Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, G.bar είπε

Ξεκάθαρα πάνω στο θερμόμετρο γράφει με μεγάλα κόκκινα γράμματα την θερμοκρασία που μπορείς να κάνεις searing. Φυσικά και κάνει μια χαρά searing και το πλαϊνό μάτι ή ακόμα και να ψήσεις μπορείς αν φτιάχνεις μόνο μια μπριζόλα. Απλά δεν βολεύει για τηγάνι γιατί υπάρχει απόσταση από την εστία μέχρι το τηγάνι που μειώνει αρκετά τη θερμοκρασία, όπως επίσης αν θες να φτιάξεις  τρεις μπριζόλες μαζί,είναι κουραστικό να κάνεις searing μία μια. Είναι περισσότερο gimmick παρά κάτι χρήσιμο.

Οπως σου ειπε ο Ηλιας, αν δεν μπορεις να τηγανισεις στο infrared, μιλα με την αντιπροσωπια. Καποιο προβλημα υπαρχει. Και δεν παιζει αυτο με την αποσταση να ειναι το προβλημα, γιατι σκεψου εγω εχω τηγανισει στην κεντρικη σχαρα σε μαντεμενιο τηγανι. Με φλωγοκρυπτες στη μεση, μεγαλυτερη αποσταση και σιγουρα πιο αδυναμους καυστηρες. 

Το οτι ειναι μικρη επιφανεια και δεν μπορεις να κανεις πολλα κομματια μαζι ισχυει. Αλλα σκεψου το σαν μια προεκταση της κεντρικης σχαρας.

  • Like 5
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Καλό Πάσχα σε όλους!

Θέλω να ψήσω ένα κοντοσούβλι 4-5 κιλά στη weber genesis 310 με τη δική της σούβλα. 

Πέρίπου πόσο χρόνο θα χρειαστεί και μήπως έχετε κάποια συμβουλή?

Δηλαδή πέρα από το μαρινάρισμα, πρέπει να έχω βγάλει τις σχάρες?

Θα βάλω ταψάκια από κάτω για ότι στάξει, γαντάζομαι χρειάζεται έμεσο ψήσιμο? Δηλαδή οι δύο πλαινοί καυστήρες στα μισά περίπου και ο μεσαίος κλειστός??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, nikos16717 είπε

Καλό Πάσχα σε όλους!

Θέλω να ψήσω ένα κοντοσούβλι 4-5 κιλά στη weber genesis 310 με τη δική της σούβλα. 

Πέρίπου πόσο χρόνο θα χρειαστεί και μήπως έχετε κάποια συμβουλή?

Δηλαδή πέρα από το μαρινάρισμα, πρέπει να έχω βγάλει τις σχάρες?

Θα βάλω ταψάκια από κάτω για ότι στάξει, γαντάζομαι χρειάζεται έμεσο ψήσιμο? Δηλαδή οι δύο πλαινοί καυστήρες στα μισά περίπου και ο μεσαίος κλειστός??

4-5 κιλα δεν ξερω αν θα χωρεσει στο μηκος. Θα πρεπει να ειναι μεγαλα τα κομματια για να παρει παχος και οχι τοσο μηκος.

Σχαρα θα βγαλεις σιγουρα. Ταψακι εγω δεν βαζω. Παιζω με καυστηρες τερμα χαμηλα μεχρι να πιασει εσωτερικη γυρω στους 73-75C.

3κιλα χωραει ανετα, εσυ θα πρεπει να παιξεις καπως για να χωρεσει.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, nikos16717 είπε

Καλό Πάσχα σε όλους!

Θέλω να ψήσω ένα κοντοσούβλι 4-5 κιλά στη weber genesis 310 με τη δική της σούβλα. 

Πέρίπου πόσο χρόνο θα χρειαστεί και μήπως έχετε κάποια συμβουλή?

Δηλαδή πέρα από το μαρινάρισμα, πρέπει να έχω βγάλει τις σχάρες?

Θα βάλω ταψάκια από κάτω για ότι στάξει, γαντάζομαι χρειάζεται έμεσο ψήσιμο? Δηλαδή οι δύο πλαινοί καυστήρες στα μισά περίπου και ο μεσαίος κλειστός??

αφού θα ψήσεις σε όλο το μήκος της ψησταριάς εννοείται ότι δεν θα αφήσεις σβηστό το μεσαίο καυστήρα γιατί στη μέση το φαγητό θα μείνει άψητο. 

έμμεσο κάνουμε όταν αυτό που θα ψήσουμε είναι τόσο ώστε να χωράει μεταξύ των ακριανών καυστήρων

 

  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα. Κάποια ιδέα για μαριναρισμα ολόκληρου κοτόπουλου για σούβλα; Είδα κάτι άρθρα για άλμη με soy sauce και κόλιανδρο και rube   https://www.meatandgrillstories.com/theiko-kotopoylo-soyvlas/

Έχει κάποιος καμιά ιδέα για κάτι διαφορετικό;

  • Like 1
Δημοσ.

Sorry dude 😎. Στην παρούσα φάση μας απασχολεί αν το αρνί και το κοκορέτσι θα είναι ταυτόχρονα, ζουμερά και ξεροψημένα. Τα κοτόπουλα από βδομάδα 😁

Good Friday Chocolate GIF by Pudgy Penguins

  • Thanks 1
  • Haha 3
Δημοσ.

