Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, virginkiller είπε

Παράδειγμα η Weber q. Δεν έχει φλογοκρυπτες που σημαίνει δεν έχει αναφλέξεις. 

αυτό που λες ισχύει. αναφλέξεις μπορούν να προκύψουν από παντού και φυσικά από συσσωρευμένα λίπη στον κάδο άσχετα αν υπάρχουν φλογοκρύπτες ή όχι. 

  • Like 1
  • Απαντ. 22,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2477

  • ilpapacha

    2173

  • sndev

    1160

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, imr είπε

Θεμα δεν εχω εκτος απο το συχνο καθαρισμα που θελουν και ειναι αρκετα δυσκολο. Πιστευω οτι με τις inox θα ειναι αρκετα καλυτερα

Σίγουρα με τις ανοξείδωτες είναι πιο εύκολο/γρήγορο το καθάρισμα. Οπότε θα γλιτώνεις αρκετό χρόνο από καθάρισμα/συντήρηση.

Δημοσ.
14 minutes ago, zanskou said:

αυτό που λες ισχύει. αναφλέξεις μπορούν να προκύψουν από παντού και φυσικά από συσσωρευμένα λίπη στον κάδο άσχετα αν υπάρχουν φλογοκρύπτες ή όχι. 

Στο κάδο αρπάζουν φωτιά λογικά. Προσωπικά στην Weber q ξύνω σχάρες και κάδο με πλαστική σπάτουλα κάθε φορά πριν ψήσω. Ούτε 5 λεπτά. Δεν είχα ποτέ θέμα 

Δημοσ.

για τις αναφλέξεις στον κάδο αναφέρομαι εγώ....τις σοβαρές...οι άλλες είναι ωραίες...ειδικα το βράδυ χαααχαχαχα

Δημοσ.
2 hours ago, virginkiller said:

Μετράνε τα ράφια  for sure αλλά αν έχεις περιορισμό χώρου προτιμάς περισσότερη σχάρα. Θα βάλω ένα τραπεζάκι από δίπλα και θα κάνω δουλειά . . Ναι εμένα μου κάθεται γι'αυτό μιλάω για προσωπικό επίπεδο. Αν δεν είχα τους περιορισμούς λογικά θα πήγαινα σε Napoleon  γιατί ο πίσω καυστήρας και το πλαϊνό μάτι υπερύθρων ναι είναι καλουδια σημαντικά.

Δεν είπες ότι θα πας σε άλλο σπίτι/ανακαίνιση οπότε θα έχεις μεγαλύτερο χώρο?

Δημοσ.
11 minutes ago, protathlitis said:

Δεν είπες ότι θα πας σε άλλο σπίτι/ανακαίνιση οπότε θα έχεις μεγαλύτερο χώρο?

Είναι μια μεγάλη βεράντα αλλά ο χώρος που θα μπει η ψησταριά ( δηλαδή με κενό στη τέντα) είναι ένα μέτρο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, F117 είπε

δλδ δεν γλιτώνεις αναφλέξεις εξτρα? δεν γινεται να το εχουμε γυαλι, δυστυχως, όλη την ώρα το συρταρι.....

Για να αρπάξει το κάτω μέρος της ψησταριάς σημαίνει ότι έχει μαζέψει πολύ λίπος που δεν έχεις καθαρίσει εδώ και πολλά ψησίματα. Άρα βαριέσαι το συχνό καθάρισμα. 

Αν πάρεις ταψί με νερό από κάτω, θα το αφήνεις με το ίδιο νερό και τα λίπη να επιπλέουν για πολλά ψησίματα ή θα αναγκάζεσαι να το καθαριζεις κάθε φορά? 

Για να μην πω το που θα πετάς τα νερά με το λίπος. 

Σκέτος μπελάς. 

Άμα βαριέσαι να καθαριζεις το ταψί, θα βαριέσαι και μετά με το νερό. 

1 ώρα πριν, F117 είπε

αυτό που λένε οτι δίνει λίγο υγρασία στον χώρο και βοηθάει στο ψήσιμο?

Bao bun θα φτιάξεις και θες υγρασία? Εκτός αν αναφέρονται στο κάπνισμα που εκεί όντως χρειάζεται σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά βάζεις ένα ταψάκι με νερό ΜΟΝΟ όταν το χρειάζεσαι. 

  • Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
1 minute ago, SagoniasSlutRos said:

Για να αρπάξει το κάτω μέρος της ψησταριάς σημαίνει ότι έχει μαζέψει πολύ λίπος που δεν έχεις καθαρίσει εδώ και πολλά ψησίματα. Άρα βαριέσαι το συχνό καθάρισμα. 

Αν πάρεις ταψί με νερό από κάτω, θα το αφήνεις με το ίδιο νερό και τα λίπη να επιπλέουν για πολλά ψησίματα ή θα αναγκάζεσαι να το καθαριζεις κάθε φορά? 

Για να μην πω το που θα πετάς τα νερά με το λίπος. 

Σκέτος μπελάς. 

Άμα βαριέσαι να καθαριζεις το ταψί, θα βαριέσαι και μετά με το νερό. 

Bao bun θα φτιάξεις και θες υγρασία? Εκτός αν αναφέρονται στο κάπνισμα που εκεί όντως χρειάζεται σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά βάζεις ένα ταψάκι με νερό ΜΟΝΟ όταν το χρειάζεσαι. 

Άλλο να τρίβεις την λαμαρίνα με την σπάτουλα και άλλο να να χύνεις τα νερολαδα μάλλον σε καμία τουαλέτα θα το έκανα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, imr είπε

Εχω μια unimac trend  με 4 καυστηρες. 

Εψαχνα καιρο για φλογοκρυπτες και ευτυχως που αναφερθηκε το https://gmd-inox.gr/ που εχει σε πολυ καλη τιμη.\

Τωρα ειδα και ψηθηκα πολυ με τις inox σχαρες, αξιζουν πιστευεται να το δοκιμασω? Ειναι γυρω στα ~100 για την ψησταρια μου

Εσύ είσαι ευχαριστημένος με την ψησταρια σου ή βλέπεις να ψάχνεις για νέα μέσα σε 1-2 χρόνια? Εκεί κρύβεται η απάντηση στην ερώτησή σου... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εν τω μεταξύ είμαι στα όριο να πάρω μια πατέντα θείου μου που κάνει ένα καπνοστηρι/ ταντουρι που είναι με κάρβουνο και να κρατήσω την Weber για όταν βαριέμαι να ανάβω 🤣

Επεξ/σία από virginkiller
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, F117 είπε

Άλλο να τρίβεις την λαμαρίνα με την σπάτουλα και άλλο να να χύνεις τα νερολαδα μάλλον σε καμία τουαλέτα θα το έκανα.

Κάθε πότε τρίβεις τη λαμαρίνα. Εγώ προσωπικά μια φορά στο 2μηνο περίπου. Και το συγκεκριμένο σημείο θέλει ένα λεπτό το πολύ στη δική μου ψησταριά. 

Το νερό με τα λίπη κάθε πότε θα πρέπει να το κουβαλάς μέσα από το σπίτι να το ρίξεις στη λεκάνη? Και είσαι σίγουρος ότι δεν θα γίνει καμία ζημιά στην αποχέτευση? 

1 λεπτό πριν, virginkiller είπε

Εν τω μεταξύ είμαι στα όριο να πάρω μια πατέντα θείου μου που κάνει ένα καπνοστηρι/ ταντουρι που είναι με κάρβουνο και να κρατήσω την Weber για όταν βαριέμαι να ανάβω 🤣

Για βάλε καμιά φώτο να το δούμε. 

Και γω πήρα κάρβουνο για καπνίσματα και κανένα σπέσιαλ ψήσιμο και την έχω ανάψει 5-6 φορές μαξ στα 3.5 χρόνια... 

  • Like 2
Δημοσ.
3 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Κάθε πότε τρίβεις τη λαμαρίνα. Εγώ προσωπικά μια φορά στο 2μηνο περίπου. Και το συγκεκριμένο σημείο θέλει ένα λεπτό το πολύ στη δική μου ψησταριά. 

Το νερό με τα λίπη κάθε πότε θα πρέπει να το κουβαλάς μέσα από το σπίτι να το ρίξεις στη λεκάνη? Και είσαι σίγουρος ότι δεν θα γίνει καμία ζημιά στην αποχέτευση? 

Για βάλε καμιά φώτο να το δούμε. 

Και γω πήρα κάρβουνο για καπνίσματα και κανένα σπέσιαλ ψήσιμο και την έχω ανάψει 5-6 φορές μαξ στα 3.5 χρόνια... 

https://www.facebook.com/share/16Nshu2KJt/

Γι'αυτό ψαχνομαι για υγραέριου γιατί ξέρω ότι την κάρβουνο δεν θα την ανάβω γιατί θα βαριέμαι.

  • Like 1
Δημοσ.

Το καθαρισμα της σχαρας ειναι το λιγοτερο σε σχεση με το καθαρισμα του καδου και ειδικα σε σημεια που εχει διαμορφωσεις ο καδος ή σε γωνιες. Εγω τις μαντεμενιες τις ξυνω με βουρτσα στη μεση της προθερμανσης ~150 βαθμους και δεν βαζω ποτε νερο ή σαπουνι. Μετα το ξυσιμο ενα γρηφορο με πανι για να μην αφησει μαυριλα στο κρεας και ειναι ετοιμη. Καθε 5-6 ψησιματα που καθαριζω και καδο, την βαζω αναποδα και την καιω στους 200+ με τριψιμο και σκουπισμα και μετα παλι γυρισμα και το ιδιο απο την πανω πλευρα. 

  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, F117 είπε

Άλλο να τρίβεις την λαμαρίνα με την σπάτουλα και άλλο να να χύνεις τα νερολαδα μάλλον σε καμία τουαλέτα θα το έκανα.

Είναι πολύ πιθανόν να βουλώσεις την αποχέτευση, εάν ρίχνεις λίπη https://www.myapofraxeis.gr/nea/pos-na-prostatepsete-tis-solinosis-sas-apo-syssorevmeno-lipos-14/ 

  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

δουλεύω κάρβουνο στο ψήσιμο και σκέφτομαι να το γυρίσω στο υγραέριο. Είδα απο κοντά την καινούργια weber spirit 310 και μου άρεσε. Θεωρείτε οτι υπάρχει κάτι καλύτερο σε εκείνα τα χρήματα? Έχει νόημα να πάρω κάτι καλύτερο?

Επίσης είδα και κάτι broil king στα 439

https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proetoimasia-fagitou/bbq/broil-king-psistaria-igraeriou-bk-310_3670163

στα 569

https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proetoimasia-fagitou/bbq/broil-king-psistaria-igraeriou-gem-310_3927458

και στα 629

https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proetoimasia-fagitou/bbq/broil-king-psistaria-igraeriou-crown-410_3991865

Ένας γνωστός έχει πάρει Napoleon. Τί προτείνετε εσείς που ασχολείστε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...