Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω ασφαλές και στις 2 περιπτώσεις.  Το θέμα είναι στην ποιότητα καύσης οταν δε χρησιμοποιείς το σωστό ρυθμιστή.  

  • Thanks 1
  • Απαντ. 21,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2415

  • ilpapacha

    2123

  • sndev

    1133

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

ΝΟΜΙΖΩ οτι αφού είναι μεγαλύτερος, δεν θα έχεις πρόβλημα, μπορεί να δουλέψει.  Σε πρώτη φάση μου έρχεται η μεγαλύτερη κατανάλωση, αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Άλλες απώλειες, δυσλειτουργείες κ.τ.λ δεν γνωρίζω, όμως έχει αρκετούς εδώ που το κατέχουν το θέμα και θα ενημερώσουν.

  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπερα.
Εχω μια outdoorchef Australia.
Μετα απο το σημερινό 2ωρο μαραθώνιο καθαρσιματος και τριψίματος στα μαντέμια έχω αρχισει να αναρωτίεμαι για την κατάσταση τους. Πόσο μάλλον βλέπωντας τα μαντέμια άλλων εδω.

Γενικα μετα απο κάθε ψησιμο τις αφήνω να κάψουν κανενα δεκάλεπτο στο φουλ και μετα ξύνω με συρματοβουρτσα και λαδώνω με ηλιέλαιο και πινέλο.

Παραθέτω μερικές φωτογραφίες που τράβηξα κατα το τρίψιμο. Αμέσως μετα θα τις λαδώσω.
Οι διρχωμίες που εφμανίζονται με προβληματίζουν κυριως.
Μπορείτε να μου πείτε τι να κάνω?

Μετα απο 4 χρόνια είμαι στο τσάκ να πάω σε ανοξείδωτες πάντως

cKgJH-VV.jpg

pszsLShf.jpg

qy69OxYo.jpg

JVI72otL.jpg

EE6PbvtZ.jpg

8D9-FU9T.jpg

Δημοσ.

Νομίζω λίπος είναι όχι σκουριά. Αλλά και σκουριά να είναι βγαίνει να ξέρεις. Το μαντέμι είναι αθάνατο αλλά δυστυχώς θέλει κυνήγι 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Grfoxz είπε

Παραθέτω μερικές φωτογραφίες που τράβηξα κατα το τρίψιμο. Αμέσως μετα θα τις λαδώσω.
Οι διρχωμίες που εφμανίζονται με προβληματίζουν κυριως.
Μπορείτε να μου πείτε τι να κάνω?

Κομπλέ είσαι, συνέχισε το ψήσιμο

  • Like 2
Δημοσ.

Κανω αρνάκι συχνά, μιας και ο μικρός το τσακίζει, αλλά το βάζω σκέτο πάνω στη σχάρα έμμεσα ή σούβλα αν δεν βαριέμαι. Χτες είπα να βάλω και καμιά πατατούλα. Βγήκαν τέλειες αλλά όλο το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ! Είχαν τραβήξει όλο το λίπος και έκατσε σαν πέτρα στο στομάχι μου. Οπότε χίλιες φορές σκέτο ή ξεχωριστά οι πατάτες.

Η σχαρίτσα στη φωτό ειναι για κρατάει ribs, αλλα την έβαλα ανάποδα και έκατσε κομπλε στο ταψάκι πάνω απο τις πατάτες.

viber_image_2025-03-17_16-52-32-144.jpg

  • Like 7
  • Haha 1
Δημοσ.
Στις 13/3/2025 στις 4:43 ΜΜ, mezzanine είπε

Γεια σας ψήστες. Μετά απο 10 χρόνια απουσίας απο το σπορ, 15 κιλά ελαφρύτερος και με πολυ καλύτερες τιμές χοληστερίνης σκεφτομαι να αγορασω παλι ενα BBQ να το βάλω στην εξωτερική κουζίνα που έχω φτιάξει.

Η τότε εμπειρία μου με ψηστιέρα υγραερίου μάρκας barbecook ήταν ότι χειρότερο (αν και έκανε καμια 200αρια ψησίματα). Συνέχεια φλόγες όσο καλά και να την είχα καθαρίσει. Ουσιαστικά ο μισή σχάρα ήταν για ψήσιμο με την φωτιά στο min και το άλλο μισό στο max για να κρατάει θερμοκρασία. Βέβαια είχα αποκτήσει εμπειρία και με θερμόμετρο γινόντουσαν πολύ καλα ψησίματα. Ο δε καθαρισμός της ήταν ότι χειρότερο μπορώ να φανταστώ, μια εμπειρία τραυματική που με έφτασε σε σημείο να την πετάξω και να σταματήσω το σπόρ.

Είχα αποφασίσει να πάρω μια Weber Master Touch GBS που την έχει ενας φίλος μου και έχουμε κάνει κάτι ψησίματα. Μπορεί να έχει την μανούρα της φωτιάς αλλά δεν έχει ουσιαστικά καθόλου καθάρισμα, όλα τα τρώει η φωτία απο κάτω και καταλήγει στάχτη σε ενα καλαθάκι. Εντάξει και γευστικά το κάρβουνο σε μεγάλα ψησίματα δίνει γεύση, επισης έχει και πολύ μεγάλη επιφάνεια ψησίματος και μπορείς να φτιάξεις ποσότητα αλλά να παίξεις και με το έμμεσο-αμεσο ψησιμο κτλπ.

Τώρα επειδή δεν έχω εμπειρία με καλές μάρκες υγραερίου Napoleon, Weber, Broil King κτλπ. Αξίζει να ασχοληθώ; Το κομμάτι του καθαρίσματος για εμένα είναι πολύ σημαντικό, ποια θεωρείται η πιο εύκολη στο καθάρισμα; Εχουν σημαντική διαφορά απο τις φτηνές στην ταχύτητα που ζεσταίνουν, στο αν κρατάνε σταθερή θερμοκρασία σε όλη την επιφάνεια ψησίματος κτλπ;

Επισης αλλο ενα σημαντικο είναι αν μπορουν να ανεβασουν θερμοκρασίες 400C γιατί θέλω να φτιάχνω και καμια πίτσα.

 

Καλά αποτελέσματα σε πίτσα, θα έχεις και με την υγραερίου 

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ειδικά φουρνάκια, όπου μπορείς να έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα, πχ από τους γείτονες, να χρησιμοποιήσεις ψησταριά με κάρβουνα ή δεν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ να βάζεις σούβλα μεγάλη, τότε μια χαρά είναι μια kettle. Έχω κι εγώ, σε εξοχικό, και την ευχαριστιέμαι. Για kettle, δες και την σειρά Pro της Napoleon. Διαθέτει 3 θέσεις για τοποθέτηση της σχάρας. 

Για υγραερίου, όντως οι εταιρίες που αναφέρεις είναι οι πιο γνωστές στον χώρο. Για ευκολότερο/γρηγορότερο καθάρισμα βοηθάει να διαθέτει αφαιρούμενο πάτο.

Δημοσ.
On 16/03/2025 at 21:50, ilpapacha said:

Καλή Κυριακή!

IMG_0792.png.1e4e5ec3d34ca314a2bf889df54c5226.png

Νηστισιμα τα βλεπω τα περισσοτερα😉, την εχεις εξασφαλισμενη την θεση στον Παραδεισο!

1. Smashed Burgers βλεπω, τα πηρες ετοιμα και τα πατησες η τα εφτιαξες εσυ? Θες να μοιραστεις know-how?

Γενικοτερη ερωτηση, για να φτιαξουμε smashed burgers?

2. Τζουμαγιας ειναι το λουκανικο?

3.Εδω και χρονια εχω παθει πλακα με την Σως Κρεολ των Simply Burgers. Τιναζει στον αερα τους γευστικους μου καλυκες. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να την αναπαραξω στο σπιτι. 

Εχει κανεις προταση για Σως Κρεολ που να την εχει δοκιμασει και να εχει μεινει ευχαριστημενος?

  • Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tutuyo είπε

Νηστισιμα τα βλεπω τα περισσοτερα😉, την εχεις εξασφαλισμενη την θεση στον Παραδεισο!

Vegan ειναι το μοσχαρι. Το χοιρινο δεν ξερω σιγουρα.

  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, tutuyo said:

Εχει κανεις προταση για Σως Κρεολ που να την εχει δοκιμασει και να εχει μεινει ευχαριστημενος?

Γτ δε τη φτιάχνεις μονος σου;

Ξεκινα με τη σως για burger Μύρωνας Στρατής YouTube κ αλλαξς τις αναλογίες με βαση τη γευση σου. Πχ εγω βαζω το ξύδι απο το τουρσί λιγότερο κέτσαπ κ λιγο λεμόνι 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Δημοσ.
19 minutes ago, sndev said:

Γτ δε τη φτιάχνεις μονος σου;

αυτο ακριβως ρωταω. Εαν υπαρχει καποιος που να εχει δοκιμασει/φτιαξει κρεολ οσο πιο κοντα σε αυτην των Simply Burgers

Δημοσ.
9 ώρες πριν, tutuyo είπε

Νηστισιμα τα βλεπω τα περισσοτερα😉, την εχεις εξασφαλισμενη την θεση στον Παραδεισο!

1. Smashed Burgers βλεπω, τα πηρες ετοιμα και τα πατησες η τα εφτιαξες εσυ? Θες να μοιραστεις know-how?

Γενικοτερη ερωτηση, για να φτιαξουμε smashed burgers?

2. Τζουμαγιας ειναι το λουκανικο?

3.Εδω και χρονια εχω παθει πλακα με την Σως Κρεολ των Simply Burgers. Τιναζει στον αερα τους γευστικους μου καλυκες. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να την αναπαραξω στο σπιτι. 

Εχει κανεις προταση για Σως Κρεολ που να την εχει δοκιμασει και να εχει μεινει ευχαριστημενος?

Έτοιμα μπιφτέκια από τον χασάπη. Τα κάνω μπαλάκια, τα βάζω στην καυτή μαντεμένια πλάκα και τα «πατάω» με μια πρέσα, προσωπικά χρησιμοποιώ την παρακάτω  https://www.skroutz.gr/s/49034731/Napoleon-56056-Presa-PSisimatos-gia-PSistaria.html όμως υπάρχουν πολλές επιλογές. Βάζω λαδόκολλα/αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα στο burger και την πρέσα για να μην «κολλήσουν» μεταξύ τους. 

Το λουκάνικο ναι, είναι Τζουμαγιάς.

  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, tutuyo είπε

Νηστισιμα τα βλεπω τα περισσοτερα😉, την εχεις εξασφαλισμενη την θεση στον Παραδεισο!

1. Smashed Burgers βλεπω, τα πηρες ετοιμα και τα πατησες η τα εφτιαξες εσυ? Θες να μοιραστεις know-how?

Γενικοτερη ερωτηση, για να φτιαξουμε smashed burgers?

2. Τζουμαγιας ειναι το λουκανικο?

3.Εδω και χρονια εχω παθει πλακα με την Σως Κρεολ των Simply Burgers. Τιναζει στον αερα τους γευστικους μου καλυκες. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να την αναπαραξω στο σπιτι. 

Εχει κανεις προταση για Σως Κρεολ που να την εχει δοκιμασει και να εχει μεινει ευχαριστημενος?

Αν βρεις πάρε κιμά από brisket. Έχει σχεδόν την τιμή του κλασσικού κιμά και είναι άλλο επίπεδο για burgers, ειδικά smashed 🤯. Το επιβεβαιώνουν τουλάχιστον 15 άτομα που έχουν δηλώσει ότι ειναι τα πιο ωραία burgers που έχουν φάει ever 😁

Απλά επειδή έχει αρκετό λίπος γίνεται πανικός από πιτσιλίσματα όσο ψήνονται. Εγώ κάθε φορά μετά που καθαρίζω , λέω ότι είναι η τελευταία που βάζω τον συγκεκριμένο κιμά αλλά όταν έρχειται η ώρα πάλι αυτόν πέρνω γιατί είναι πολύ καλύτερος ο άτιμος από τον κανονικό.   

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...