμοκρασία. επισης.. ακόμα κ μια απλη μοσχαρίσια κ ενα μέτριο χοιρινό με σωστό ψησιμο σε σωστη ψησταριά μπορείς να το βγάλεις πεντανοστημο αλλά το μυστικό είναι ο ελενχος θερμοκρασίας! ολα τα παραπάνω μπορω να στα περιγράψω με μια λέξη " ποιοτητα" στο αποτελεσμα. Διαφωνώ καθετα στο ρημαδοψησταρια οταν καλυπτει σε μενα προσωπικα 1 ωρα στο 24 ορο μου δλδ χοντρικα 1 μερα της ζωης μου ανά μήνα καθώς τη χρησημοποιω σχεδόν καθημερινά. να σου πω κ κατι ακομα? αδικο δεν εχεις στη ουσία όσων γράφεις άπλα εγώ και εσυ το βλέπουμε απο άλλη οπτική και έχουμε άλλες απαιτήσεις. και οταν έρχονται φιλοι ναι χάνεται η ποιότητα δε θα κατσω να μετρησω και προς θεου δε θα μετρησω στα παιδακια ΚΛΑΙΝ! ΕΚΕΙ μπαίνει στη μέση η ποσότητα και η διασκέδαση.. δεν είναι θέμα "βλαχακι" αλλά το τι ζητάς εντελή απο το μηχανημα του εχεις μπροστα σου, ειτε λεγεται ψησταρια ειτε πλυντήριο είτε υπολογιστής Δεν διαφωνούμε καθόλου, ισα ίσα, είναι καθαρά θέμα προοπτικής του καθ' ενός. Για κάποιους είναι ένα καθημερινό "εργαλείο" , για κάποιους άλλους (όπως εγω ίσως) μια περιστασιακής χρήσης συσκευή. Σχετικά με τη ποιότητα του αποτελέσματος είναι για τον κάθε ένα εντελώς υποκειμενική. Αλλά η μαγειρική, συμπεριλαμβανομένου του BBQ δεν είναι αποκλειστικά θέμα "καλών εργαλείων" αλλά και ικανότητας του μάγειρα, αλλιώς όλοι θα είχαν το ιδιο αποτέλεσμα. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από kayak 1
sndev Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, SagoniasSlutRos είπε Το burger από Guga αξίζει? αν δεν εχεις φραγμενες αρτηρίες ειναι απο τα ΤΟΠ έχω φάει .. ΜΟΝΑΔΙΚΗ Προϋπόθεση .. να καταφέρεις να κάψεις το κιμα οπως αυτός.. εγώ το έχω καταφέρει μονο σε κάρβουνα κ σε weber βάζοντας τη πλακα πανω στους ανακλαστήρες για ώρα. Δύστυχος στην αερίου όμως επειδή είναι κοντά στη φωτιά κ πρέπει να ζουλήξεις το κιμά καίγονται τα χεριά κ χρειάζεσαι γάντια. αλλα πραγματικά οτι πιο νοστιμο σαν συνδυασμός μαζί με τη συγκεκριμένη σος. Εντομεταξυ είναι απλός κιμας (φθηνος) (μη γελασετε αλλα μια φορα δοκιμασα με κιμα lidl κ βγήκε ακόμα πιο νόστιμο και από καλο κρεοπώλη ) τυποποιημένο φθηνό τυρι για τη σος εχει υλικα που ολοι εχουμε. ψωμάκια burger προτείνω οχι κατσελης κτλ αλλα αν βρείτε σωστα απο κανα delicatesen η φτιάξετε μονοι σας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα