Tsino Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου Νομίζω ασφαλές και στις 2 περιπτώσεις. Το θέμα είναι στην ποιότητα καύσης οταν δε χρησιμοποιείς το σωστό ρυθμιστή. 1
skskre Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου ΝΟΜΙΖΩ οτι αφού είναι μεγαλύτερος, δεν θα έχεις πρόβλημα, μπορεί να δουλέψει. Σε πρώτη φάση μου έρχεται η μεγαλύτερη κατανάλωση, αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Άλλες απώλειες, δυσλειτουργείες κ.τ.λ δεν γνωρίζω, όμως έχει αρκετούς εδώ που το κατέχουν το θέμα και θα ενημερώσουν. 1
Grfoxz Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου Καλησπερα. Εχω μια outdoorchef Australia. Μετα απο το σημερινό 2ωρο μαραθώνιο καθαρσιματος και τριψίματος στα μαντέμια έχω αρχισει να αναρωτίεμαι για την κατάσταση τους. Πόσο μάλλον βλέπωντας τα μαντέμια άλλων εδω. Γενικα μετα απο κάθε ψησιμο τις αφήνω να κάψουν κανενα δεκάλεπτο στο φουλ και μετα ξύνω με συρματοβουρτσα και λαδώνω με ηλιέλαιο και πινέλο. Παραθέτω μερικές φωτογραφίες που τράβηξα κατα το τρίψιμο. Αμέσως μετα θα τις λαδώσω. Οι διρχωμίες που εφμανίζονται με προβληματίζουν κυριως. Μπορείτε να μου πείτε τι να κάνω? Μετα απο 4 χρόνια είμαι στο τσάκ να πάω σε ανοξείδωτες πάντως
virginkiller Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου Νομίζω λίπος είναι όχι σκουριά. Αλλά και σκουριά να είναι βγαίνει να ξέρεις. Το μαντέμι είναι αθάνατο αλλά δυστυχώς θέλει κυνήγι
SagoniasSlutRos Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 7 ώρες πριν, Grfoxz είπε Παραθέτω μερικές φωτογραφίες που τράβηξα κατα το τρίψιμο. Αμέσως μετα θα τις λαδώσω. Οι διρχωμίες που εφμανίζονται με προβληματίζουν κυριως. Μπορείτε να μου πείτε τι να κάνω? Κομπλέ είσαι, συνέχισε το ψήσιμο 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου Κανω αρνάκι συχνά, μιας και ο μικρός το τσακίζει, αλλά το βάζω σκέτο πάνω στη σχάρα έμμεσα ή σούβλα αν δεν βαριέμαι. Χτες είπα να βάλω και καμιά πατατούλα. Βγήκαν τέλειες αλλά όλο το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ! Είχαν τραβήξει όλο το λίπος και έκατσε σαν πέτρα στο στομάχι μου. Οπότε χίλιες φορές σκέτο ή ξεχωριστά οι πατάτες. Η σχαρίτσα στη φωτό ειναι για κρατάει ribs, αλλα την έβαλα ανάποδα και έκατσε κομπλε στο ταψάκι πάνω απο τις πατάτες. 7 1
ilpapacha Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου Στις 13/3/2025 στις 4:43 ΜΜ, mezzanine είπε Γεια σας ψήστες. Μετά απο 10 χρόνια απουσίας απο το σπορ, 15 κιλά ελαφρύτερος και με πολυ καλύτερες τιμές χοληστερίνης σκεφτομαι να αγορασω παλι ενα BBQ να το βάλω στην εξωτερική κουζίνα που έχω φτιάξει. Η τότε εμπειρία μου με ψηστιέρα υγραερίου μάρκας barbecook ήταν ότι χειρότερο (αν και έκανε καμια 200αρια ψησίματα). Συνέχεια φλόγες όσο καλά και να την είχα καθαρίσει. Ουσιαστικά ο μισή σχάρα ήταν για ψήσιμο με την φωτιά στο min και το άλλο μισό στο max για να κρατάει θερμοκρασία. Βέβαια είχα αποκτήσει εμπειρία και με θερμόμετρο γινόντουσαν πολύ καλα ψησίματα. Ο δε καθαρισμός της ήταν ότι χειρότερο μπορώ να φανταστώ, μια εμπειρία τραυματική που με έφτασε σε σημείο να την πετάξω και να σταματήσω το σπόρ. Είχα αποφασίσει να πάρω μια Weber Master Touch GBS που την έχει ενας φίλος μου και έχουμε κάνει κάτι ψησίματα. Μπορεί να έχει την μανούρα της φωτιάς αλλά δεν έχει ουσιαστικά καθόλου καθάρισμα, όλα τα τρώει η φωτία απο κάτω και καταλήγει στάχτη σε ενα καλαθάκι. Εντάξει και γευστικά το κάρβουνο σε μεγάλα ψησίματα δίνει γεύση, επισης έχει και πολύ μεγάλη επιφάνεια ψησίματος και μπορείς να φτιάξεις ποσότητα αλλά να παίξεις και με το έμμεσο-αμεσο ψησιμο κτλπ. Τώρα επειδή δεν έχω εμπειρία με καλές μάρκες υγραερίου Napoleon, Weber, Broil King κτλπ. Αξίζει να ασχοληθώ; Το κομμάτι του καθαρίσματος για εμένα είναι πολύ σημαντικό, ποια θεωρείται η πιο εύκολη στο καθάρισμα; Εχουν σημαντική διαφορά απο τις φτηνές στην ταχύτητα που ζεσταίνουν, στο αν κρατάνε σταθερή θερμοκρασία σε όλη την επιφάνεια ψησίματος κτλπ; Επισης αλλο ενα σημαντικο είναι αν μπορουν να ανεβασουν θερμοκρασίες 400C γιατί θέλω να φτιάχνω και καμια πίτσα. Καλά αποτελέσματα σε πίτσα, θα έχεις και με την υγραερίου Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ειδικά φουρνάκια, όπου μπορείς να έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα, πχ από τους γείτονες, να χρησιμοποιήσεις ψησταριά με κάρβουνα ή δεν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ να βάζεις σούβλα μεγάλη, τότε μια χαρά είναι μια kettle. Έχω κι εγώ, σε εξοχικό, και την ευχαριστιέμαι. Για kettle, δες και την σειρά Pro της Napoleon. Διαθέτει 3 θέσεις για τοποθέτηση της σχάρας. Για υγραερίου, όντως οι εταιρίες που αναφέρεις είναι οι πιο γνωστές στον χώρο. Για ευκολότερο/γρηγορότερο καθάρισμα βοηθάει να διαθέτει αφαιρούμενο πάτο.
tutuyo Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου On 16/03/2025 at 21:50, ilpapacha said: Καλή Κυριακή! Νηστισιμα τα βλεπω τα περισσοτερα😉, την εχεις εξασφαλισμενη την θεση στον Παραδεισο! 1. Smashed Burgers βλεπω, τα πηρες ετοιμα και τα πατησες η τα εφτιαξες εσυ? Θες να μοιραστεις know-how? Γενικοτερη ερωτηση, για να φτιαξουμε smashed burgers? 2. Τζουμαγιας ειναι το λουκανικο? 3.Εδω και χρονια εχω παθει πλακα με την Σως Κρεολ των Simply Burgers. Τιναζει στον αερα τους γευστικους μου καλυκες. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να την αναπαραξω στο σπιτι. Εχει κανεις προταση για Σως Κρεολ που να την εχει δοκιμασει και να εχει μεινει ευχαριστημενος? 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 2 ώρες πριν, tutuyo είπε Νηστισιμα τα βλεπω τα περισσοτερα😉, την εχεις εξασφαλισμενη την θεση στον Παραδεισο! Vegan ειναι το μοσχαρι. Το χοιρινο δεν ξερω σιγουρα. 2
sndev Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, tutuyo said: Εχει κανεις προταση για Σως Κρεολ που να την εχει δοκιμασει και να εχει μεινει ευχαριστημενος? Γτ δε τη φτιάχνεις μονος σου; Ξεκινα με τη σως για burger Μύρωνας Στρατής YouTube κ αλλαξς τις αναλογίες με βαση τη γευση σου. Πχ εγω βαζω το ξύδι απο το τουρσί λιγότερο κέτσαπ κ λιγο λεμόνι Επεξ/σία 18 Μαρτίου από sndev 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 2 ώρες πριν, tutuyo είπε Τιναζει στον αερα τους γευστικους μου καλυκες. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να την αναπαραξω στο σπιτι. χωσε μεσα msg και θα γινει κολαση https://www.wokshop.gr/el-gr/trofima-mpaxarika/monosodium-glutamate-msg 1
tutuyo Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 19 minutes ago, sndev said: Γτ δε τη φτιάχνεις μονος σου; αυτο ακριβως ρωταω. Εαν υπαρχει καποιος που να εχει δοκιμασει/φτιαξει κρεολ οσο πιο κοντα σε αυτην των Simply Burgers
ilpapacha Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 9 ώρες πριν, tutuyo είπε Νηστισιμα τα βλεπω τα περισσοτερα😉, την εχεις εξασφαλισμενη την θεση στον Παραδεισο! 1. Smashed Burgers βλεπω, τα πηρες ετοιμα και τα πατησες η τα εφτιαξες εσυ? Θες να μοιραστεις know-how? Γενικοτερη ερωτηση, για να φτιαξουμε smashed burgers? 2. Τζουμαγιας ειναι το λουκανικο? 3.Εδω και χρονια εχω παθει πλακα με την Σως Κρεολ των Simply Burgers. Τιναζει στον αερα τους γευστικους μου καλυκες. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να την αναπαραξω στο σπιτι. Εχει κανεις προταση για Σως Κρεολ που να την εχει δοκιμασει και να εχει μεινει ευχαριστημενος? Έτοιμα μπιφτέκια από τον χασάπη. Τα κάνω μπαλάκια, τα βάζω στην καυτή μαντεμένια πλάκα και τα «πατάω» με μια πρέσα, προσωπικά χρησιμοποιώ την παρακάτω https://www.skroutz.gr/s/49034731/Napoleon-56056-Presa-PSisimatos-gia-PSistaria.html όμως υπάρχουν πολλές επιλογές. Βάζω λαδόκολλα/αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα στο burger και την πρέσα για να μην «κολλήσουν» μεταξύ τους. Το λουκάνικο ναι, είναι Τζουμαγιάς. 1
Dionisisf Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 11 ώρες πριν, tutuyo είπε Νηστισιμα τα βλεπω τα περισσοτερα😉, την εχεις εξασφαλισμενη την θεση στον Παραδεισο! 1. Smashed Burgers βλεπω, τα πηρες ετοιμα και τα πατησες η τα εφτιαξες εσυ? Θες να μοιραστεις know-how? Γενικοτερη ερωτηση, για να φτιαξουμε smashed burgers? 2. Τζουμαγιας ειναι το λουκανικο? 3.Εδω και χρονια εχω παθει πλακα με την Σως Κρεολ των Simply Burgers. Τιναζει στον αερα τους γευστικους μου καλυκες. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να την αναπαραξω στο σπιτι. Εχει κανεις προταση για Σως Κρεολ που να την εχει δοκιμασει και να εχει μεινει ευχαριστημενος? Αν βρεις πάρε κιμά από brisket. Έχει σχεδόν την τιμή του κλασσικού κιμά και είναι άλλο επίπεδο για burgers, ειδικά smashed 🤯. Το επιβεβαιώνουν τουλάχιστον 15 άτομα που έχουν δηλώσει ότι ειναι τα πιο ωραία burgers που έχουν φάει ever 😁 Απλά επειδή έχει αρκετό λίπος γίνεται πανικός από πιτσιλίσματα όσο ψήνονται. Εγώ κάθε φορά μετά που καθαρίζω , λέω ότι είναι η τελευταία που βάζω τον συγκεκριμένο κιμά αλλά όταν έρχειται η ώρα πάλι αυτόν πέρνω γιατί είναι πολύ καλύτερος ο άτιμος από τον κανονικό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα