Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 minutes ago, fysikos said:

Η διαφορα ειναι οτι στους 100 χρηστες bbq οι 5 να ειναι σαν και εσενα και μπραβο που παιρνεις το 100 της ψησταριας. Απο οσο εχω δει εισαι απο τα ατομα που ξερουν απο ψησιμο και ασχολεισαι συστηματικα. Για τους υπόλοιπους 95 το να προτείνονται ψησταριες του 1000αρικου για να ψησουν την πανσετα του 5ε ειναι σαν να πας σε χωματοδρομο την φεραρι. 

Υπάρχει η λογικη του vfm γιαυτο απο βδομάδα παμε μια βολτα απο το λιντλ που θα βγαλει στο 100αρι ψησταρια πιτσας τυπου ooni :)

προφανως και μια ψησταρια που κοστιζει 4 φορες περισσότερο θα περιμένουμε να εχει πολυ καλυτερα υλικα κατασκευή κτλ. Ρεαλισμος ειναι σαφως...αλλα και ρεαλισμος ειναι να λεμε πως για να ψησεις καλα και να το ευχαριστηθείς δεν χρειάζεται να δωσεις 4 φορες περισσότερα χρηματα. Ρεαλισμος ειναι πως η audi θα εχει καλύτερα υλικα απο την fiat αλλα την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναγκη στην καλυπτει και το fiat. Ρεαλισμος ...

«Για να ψήσεις καλά και να το ευχαριστηθείς»

Μα όντως ψήνεις πολύ καλύτερα και το ευχαριστιέσαι πολύ περισσότερο σε μια καλή ψησταριά.

Δε χρειάζεται να ψάχνεις τα σημεία που δεν ψήνει καλά, χειρίζεται ΠΟΛΥ καλύτερα τις αναφλέξεις, δε χρειάζεται να κάνεις πατέντες όπως εγώ με τα ανοξείδωτα κλπ, ευκολότερο καθάρισμα. 

Ολα αυτά επηρεάζουν το πόσο καλά ψήνεις και πόσο το ευχαριστιέσαι. 

Και στα λέω εγώ που ψήνω επικά στη Naterial, αλλά επειδή είμαι μερακλής και το έχω ψάξει άπειρα.

Έχω φίλο που πήρε μια κινέζικη, έψησε 2 φορές και την έδωσε γιατί δεν του άρεσε καθόλου καθώς δεν ευχαριστήθηκε λόγω αναφλέξεων κλπ.

Ε αυτό σε μια Napoleon ας πούμε δε θα συνέβαινε τόσο εύκολα. 

• Like 2
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2490

• ilpapacha

2190

• sndev

1175

• ηνίοχος

606

Δημοσ.

το πρόβλημα είναι οτι έχουμε γεμίσει με προϊόντα άθλιας ποιότητας τα οποία είναι σίγουρο οτι θα χαλάσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Προϊόντα τα οποία δεν θα σου προσφέρουν καλό ή εύκολο αποτέλεσμα και τελικά μπορεί να σε κάνουν να πεις "δεν αξίζει" - "δεν έχω καλό αποτέλεσμα" - "πεταμένα λεφτά". 

Αυτό είναι που λένε όσοι προτείνουν ακριβές λύσεις. 

Σίγουρα υπάρχουν value for money λύσεις... π.χ. καλύτερα το ooni παρα το lidl, καλύτερα η Nateral παρά του lidl

Αλλά ναι αν θες καλή ποιότητα με αντοχή στον χρόνο και ευκολία τότε πρέπει να την πληρώσεις

Το θέμα είναι να τα πληρώσεις μια φορά και να μην γεμίζεις το σπίτι σου ή τις χωματερές με σαβούρες.

• Like 5
Δημοσ.
3 minutes ago, slaughter said:

το πρόβλημα είναι οτι έχουμε γεμίσει με προϊόντα άθλιας ποιότητας τα οποία είναι σίγουρο οτι θα χαλάσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Προϊόντα τα οποία δεν θα σου προσφέρουν καλό ή εύκολο αποτέλεσμα και τελικά μπορεί να σε κάνουν να πεις "δεν αξίζει" - "δεν έχω καλό αποτέλεσμα" - "πεταμένα λεφτά". 

