Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον τεχνικό.

Ειναι σεταρισμενες στο 2 απο τεχνικο,δεν θελω να ρυθμισω κατι ,εξαλλου λεει λειτουργια απο 0.5 εως 3 bar εχω τον radiant 2k 24 rain απλα πια η διαφορα εαν ειναι στο 1 ας πουμε και πια στο 3,προς ενημερωση απλα αμ ξερει καποιος

  • Απαντ. 21,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2416

  • ilpapacha

    2125

  • sndev

    1138

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
9 minutes ago, toykaki said:

Ειναι σεταρισμενες στο 2 απο τεχνικο,δεν θελω να ρυθμισω κατι ,εξαλλου λεει λειτουργια απο 0.5 εως 3 bar εχω τον radiant 2k 24 rain απλα πια η διαφορα εαν ειναι στο 1 ας πουμε και πια στο 3,προς ενημερωση απλα αμ ξερει καποιος

Φίλε μου λάθος θέμα, αυτό αφορά ψησταριές.

Μπορείς να γράψεις εδώ και να ρωτήσεις:

 

20 minutes ago, sargus said:

Ήμουν στην ίδια φάση με εσένα. Δοκίμασα μαντέμια αλλά με κούρασαν. Και κυρίως, δεν τα πάλευε με τίποτα η γυναίκα μου...

Το γύρισα σε ανοξείδωτο. Βρήκα την υγειά μου. Κάνω τα πάντα! Αν το αφήσεις να κάψει πριν του βάλεις κάτι μέσα είναι αντικολλητικό (σχεδόν σαν τεφαλ). Χρησιμοποιείς ότι θέλεις πάνω του, το πλένεις όπως θέλεις και δεν παθαίνει τίποτα. Σώθηκα!

Επειδή έχω όλα τα είδη (και ξέρω και να τα δουλεύω), το ανοξειδωτο είναι εξαιρετικό αλλά έχει καμπή μάθησης. 

Στα κεραμικής μπορείς να σπάσεις απλά το αυγό σου χωρίς κανένα έλαιο/λιπος και να μην κολλήσει καθόλου.

Στο ανοξειδωτο είναι δύσκολο, ακόμα και με leidenfrost δυστυχώς.

  • Like 2
Δημοσ.

Είναι όμως το άτιμο το μαντέμι, απαράμιλλο!!! Όταν και όποτε το χρησιμοποιείς, ξέρεις ότι θα έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Άσε που σου κάνει και ένα νταν στον εγκέφαλο και σου συνδέει γεύσεις και.μνήμες από τα παλιά. Κάτι σαν το κάρβουνο που το μυρίζεις και φαντάζεσαι κάστανα, καλαμπόκια και κοψίδια.

 

Μόνο ο φουκαράς ο Γκάμπριελ το χαράμισε δίνοντας το στην Έμιλυ αλλά εδώ η συζήτηση πάει σε άλλα πάθη πέρα από τα μαγειρικά...

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μαντέμι ανοξείδωτο και carbon steel. ( Ανθρακούχο χάλυβα) . Το carbon steel είναι το no1 σε χρήση. Θέλει seasoning σαν το μαντέμι και έχει τις ίδιες ιδιαιτερότητες , αλλά είναι πιο ελαφρύ, δεν είναι τραχύ και κάπως πιο αντικολλητικό. Σε κάποιες άλλες χρήσεις όμως προτιμώ το μαντέμι. Πχ σήμερα έκανα χοιρινές στο φούρνο γιατί έβρεχε και δεν κατάφερα να ανάψω την ψησταριά. Πέταξα τις μπριζόλες μέσα με αλατοπιπερο και ρίγανη. Λάδι 5 σταγόνες ίσα ίσα να γυαλίζει που λέμε. Βγήκαν λουκούμι και με σωστό χρωματακι. Σε τέτοιες χρήσεις η μπιφτέκια τύπου σχάρας πχ σαν το μαντέμι τίποτα. Το ανοξείδωτο το έχω για τομάτες ξύδι κτλ που δεν μπορώ να βάλω τα άλλα για να μην χαλάσει η επίστρωση 

Επεξ/σία από virginkiller
  • Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, virginkiller είπε

Έχω μαντέμι ανοξείδωτο και carbon steel. ( Ανθρακούχο χάλυβα) . Το carbon steel είναι το no1 σε χρήση. Θέλει seasoning σαν το μαντέμι και έχει τις ίδιες ιδιαιτερότητες , αλλά είναι πιο ελαφρύ, δεν είναι τραχύ και κάπως πιο αντικολλητικό. Σε κάποιες άλλες χρήσεις όμως προτιμώ το μαντέμι. Πχ σήμερα έκανα χοιρινές στο φούρνο γιατί έβρεχε και δεν κατάφερα να ανάψω την ψησταριά. Πέταξα τις μπριζόλες μέσα με αλατοπιπερο και ρίγανη. Λάδι 5 σταγόνες ίσα ίσα να γυαλίζει που λέμε. Βγήκαν λουκούμι και με σωστό χρωματακι. Σε τέτοιες χρήσεις η μπιφτέκια τύπου σχάρας πχ σαν το μαντέμι τίποτα. Το ανοξείδωτο το έχω για τομάτες ξύδι κτλ που δεν μπορώ να βάλω τα άλλα για να μην χαλάσει η επίστρωση 

Σας ευχαριστώ όλους!!! 

  • Like 1
Δημοσ.

Κάτι ακόμα που σκέφτηκα. Όταν λαδώνουμε το μαντέμι το λαδώνουμε όλο και την βάση του που ακουμπάει πάνω στο μάτι της κεραμικής ή επαγωγικής εστίας. Όταν τα βάλουμε στο μάτι να μαγειρεψουμε αυτό το λάδι που θα έχει η βάση του τηγάνιου δεν θα καπνίσει; ή δεν υπάρχει περίπτωση να μας χαλάσει την εστία επειδή θα κάψει αυτό το λάδι; 

Δημοσ.
1 hour ago, SagoniasSlutRos said:

Εγω ρε παιδια παντως που το πηρα απο ενα φιλο απο αγγελια, δεν καταφερε να με βολεψει.

Αν δεν ειναι ετσι χοντρο το κρεας, ειναι τοσο στρογγυλο μπροστα που παιδευει ακομα στο να το βαλεις στο κρεας.

Το δουλεψα 3 φορες και γυρισα παλι σε παραδοσιακη ακιδα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, rallistas είπε

Εγω ρε παιδια παντως που το πηρα απο ενα φιλο απο αγγελια, δεν καταφερε να με βολεψει.

Αν δεν ειναι ετσι χοντρο το κρεας, ειναι τοσο στρογγυλο μπροστα που παιδευει ακομα στο να το βαλεις στο κρεας.

Το δουλεψα 3 φορες και γυρισα παλι σε παραδοσιακη ακιδα.

Εχω 3 διαφορετικα ειδη και το καθενα εχει τη χρηση του!

Το ασυρματο προφανως ειναι μονοδρομος για σουβλες και επισης το βαζω σε χοντρες μπριζολες και κομματια κρεατος για να παρακολουθω τι γινεται.

Το κλασικο με το καλωδιο και αυτο μπαινει σε μπριζολες, αλλα οχι σε searing γιατι θα χαλασει. Αλλα μπαινει σε φουρνο μεσα σε γαστρα ή στο airfryer που το ασυρματο δεν πιανει σημα. Επισης εχει 4 ακιδες για πολλαπλα κομματια κρεατος.

Και φυσικα το κλασικο instant read που το χρησιμοποιω καθημερινα για να μετρησω σουβλακια, μπιφτεκια, παϊδακια, παγωτα, γλυκα κλπ.

  • Like 3
Δημοσ.

Οποτε καλα καταλαβα οτι για ribeye κτλ ειναι κατα κυριο λογο κι εννοειται οχι searing.

Ειπα κι εγω, ουτε να τρυπησω δεν μπορω???

Δημοσ.

Το ασυρματο αυτο κανει και για searing. To προηγουμενο δεν κανει κανονικα, αλλα πχ ο κουμπαρος μου το βαζει συνεχεια και δεν εχει παθει κατι. Μπορει απλα να ειναι τυχερος βεβαια. 

Σε flap, flank κλπ που ειναι σχετικα λεπτα το εχω βαλει. Σε skirt δεν μπαινει ομως.

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nemesiskp είπε

Κανά δοκιμασμένο θερμόμετρο για κρέας έχετε να προτείνετε;

Μια αρκετά τίμια επιλογή είναι και της Inkbird https://amzn.eu/d/4CPNJa3 Διαθέτει και κωδικούς με ένα ή 2 probes για συνεχή παρακολούθηση της θερμοκρασίας. Είναι επαναφορτιζόμενο. 

  • Like 4
Δημοσ.
1 hour ago, ilpapacha said:

Μια αρκετά τίμια επιλογή είναι και της Inkbird https://amzn.eu/d/4CPNJa3 Διαθέτει και κωδικούς με ένα ή 2 probes για συνεχή παρακολούθηση της θερμοκρασίας. Είναι επαναφορτιζόμενο. 

Πολυ ποιοτικό για τα λεφτά του και με πολύ καλό support. Πέρσυ μου χάλασε το ένα probe (ίσως λόγω μεγάλης θερμοκρασίας) και μου έστειλαν άμεσα δωρεάν άλλο χωρίς πολλά πολλά

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...