Προς το περιεχόμενο
DAVE

Ψησταρια Υγραεριου

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα εγώ πήρα από Κωτσόβολο την Landmann rexon 4+1 η οποία είναι πάρα πολύ καλή στα 399 ευρώ. Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και καλές μαντεμένιες σχάρες. Έχει  αναμονή για σούβλα. 

Επεξ/σία από askabavos

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, slk200gr είπε

Broil King  Monarch 890 και εχεις ολα τα καλούδια στα 850 ε  να παίξεις ματι-σουβλα ,εγω προσωπικά το μάτι το έχω λατρέψει, δυστυχώς όταν την πηρα κ Κωτσόβολος είχε μόνο την 840 χωρις σούβλα  ομως θα παρω μια χωριστά από το Leroy για παίξω και εγω

Θα συμφωνήσω και γω! Για αρχή είναι πολύ καλή με πολλά έξτρα. Μην δώσεις πάρα πολλά, γιατί έρχεσαι από κάρβουνο και όπως είπες ενδιαφέρεσαι για αμερικανικό στυλ, οπότε ίσως σε "χαλάσει" λίγο το γκάζι. 

Εγώ είμαι στη ίδια μοίρα με σένα, μετά από κάρβουνο, γουστάρω κάπνισμα, slow cook, reverse sear κλπ και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος! Μόνο το κάπνισμα δεν έχω πετύχει απόλυτα, αλλά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα αυτό που θέλω (black Angus beef ribs).

Εγώ έχω τη Weber genesis, που είναι μια σκάλα πάνω σε ποιότητα, αλλά με λιγότερα έξτρα, μιας και έχει απλά 3 καυστήρες. 

Αν θες κοίτα και σε Napoleon με infrared burner που βγάζει ένα μοντέλο κοντά στα 1000€. Εγώ τώρα μάλλον αυτό θα έπαιρνα.

 

  • Like 1
  • Thanks 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα, πριν ένα περίπου μήνα μου έφεραν δώρο μία outback bounty ψησταριά με δύο εστίες φλογίστρων. 

Η μέχρι τώρα εμπειρία είναι αρκετά θετική, προφανώς είναι αρκετά περιορισμένη από πλευράς την ποσότητα που μπορείς να ψήσεις, αλλά από εκεί και πέρα είναι καλό εργαλείο.

Πιθανά να έχει αναφερθεί και κάποιος πιο πριν, αλλά αν θέλει κάποιος να μου στείλει κάποιο κατάστημα αξιόπιστο για αγορές επάνω στο θέμα.

Θα μου ήταν αρκετά χρήσιμο.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πω και εγω τι εχω καταλάβει μεχρι τωρα .
Νεος στο άθλημα ειχα μια ψησταριά με κάρβουνο ( κομμενος θερμοσίφωνας στην μεση ) την κατάργησα και εψαχνα να παρω μια υγραεριου .
Το εψαξα πολυ ( δεν ειχα και μεγαλο Budget ) ρωτησα αρκετές φορές εδω μεσα για διάφορες μάρκες και ειχα καταληξει να παρω την Broil Royal 320 ή εαν επεφτε παλι στα 500+ απο 650 την weber 310 .
Μια μέρα πηγα σε ενα φίλο ο οποιος ειχε στην κατοχη του εδω και ενα χρονο την Vanward 4815S και ηταν πολυ ικανοποιημένος , ψήσαμε μαζι εκείνη την μερα και την ειδα σε λειτουργία .
Η τιμη ηταν πολυ καλή ( πηρα την "εκδοση" με ολα τα καλουδια "combo" με κουκουλα μοτερ σουβλα εργαλεια κλπ ) και επειδη πηγα απευθειας και την πηρα απο τον εισαγωγέα έπεσε κιαλο ... ουσιαστικά εδωσα 360€ .
Η εγγυηση ειναι 1 ετος και τελος αλλα επισης να πω οτι υπαρχουν ανταλλακτικα οτι ζητησεις απο οτι ειδα και ρωτησα  εκει στην αποθηκη του εισαγωγεα με πολυ χαμηλες τιμες
ΟΚ δεν εχει κάδο αλουμινίου , είναι σιδερένια ανοξείδωτη ολη , εχει δυνατο πλαινο ματι , εχει 4 καυστήρες με πυραμίδες απο πανω και μεγαλη επιφανεια να ψησεις .
Δεν εχει την ιδια θερμοκρασία σε ολη την επιφάνεια εγω βρήκα που "ποναει" απλα βάζοντάς μια στρώση φετες ψωμι του τοστ σε ολη την επιφάνεια και ψήνοντας για λιγη ωρα , γυρνωντας τες βλεπεις που "πονάει" και δεν ψηνει δυνατα .
Ευτυχώς δεν εχει μεγαλες διαφορές .
Γενικά για αρχή και για τα λεφτά που έδωσα είμαι αρκετά ικανοποιημένος .
Θα την κρατήσω οσο αντέξει , θα εκπαιδεύσω τον εαυτο μου στο να ψήνω οσο πιο καλα γίνετε και εαν ακομα μου αρεσει το σπορ οταν χαλασει θα παρω κατι πιο καλο ( Napoleon ισως )

Αυτα απο μενα τον αρχαριο ανιδεο με της υγραεριου

Και μερικες φωτο :

Spoiler

65gO9bS.jpgwnGyeXV.jpg7RKZ68q.jpgbWIT1WM.jpgHBi4iB0.jpgqmgKpSN.jpg3EmeJiD.jpg

 

Επεξ/σία από villasg
  • Like 10
  • Thanks 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Στις 16/10/2020 στις 1:20 ΠΜ, SagoniasSlutRos είπε

Ακόμα και στην camping gas που θεωρείται κατά κάποιον τρόπο μια σκάλα κάτω από τις ακριβές ου γράφουμε, ένα παιδί έψαχνε σχάρα γιατί τη χάλασε με τρίψιμο και δεν έβρισκε πουθενά. Μια απλή σχάρα, όχι κανένα εξάρτημα περίεργο. Και ένας άλλος από εδώ πάλι, πήρε τη Weber και είχε μια γρατζουνιά η σχάρα και του έστειλαν καινούρια και τις κράτησε και τις δύο. Που η γρατζουνιά στο μαντεμι δεν είναι πρόβλημα καν.

Για του λόγου το αληθές παραθέτω και φώτο. Τους έστειλα απλά μια φωτογραφία με την γρατζουνιά και μου έστειλαν πακέτο ολόκληρη τη σχάρα την οποία κιόλας κατασκευάζει η Lodge. 

IMG_20201017_140056.jpg

  • Like 4

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ελα ρε δε το γνωριζα οτι τις σχαρες της weber της κάνει η lodge 

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 Καλησπέρα ! Ποια είναι η γνώμη σας για κάτι τέτοιο ;

 

Επεξ/σία από ηνίοχος

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα παιδιά, πρώτο ψήσιμο σήμερα με τη νέα μου Spirit II E310!! Όλα πήγανε καλά , απόλυτα ευχαριστημένος!! Μόνο λιγες αναφλεξεις στο λουκάνικο αλλά κανένα θέμα!
Μετά το ψήσιμο έκανα πυρόλυση για 10 λεπτά στο τέρμα, βουρτσισα τις σχάρες και όταν κρυωσανε τις πέρασα με ηλιέλαιο. Μετά προσπάθησα να πάρω το περισσευαμενο ηλιέλαιο με ένα χαρτί κουζίνας αλλά είδα σα να "λασπωνει" το μαντέμι σε κάποια σημεία. Έκανα κάτι λαθος? Τι κάνετε μετά το ψήσιμο για καθάρισμα εσείς?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 16/10/2020 at 20:32, Xorxhs! said:

Δε χρειαζεται να πας να την παρεις εσυ... Λες να τη στειλουν σε γερμανική διεύθυνση εδώ, και με 100 ευρώ στη στελνουν Ελλαδα.

https://eshopwedrop.gr/

μακαρι να επαιζε φιλε μου. Δεν παιζει για παλετες των 120 κιλων μονο πακετα εως 40 κιλα (διαβασε τα μικρα γραμματα των διαφορων ομοιων υπηρεσιων) και επισης δεν παραδιδει ο ιδιος ο Mayer σε κεντρα διανομης μονο σε σπιτια. Εχει να κανει με τη μ@λ@κια ενος συγκεκριμενου Γερμανικου νόμου που δεν τους δινει αδεια εξαγωγης και αδεια χονδρεμποριας που ειναι αλλο καθεστως. Ειναι κοπανοι και τυπολατρες οι Γερμανοι. Οι Αγγλοι πχ ειναι 100 φορες πιο ανοιχτομυαλοι. Το έψαξα με συνεργατη φιλο και με εκτελωνιστη. Δεν εγραψα τυχαια "πηγαινε και φορτωσε την". Σε PC θα επαιζε. Σε bbq κτηνος 100 κιλα+ και ακομη χειροτερα χωρις αδεια εξαγωγης ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ. Ψαγμενο απο 100 μεριες
Τεσπα, ασχετο ποστ αυτο με τα υπολοιπα, απλα ηθελα να δειξω τι αλλο υπαρχει και μας κοροϊδευουν οι χονδρεμποροι των 2-3 γνωστων εταιρειων αμερικης. Ναι ειναι καλες, αλλα ειναι και που εχουν καταπληκτικο μαρκετινγκ και καναλια διανομης που οι αλλοι δεν εχουν. Αυτο μονο

9 hours ago, panos_ace said:

Καλησπέρα παιδιά, πρώτο ψήσιμο σήμερα με τη νέα μου Spirit II E310!! Όλα πήγανε καλά , απόλυτα ευχαριστημένος!! Μόνο λιγες αναφλεξεις στο λουκάνικο αλλά κανένα θέμα!
Μετά το ψήσιμο έκανα πυρόλυση για 10 λεπτά στο τέρμα, βουρτσισα τις σχάρες και όταν κρυωσανε τις πέρασα με ηλιέλαιο. Μετά προσπάθησα να πάρω το περισσευαμενο ηλιέλαιο με ένα χαρτί κουζίνας αλλά είδα σα να "λασπωνει" το μαντέμι σε κάποια σημεία. Έκανα κάτι λαθος? Τι κάνετε μετά το ψήσιμο για καθάρισμα εσείς?

Αριστα! θες σκουπισμα με χαρτι κουζινας και μετα φουρνο στους 50 βαθμους για να γινει seasoning. Και βεβαια πριν θες καθαρισμα χωρις χημικα-σαπουνια (μπαινουν στους πορους) και χωρις εντονο τριψιμο με συρμα (προτιμας τριψιμο με χροντρο αλατι). Αριστα. Πολυ καλα τα εκανες. Ετσι συντηρειται το μαντεμι

10 hours ago, ηνίοχος said:

 Καλησπέρα ! Ποια είναι η γνώμη σας για κάτι τέτοιο ;

Θα σου απαντήσω πιο πολυ για να πουμε μερικα "τεχνικα" πραγματα να τα δουν και οι αλλοι.
Οσο "μαθαινεις" θα βλεπεις διαφορες στα bbq. Αυτο που εβαλες λοιπον (πρωτη φορα το βλεπω) και αν δεν το δω απο κοντα δεν μπορω να ξερω, εχει τα κατωθι χαραστηριστικα (μονο απο το βιντεο που ξαναλεω δεν ειναι ενδειξη αν δεν το δεις και αν δεν το δουλεψεις)
ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ απο το βιντεο:
1) inox (ΚΑΛΟ) αλλα δεν ξερουμε ποιοτητα (200αρι, 430, 304, 316 κλπ φερρομαγνητικο ή οχι, foodgrade ή οχι) και δεν ξερουμε παχος
2) ειναι "νερου" που την εχουν πολλά Ελληνικα σουβλατζιδικα (γιαυτο λεει vapor"). Αλλη λογικη - μεγαλη ωρα να εξηγω, αλλα ψαξε youtube
3) μονό αντι διπλο τοιχωμα στο καπακι αρα δεν κραταει ζεστη στα low n slow.
4) μονο 2 burner θα κουραστεις να πετυχεις ισοκατανομη θερμοτητας
5) κανενα "ερασιτεχνικο" αξεσουαρ (σουβλες υποδοχες, μαντεμια, κλπ που γουσταρουμε
6) πολλα flame tamer χωρις εγκοπες και τρυπες. αγνωστο πως θα δουλεψουν και πως θα ρυθμιστει αν δεν τη δουλεψεις. Μπορει καταπλητκικη μπορει και χαλια.
ΑΥΤΑ

Επεξ/σία από Elderman_19730

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την απάντηση Elderman  , απ' όσο είδα είναι καινούργια   (ελληνική) πρόταση και  για αυτό δεν ξέρουμε πολλά  , τα ερωτήματα που έθεσες όμως είναι εύστοχα και θα μπορούσε κανείς να πάρει απαντήσεις βλέποντας την από κοντά ή από τηλεφώνου 

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους, έχει δοκιμάσει κανείς να κάνει  pulled pork στο bbq? Με έμμεσο ψήσιμο μέσα σε γάστρα θα έχει επιτυχία λέτε? 

Επεξ/σία από tsiro7

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
8 hours ago, tsiro7 said:

Καλημέρα σε όλους, έχει δοκιμάσει κανείς να κάνει  pulled pork στο bbq? Με έμμεσο ψήσιμο μέσα σε γάστρα θα έχει επιτυχία λέτε? 

ή εμμεσο ψήσιμο ή γαστρα. Ενα απο τα δυο. δεν θες και τα δυο. δεν θα ψηθει ποτε! σκοπος ειναι να πας αργα (ειτε με εμμεσο-αποσταση ειτε με προστασια απο γαστρα)
Θες ενα ταψακι με νερο απο κατω απο τη σχαρα στους 10 ποντους (αναμεσα στις σχαρες και στα burner) για να μη στεγνωσει και να μαζευει τα σταξιματα.
Εγω θα εβαζα και ενα αλουμινοχαρτο τρυπητο η κουτι μεταλλικο με πριονιδια στο πλαι για smoking γευση (δες youtube χιλιαδες παραδειγματα)

  • Like 1
  • Thanks 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν σήμερα δοκίμασα tri  tip devesa απο τα Mart. (Βάρος πείπου στο κιλό)

 

Το καθάρισα απο το πολύ λίπος, το άλειψα με λάδι, εβαλα διάφορα μπαχαρικά (τα οποία μερικά είναι απο τα Ikea και τα έχει στο κατάστημα της με τα προϊόντα ) και το έβαλα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Μετά στην ψησταριά (Jamestown κάρβουνο που πήρα απο τα Praktiker όταν την είχε προσφορά στα 90€, αφού ρώτησα εδώ και ένα μέλος (το οποίο δυστυχώς δεν θυμάμαι το nick του αλλά τον υπεευχαριστώ που μου είπε να την πάρω με κλειστά ματια)), με άμεσο ψήσιμο περίπου 4 λεπτά απο κάθε πλευρά και μετά με έμμεσο (αφού είχα προσθέσει και ξύλα για κάπνισμα) μέχρι να φτάσει στους 53C.  Το άφησα να ξεκουραστεί, και έφτασε στους 55C.

Το αποτέλεσμα άψογο!!!!!!! Απ΄όλες τις απόψεις!!

20201018_200632.jpg

20201018_200644.jpg

Επεξ/σία από @pnea1973
  • Like 13

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.