Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, zanskou είπε

για πειτε ρε παιδιά καμια ιδέα για κάποιο σχετικά μεγάλο κομμάτι μοσχάρι να τσιμπήσουν όλοι (7-8 άτομα) από λίγο και να βγει ζουμερό αφήνοντας το να σιγοψηθεί ;

σκεφτόμουν ίσως για πικάνια. κατι άλλο ;

Πικανια, tri tip, flap, flank, αλλά όχι για αργό ψήσιμο. 

Αυτο που έβαλα εγώ χτες ήταν χοντρές μπριζόλες πικανια και ήταν ότι πρέπει για τη μέση σε τραπέζι. 

  • Like 3
  • Απαντ. 21,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2416

  • ilpapacha

    2125

  • sndev

    1134

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω να σου πω από εγγύηση και τέτοια....μόνο κάτι σχόλια.θετικα στο skroutz

τωρα κατάλαβα ότι άμα θες βάζεις κάρβουνο.....καλοοο

 

 

 

Επεξ/σία από F117
Δημοσ.

Επειδή σκέφτομαι να αλλάξω τις μπουκάλες μου από μείγμα σε προπάνιο, υπάρχει κάποια διαφορά στο θέμα της ασφάλειας; Σε μαγαζί που ρώτησα μου είπαν ότι για οικιακή χρήση συνιστούν μείγμα για λόγους ασφαλείας αλλά δεν μου είπαν κάτι παραπάνω. Να σημειωθεί επίσης ότι η μια μπουκάλα αν και τοποθετημένη έξω και προστατευμένη από τον ήλιο, θα τροφοδοτεί τις εστίες της κουζίνας μου μέσα στο σπίτι. Μήπως η καύση του προπανίου π.χ. είναι πιο επιβαρυντική για την υγεία σε κλειστό χώρο; Στο νέτ που έψαξα δεν έβγαλα άκρη. Γνωρίζει κάποιος κάτι;

Δημοσ.
11 ώρες πριν, katbo είπε

Επειδή σκέφτομαι να αλλάξω τις μπουκάλες μου από μείγμα σε προπάνιο, υπάρχει κάποια διαφορά στο θέμα της ασφάλειας; Σε μαγαζί που ρώτησα μου είπαν ότι για οικιακή χρήση συνιστούν μείγμα για λόγους ασφαλείας αλλά δεν μου είπαν κάτι παραπάνω. Να σημειωθεί επίσης ότι η μια μπουκάλα αν και τοποθετημένη έξω και προστατευμένη από τον ήλιο, θα τροφοδοτεί τις εστίες της κουζίνας μου μέσα στο σπίτι. Μήπως η καύση του προπανίου π.χ. είναι πιο επιβαρυντική για την υγεία σε κλειστό χώρο; Στο νέτ που έψαξα δεν έβγαλα άκρη. Γνωρίζει κάποιος κάτι;

Εγω για ψησταρια χρησιμοποιω προπανιο. Για εστιες κουζινας δεν εχω ιδεα. Ρωτα καποιον ειδικο καλυτερα.

  • Thanks 1
Δημοσ.

Για χοιρινό κοντοσούβλι πως προτείνετε να γίνει το ψήσιμο;

Διαβάζω διάφορα από σιγανό ψήσιμο στους 160 με μόνο ανοιχτούς τους πλαϊνούς καυστήρες και τελειώμα με όλα τέρμα για να κάνει κρούστα, ή όλα ανοιχτά στους 200 μέχρι να γίνει.

Εσείς το έχετε δοκιμάσει/προτείνετε; Θερμοκρασία γύρω στους 70-72 είναι κομπλέ;

Η ψησταριά έχει 4 καυστήρες.

 

Δημοσ.
13 hours ago, katbo said:

Επειδή σκέφτομαι να αλλάξω τις μπουκάλες μου από μείγμα σε προπάνιο, υπάρχει κάποια διαφορά στο θέμα της ασφάλειας;

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση (ΥΑ 31856 ΦΕΚ 1257 Β΄ 2003), παρ. 6.3.6, απαγορεύεται η εγκατάσταση φιαλών προπανίου σε εσωτερικούς χώρους για οικιακή χρήση. Δες εδώ για λεπτομέρειες.

Εγώ για τις εστίες της κουζίνας έχω coral prime κοκκινη και για την ψησταριά coral prime γκρι.

  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nemesiskp είπε

Για χοιρινό κοντοσούβλι πως προτείνετε να γίνει το ψήσιμο;

Διαβάζω διάφορα από σιγανό ψήσιμο στους 160 με μόνο ανοιχτούς τους πλαϊνούς καυστήρες και τελειώμα με όλα τέρμα για να κάνει κρούστα, ή όλα ανοιχτά στους 200 μέχρι να γίνει.

Εσείς το έχετε δοκιμάσει/προτείνετε; Θερμοκρασία γύρω στους 70-72 είναι κομπλέ;

Η ψησταριά έχει 4 καυστήρες.

 

Αναψε ολους τους καυστηρες χαμηλα μεχρι να πιασει 75 βαθμους εσωτερικη. Στο τελος ανεβασε 5-10 λεπτα στο τερμα.

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nemesiskp είπε

Thanks. Ενδιάμεσα να το πασαλείβω με κάποιο μείγμα για υγρασία ή όπως πάει;

Κρατα απο τη μαριναδα σου και βαλε μερικες φορες προς το τελος. Οχι τελος τελος βεβαια, για να προλαβει να "ψηθει" και αυτη.

  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...