Αυτό είναι που λένε όσοι προτείνουν ακριβές λύσεις. 

Σίγουρα υπάρχουν value for money λύσεις... π.χ. καλύτερα το ooni παρα το lidl, καλύτερα η Nateral παρά του lidl

Αλλά ναι αν θες καλή ποιότητα με αντοχή στον χρόνο και ευκολία τότε πρέπει να την πληρώσεις

Το θέμα είναι να τα πληρώσεις μια φορά και να μην γεμίζεις το σπίτι σου ή τις χωματερές με σαβούρες.

Πολύ σωστό. Στα αγγλικά λέγεται enshitification και planned obsolescence.

Δυστυχώς ωστόσο έχει επηρεάσει και τις μάρκες τελευταία (ευτυχώς όχι τόσο τις ψησταριές ακόμα).

• Like 2
Δημοσ.

Εστω οτι αγοραζεις μια vfm τυπου νατεριαλ και δε σε καλύπτει τελικα ειτε γτ μπελας στο καθάρισμα γτ σαν τι κάρβουνο δεν υπάρχει, τι την κάνεις;

Και αν έχεις μια του 1000ρικου παλι τι την κάνεις;

• Like 3
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, fysikos είπε

Η διαφορα ειναι οτι στους 100 χρηστες bbq οι 5 να ειναι σαν και εσενα και μπραβο που παιρνεις το 100 της ψησταριας. Απο οσο εχω δει εισαι απο τα ατομα που ξερουν απο ψησιμο και ασχολεισαι συστηματικα. Για τους υπόλοιπους 95 το να προτείνονται ψησταριες του 1000αρικου για να ψησουν την πανσετα του 5ε ειναι σαν να πας σε χωματοδρομο την φεραρι. 

Eγω πιο πολυ το βλεπω σαν συγκριση smart με ενα 4Χ4 SUV. Mε το smart θα κανεις τη δουλεια σου, οπως και με μια ψησταρια που ψηνει και δεν ψηνει, που πρεπει να βρεις τα ζεστα και τα κρυα σημεια, που γενικα θα κανεις τη δουλεια σου, αλλα θα σου κανει και τη ζωη δυσκολη. Γιατι αλλο να μπορεις να ψησεις για 2 ατομα ταυτοχρονα και αλλο να μπορεις να ψησεις για 5-6. Και φυσικα αλλο να μπορεις να ψησεις οτι και οπως θες, και αλλο να σε περιοριζει το μηχανημα.

Αμα ο αλλος ερθει και ζητησει ψησταρια μεχρι 400ευρω, δεν θα του πουμε να παρει 1000+ευρω. Θα τον ενημερωσουμε ομως τι μπορει να κερδισει αν απο τα 400 παει στα 550-600 που δεν ειναι κανενα τρελο αλμα οταν μιλαμε για κατι που θα κρατησει χρονια.

Οσον αφορα το φουρνο απο τα λιντλ, σιγουρα θα καταφερει να ψησει καποιος πιτσα, αυτη ειναι η δουλεια το αλλωστε, απλα θα πρεπει να το μαθει καλα. Και για οσους δεν το ξερουν εχει βγαλει και το λερου ενα οικονομικο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραθέτω παλαιότερα ποστ όπου αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία με την πρώτη ψησταριά υγραερίου που είχαμε αγοράσει 

Από εκεί και πέρα, έχουμε προτείνει πάμπολλες φορές τη Naterial Kenton ως μία ψησταριά που είναι μια τίμια επιλογή για κάποιον που δεν θέλει/μπορεί να διαθέσει παραπάνω χρήματα. Πέραν τούτου έχουμε πάλι προτείνει πολλές φορές, να κοιτάζει κάποιος και μεταχειρισμένες ψησταριές από επώνυμες εταιρείες, εφόσον βέβαια το επιθυμεί. Υπάρχουν, κατά καιρούς, πολύ καλές ευκαιρίες.

Όπως και να ´χει η τελική επιλογή είναι στον αγοραστή. Υπάρχουν πολλά άρθρα, βίντεο, ομάδες σε Facebook, πολλά fora που μπορεί να αντλήσει πληροφορίες και να επιλέξει την κατάλληλη γι αυτόν.

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 2
Δημοσ.

Καλα μας ψησιματα λοιπον....

Υ.γ. εχω κατι σεφταλιες, να τις κανω μπεργκερ ή κατι αλλο; Καποια προταση;

Δημοσ.
10 minutes ago, fysikos said:

αν έχεις και χαλουμι τότε burger..

εγω θα τις εκανα στο φουρνο πάντως 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, fysikos είπε

Καλύτερα σαν σουβλάκι με πίτα, τζατζίκι, ντομάτα, κρεμμύδι

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 3
Δημοσ.

Εγώ πάλι τις σεφταλιες ή τις βάζω με μια στρώση πατατούλες από κάτω σε ταψί για να πάρουν νοστιμιά από τις μπόλιες, ή αν θέλω πιο γρήγορα, σκέτες σε τηγάνι κεραμικής χωρίς καθόλου λάδι. 

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, fysikos said:

Υπάρχει η λογικη του vfm γιαυτο απο βδομάδα παμε μια βολτα απο το λιντλ που θα βγαλει στο 100αρι ψησταρια πιτσας τυπου ooni :)

προφανως και μια ψησταρια που κοστιζει 4 φορες περισσότερο θα περιμένουμε να εχει πολυ καλυτερα υλικα κατασκευή κτλ. Ρεαλισμος ειναι σαφως...αλλα και ρεαλισμος ειναι να λεμε πως για να ψησεις καλα και να το ευχαριστηθείς δεν χρειάζεται να δωσεις 4 φορες περισσότερα χρηματα. Ρεαλισμος ειναι πως η audi θα εχει καλύτερα υλικα απο την fiat αλλα την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναγκη στην καλυπτει και το fiat. Ρεαλισμος ...

Γνώμη μου; Καλά κάνουν και προτείνουν τα παιδιά αυτές τις ψησταριές λειτουργικά γιατί η αλήθεια είναι οι άλλες είναι αναλώσιμες ακόμα και όταν έχουν καλό αποτέλεσμα. 

Το πρόβλημα είναι ότι είναι ακριβές και απλησίαστες για πολύ κόσμος. 

Το πρόβλημα είναι η σχέση τιμής μισθού Ελλάδας σε σχέση με τη σχέση τιμής και μισθού Αμερικής κτλ 

• Like 3
Δημοσ.

Ψήσιμο την Κυριακή που μας πέρασε.

Είναι δύο κοντοσούβλια χοιρινά και δύο κοτόπουλο, βγήκαν λουκούμι.

Είχαν περάσει πριν και μια δεκαριά μπριζόλες, λουκάνικα και φιλέτα κοτόπουλο για όλη την παρέα (που φυσικά όπως πάντα μου έλεγε η γυναίκα ότι είναι υπερβολή, όντως έμειναν, και τώρα τα τρώω όλη την εβδομάδα). 

PXL_20250615_174435562.jpg

PXL_20250615_174438951.jpg

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα την Naterial τι παιρνουμε? καμια προσφορα ? Μου εκανε εντυπωση μια Naterial 4πλη οτι σαπισε στα 2 χρονια αν δεν κανω λαθος. 3 δεν ειναι σιγουρα.

Επεξ/σία από Vstromrider
Δημοσ.
13 minutes ago, Vstromrider said:

Μετα την Naterial τι παιρνουμε? καμια προσφορα ? Μου εκανε εντυπωση μια Naterial 4πλη οτι σαπισε στα 2 χρονια αν δεν κανω λαθος. 3 δεν ειναι σιγουρα.

Πολυ περίεργο! Είσαι κοντά σε θάλασσα;

Την εχω παραπάνω και μάλιστα με ταψιά με νερό κλπ και δεν έχει πάθει τίποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...