Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτό που λες για ανομοιομορφια στο ψήσιμο της Napoleon δω το ήξερα. Σίγουρα είναι στα συν το infrared burner, αλλά αν δεν ψήνει το ίδιο παντού, τότε είναι θέμα. 

Η genesis 335 έχει αυτή την ομοιομορφία, έχει και searing station, οπότε ίσως είναι καλύτερη επιλογή αν η διαφορά στο budget δεν είναι πρόβλημα. 

Αν ήθελα να αγοράσω τώρα, θα κοίταζα για infrared burner, αλλά να ψήνει και σωστά βέβαια παντού.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2115

  • ilpapacha

    1953

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

4 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Προς τα κάτω έχει περιορισμένο χώρο, όχι προς τα πάνω. Από σούβλα μέχρι ανακλαστήρες είναι 11-12εκ.

Σε γαλοπούλα, rib roast, γουρουνοπουλο κλπ. θα δυσκολευτείς.

Δες κοτόπουλο, κοντοσουβλι και μισό κατσικάκι που ήταν 2-2.5 κιλά.

Screenshot_20201130_185532.jpg

Screenshot_20201130_185550.jpg

Screenshot_20201130_185609.jpg

Πωπωωωω! Ωραίος! Καλά εφόσον χωράει και το μισό αρνάκι είναι πολύ καλός ο χώρος! Εν τω μεταξύ βλέπω ότι δεν έχεις drip pans εκτός από το κοτόπουλο (ωραίο το να ψήνεις τις πατάτες εκεί μέσα). Με τα λίπη ιδίως του αρνιού δεν έγινε παρανάλωμα; Μου αναπτέρωσες το ηθικό!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

32 λεπτά πριν, gdeli είπε

Πωπωωωω! Ωραίος! Καλά εφόσον χωράει και το μισό αρνάκι είναι πολύ καλός ο χώρος! Εν τω μεταξύ βλέπω ότι δεν έχεις drip pans εκτός από το κοτόπουλο (ωραίο το να ψήνεις τις πατάτες εκεί μέσα). Με τα λίπη ιδίως του αρνιού δεν έγινε παρανάλωμα; Μου αναπτέρωσες το ηθικό!

Κατσικάκι ήταν 😋 και όπως είπα ήταν πολύ μικρό! 

Όταν η ένταση είναι πολύ χαμηλά, δεν πετάει φωτιές. Σκέψου ότι μόνο στο κοτόπουλο είχα κλειστό καπάκι, τα άλλα τα έκανα με ανοιχτό για να πετύχω πιο "παραδοσιακό" ψήσιμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Κατσικάκι ήταν 😋 και όπως είπα ήταν πολύ μικρό! 

Όταν η ένταση είναι πολύ χαμηλά, δεν πετάει φωτιές. Σκέψου ότι μόνο στο κοτόπουλο είχα κλειστό καπάκι, τα άλλα τα έκανα με ανοιχτό για να πετύχω πιο "παραδοσιακό" ψήσιμο.

Αυτό πχ στην δική μου (Barbecook) δεν θα γινόταν με τίποτα. Πάντα ψήνω στην χαμηλότερη ένταση (ενώ έχω θερμάνει για λίγο στην υψηλότερη) και γίνεται τελετή αφής συνήθως! Διότι ο πάτος της δικής μου είναι σχεδόν επίπεδος με αποτέλεσμα τα λίπη να λιμνάζουν. Οπότε στην διάρκεια του ψησίματος γίνεται το έλα να δεις αν είναι κάτι εκτός μοσχαρίσιας κόντρας ή λαχανικών. Επίσης εγώ για να σουβλίσω κοτόπουλο αναγκαστικά βγάζω το θερμόμετρο γιατί φρακάρει. Θέλω καινούρια ψησταριά επειγόντως!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, gdeli είπε

Αυτό πχ στην δική μου (Barbecook) δεν θα γινόταν με τίποτα.

Για αυτο λεμε οτι πληρωνεις παιρνεις.

Ειδικα στο θεμα μας εχει την απολυτη εφαρμογη!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 25/11/2020 στις 1:27 ΜΜ, ritualistic είπε

εξαρταται και τι παχος εχουν παντα αλλα βαλτα για 2-2.30 λεπτα στους 200, μολις τα γυρισεις βαλε το θερμομετρο κ σταματα στην θερμοκρασια που θες

Μπιφτέκια 2,5 - 3cm!!!!

Πάντα καθαρή σχαρα (εγω εχω παντα το μαντεμι περασμένο με χαρτοπετσέτα και λαδακι ως συντήρηση απο το προηγούμενο ψήσιμο)

Πριν βάλω τα μπιφτέκια, ζεσταίνω φυσικά στους 180 περίπου και τα αλοιφω με πινελάκι, λαδακι και απο τις 2 πλευρές. Αφήνω την πρώτη πλευρά περίπου 7 λεπτακια, ουτε μου κόλλανε, ούτε μου σπάνε, τα γυρναω για άλλο τόσο περίπου. Εγω ακομα χρησιμοποιώ θερμόμετρο και τα βγαζω στους 73-74 οC εσωτερική.
Το αποτέλεσμα φαίνεται στις φωτογραφίες.

Tip: Ο κιμάς δε θέλει πολυ πλασιμο, τοσο οσο πρέπει για να είναι δεμένο το μπιφτέκι, επίσης το αφήνω 10 - 15 λεπτά εκτός ψυγείου και όχι 2+ ώρες όπως μια μπριζολα.

 

IMG_20201201_151740.jpg

IMG_20201201_151640.jpg

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 ώρες πριν, depmode είπε

Καλησπέρα παιδιά. Μετά από ατελείωτες ώρες διαβάσματος, ψαξίματος και σάλιων από τις φωτογραφίες που είδα😄 , έχω καταλήξει μεταξύ δύο και δεν μπορώ να αποφασίσω με τιποτα....

Napoleon Rogue XT 425 https://www.napoleon.com/en/uk/barbecues/products/gas-grills/rogue-xt-series/rogue-xt-425-sib-rxt425sibpss-1-gb

Weber Genesis E-335 ή 315 https://www.weber.com/GR/el/psistaries/psistaries-ygraerioy/seira-genesis®-ii/61016175.html?cgid=40#start=1 (δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο πλευρικός καυστήρας για τηγάνισμα, όμως θα ήθελα το searing station και οπωσδήποτε τα πορτάκια, αλλιώς θα κατέληγα στην πολύ φθηνότερη e-310 για την οποία όμως έχω πολύ καλή προσφορά και είναι ακόμη στα υπόψην)

Ψήνω για 4-8 άτομα (συνήθως 4) περίπου 2-3 φορές την εβδομάδα.

Στα θετικά της Rogue τα αναδιπλούμενα πλαϊνά και η υπέρυθρη εστία και προφανώς οι καλύτερες τιμές, αλλά έχω διαβάσει από πολύ καλά εώς και πολύ άσχημά σχόλια, κυρίως για το σύστημα ανάφλεξης,  για τις θερμοκρασίες που πιάνει και για ανομοιομορφία των θερμοκρασιών στις σχάρες. Το κακό είναι ότι δεν ξέρω κάποιον προσωπικά που να έχει-είχε Napoleon για να έχω μια πιο αξιόπιστη γνώμη και γι'αυτό απευθύνομαι και στο forum.

Στα θετικά της Weber (πάντα κατά τη δική μου κρίση) οι σχεδόν καθολικά καλές και άπειρες κριτικές, καθώς η πληθώρα ανταλλακτικών και αξεσουάρ (γνήσιων και μη) . Έχω επίσης άποψη από πρώτο χέρι καθώς την έχω δει να λειτουργεί. Στα αρνητικά τα μη αναδιπλούμενα πλαϊνά, αν και θα την χωρέσω έστω και ίσα-ίσα, προφανώς η υψηλότερη κατά πολύ τιμή

Γενικά, όπως φαίνεται και από το post, είμαι πολύ μπερδεμένος και θα ήθελα κάποιες γνώμες ιδίως από ανθρώπους που έχουν χρησιμοποιήσει Napoleon. Έχω χρησιμοποιήσει πολύ φθηνότερες και χαμηλής ποιότητας ψησταριές υγραερίου εως τώρα (αυτή που έχω φτάνει maximum 175 βαθμούς...) και θέλω κάτι ποιοτικό να μου βγάλει 10ετία τουλάχιστον.

Οποιαδήποτε άποψη καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Napoleon με κλειστά μάτια έτη φωτός μπροστά οι ψησταριές αυτές και απορώ με τις περισσότερες προτάσεις στο φόρουμ γιατί να είναι όλοι ανάμεσα σε Weber και Broil King.... α και 15 χρόνια εγγύηση η μεγαλύτερη στην αγορά 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/11/2020 στις 10:22 ΜΜ, depmode είπε

Καλησπέρα παιδιά. Μετά από ατελείωτες ώρες διαβάσματος, ψαξίματος και σάλιων από τις φωτογραφίες που είδα😄 , έχω καταλήξει μεταξύ δύο και δεν μπορώ να αποφασίσω με τιποτα....

Napoleon Rogue XT 425 https://www.napoleon.com/en/uk/barbecues/products/gas-grills/rogue-xt-series/rogue-xt-425-sib-rxt425sibpss-1-gb

Weber Genesis E-335 ή 315 https://www.weber.com/GR/el/psistaries/psistaries-ygraerioy/seira-genesis®-ii/61016175.html?cgid=40#start=1 (δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο πλευρικός καυστήρας για τηγάνισμα, όμως θα ήθελα το searing station και οπωσδήποτε τα πορτάκια, αλλιώς θα κατέληγα στην πολύ φθηνότερη e-310 για την οποία όμως έχω πολύ καλή προσφορά και είναι ακόμη στα υπόψην)

Ψήνω για 4-8 άτομα (συνήθως 4) περίπου 2-3 φορές την εβδομάδα.

Στα θετικά της Rogue τα αναδιπλούμενα πλαϊνά και η υπέρυθρη εστία και προφανώς οι καλύτερες τιμές, αλλά έχω διαβάσει από πολύ καλά εώς και πολύ άσχημά σχόλια, κυρίως για το σύστημα ανάφλεξης,  για τις θερμοκρασίες που πιάνει και για ανομοιομορφία των θερμοκρασιών στις σχάρες. Το κακό είναι ότι δεν ξέρω κάποιον προσωπικά που να έχει-είχε Napoleon για να έχω μια πιο αξιόπιστη γνώμη και γι'αυτό απευθύνομαι και στο forum.

Στα θετικά της Weber (πάντα κατά τη δική μου κρίση) οι σχεδόν καθολικά καλές και άπειρες κριτικές, καθώς η πληθώρα ανταλλακτικών και αξεσουάρ (γνήσιων και μη) . Έχω επίσης άποψη από πρώτο χέρι καθώς την έχω δει να λειτουργεί. Στα αρνητικά τα μη αναδιπλούμενα πλαϊνά, αν και θα την χωρέσω έστω και ίσα-ίσα, προφανώς η υψηλότερη κατά πολύ τιμή

Γενικά, όπως φαίνεται και από το post, είμαι πολύ μπερδεμένος και θα ήθελα κάποιες γνώμες ιδίως από ανθρώπους που έχουν χρησιμοποιήσει Napoleon. Έχω χρησιμοποιήσει πολύ φθηνότερες και χαμηλής ποιότητας ψησταριές υγραερίου εως τώρα (αυτή που έχω φτάνει maximum 175 βαθμούς...) και θέλω κάτι ποιοτικό να μου βγάλει 10ετία τουλάχιστον.

Οποιαδήποτε άποψη καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Ξεκίνησα να ψάχνω για ψησταριά αερίου σχεδόν ένα χρόνο πριν. Οι κύριες πηγές μου ήταν τα sites των εταιρειών, βίντεο στο YouTube και άρθρα. Για αρχή κοίταζα λιγότερο επώνυμες. Γύρισα αρκετά μέρη, όπου τις είχαν στημένες, πολυκαταστήματα και ειδικευμένα καταστήματα. Πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι οι πιο φθηνές επιλογές δεν με κάλυπταν. 

Συνέχισα με πιο επώνυμες ψησταριές, όπως οι Weber και Broil King και ομολογώ ότι είχα καταλήξει σε Broil King, καθώς προσφέρει πιο πολλά στα αντίστοιχα χρήματα με την Weber. Εκείνο το διάστημα είχαμε το 1ο lockdowm, οπότε δεν προχώρησα σε κάποια αγορά. Σε κάποια από τις αναζητήσεις που έκανα, έπεσε το μάτι μου στις Napoleon και η αλήθεια είναι ότι μου έκαναν κλικ. Δυστυχώς μέχρι τότε δεν υπήρχε επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και δεν μπορούσα να τις δω κάπου από κοντά.

Είχα επικοινωνήσει με τα κεντρικά και με παρέπεμψαν να μιλήσω με τους Ιταλούς. Έστειλα στους Ιταλούς, αλλά απάντηση δεν πήρα ποτέ... Έχοντας φτάσει πλέον καλοκαίρι, διαπίστωσα ότι υπήρχε ένα κατάστημα που είχε φέρει  όλη την γκάμα. Το κατάστημα αυτό είναι και ο επίσημος αντιπρόσωπος για την Ελλάδα. Πήγα να τις δω από κοντά, δίπλα σε Weber & Broil King, και διαπίστωσα ότι η Napoleon ήταν αυτή που με κάλυπτε. Δεν το μετάνιωσα.

Προφανώς ο καθένας έχει τις δικές του εμπειρίες από την ψησταριά που έχει , με βάση το budget ή τις ανάγκες του που την επέλεξε. Γι αυτό σου συστήνω να περιμένεις και να πας να τις δεις από κοντά. Θεωρώ ότι μόνο έτσι θα πάρεις την σωστή απόφαση.

 

45 λεπτά πριν, zanskou είπε

δεν τις λυπάστε ρε σεις ;

ή τις έχετε πάντα σε μερος που δεν το πιάνει βροχή, υγρασία κλπ ;

Γενικά δεν έχουν τόσο πολύ ανάγκη το κάλυμμα, καθώς είναι κατασκευασμένες για εξωτερικούς χώρους.

Άντε και καλές γιορτές!

 

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...