Για σουβλα δεν εχω δοκιμάσει αλλά στη σχάρα βάζω λίγο σιρατσα " να κολλήσει" και βάζω από μπαχαρικά καπνιστή πάπρικα πιπέρι ξύσμα λεμόνι κόλιανδρο Ρίγανη και πιπέρι Σιτσουάν 

  • Like 2
Δημοσ.
On 16/04/2025 at 19:07, Ghost1978 said:

Στο εργαλείο έχω καταλήξει  Rogue 425 pro S Sib..έλα όμως που όλοι την έχουν καρτέλ 1599..ακατέβατα.

Χλωμό να κατέβει..μάλλον εγώ θα πρέπει να αλλάξω στάνταρ..

Δεν αξίζει σε αυτά τα λεφτά. Πάρε το προηγούμενο μοντέλο. 2 διαφορές έχουν

  1. τα κουμπιά δεν γίνονται κόκκινα όταν είναι ανάμενα 
  2. η σχάρα του υπέρυθρου είναι μαντέμι αντί για ατσάλι

η διαφορά τιμής είναι κάπου 300+ . Με την διαφορά αγοράζεις σούβλα, πέτρα πίτσας κλπ.

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Σε συνέχεια της αναζήτησης μου πήρα την weber 310 την καινούργια χθές απο το electrocrete.

Έφυγα απο broil king παρότι τις βρίσκει κανείς οικονομικά αν ψάξει λόγω παραπόνων για καθαριότητα, σκεφτόμουν NAPOLEON, δείχνουν κάπως καλύτερη κατασκευή αλλα έπαιξα παραδοσιακά στη WEBER. 

Ήμουν ανάμεσα στο you.gr και στο skroutz. Το you την δίνει στην τιμή της με κάτι δώρα κουκούλα κτλ αλλα τελικά προτίμησα να δώσω λιγότερα χρήματα και να την πάρω σκέτη.

Τί χρειάζομαι τώρα για να ξεκινήσω? Μπουκάλα? Έχετε κάποια μάρκα να προτείνετε?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Πολύ καλές είναι οι Weber . Κερδίζουν σε κατανομή θερμοκρασίας στη σχάρα και γενικά πολύ καλή κατασκευή μην φοβάσαι. Είναι ανάλογα τι θες. Όχι εγώ που θέλω οπωσδήποτε ανοξείδωτες χοντρές σχάρες θα πάω σε Napoleon.  Να την χαρείς! 

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 22/4/2025 στις 11:41 ΠΜ, tzotzo είπε

σε χτιστο μπαρμπεκιου μπαινει εγκατάσταση υγραεριου?

jpg.jpg

Μπορείς να τοποθετήσεις μέσα της μια γκριλιέρα αερίου

image.png.0a1a0b77c92bf9d6a0378edc49a5236d.png

κάποια φορητή αερίου ή εντοιχιζόμενη.

Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις;

1 ώρα πριν, teachertza είπε

Καλησπέρα σας. Σε συνέχεια της αναζήτησης μου πήρα την weber 310 την καινούργια χθές απο το electrocrete.

Έφυγα απο broil king παρότι τις βρίσκει κανείς οικονομικά αν ψάξει λόγω παραπόνων για καθαριότητα, σκεφτόμουν NAPOLEON, δείχνουν κάπως καλύτερη κατασκευή αλλα έπαιξα παραδοσιακά στη WEBER. 

Ήμουν ανάμεσα στο you.gr και στο skroutz. Το you την δίνει στην τιμή της με κάτι δώρα κουκούλα κτλ αλλα τελικά προτίμησα να δώσω λιγότερα χρήματα και να την πάρω σκέτη.

Τί χρειάζομαι τώρα για να ξεκινήσω? Μπουκάλα? Έχετε κάποια μάρκα να προτείνετε?

Ευχαριστώ.

Καλορίζικη και καλά ψησίματα!

Για αξεσουάρ

1) 2-3 λαβίδες

2) Σπάτουλα 

3) Γάντια

4) Βούρτσα καθαρισμού 

5) Θερμόμετρο (μπορείς να το πάρεις σε 2ο χρόνο)

6) Μαντεμένια πλάκα (μπορείς να την πάρεις σε 2ο χρόνο)

7) Σούβλα (αν σε ενδιαφέρει να κάνεις τέτοιου είδους ψησίματα)

8) Πέτρα για πίτσα (αν σε ενδιαφέρει να κάνεις τέτοιου είδους ψησίματα)

Για μπουκάλα, προτίμησε προπάνιο. 

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τυχαία μπουκάλα? Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μάρκα / τύπος / τεχνολογία ή απλά πάω σε ένα κατάστημα και ζητάω μία μπουκαλα προπανίου?

Για βούρτσα καθαρισμού τι προτείνετε οι έμπειροι?

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από teachertza
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, teachertza είπε

Τυχαία μπουκάλα? Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μάρκα / τύπος / τεχνολογία ή απλά πάω σε ένα κατάστημα και ζητάω μία μπουκαλα προπανίου?

Για βούρτσα καθαρισμού τι προτείνετε οι έμπειροι?

Ευχαριστώ.

Υπάρχουν οι «πλαστικές» που είναι πολύ πιο ελαφριές από τις σιδερένιες, καθώς και οι coral prime, που είναι μισή «πλαστική» μισή σιδερένια, όπου κι αυτές είναι ελαφρύτερες από τις απλές σιδερένιες.

Μία ακόμα διαφοροποίηση που έχουν οι coral prime είναι ότι έχουν κουμπωτό ρυθμιστή, κάτι το οποίο κάνει την αλλαγή της πιο εύκολη/γρήγορη, καθώς δεν χρειάζεσαι κάποιο εργαλείο. Στην περίπτωση που επιλέξεις coral prime, θα χρειαστεί να αγοράσεις και τον δικό της κουμπωτό ρυθμιστή, γκρι για προπάνιο και κόκκινο για μείγμα.

 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...