Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω να σου πω από εγγύηση και τέτοια....μόνο κάτι σχόλια.θετικα στο skroutz

τωρα κατάλαβα ότι άμα θες βάζεις κάρβουνο.....καλοοο

 

 

 

Επεξ/σία από F117
Δημοσ.

Επειδή σκέφτομαι να αλλάξω τις μπουκάλες μου από μείγμα σε προπάνιο, υπάρχει κάποια διαφορά στο θέμα της ασφάλειας; Σε μαγαζί που ρώτησα μου είπαν ότι για οικιακή χρήση συνιστούν μείγμα για λόγους ασφαλείας αλλά δεν μου είπαν κάτι παραπάνω. Να σημειωθεί επίσης ότι η μια μπουκάλα αν και τοποθετημένη έξω και προστατευμένη από τον ήλιο, θα τροφοδοτεί τις εστίες της κουζίνας μου μέσα στο σπίτι. Μήπως η καύση του προπανίου π.χ. είναι πιο επιβαρυντική για την υγεία σε κλειστό χώρο; Στο νέτ που έψαξα δεν έβγαλα άκρη. Γνωρίζει κάποιος κάτι;

Δημοσ.
11 ώρες πριν, katbo είπε

Επειδή σκέφτομαι να αλλάξω τις μπουκάλες μου από μείγμα σε προπάνιο, υπάρχει κάποια διαφορά στο θέμα της ασφάλειας; Σε μαγαζί που ρώτησα μου είπαν ότι για οικιακή χρήση συνιστούν μείγμα για λόγους ασφαλείας αλλά δεν μου είπαν κάτι παραπάνω. Να σημειωθεί επίσης ότι η μια μπουκάλα αν και τοποθετημένη έξω και προστατευμένη από τον ήλιο, θα τροφοδοτεί τις εστίες της κουζίνας μου μέσα στο σπίτι. Μήπως η καύση του προπανίου π.χ. είναι πιο επιβαρυντική για την υγεία σε κλειστό χώρο; Στο νέτ που έψαξα δεν έβγαλα άκρη. Γνωρίζει κάποιος κάτι;

Εγω για ψησταρια χρησιμοποιω προπανιο. Για εστιες κουζινας δεν εχω ιδεα. Ρωτα καποιον ειδικο καλυτερα.

  • Thanks 1
Δημοσ.

Για χοιρινό κοντοσούβλι πως προτείνετε να γίνει το ψήσιμο;

Διαβάζω διάφορα από σιγανό ψήσιμο στους 160 με μόνο ανοιχτούς τους πλαϊνούς καυστήρες και τελειώμα με όλα τέρμα για να κάνει κρούστα, ή όλα ανοιχτά στους 200 μέχρι να γίνει.

Εσείς το έχετε δοκιμάσει/προτείνετε; Θερμοκρασία γύρω στους 70-72 είναι κομπλέ;

Η ψησταριά έχει 4 καυστήρες.

 

Δημοσ.
13 hours ago, katbo said:

Επειδή σκέφτομαι να αλλάξω τις μπουκάλες μου από μείγμα σε προπάνιο, υπάρχει κάποια διαφορά στο θέμα της ασφάλειας;

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση (ΥΑ 31856 ΦΕΚ 1257 Β΄ 2003), παρ. 6.3.6, απαγορεύεται η εγκατάσταση φιαλών προπανίου σε εσωτερικούς χώρους για οικιακή χρήση. Δες εδώ για λεπτομέρειες.

Εγώ για τις εστίες της κουζίνας έχω coral prime κοκκινη και για την ψησταριά coral prime γκρι.

  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nemesiskp είπε

Για χοιρινό κοντοσούβλι πως προτείνετε να γίνει το ψήσιμο;

Διαβάζω διάφορα από σιγανό ψήσιμο στους 160 με μόνο ανοιχτούς τους πλαϊνούς καυστήρες και τελειώμα με όλα τέρμα για να κάνει κρούστα, ή όλα ανοιχτά στους 200 μέχρι να γίνει.

Εσείς το έχετε δοκιμάσει/προτείνετε; Θερμοκρασία γύρω στους 70-72 είναι κομπλέ;

Η ψησταριά έχει 4 καυστήρες.

 

Αναψε ολους τους καυστηρες χαμηλα μεχρι να πιασει 75 βαθμους εσωτερικη. Στο τελος ανεβασε 5-10 λεπτα στο τερμα.

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nemesiskp είπε

Thanks. Ενδιάμεσα να το πασαλείβω με κάποιο μείγμα για υγρασία ή όπως πάει;

Κρατα απο τη μαριναδα σου και βαλε μερικες φορες προς το τελος. Οχι τελος τελος βεβαια, για να προλαβει να "ψηθει" και αυτη.

  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Λόγω ρεβεγιόν θα μου φέρουν οι φιλοξενούμενοι 3 kg κοντοσούβλι πρόβειο. Naterial 4 καυστήρες είναι η ψησταριά και έχω ψήσει πάρα πολλές φορές κοντοσούβλι χοιρινό. Να τολμήσω να ψήσω το πρόβειο είπα να βάλω το πρόβειο στο τζάκι και το χοιρινό στην ψησταριά ιδού το ερώτημα; Φυσικά κλεισμένοι ψησταριά και τέρμα χαμηλά και οι τέσσερις καυστήρες πόση ώρα όμως; και αναφλέξεις;

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Πολύζος είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Λόγω ρεβεγιόν θα μου φέρουν οι φιλοξενούμενοι 3 kg κοντοσούβλι πρόβειο. Naterial 4 καυστήρες είναι η ψησταριά και έχω ψήσει πάρα πολλές φορές κοντοσούβλι χοιρινό. Να τολμήσω να ψήσω το πρόβειο είπα να βάλω το πρόβειο στο τζάκι και το χοιρινό στην ψησταριά ιδού το ερώτημα; Φυσικά κλεισμένοι ψησταριά και τέρμα χαμηλά και οι τέσσερις καυστήρες πόση ώρα όμως; και αναφλέξεις;

Γυρω στα 3 κιλα ειναι το οριο πιστευω. Εσυ θες να ψησεις 3 κιλα προβιο συν καποιο χοιρινο? Αν ναι αναγκαστικα θα πρεπει να τα μοιρασεις σε τζακι και ψησταρια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Πολύζος είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Λόγω ρεβεγιόν θα μου φέρουν οι φιλοξενούμενοι 3 kg κοντοσούβλι πρόβειο. Naterial 4 καυστήρες είναι η ψησταριά και έχω ψήσει πάρα πολλές φορές κοντοσούβλι χοιρινό. Να τολμήσω να ψήσω το πρόβειο είπα να βάλω το πρόβειο στο τζάκι και το χοιρινό στην ψησταριά ιδού το ερώτημα; Φυσικά κλεισμένοι ψησταριά και τέρμα χαμηλά και οι τέσσερις καυστήρες πόση ώρα όμως; και αναφλέξεις;

Το πρόβειο,βαλτο μια ωρα τυλιγμενο σε λαδόκολλα και μετα ανοιξε την εκτος σούβλας να φυγουν τα πολλα ζουμια και βαλε στο φουλ τους καυστήρες.

Επεξ/σία από fysikos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, fysikos είπε

Το πρόβειο,βαλτο μια ωρα τυλιγμενο σε λαδόκολλα και μετα ανοιξε την εκτος σούβλας να φυγουν τα πολλα ζουμια και βαλε στο φουλ τους καυστήρες.

Ωραία ιδέα για να γλυτώσεις τις αναφλέξεις. Αλλά μάλλον θα το βάλω στο τζάκι σε αυτήν που είναι το αντικριστό και το χοιρινό στην βεράντα ώστε να μην πηγαινοέρχομαι!!!

Επεξ/σία από Πολύζος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...