ilpapacha Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 20 λεπτά πριν, vins είπε Ωραίος! Το σκεύος είναι μαντεμένιο ή carbon steel? Να ´σαι καλά! Το σκεύος είναι της Tupperware, από ανοδιωμένο αλουμίνιο 1
vins Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 15 minutes ago, ilpapacha said: Να ´σαι καλά! Το σκεύος είναι της Tupperware, από ανοδιωμένο αλουμίνιο Έχει PFAS από ότι είδα και λένε να μην το χρησιμοποιείς παρατεταμένα σε υψηλή θερμοκρασία!
ilpapacha Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 9 ώρες πριν, vins είπε Έχει PFAS από ότι είδα και λένε να μην το χρησιμοποιείς παρατεταμένα σε υψηλή θερμοκρασία! Αναφέρει ότι είναι PFOA free https://www.legacypartysales.com/wp-content/uploads/2018/04/Chef-Series-II-Recipe-Booklet-english.pdf https://appng.tupperware.eu/service/appng/tupperware-products/rest/manuals/28425/ENGLISH DIGITAL USER MANUAL 2023 - TUPPERWARE CHEF SERIES COOKWARE.pdf Από εκεί και πέρα, αν προσέξεις στις φωτό, ψήνω με την σχάρα στην ψηλή θέση. Το sizzle zone έχει ένα εύρος θερμοκρασιών από 200-250 βαθμούς στο ελάχιστο, μέχρι 750-800 βαθμούς στο μέγιστο. Οι μετρήσεις αφορούν την επιφάνεια του sizzle zone και όχι της σχάρας. Όταν χρησιμοποιώ αυτό το σκεύος, ψήνω στο ελάχιστο ή σχεδόν στο ελάχιστο. 2
vins Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 15 minutes ago, ilpapacha said: Αναφέρει ότι είναι PFOA free https://www.legacypartysales.com/wp-content/uploads/2018/04/Chef-Series-II-Recipe-Booklet-english.pdf https://appng.tupperware.eu/service/appng/tupperware-products/rest/manuals/28425/ENGLISH DIGITAL USER MANUAL 2023 - TUPPERWARE CHEF SERIES COOKWARE.pdf Από εκεί και πέρα, αν προσέξεις στις φωτό, ψήνω με την σχάρα στην ψηλή θέση. Το sizzle zone έχει ένα εύρος θερμοκρασιών από 200-250 βαθμούς στο ελάχιστο, μέχρι 750-800 βαθμούς στο μέγιστο. Οι μετρήσεις αφορούν την επιφάνεια του sizzle zone και όχι της σχάρας. Όταν χρησιμοποιώ αυτό το σκεύος, ψήνω στο ελάχιστο ή σχεδόν στο ελάχιστο. Είδα για το PFOA, αλλά είδα και παρακάτω ότι έχει PFAS… https://www.tupperware.com/products/24-spring-chef-series-ii-12-30-cm-griddle?srsltid=AfmBOorSy4wuZlnf0n7wsrafxy2FHrZbRjmwQp6zTCojkQSjAZ-VMEZJ Επειδή το έχω ψάξει πάρα πολύ το θέμα, τα αποφεύγω όλα. Μόνο μαντέμι, ανοξείδωτο και κεραμικής επίστρωσης PTFE + PFOA + PFAS free. Απλά το φέρνω στην προσοχή σου, το ψάχνεις και αποφασίζεις! 1
ilpapacha Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 8 λεπτά πριν, vins είπε Είδα για το PFOA, αλλά είδα και παρακάτω ότι έχει PFAS… https://www.tupperware.com/products/24-spring-chef-series-ii-12-30-cm-griddle?srsltid=AfmBOorSy4wuZlnf0n7wsrafxy2FHrZbRjmwQp6zTCojkQSjAZ-VMEZJ Επειδή το έχω ψάξει πάρα πολύ το θέμα, τα αποφεύγω όλα. Μόνο μαντέμι, ανοξείδωτο και κεραμικής επίστρωσης PTFE + PFOA + PFAS free. Απλά το φέρνω στην προσοχή σου, το ψάχνεις και αποφασίζεις! Έχεις τα δίκια σου… Δεν είδα το site. Το δικό του manual πάντως δεν αναφέρει κάτι. Ίσως είναι και παλιότερη σειρά, καθώς δεν βλέπω να υπάρχει πλέον αυτό το σκεύος στο site. Ίσως πάλι να είχαν βρει κάποιο τερτίπι νομικό, όπου δεν χρειαζόταν να το αναφέρουν τότε, ενώ τώρα δεν μπορούν να το αποφύγουν. Όπως και να χει, θα το έχω περισσότερο στην προσοχή μου, αν και το χρησιμοποιώ μόνο στο ελάχιστο ή σχεδόν στο ελάχιστο, όπως ανέφερα. 1
phanispal Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου Να τρως κρέας τουλάχιστον τρεις μέρες τη βδομάδα και να σε απασχολούν τα PFAS. Γενικά το λέω, όχι για τον vins προσωπικά.
vins Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 7 minutes ago, phanispal said: Να τρως κρέας τουλάχιστον τρεις μέρες τη βδομάδα και να σε απασχολούν τα PFAS. Γενικά το λέω, όχι για τον vins προσωπικά. Προσωπικά τρώω κρέας ή ψάρι σχεδόν καθημερινά. Φυσικά και με απασχολούν τα PFAS κλπ. Τα λαχανικά που καταναλώνεις, αν δεν τα καλλιεργείς ο ίδιος, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να είναι πολύ πιο βλαβερά από το κρέας παρεμπιπτόντως. 2
phanispal Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου Χωρίς διάθεση ειρωνίας, τι γλιτώνει κάποιος από τα PFAS κ.λπ. που δε θα το πάθει από τη μακροχρόνια κατανάλωση κρέατος σε καθημερινή βάση;
virginkiller Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 3 minutes ago, phanispal said: Χωρίς διάθεση ειρωνίας, τι γλιτώνει κάποιος από τα PFAS κ.λπ. που δε θα το πάθει από τη μακροχρόνια κατανάλωση κρέατος σε καθημερινή βάση; Το κρέας δεν είναι κάτι κακό. Υπερκατανάλωση ναι. Οτιδήποτε. Ότι μπορούμε να το αποφύγουμε καλό θα είναι. Αν μειώσουμε το κρέας πχ για την υγεία μας κάτι χάνουμε. Την απόλαυση. Το να αλλάξεις τηγάνι γιατί μπορεί το σκεύος να έχει επιπτώσεις στην υγεία σου δεν έχει κάποιο αρνητικό πέρα από τα λεφτά που θα δώσεις για το άλλο σκεύος. 1
vins Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 25 minutes ago, phanispal said: Χωρίς διάθεση ειρωνίας, τι γλιτώνει κάποιος από τα PFAS κ.λπ. που δε θα το πάθει από τη μακροχρόνια κατανάλωση κρέατος σε καθημερινή βάση; Από ΑΙ: Πώς είναι επικίνδυνα τα PFAS; Spoiler Τα PFAS (περ- και πολυφθοροαλκυλικές ουσίες) είναι επικίνδυνα λόγω της ανθεκτικότητάς τους, της βιοσυσσώρευσης και της τοξικότητάς τους. Ακολουθεί μια συνοπτική ανάλυση: 1. **Ανθεκτικότητα**: Τα PFAS ονομάζονται «χημικά για πάντα» επειδή αντιστέκονται στην αποδόμηση, παραμένοντας στο περιβάλλον και στον ανθρώπινο οργανισμό για χρόνια. Δεν διασπώνται φυσικά, οδηγώντας σε εκτεταμένη μόλυνση νερού, εδάφους και αέρα. 2. **Βιοσυσσώρευση**: Τα PFAS συσσωρεύονται σε ζωντανούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, με την πάροδο του χρόνου. Δεσμεύονται με πρωτεΐνες στο αίμα και μπορούν να συγκεντρωθούν σε όργανα όπως το ήπαρ και τα νεφρά, αυξάνοντας τους κινδύνους για την υγεία με παρατεταμένη έκθεση. 3. **Τοξικότητα**: Μελέτες συνδέουν την έκθεση σε PFAS με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως: - **Καρκίνος**: Ορισμένα PFAS, όπως το PFOA και το PFOS, συνδέονται με καρκίνους νεφρών και όρχεων. - **Επιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα**: Μειωμένη απόκριση στα εμβόλια και αποδυνάμωση της ανοσίας, ιδιαίτερα σε παιδιά. - **Ορμονική διαταραχή**: Παρεμβολή στη λειτουργία του θυρεοειδούς και στην αναπαραγωγική υγεία. - **Ηπατική βλάβη**: Αυξημένα ηπατικά ένζυμα και αυξημένος κίνδυνος ηπατικής νόσου. - **Αναπτυξιακά προβλήματα**: Χαμηλό βάρος γέννησης, αναπτυξιακές καθυστερήσεις και σκελετικές ανωμαλίες σε βρέφη που εκτέθηκαν στη μήτρα. 4. **Εκτεταμένη έκθεση**: Τα PFAS βρίσκονται στο πόσιμο νερό, στις συσκευασίες τροφίμων, στα μαγειρικά σκεύη και σε καταναλωτικά προϊόντα, εκθέτοντας σχεδόν όλους. Εξετάσεις αίματος δείχνουν ανιχνεύσιμα επίπεδα PFAS στους περισσότερους ανθρώπους, με μεγαλύτερους κινδύνους για όσους βρίσκονται κοντά σε μολυσμένες περιοχές. 5. **Περιβαλλοντική επίπτωση**: Τα PFAS μολύνουν τα οικοσυστήματα, βλάπτοντας την άγρια ζωή και διαταράσσοντας τις τροφικές αλυσίδες. Έχουν ανιχνευθεί σε απομακρυσμένες περιοχές, δείχνοντας παγκόσμια εμβέλεια. Ενώ οι κανονιστικές δράσεις (π.χ. όρια της EPA στο πόσιμο νερό) στοχεύουν στη μείωση της έκθεσης, τα PFAS παραμένουν ανησυχητικά λόγω της πανταχού παρουσίας τους και των μακροχρόνιων επιπτώσεών τους. Η αποφυγή προϊόντων που περιέχουν PFAS και η υποστήριξη προσπαθειών απορρύπανσης μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των κινδύνων. Έπεσες και σε μένα που είμαι περίπτωση.. Εφυγα από μεγαλούπολη συνειδητά για να ακολουθήσω διαφορετικό τρόπο ζωής 😅 Spoiler Επεξ/σία 7 Ιουλίου από vins 4
Vstromrider Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου Στις 6/7/2025 στις 7:07 ΜΜ, tzagaritos είπε Ρε παιδιά υπάρχει κάποιο ειδικό κόλπο που χρειάζεται για να μπει αυτό στο λάστιχο του ρυθμιστή; Έχω συναρμολογήσει όλη την ψησταριά και δεν βρίσκω τρόπο να συνδέσω το λάστιχο από το σετ που μου έδωσαν από το leroy. Δεν έχω δοκιμάσει και τίποτα περίεργο επειδή φοβάμαι μη φθαρεί σαλιο, wd40 και να εχεις φαει πρωινο. 1
konandrio Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου Όλους μας απασχολεί η υγεία μας στη διατροφή , ειδικά όταν φτάνουμε τα 40 και αρχίζουν τα προβλήματα , δυστυχώς όλη η ιατρική είναι κατευθυνόμενη , έχουν αρχίσει και ξεκαθαρίζουν πλέον αρκετά πράγματα ( τα καλά του διαδικτύου ), μακάρι να καταφέρει να κάνει ο Κένεντι αυτά που λέει. Έχω λιώσει στο διάβασμα και στο ψάξιμο...... Μόνο ζωικά και λαχανικά από τον κήπο σου βιολογικά , αβγά ατελείωτα, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, χοιρινό και κοτόπουλο όσο ποιο λίγο τόσο καλύτερα, εννοείτε επεξεργασμένα κρέατα , λουκάνικα εμπορίου, οτιδήποτε συσκευασμένο, τυποποιημένο ΜΑΚΡΙΑ. Όταν θα κανείς εξετάσεις πρόσεχε σε ποιον άσχετο θα πας, τη χοληστερίνη τη θες ψηλά. Κάντε έρευνα μόνοι σας , είναι ελάχιστη οι γιατροί που τους ενδιαφέρει η υγεία μας δυστυχώς , μόνο να δίνουν χάπια τους νοιάζει και να μην θεραπεύουν τίποτα. --Πρώην μπουχέσας, με χάπια για διαβήτη , χάπια για τριγλυκερίδια, χάπια για χοληστερίνη και δεν θυμάμαι τι άλλο , τα πήρα όλα μια βδομάδα και μετά στροφή 360 μοίρες για να μεγαλώσω τα παιδάκια μου, τα έχω θεραπεύσει όλα. 5
sndev Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 2 hours ago, konandrio said: Όλους μας απασχολεί η υγεία μας στη διατροφή , ειδικά όταν φτάνουμε τα 40 και αρχίζουν τα προβλήματα , δυστυχώς όλη η ιατρική είναι κατευθυνόμενη , έχουν αρχίσει και ξεκαθαρίζουν πλέον αρκετά πράγματα ( τα καλά του διαδικτύου ), μακάρι να καταφέρει να κάνει ο Κένεντι αυτά που λέει. Έχω λιώσει στο διάβασμα και στο ψάξιμο...... Μόνο ζωικά και λαχανικά από τον κήπο σου βιολογικά , αβγά ατελείωτα, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, χοιρινό και κοτόπουλο όσο ποιο λίγο τόσο καλύτερα, εννοείτε επεξεργασμένα κρέατα , λουκάνικα εμπορίου, οτιδήποτε συσκευασμένο, τυποποιημένο ΜΑΚΡΙΑ. Όταν θα κανείς εξετάσεις πρόσεχε σε ποιον άσχετο θα πας, τη χοληστερίνη τη θες ψηλά. Κάντε έρευνα μόνοι σας , είναι ελάχιστη οι γιατροί που τους ενδιαφέρει η υγεία μας δυστυχώς , μόνο να δίνουν χάπια τους νοιάζει και να μην θεραπεύουν τίποτα. --Πρώην μπουχέσας, με χάπια για διαβήτη , χάπια για τριγλυκερίδια, χάπια για χοληστερίνη και δεν θυμάμαι τι άλλο , τα πήρα όλα μια βδομάδα και μετά στροφή 360 μοίρες για να μεγαλώσω τα παιδάκια μου, τα έχω θεραπεύσει όλα. σχετικό άσχετο με το θέμα αλλα ωραίος που τα κατάφερες ενω ειχες μπει ηδη σε χάπι. Σε ποια ψησταριά τα τακτοποιούσες τα πτώματα; 1
konandrio Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 6 ώρες πριν, sndev είπε σχετικό άσχετο με το θέμα αλλα ωραίος που τα κατάφερες ενω ειχες μπει ηδη σε χάπι. Σε ποια ψησταριά τα τακτοποιούσες τα πτώματα; Μια Char-Broil Gas2coal 3πλη εχω αλλά δεν ξερω αν καποιος μπορει να κανει καθημερινη κρεατοφαγια σε ψησταρια, θες ενα καλο σχαροτηγανο να εχεις ετοιμο το φαγητο σου σε 10 λεπτα.
ilpapacha Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 9 ώρες πριν, konandrio είπε --Πρώην μπουχέσας, με χάπια για διαβήτη , χάπια για τριγλυκερίδια, χάπια για χοληστερίνη και δεν θυμάμαι τι άλλο , τα πήρα όλα μια βδομάδα και μετά στροφή 360 μοίρες για να μεγαλώσω τα παιδάκια μου, τα έχω θεραπεύσει όλα. Μπράβο σου! Να ζήσεις καλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα