Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα κι από εμένα, αφού ρωτάνε όλοι θα ρωτήσω κι εγώ μια γνώμη γιατί διαβάζω τόσες μέρες και δεν μπορώ να καταλήξω.

Έχω αποφασίσει να πάρω ψησταριά στο μπαλκόνι, πρώτη φορά στο σπορ και δεν έχω ιδέα.

Βασικά με ενδιαφέρει για σχάρα, αλλά και η πλάκα μου φαίνεται ότι θα βολεύει για λαχανικά και μπιφτέκια. Επίσης επειδή η πεθερά μου τηγανιζει αρκετά σκέφτομαι το πλαϊνό μάτι αν και δεν ξερω πόσο δυνατά είναι. Εμένα μου αρέσει και η ασιατική κουζίνα όποτε μου αρέσουν κάποιες που παίρνουν wok.

Το μπάτζετ μου μπορεί να φτάσει και στα 600€ οπότε ουσιαστικά είμαι ανάμεσα σε 3.

Από ότι έχω καταλάβει η καλύτερη εταιρια σε αυτά τα χρήματα είναι η Weber spirit II https://www.skroutz.gr/s/17097916/Weber-Spirit-II-E-310-GBS-45010175.html αλλά δεν έχει πλάκα και πλαϊνό μάτι.

Μετά είμαι ανάμεσα και σε αυτή https://www.skroutz.gr/s/14530713/Broil-King-Gem-340-Black-814-163.html που δεν έχει ούτε αυτή πλάκα ούτε για wok αλλά ίσως στο πλαϊνό κάνει το wok

ή στην campingaz 4 που τα έχει όλα και συμφέρει άλλα δεν ξέρω τι λέει σαν εταιρία https://www.skroutz.gr/s/4660733/Campingaz-4-Series-Classic-LS-Plus.html

Μήπως αν και πιο δεύτερη εταιρία συμφέρει η campingaz γιατί είναι φθηνότερη και δεν χρειάζεται να αγοράσω έξτρα μαντεμενια πλάκα, θα έχω το πλαϊνό μάτι για τηγανι και υποδοχή για wok;
Η καλύτερα επώνυμη εταιρία και τα άλλα τα βρίσκουμε;

Επίσης πιστεύετε ότι στην υποδοχή για wok της Weber spirit II μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τηγάνισμα με ανάλογο σκεύος;

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2113

  • ilpapacha

    1952

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

22 ώρες πριν, zanskou είπε

@SagoniasSlutRos

τελικά κατάφερες με κάποιο τρόπο να προσαρμόσεις τα μεταλλικά βουρτσάκια στον ατμοκαθαριστή ρε συ ;

Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.... Βαριέμαι χαχα! Θα δω κανένα απόγευμα μέσα στη βδομάδα μήπως το κάνω.

2 ώρες πριν, Sifis_21 είπε

Καλησπέρα κι από εμένα, αφού ρωτάνε όλοι θα ρωτήσω κι εγώ μια γνώμη γιατί διαβάζω τόσες μέρες και δεν μπορώ να καταλήξω.

Έχω αποφασίσει να πάρω ψησταριά στο μπαλκόνι, πρώτη φορά στο σπορ και δεν έχω ιδέα.

Βασικά με ενδιαφέρει για σχάρα, αλλά και η πλάκα μου φαίνεται ότι θα βολεύει για λαχανικά και μπιφτέκια. Επίσης επειδή η πεθερά μου τηγανιζει αρκετά σκέφτομαι το πλαϊνό μάτι αν και δεν ξερω πόσο δυνατά είναι. Εμένα μου αρέσει και η ασιατική κουζίνα όποτε μου αρέσουν κάποιες που παίρνουν wok.

Το μπάτζετ μου μπορεί να φτάσει και στα 600€ οπότε ουσιαστικά είμαι ανάμεσα σε 3.

Από ότι έχω καταλάβει η καλύτερη εταιρια σε αυτά τα χρήματα είναι η Weber spirit II https://www.skroutz.gr/s/17097916/Weber-Spirit-II-E-310-GBS-45010175.html αλλά δεν έχει πλάκα και πλαϊνό μάτι.

Μετά είμαι ανάμεσα και σε αυτή https://www.skroutz.gr/s/14530713/Broil-King-Gem-340-Black-814-163.html που δεν έχει ούτε αυτή πλάκα ούτε για wok αλλά ίσως στο πλαϊνό κάνει το wok

ή στην campingaz 4 που τα έχει όλα και συμφέρει άλλα δεν ξέρω τι λέει σαν εταιρία https://www.skroutz.gr/s/4660733/Campingaz-4-Series-Classic-LS-Plus.html

Μήπως αν και πιο δεύτερη εταιρία συμφέρει η campingaz γιατί είναι φθηνότερη και δεν χρειάζεται να αγοράσω έξτρα μαντεμενια πλάκα, θα έχω το πλαϊνό μάτι για τηγανι και υποδοχή για wok;
Η καλύτερα επώνυμη εταιρία και τα άλλα τα βρίσκουμε;

Επίσης πιστεύετε ότι στην υποδοχή για wok της Weber spirit II μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τηγάνισμα με ανάλογο σκεύος;

Ευχαριστώ.
 

Εγώ έχω τηγανισει με lodge cast iron απλά πάνω στη σχάρα. Δεν είναι απαρατήρητο το πλαϊνό μάτι δλδ για να τηγανισεις. Απλά χάνεις χώρο ψησίματος έτσι.

Το έβαλα, αλλά δεν το δοκίμασα... 

Screenshot_20200705_224122_com.android.gallery3d.jpg

Screenshot_20200705_224126_com.android.gallery3d.jpg

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 ώρες πριν, johnieXoX είπε

Λοιπόν, έγινε το πρώτο ψήσιμο στην campingaz series 3 classic με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Όμως, επειδή ήταν το πρώτο ψήσιμο και δεν είχαν καθόλου λιπανθεί, οι σχάρες γίνανε πισινός... Οι σχάρες είναι επισμαλτωμένες.. Πώς τις καθαρίζω? Τις καίω για κάνα 10λεπτο στους 300++, αφήνω να κρυώσουν, και τις πλένω με ζεστό νερό, καθαριστικό πιάτων και βούρτσα?

Πολύ μαλακά με το πράσινο μαλακό σφουγγάρι για τα πιάτα.οχι σύρμα κ βούρτσες. Τις δικές μου τις χάλασα κ το λέω σε όλους. 

Όταν τελειώνεις το ψήσιμο αστην κάνα 15 να πιάσει 350 να τα κάψει όλα. Καθάρισε την κ λαδωσει την να είναι έτοιμη για την επόμενη μέρα.

Γενικά μην την πλένεις πολύ. Εγώ από τη στιγμή που χάλασα το εμαγιέ, καίω τρίβω καλά κ λαδωνω. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψάχνω ψησταριά για το εξοχικό και έχω καταλήξει σε

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-alton-naterial-62209581/ 

ή

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209595/

Κάποιος που έχει γνώμη για αυτές ή τις έχει δει από κοντά ας πει την άποψή του.

Υπόψιν έχω ήδη μια weber spirit ii στην μόνιμη κατοικία και απλά είναι δύσκολο να την μεταφέρω...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, ftso είπε

Ψάχνω ψησταριά για το εξοχικό και έχω καταλήξει σε

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-alton-naterial-62209581/ 

ή

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209595/

Κάποιος που έχει γνώμη για αυτές ή τις έχει δει από κοντά ας πει την άποψή του.

Υπόψιν έχω ήδη μια weber spirit ii στην μόνιμη κατοικία και απλά είναι δύσκολο να την μεταφέρω...

έχω την Kenton με τους 4 καυστήρες και είμαι σχετικά ευχαριστημένος χωρίς να έχω μέτρο συγκρισης με άλλη ψησταριά καθως είναι η πρωτη μου. 

Οι διαφορές που βλέπω είναι οτι η Kenton έχει ντουλαπι και 4 ροδες ενω η alton 2 ροδες χωρις ντουλαπι. Επισης η Kenton έρχεται με πλακα & σχαρα οποτε αν θες να καλυψεις ολη την επιφανεια με σχαρα θα πρεπει να παρεις αλλη μια εξτρα. Το οτι εχουν την ιδια επιφανεια ψησιματος με 3 καυστηρες η μια και με 2 καυστηρες η αλλη δε ξερω αν λεει κατι.. ισως καλυτερη αυτη με τους 3??

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, sot_pal είπε

έχω την Kenton με τους 4 καυστήρες και είμαι σχετικά ευχαριστημένος χωρίς να έχω μέτρο συγκρισης με άλλη ψησταριά καθως είναι η πρωτη μου. 

Οι διαφορές που βλέπω είναι οτι η Kenton έχει ντουλαπι και 4 ροδες ενω η alton 2 ροδες χωρις ντουλαπι. Επισης η Kenton έρχεται με πλακα & σχαρα οποτε αν θες να καλυψεις ολη την επιφανεια με σχαρα θα πρεπει να παρεις αλλη μια εξτρα. Το οτι εχουν την ιδια επιφανεια ψησιματος με 3 καυστηρες η μια και με 2 καυστηρες η αλλη δε ξερω αν λεει κατι.. ισως καλυτερη αυτη με τους 3??

Ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να έχει πλάκα, θέλω μόνο σχάρα. Πουλάνε κομμάτι σχάρας για να το βάλεις αντί για πλάκα?

Εσύ γιατί λες ότι είσαι σχετικά ευχαριστημένος. Είχες  κάποιο πρόβλημα και δεν είσαι απόλυτα ευχαριστημένος ?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, ftso είπε

Ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να έχει πλάκα, θέλω μόνο σχάρα. Πουλάνε κομμάτι σχάρας για να το βάλεις αντί για πλάκα?

Εσύ γιατί λες ότι είσαι σχετικά ευχαριστημένος. Είχες  κάποιο πρόβλημα και δεν είσαι απόλυτα ευχαριστημένος ?

ναι πουλανε, δες εδω

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/shara-naterial-gia-psistaria-kenton-apo-emagie-80062402/

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/shara-naterial-gia-psistaria-kenton-apo-emagie-m-415-x-p-37-x-u-06-cm-80062416/

Την εχω 2 μηνες, το μονο θεμα που εχω μεχρι τωρα ειναι οτι η θερμοκρασια δεν ειναι ιδια σε ολη την επιφανεια. πχ. στο μπροστινο μερος χανει αρκετα. Αυτο φανταζομαι συμβαινει στις περισσοτερες οικονομικες ψησταριες..

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψήσιμο μοσχαρίσιας μπριζόλας black Angus.

 

Λοιπόν, η εμπειρία από τη weber έκανε ξεκάθαρο οτι ένα θερμόμετρο συνεχούς καταγραφής είναι απαραίτητο. Μου έχει λύσει τα χέρια. Ενημέρωση στο κινητό με γράφημα και log με φωτογραφίες από την εφαρμογή. Βγαίνω να ανάψω, ξαναβγαίνω να ρίξω το κρέας στη σχάρα, βγαίνω να γυρίσω. Δεν ζεσταίνομαι δεν ανοίγω καπάκι κτλ. 

Για το ψάρι τα καταφέρνω και με το μάτι/χρόνο. Κοτόπουλο χοιρινό, ανάβω ίσως κάρβουνο. Για το καλό μοσχάρι όμως έχει τελειώσει το θέμα. 

 

 

IMG_1773.png.70ef7b9c98db8153304d11d4b7764c9a.pngIMG_1772.png.c30eee00a5f2c43c21a35623c6e43868.pngIMG_1771.png.62afbd89dcfe00f1e3cb323f916f6ede.pngIMG_1770.png.c700c9dd5d149fe3600810b5d1e9eba2.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, panos2310 είπε

Ψήσιμο μοσχαρίσιας μπριζόλας black Angus.

Λοιπόν, η εμπειρία από τη weber έκανε ξεκάθαρο οτι ένα θερμόμετρο συνεχούς καταγραφής είναι απαραίτητο. Μου έχει λύσει τα χέρια. Ενημέρωση στο κινητό με γράφημα και log με φωτογραφίες από την εφαρμογή. Βγαίνω να ανάψω, ξαναβγαίνω να ρίξω το κρέας στη σχάρα, βγαίνω να γυρίσω. Δεν ζεσταίνομαι δεν ανοίγω καπάκι κτλ. 

Για το ψάρι τα καταφέρνω και με το μάτι/χρόνο. Κοτόπουλο χοιρινό, ανάβω ίσως κάρβουνο. Για το καλό μοσχάρι όμως έχει τελειώσει το θέμα. 

IMG_1773.png.70ef7b9c98db8153304d11d4b7764c9a.pngIMG_1772.png.c30eee00a5f2c43c21a35623c6e43868.pngIMG_1771.png.62afbd89dcfe00f1e3cb323f916f6ede.pngIMG_1770.png.c700c9dd5d149fe3600810b5d1e9eba2.png

Σε τι θερμοκρασία θεωρείται ότι είναι έτοιμο πλέον; και για πόση ώρα θέλει ψήσιμο στη συγκεκριμένη θερμοκρασία; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, zanskou είπε

Σε τι θερμοκρασία θεωρείται ότι είναι έτοιμο πλέον; και για πόση ώρα θέλει ψήσιμο στη συγκεκριμένη θερμοκρασία; 

Εξαρταται πως το θες ψημενο το μοσχαρι. Πχ για medium rare αν δεν κανω λαθος ειναι 55C (δεν θυμαμαι γιατι παιζω με F εγω).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

54 C σύμφωνα με την εφαρμογή. Για το χρόνο δεν γνωρίζω πλέον καθώς θεωρείται αποδεδειγμένα αναξιόπιστος τρόπος για τον καθορισμό του βαθμού ψησίματος (και υγειονομικά ανασφαλής, κατά το CDC). 

Προσοχή, τέτοιες θερμοκρασίες μόνο με καλά και ασφαλή κρέατα! (και μάλιστα ολόκληρα κομμάτια και όχι κιμά. Φυσικά ούτε συζήτηση για κοτόπουλο και χοιρινό). 

Στην καταγραφή το αρχικό χρονικό διάστημα με τη χαμηλή κλιση είναι ο χρόνος που το άφησα δίπλα στην ψησταριά μέχρι να ανέβει λίγο η θερμοκρασία του κρέατος. IMG_2068.jpg.fa6a589dee09ffcf311913175be2c27c.jpgIMG_2069.jpg.83d58d739e93f70aed410181b5ddfa91.jpgIMG_2070.jpg.34e5975c8123584f1dff59536edd848b.jpg

Επεξ/σία από panos2310
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά εννοείται με κοτόπουλο και χοιρινό δεν παίζεις. Και στο θερμόμετρο μέσα δεν σου βγάζει επιλογή ούτε καν για μέτριο. Βοηθάει πολύ όμως να το βγάλεις όταν είναι έτοιμο και δεν έχει ξεραθεί ακόμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Project μισό κιλό κοκορέτσι : Οποιος γνωρίζει ας μας συμβουλέψει για τον τρόπο ψησίματος .

Εδω λέει μια ώρα ψήσιμο , άλλοι προτείνουν τουλάχιστον 2.5 ώρες .

 

Σε ποια θερμοκρασία και για πόση ώρα , προτείνετε ; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 6/7/2020 στις 4:31 ΜΜ, panos2310 είπε

54 C σύμφωνα με την εφαρμογή. Για το χρόνο δεν γνωρίζω πλέον καθώς θεωρείται αποδεδειγμένα αναξιόπιστος τρόπος για τον καθορισμό του βαθμού ψησίματος (και υγειονομικά ανασφαλής, κατά το CDC). 

Προσοχή, τέτοιες θερμοκρασίες μόνο με καλά και ασφαλή κρέατα! (και μάλιστα ολόκληρα κομμάτια και όχι κιμά. Φυσικά ούτε συζήτηση για κοτόπουλο και χοιρινό). 

Στην καταγραφή το αρχικό χρονικό διάστημα με τη χαμηλή κλιση είναι ο χρόνος που το άφησα δίπλα στην ψησταριά μέχρι να ανέβει λίγο η θερμοκρασία του κρέατος. IMG_2068.jpg.fa6a589dee09ffcf311913175be2c27c.jpgIMG_2069.jpg.83d58d739e93f70aed410181b5ddfa91.jpgIMG_2070.jpg.34e5975c8123584f1dff59536edd848b.jpg

Για το χοιρινό έχουν αλλάξει οι οδηγίες!!  62 βαθμούς είναι κομπλε πλέον!

https://www.pork.org/news/new-usda-guidelines-lower-pork-cooking-temperature/

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

43 λεπτά πριν, n4sleep είπε

Για το χοιρινό έχουν αλλάξει οι οδηγίες!!  62 βαθμούς είναι κομπλε πλέον!

https://www.pork.org/news/new-usda-guidelines-lower-pork-cooking-temperature/

Δεν πανε να λενε οτι θελουν , εγω θα συνεχισω πανω απο  τους 73.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...