est Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου 6 ώρες πριν, Vene3 είπε Ίδιες ακριβώς είναι. Τις είδα από κοντά. Η μόνη διαφορά είναι στο ντουλαπάκι κάτω . Η b έχει πορτακια για την φιάλη, η c την παίρνει από πίσω την φιάλη και μπροστά έχει δύο φύλλα σταθερά. Την έχει κάποιος; Ξέρετε αν κάνει μια αξιοπρεπή δουλειά η ψησταριά. Δύο φωνές στο μυαλό μου σήμερα. Η μία απαιτούσε ελαφρύ, υγιεινό γεύμα και η άλλη ζητούσε λουκάνικο. Τις τάισα και τις δύο... 🥴 Screenrecorder-2025-07-12-14-16-15-325.mp4 4
SagoniasSlutRos Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου 7 ώρες πριν, phanispal είπε Εννοούσα αν η ξεχωριστή επαγωγική εστία γίνεται να δουλέψει με αέριο αντί ρεύματος Αφού θες αέριο, γιατί να πάρεις επαγωγική?
phanispal Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου Δεν έχω καταλήξει ακόμα σε υγραερίου, βασικά είμαι στο ενοίκιο και αν χρειαστεί να φύγω πιθανόν να πάει άπατη (συν ότι είμαι στο 2ο χωρίς ασανσέρ). Απλά μου πέρασε απ' το μυαλό μήπως κάνω τη μετάβαση (από το Θαύμα του Κλαπάκη) και συνδύαζα και τηγάνισμα στη βεράντα αντί εντός σπιτιού. Δε σκαμπάζω από υγραερίου και τι δυνατότητες παρέχουν, γι' αυτό ρώτησα. Ρώτησα αρχικά ποια είναι η πιο vfm με πλαϊνό μάτι για τηγάνισμα. Μου είπαν ότι καλύτερη λύση είναι μια επαγωγική γιατί και οι ακριβές που έχουν πλαϊνό μάτι χωλαίνουν όταν έχει άερα. Και ρωτάω εγώ, αν υπάρχει επαγωγική ξεχωριστή που να δουλεύει με υγραέριο οπότε να μη χρειάζεται να την έχω ξεχωριστά με ρεύμα. Απλή απορία από άγνοια είναι, δε σημαίνει ότι αν δεν υπάρχει δε με καλύπτει. Ρεύμα έχω ήδη ούτως ή άλλως για την ηλεκτρική που έχω τώρα, αλλά δε θα με χάλαγε να το καταργήσω και να παίζω αποκλειστικά με αέριο.
est Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου 38 λεπτά πριν, phanispal είπε Δεν έχω καταλήξει ακόμα σε υγραερίου, βασικά είμαι στο ενοίκιο και αν χρειαστεί να φύγω πιθανόν να πάει άπατη (συν ότι είμαι στο 2ο χωρίς ασανσέρ). Απλά μου πέρασε απ' το μυαλό μήπως κάνω τη μετάβαση (από το Θαύμα του Κλαπάκη) και συνδύαζα και τηγάνισμα στη βεράντα αντί εντός σπιτιού. Δε σκαμπάζω από υγραερίου και τι δυνατότητες παρέχουν, γι' αυτό ρώτησα. Ρώτησα αρχικά ποια είναι η πιο vfm με πλαϊνό μάτι για τηγάνισμα. Μου είπαν ότι καλύτερη λύση είναι μια επαγωγική γιατί και οι ακριβές που έχουν πλαϊνό μάτι χωλαίνουν όταν έχει άερα. Και ρωτάω εγώ, αν υπάρχει επαγωγική ξεχωριστή που να δουλεύει με υγραέριο οπότε να μη χρειάζεται να την έχω ξεχωριστά με ρεύμα. Απλή απορία από άγνοια είναι, δε σημαίνει ότι αν δεν υπάρχει δε με καλύπτει. Ρεύμα έχω ήδη ούτως ή άλλως για την ηλεκτρική που έχω τώρα, αλλά δε θα με χάλαγε να το καταργήσω και να παίζω αποκλειστικά με αέριο. Η επαγωγική εστία μαγειρέματος χρησιμοποιεί αποκλειστικά, ηλεκτρικό ρεύμα και είναι καλή ιδέα να τη συνδυάσεις με το "θαύμα" σου😁. Αν όμως αποφασίσεις τη μετάβαση σε ψησταριά αερίου, θα πρέπει τότε να σε απασχολήσει αν θα έχει πλαϊνή εστία εννοείται ενσωματωμένη στο δίκτυο της ψησταριάς ή θα χρησιμοποιήσεις ξεχωριστή εστία αερίου ή ηλεκτρική (επαγωγική ή αντιστάσεων).
virginkiller Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου 2 hours ago, est said: Δύο φωνές στο μυαλό μου σήμερα. Η μία απαιτούσε ελαφρύ, υγιεινό γεύμα και η άλλη ζητούσε λουκάνικο. Τις τάισα και τις δύο... 🥴 Screenrecorder-2025-07-12-14-16-15-325.mp4 1.48 MB · 0 downloads Όταν θέλω να φάω λουκάνικο αλλά δεν μπορώ ( η διαιτολόγος θα φρικαρει) φτιάχνω φαγητό φούρνου και πετάω μέσα ένα λουκανικακο καλό χωριάτικο να πάρουν όλα γεύση. 2
est Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου 32 λεπτά πριν, virginkiller είπε Όταν θέλω να φάω λουκάνικο αλλά δεν μπορώ ( η διαιτολόγος θα φρικαρει) φτιάχνω φαγητό φούρνου και πετάω μέσα ένα λουκανικακο καλό χωριάτικο να πάρουν όλα γεύση. Και εγώ το αποφεύγω. Αλλά χθες, περνώντας έξω από παμπάλαιο στέκι της πλάκας που πριν πολλά χρόνια, πίναμε κανένα κόκκινο κρασάκι και μας έφερνε το λουκάνικο φλαμπέ ή flaming sausage όπως το γράφει τώρα στο menu για τους τουρίστες 😄, άνθρωπος είμαι και σήμερα λύγισα 🥴 1 3
SagoniasSlutRos Δημοσ. 13 Ιουλίου Δημοσ. 13 Ιουλίου 9 ώρες πριν, phanispal είπε Δεν έχω καταλήξει ακόμα σε υγραερίου, βασικά είμαι στο ενοίκιο και αν χρειαστεί να φύγω πιθανόν να πάει άπατη (συν ότι είμαι στο 2ο χωρίς ασανσέρ). Απλά μου πέρασε απ' το μυαλό μήπως κάνω τη μετάβαση (από το Θαύμα του Κλαπάκη) και συνδύαζα και τηγάνισμα στη βεράντα αντί εντός σπιτιού. Δε σκαμπάζω από υγραερίου και τι δυνατότητες παρέχουν, γι' αυτό ρώτησα. Ρώτησα αρχικά ποια είναι η πιο vfm με πλαϊνό μάτι για τηγάνισμα. Μου είπαν ότι καλύτερη λύση είναι μια επαγωγική γιατί και οι ακριβές που έχουν πλαϊνό μάτι χωλαίνουν όταν έχει άερα. Και ρωτάω εγώ, αν υπάρχει επαγωγική ξεχωριστή που να δουλεύει με υγραέριο οπότε να μη χρειάζεται να την έχω ξεχωριστά με ρεύμα. Απλή απορία από άγνοια είναι, δε σημαίνει ότι αν δεν υπάρχει δε με καλύπτει. Ρεύμα έχω ήδη ούτως ή άλλως για την ηλεκτρική που έχω τώρα, αλλά δε θα με χάλαγε να το καταργήσω και να παίζω αποκλειστικά με αέριο. Βρες ένα μοντέλο ψησταριάς να σου αρέσει, χωρίς να κολλάς στο αν έχει μάτι ή όχι. Αν βρεις καμιά με υπέρυθρο, έχει κι άλλες χρήσεις πέρα από τηγάνισμα κλπ. Αυτές με το κλασικό μάτι αερίου τα βρίσκουν δύσκολα το χειμώνα και ειδικά αν έχει αέρα, που κάνουν για να ζεσταίνεις καμία σάλτσα. Οπότε αν δεν βρεις ψησταριά με μάτι που να σε ικανοποιεί, παίρνεις ένα επαγωγικο ηλεκτρικό (δεν γίνεται μοντα σε αέριο!!!!!!!!!!!!) και κάνεις την δουλειά σου χειμώνα, καλοκαίρι, με μποφορια κλπ με μόνο περιορισμό να μην βρέχεται. 1
phanispal Δημοσ. 13 Ιουλίου Δημοσ. 13 Ιουλίου 17 ώρες πριν, est είπε Η επαγωγική εστία μαγειρέματος χρησιμοποιεί αποκλειστικά, ηλεκτρικό ρεύμα και είναι καλή ιδέα να τη συνδυάσεις με το "θαύμα" σου😁. Αν όμως αποφασίσεις τη μετάβαση σε ψησταριά αερίου, θα πρέπει τότε να σε απασχολήσει αν θα έχει πλαϊνή εστία εννοείται ενσωματωμένη στο δίκτυο της ψησταριάς ή θα χρησιμοποιήσεις ξεχωριστή εστία αερίου ή ηλεκτρική (επαγωγική ή αντιστάσεων). 8 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Βρες ένα μοντέλο ψησταριάς να σου αρέσει, χωρίς να κολλάς στο αν έχει μάτι ή όχι. Αν βρεις καμιά με υπέρυθρο, έχει κι άλλες χρήσεις πέρα από τηγάνισμα κλπ. Αυτές με το κλασικό μάτι αερίου τα βρίσκουν δύσκολα το χειμώνα και ειδικά αν έχει αέρα, που κάνουν για να ζεσταίνεις καμία σάλτσα. Οπότε αν δεν βρεις ψησταριά με μάτι που να σε ικανοποιεί, παίρνεις ένα επαγωγικο ηλεκτρικό (δεν γίνεται μοντα σε αέριο!!!!!!!!!!!!) και κάνεις την δουλειά σου χειμώνα, καλοκαίρι, με μποφορια κλπ με μόνο περιορισμό να μην βρέχεται. Έχετε δίκιο. Είχα στο μυαλό μου μια απλή εστία υγραερίου, όχι ηλεκτρική επαγωγική. Γι' αυτό ρώτησα αν γίνεται να συνδεθεί κι αυτή ταυτόχρονα με την ψησταριά. Φαντάζομαι θα γίνεται να συνδεθούν και τα δύο στην ίδια μπουκάλα. Αν όντως γίνεται, σα λύση είναι υποδεέστερη από αυτή της ηλεκτρικής επαγωγικής; Μάλλον ναι, αλλιώς δε θα προτιμούσατε τη δεύτερη.
virginkiller Δημοσ. 13 Ιουλίου Δημοσ. 13 Ιουλίου Ο κουμπάρος μου φανατικός καρβουνακιας αν και σε περιοχή με κήπο κτλ έφαγε παρατήρηση για τα ντουμάνια και ξενέρωσε. Υποθέτω ζήλεψε λιγάκι και την δικιά μου και την επόμενη μέρα πήγε από το zgas που έχει κατάστημα στη πόλη μας και πήρε μια napoleon freestyle 365 dsib Στο επόμενο ψήσιμο θα πέσουν φωτογραφίες. Έλα πάμε ένας ένας 2 1
vins Δημοσ. 13 Ιουλίου Δημοσ. 13 Ιουλίου 56 minutes ago, virginkiller said: Ο κουμπάρος μου φανατικός καρβουνακιας αν και σε περιοχή με κήπο κτλ έφαγε παρατήρηση για τα ντουμάνια και ξενέρωσε. Υποθέτω ζήλεψε λιγάκι και την δικιά μου και την επόμενη μέρα πήγε από το zgas που έχει κατάστημα στη πόλη μας και πήρε μια napoleon freestyle 365 dsib Στο επόμενο ψήσιμο θα πέσουν φωτογραφίες. Έλα πάμε ένας ένας Ας δει τη νομοθεσία και ίσως να πάρει ένα τηλ στην πυροσβεστική της περιοχής για το τι προβλέπεται. Αν έχει περίεργους γείτονες, θα δημιουργήσουν θέμα ανεξαρτήτως καυσίμου ψησταριάς. Εγώ έχω πυροσβεστήρες και πυροκουβερτες δίπλα από τις ψησταριές (πρωτίστως για ασφάλεια) και είμαι προβλεπέ. Φυσικά όταν μένεις σε γειτονιές με πολυκατοικίες κλπ, οφείλεις κι εσύ να είσαι λογικός και πχ να μην ντουμανιαζεις κάθε μέρα με προβατίνες λες κι έχεις ταβέρνα. Εγώ βέβαια αν κάποιος έψηνε προβατίνα θα έκανα ανάκλιση και το χειμώνα 😅 3
virginkiller Δημοσ. 13 Ιουλίου Δημοσ. 13 Ιουλίου 40 minutes ago, vins said: Ας δει τη νομοθεσία και ίσως να πάρει ένα τηλ στην πυροσβεστική της περιοχής για το τι προβλέπεται. Αν έχει περίεργους γείτονες, θα δημιουργήσουν θέμα ανεξαρτήτως καυσίμου ψησταριάς. Εγώ έχω πυροσβεστήρες και πυροκουβερτες δίπλα από τις ψησταριές (πρωτίστως για ασφάλεια) και είμαι προβλεπέ. Φυσικά όταν μένεις σε γειτονιές με πολυκατοικίες κλπ, οφείλεις κι εσύ να είσαι λογικός και πχ να μην ντουμανιαζεις κάθε μέρα με προβατίνες λες κι έχεις ταβέρνα. Εγώ βέβαια αν κάποιος έψηνε προβατίνα θα έκανα ανάκλιση και το χειμώνα 😅 Νομικά είναι εντάξει. Καθαρό χωράφι σε τσιμέντο μονοκατοικία κτλ. Just now, virginkiller said: Νομικά είναι εντάξει. Καθαρό χωράφι σε τσιμέντο μονοκατοικία κτλ. Απλά τους έχει νουμανιασει κατά καιρούς γιατί καίει πριν τα κάρβουνα το μισό χωράφι μέσα στη ψησταριά χαχχαα. Είχαν ένα δίκιο οι γείτονες και 1 2
ilpapacha Δημοσ. 13 Ιουλίου Δημοσ. 13 Ιουλίου 2 ώρες πριν, virginkiller είπε Ο κουμπάρος μου φανατικός καρβουνακιας αν και σε περιοχή με κήπο κτλ έφαγε παρατήρηση για τα ντουμάνια και ξενέρωσε. Υποθέτω ζήλεψε λιγάκι και την δικιά μου και την επόμενη μέρα πήγε από το zgas που έχει κατάστημα στη πόλη μας και πήρε μια napoleon freestyle 365 dsib Στο επόμενο ψήσιμο θα πέσουν φωτογραφίες. Έλα πάμε ένας ένας Προς το παρόν, δεν μου έχουν κάνει παρατήρηση για το κάρβουνο και την ανάβω σχετικά συχνά. Ίσως είναι τυχαίο, ίσως απλά δείχνουν κάποια κατανόηση. Μπορεί κάποια στιγμή να αλλάξουν οι ενοικιαστές/ιδιοκτήτες και να φέρουν αντίρρηση/να κάνουν παρατήρηση. Ελπίζω τώρα, να είναι καλύτερα τα πράγματα. Σε παρόμοια κατάσταση (ψησταριά υγραερίου σε μπαλκόνι πολυκατοικίας), που βρέθηκε κουμπάρος μας, απλά την πούλησε καθώς δεν ήθελε να τον πρήζουν συνέχεια και προφανώς δεν ήθελε και ο ίδιος κάθε φορά να τσακώνεται με τον καθένα. 1
vins Δημοσ. 13 Ιουλίου Δημοσ. 13 Ιουλίου 1 hour ago, ilpapacha said: Προς το παρόν, δεν μου έχουν κάνει παρατήρηση για το κάρβουνο και την ανάβω σχετικά συχνά. Ίσως είναι τυχαίο, ίσως απλά δείχνουν κάποια κατανόηση. Μπορεί κάποια στιγμή να αλλάξουν οι ενοικιαστές/ιδιοκτήτες και να φέρουν αντίρρηση/να κάνουν παρατήρηση. Ελπίζω τώρα, να είναι καλύτερα τα πράγματα. Σε παρόμοια κατάσταση (ψησταριά υγραερίου σε μπαλκόνι πολυκατοικίας), που βρέθηκε κουμπάρος μας, απλά την πούλησε καθώς δεν ήθελε να τον πρήζουν συνέχεια και προφανώς δεν ήθελε και ο ίδιος κάθε φορά να τσακώνεται με τον καθένα. Εγω τη νομοθεσία κτλ τα έμαθα στη Θεσσαλονίκη γιατί έπρηζε μια περίεργη που την άναβα σκ. Εννοείται ότι είχα πάει στην αρχή μεζέ κλπ. Η ίδια εντωμεταξύ εξαρχής έβλεπε πότε άπλωνε η γυναίκα μου ρούχα και έβγαινε να τινάξει επίτηδες τα χαλιά. Ο κακός γείτονας είναι ό,τι χειρότερο. Φυγαμε επαρχία και ησυχάσαμε. 2
est Δημοσ. 13 Ιουλίου Δημοσ. 13 Ιουλίου 4 ώρες πριν, phanispal είπε Έχετε δίκιο. Είχα στο μυαλό μου μια απλή εστία υγραερίου, όχι ηλεκτρική επαγωγική. Γι' αυτό ρώτησα αν γίνεται να συνδεθεί κι αυτή ταυτόχρονα με την ψησταριά. Φαντάζομαι θα γίνεται να συνδεθούν και τα δύο στην ίδια μπουκάλα. Αν όντως γίνεται, σα λύση είναι υποδεέστερη από αυτή της ηλεκτρικής επαγωγικής; Μάλλον ναι, αλλιώς δε θα προτιμούσατε τη δεύτερη. Από σημερινή εκπομπή της τηλεόρασης. Χαίρομαι όταν βλέπω μια ψησταριά που ανεξάρτητα από την αξία της, φαίνεται να έχει κάνει πολλαπλή απόσβεση της δαπάνης αγοράς της. Ως προς τη σφηνωμένη στο πλαϊνό ράφι γκαζιέρα, δείχνει να κάνει καλά τη δουλειά της. Εμένα πάντως μου είχε λείψει η ύπαρξη εγκατεστημένης εστίας σε μια καλή αλλά παλιά ψησταριά. Αν θα ήταν ικανοποιητική η απόδοση της, δεν το ξέρω, δεν το έμαθα ποτέ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα