Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, slaughter είπε

Σχετικά με τις μπουκάλες.. πήγα να πάρω μια δεύτερη Coral Prime (μπορντό) για να μην ξεμείνω και ρώτησα την γνώμη τους για τον αν η Γκρι (μόνο βουτάνιο) είναι καλύτερη επιλογή για ψησταριά. Μου είπε αν θέλω την επόμενη φορά να πάρω γκρι και οτι κάνει με τον ρυθμιστή που έχω τώρα τον μπορντό. Ισχύει?

Θα κουμπωσει και θα δουλεψει, αλλα με λιγο χαμηλοτερη αποδοση. Ο ρυθμιστης της γκρι ειναι 37mbar και της κοκκινης 30mbar. Αρα, θα κοβει καπως την πιεση του αεριου που φτανει στους καυστηρες σου.

9 ώρες πριν, teachertza είπε

Εγώ κατάλαβα οτι η crown είναι σχετικά υψηλό μοντέλο, πάνω απο το gem και το royal. Προσωπικά δέν μου άρεσε οτι δέν έχει ντουλαπάκι που ανοιγοκλείνει, ο θάλαμος ψησίματος δείχνει οτι δέν φτάνει πάνω πάνω και πίσω ανάμεσα στο καπάκι έχει κάποιο κενό, μπορεί βέβαια να μου φαίνεται. Πχ στην weber φτάνει πίσω και ενώνεται με το καπάκι το οποίο δείχνει άκαμπτο.

Επίσης το καπάκι δείχνει λίγο να μήν κουμπώνει καλά με το κάτω και γενικά η όλη κατασκευή δείχνει λίγο πιο "λαμαρίνα" απο την weber με αποτέλεσμα να μήν γεμίζει το μάτι. Ακόμα και το κουμπί σπινθήρα δείχνει φθηνό ας πούμε. Και το θερμόμετρο είναι πιο μικρό σε διάσταση. Οκ καταλαβαίνω οτι είναι όλο το δοχείο μαντέμι ενώ στις άλλες λείπει ο πάτος και έχουν ένα ταψί.

Βέβαια απο την άλλη, έχει 4 ρυθμιστές, μεγαλύτεη επιφάνεια, πιο πυκνό μαντέμι σε ραβδώσεις, τα κάλυπτρα απο τα φλόγιστρα είναι πιο πυκνά και αυτά -  της weber είναι αραιά μεταξύ τους. Δέν ξέρω, ίσως και εμένα να μήν μου γεμίζει το μάτι παρά τις καλές τιμές που εμφανίζεται. Το πλαίσιο επίσης δίνει και κάτι αξεσουάρ δώρο και 20% της τιμής σε επιταγή για άλλη αγορά.

Ποιά broil king είναι εφάμιλη της weber spirit 310?H royal?

 

 

 

Θα ξεκινησω αναποδα. Το 2019 που εψαχνα ψησταρια και κοιταζα τη weber spirit, ειναι δει οτι αντιστοιχη broil king ηταν η monarch. Γι αυτο την ανεφερα και γι αυτο δεν θα πηγαινα και σε κατι λιγοτερο. Τωρα πως παει η σειρα royal, gem, crown , δεν το γνωριζω. Αν τις δεις απο κοντα θα καταλαβεις παντως διαφορες.

Το κενο που λες στο πισω μερος ολες το εχουν αναγκαστικα για εξαερισμο. Αλλες μικροτερο, αλλες μεγαλυτερο.

Ζυγισε τα εξτραδακια (ντουλαπια, εμφανιση, μεγεθος θερμομετρου κλπ), μεγεθος, καυστηρες κλπ και θα βρεις την απαντηση σου.

  • Like 3
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, slaughter είπε

Σχετικά με τις μπουκάλες.. πήγα να πάρω μια δεύτερη Coral Prime (μπορντό) για να μην ξεμείνω και ρώτησα την γνώμη τους για τον αν η Γκρι (μόνο βουτάνιο) είναι καλύτερη επιλογή για ψησταριά. Μου είπε αν θέλω την επόμενη φορά να πάρω γκρι και οτι κάνει με τον ρυθμιστή που έχω τώρα τον μπορντό. Ισχύει?

Η γκρι είναι προπάνιο. Η μπορντώ είναι μείγμα. Για να λειτουργήσει σωστά θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον αντίστοιχο ρυθμιστή. Το ότι κουμπώνει ο κάθε ρυθμιστής είτε με το μείγμα είτε με το προπάνιο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον χρησιμοποιείς έτσι.

Δημοσ.
On 06/04/2025 at 23:36, teachertza said:

Καλησπέρα,

δουλεύω κάρβουνο στο ψήσιμο και σκέφτομαι να το γυρίσω στο υγραέριο. Είδα απο κοντά την καινούργια weber spirit 310 και μου άρεσε. Θεωρείτε οτι υπάρχει κάτι καλύτερο σε εκείνα τα χρήματα? Έχει νόημα να πάρω κάτι καλύτερο?

Επίσης είδα και κάτι broil king στα 439

https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proetoimasia-fagitou/bbq/broil-king-psistaria-igraeriou-bk-310_3670163

στα 569

https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proetoimasia-fagitou/bbq/broil-king-psistaria-igraeriou-gem-310_3927458

και στα 629

https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proetoimasia-fagitou/bbq/broil-king-psistaria-igraeriou-crown-410_3991865

Ένας γνωστός έχει πάρει Napoleon. Τί προτείνετε εσείς που ασχολείστε?

Δες να πας σε κάτι με αποσπώμενο κάδο για το καθάρισμα. Αυτές που είναι ενιαίες δεν είναι καθόλου βολικές.

Εγώ απο φθηνή Landmann πήγα σε ακριβή Napoleon και δεν το έχω μετανιώσει ;)

4 minutes ago, ilpapacha said:

Η γκρι είναι προπάνιο. Η μπορντώ είναι μείγμα. Για να λειτουργήσει σωστά θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον αντίστοιχο ρυθμιστή. Το ότι κουμπώνει ο κάθε ρυθμιστής είτε με το μείγμα είτε με το προπάνιο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον χρησιμοποιείς έτσι.

Το ξέρω για αυτό ρωτάω μου έκανε εντύπωση που μου το είπε ο τύπος. Το άλλαγμα του ρυθμιστή είναι ιστορία για να βγει απο τον σωλήνα οπότε δεν είναι για πολλά πειράματα. Εσείς που έχετε το καθαρό προπάνιο όταν «τελειώνει» η μπουκάλα και πέφτει η απόδοση πόσο έχει μείνει μέσα? Γιατί στο μείγμα έχει μείνει κάπου 1,5 κιλό

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, slaughter είπε

Δες να πας σε κάτι με αποσπώμενο κάδο για το καθάρισμα. Αυτές που είναι ενιαίες δεν είναι καθόλου βολικές.

Εγώ απο φθηνή Landmann πήγα σε ακριβή Napoleon και δεν το έχω μετανιώσει ;)

Το ξέρω για αυτό ρωτάω μου έκανε εντύπωση που μου το είπε ο τύπος. Το άλλαγμα του ρυθμιστή είναι ιστορία για να βγει απο τον σωλήνα οπότε δεν είναι για πολλά πειράματα. Εσείς που έχετε το καθαρό προπάνιο όταν «τελειώνει» η μπουκάλα και πέφτει η απόδοση πόσο έχει μείνει μέσα? Γιατί στο μείγμα έχει μείνει κάπου 1,5 κιλό

Καθολου ιστορια δεν ειναι η αλλαγη του ρυθμιστη, και εγω οταν πηρα την δικια μου, μονος μου τον αλλαξα, αν μπορεις να πιασεις ενα κατσαβιδι που λεει ο λογος το κανεις μην σε φοβιζει, αλλιως απο εκει που θα αγορασεις την μπουκαλα/ρυθμιστη του λες να ερτθει να στο αλλαξει, 1 λεπτο υποθεση ειναι

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, slaughter είπε

Το ξέρω για αυτό ρωτάω μου έκανε εντύπωση που μου το είπε ο τύπος. Το άλλαγμα του ρυθμιστή είναι ιστορία για να βγει απο τον σωλήνα οπότε δεν είναι για πολλά πειράματα. Εσείς που έχετε το καθαρό προπάνιο όταν «τελειώνει» η μπουκάλα και πέφτει η απόδοση πόσο έχει μείνει μέσα? Γιατί στο μείγμα έχει μείνει κάπου 1,5 κιλό

Το προπάνιο κάνει καλύτερη καύση και δεν «γονατίζει» στα τελειώματα όπως το μείγμα. Δεν έχω ζυγίσει ποτέ την μπουκάλα, οπότε δεν γνωρίζω να σου πω. Το 1,5 μου φαίνεται πολύ πάντως. 

  • Like 1
Δημοσ.
54 minutes ago, Amaretos said:

Καθολου ιστορια δεν ειναι η αλλαγη του ρυθμιστη, και εγω οταν πηρα την δικια μου, μονος μου τον αλλαξα, αν μπορεις να πιασεις ενα κατσαβιδι που λεει ο λογος το κανεις μην σε φοβιζει, αλλιως απο εκει που θα αγορασεις την μπουκαλα/ρυθμιστη του λες να ερτθει να στο αλλαξει, 1 λεπτο υποθεση ειναι

το δύσκολο είναι να βγει απο το λάστιχο. Μία φορά το κατάφερα με πολύ προσπάθεια. Την επόμενη απλά έκοψα ένα κομμάτι. Αλλά δεν είναι λύση αυτή γιατί μετά απο κάποιες αλλαγές δεν θα υπάρχει λάστιχο χαχα. Υπάρχει κ η λύση να το βγάλεις μαζί με το λάστιχο αλλά και απο εκείνη την μεριά πάλι το έχουν σφίξει σαν να μην υπάρχει αύριο και πάλι είναι δύσκολο.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, slaughter είπε

το δύσκολο είναι να βγει απο το λάστιχο. Μία φορά το κατάφερα με πολύ προσπάθεια. Την επόμενη απλά έκοψα ένα κομμάτι. Αλλά δεν είναι λύση αυτή γιατί μετά απο κάποιες αλλαγές δεν θα υπάρχει λάστιχο χαχα. Υπάρχει κ η λύση να το βγάλεις μαζί με το λάστιχο αλλά και απο εκείνη την μεριά πάλι το έχουν σφίξει σαν να μην υπάρχει αύριο και πάλι είναι δύσκολο.

Το κόψιμο ενδεικνυται παντού... πόσες φορές θα αλλάξεις ρυθμιστή για να μείνεις από λάστιχο;; :D

  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, slaughter είπε

το δύσκολο είναι να βγει απο το λάστιχο. Μία φορά το κατάφερα με πολύ προσπάθεια. Την επόμενη απλά έκοψα ένα κομμάτι. Αλλά δεν είναι λύση αυτή γιατί μετά απο κάποιες αλλαγές δεν θα υπάρχει λάστιχο χαχα. Υπάρχει κ η λύση να το βγάλεις μαζί με το λάστιχο αλλά και απο εκείνη την μεριά πάλι το έχουν σφίξει σαν να μην υπάρχει αύριο και πάλι είναι δύσκολο.

και ο Μεγας Αλεξανδρος τον εκοψε προχωρα ;)

  • Haha 6
Δημοσ.
3 minutes ago, Mpiftekis said:

Το κόψιμο ενδεικνυται παντού... πόσες φορές θα αλλάξεις ρυθμιστή για να μείνεις από λάστιχο;; :D

είχε έναν πάνω για κλασσική 10κιλη μπουκάλα

έβαλα ένα για coral go 5kg που είχα όταν την πήρα

έβαλα έναν για coral prime μπορτνό για μείγμα που έχω τώρα γιατί η go ήταν μικρή

εεε αν κάνω και άλλη αλλαγή σε προπάνιο και μετά πίσω στο μείγμα πάει το λάστιχο 

χαχχα 😁

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, slaughter είπε

το δύσκολο είναι να βγει απο το λάστιχο. Μία φορά το κατάφερα με πολύ προσπάθεια. Την επόμενη απλά έκοψα ένα κομμάτι. Αλλά δεν είναι λύση αυτή γιατί μετά απο κάποιες αλλαγές δεν θα υπάρχει λάστιχο χαχα. Υπάρχει κ η λύση να το βγάλεις μαζί με το λάστιχο αλλά και απο εκείνη την μεριά πάλι το έχουν σφίξει σαν να μην υπάρχει αύριο και πάλι είναι δύσκολο.

Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις λίγο wd40

Δημοσ.

Νομίζω ότι λίγο ζέσταμα του ελαστικού σωλήνα σε εκείνο το σημείο κάνει δουλειά . Αυτό μπορεί να γίνει είτε με ροή ζεστού νερού κάτω από τη βρύση αν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς ή με ζεστό αέρα από πιστολάκι μαλλιών, στο low για περίπου  μισό λεπτό.

 

Ως προς την ποσότητα αερίου που απομένει στη φιάλη αναξιοποίητη, αυτή μπορεί να ελαχιστοποιηθεί έως και σχεδόν να μηδενιστεί αν κάποιος το επιθυμεί. Δηλαδή για μερικά ψησίματα, να κάνει προθέρμανση που θα διαρκεί ολο.και λιγότερο μέχρι η φλόγα να σβήνει και να κουμπώνει δεύτερη φιάλη για το υπόλοιπο του ψησίματος.

  • Like 3
Δημοσ.
6 minutes ago, est said:

Νομίζω ότι λίγο ζέσταμα του ελαστικού σωλήνα σε εκείνο το σημείο κάνει δουλειά . Αυτό μπορεί να γίνει είτε με ροή ζεστού νερού κάτω από τη βρύση αν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς ή με ζεστό αέρα από πιστολάκι μαλλιών, στο low για περίπου  μισό λεπτό.

 

ότι πρέπει να την κάνω κ ένα μπανάκι 🤣

grill in bath tub.png

  • Haha 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Weber Spirit WS335 με αυτοματο οπισθιο ψεκαστηρα νερου. Μηδενικες αναφλεξεις και τα κρεατα πιο ζουμερα.

image.png.ebf39337abce08647a37f0ba74014ec1.png

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Thanks 1
  • Confused 2
  • Haha 5
Δημοσ.

Back home 😊

Το κρύο κρατάει καλά και δεν υπάρχει διάθεση για να τη βγάλω στο μπαλκόνι. Direct & low λοιπόν με το γνωστό "κολπάκι" τοποθέτησης του ρυθμιστή λίγο πριν το off, στο τελευταίο σημείο που η φλόγα διατηρείται σταθερά χαμηλή και δεν σβήνει. Μεγάλη διάρκεια ψησίματος με μόνο ένα γυρισμα και χωρίς κίνδυνο να "αρπάξουν" ή να στεγνώσουν τα ψητά...

Screenshot_2025-04-09-15-42-19-769_com_miui.gallery-edit.jpg.9d0f54854ace7df24ae6b3abfa0b3c62.jpg

Screenshot_2025-04-09-15-42-57-460_com_miui.gallery-edit.jpg.9ee57b809686e1098fd02b51794e4a37.jpg

  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...