Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

16 λεπτά πριν, gdeli είπε

Πωπω εντάξει, πορκέτα στη σούβλα, είναι από τα πρώτα που θα ήθελα να κάνω στην καινούρια μου ψησταριά! Την πέτσα την πέτυχες έτσι με τον οπίσθιο καυστήρα; 

Στους 80 το πηγαίνω και μετά το βγάζω, βάζω τον φούρνο στο τέρμα (250) και όταν τους φτάσει το βάζω ξανά μέσα, στο πάνω ράφι του φούρνου. Περίπου 15-20' θέλει για να γίνει η πέτσα τραγανή. Έχω δοκιμάσει και με φλόγιστρο αλλά επειδή καιγόταν το δεντρολίβανο και κάπνιζε είχε μια μυρωδιά οπότε το σταμάτησα.

Η συνταγή δεν είναι δική μου, μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ:

https://caruso.gr/kotsi-xoirino/

και γενικά για την πέτσα εδώ:

https://caruso.gr/tragani-petsa-xoirinou/

Το μυστικό είναι να φτάσεις τους 80 όσο πιο αργά γίνεται. Απλώς το κρέας πρέπει να είναι επάνω σε σχάρα και από κάτω ένα ταψί να μαζεύει τα υγρά. Δεν βάζω μπύρες, λαχανικά κλπ στην πανσέτα γιατί δεν χρειάζεται, έχει πολύ λίπος. Στο κότσι έχει νόημα όμως.

Η γεύση της τραγανής πέτσας είναι συγκλονιστική!

Ακριβώς, η πέτσα έγινε με ανοιχτό τον οπίσθιο στο τελείωμα του ψησίματος, για περίπου 30 λεπτά. Απίστευτα κρατσανιστή. Το ψήσιμο έγινε στους 150-160 βαθμούς με ανοικτούς του ακριανούς μόνο. 

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 11,2k
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Παιδιά δεν ήξερα τι να ψήσω απόψε το βράδυ, και έψησα ένα τοστ.  

Καλησπέρα σε όλους! Αν και δεν πρόκειται για ψησταριά αερίου θα ήθελα να μοιραστώ σε όλους τους λάτρεις του bbq την δική μου υπαίθρια κουζίνα. Μετά από δύο χρόνια μελέτης και αποταμίευσης ένα όνειρο π

Σα να ρωτάει κάποιος: Παιδιά λέει το fiat panda στα 12 χιλιάρικα ; Και να απαντάει κάποιος άλλος: Porsche & Ferrari είναι μονόδρομος, απέχουν έτη φωτός από τα άλλα..

Δημοσιευμένες Εικόνες

Θα ήθελα να το δοκιμάσω ανάβοντας και τους μεσαίους καυστήρες στο τέρμα, μιας και δεν έχω οπίσθιο στην δική μου. Μήπως και τότε γίνει κρατσανιστή η πέτσα. Όοοοταν με το καλό την ανάψω την καινούρια γιατί την έχω στήσει από τις 24/12 και ακόμα την έχω στο σαλόνι και την καμαρώνω, είναι κούκλα πανάθεμά την! 😀

2 ώρες πριν, [email protected] είπε

Φαίνεται πολύ ωραίο. Σε ευχαριστώ πολύ. Δεν το έχω πάρει το κρέας ακόμα απλά βρήκα μια φωτό στο ίντερνετ για να δώσω ένα παράδειγμα τι θέλω να κάνω. Μου άρεσε πολύ σαν ιδέα. Έχετε να προτείνετε κάτι χριστουγεννιάτικο- ιδιαίτερο για ψησταριά ή κάποια άλλη πρόταση για το κομμάτι ολόκληρο? 

Πάντα έχω μια ανασφάλεια να πειραματίζομαι όταν έχω να ψήσω για ειδικές περιστάσεις, μπας και αποτύχει το πείραμα και μείνουμε νηστικοί! Αν θέλεις πάντως να παίξεις με ολόκληρο κομμάτι, έχε υπόψη σου ότι θέλει αργό indirect ψήσιμο, ενδεχομένως και να το καπνίσεις. Προτείνω να βρεις μια συνταγή που να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του κρέατος και της ψησταριάς σου, έχει αρκετές στο internet και στο youtube. Ένας φίλος πχ με Baron προσπάθησε να κάνει στηθοπλευρές και απέτυχε την πρώτη φορά, όμως την δεύτερη έκανε brisket και έγινε τόσο καλό που δεν πρόλαβε καν να τραβήξει φωτογραφίες.

  • Like 1
  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Στις 29/12/2020 στις 1:14 ΠΜ, Andreas41 είπε

Ευχαριστώ πολύ θα το ψάξω!

Λοιπόν αγόρασα έναν ρυθμιστή πίεσης ιταλικό 30-50 mbar τον ρύθμισα περίπου στην μέση και μου ανέβασε θερμοκρασία γύρω στους 220 βαθμούς μετά από 12 λεπτά.Δεν θα τον ανεβάσω στο τέρμα γιατί φοβάμαι ...ποια είναι η γνώμη σας;

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Στις 28/12/2020 στις 6:16 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε

Το κατάστημα που αγόρασες τι σου είπε γι' αυτό το πρόβλημα? Πιστεύω είναι θέμα ρυθμιστή πίεσης. Πες τους ότι δεν ανεβάζει θερμοκρασία και να σου δώσουν άλλο. Η μπουκάλα φαντάζομαι είναι γεμάτη.

Λοιπόν αγόρασα έναν ρυθμιστή πίεσης ιταλικό 30-50 mbar τον ρύθμισα περίπου στην μέση και μου ανέβασε θερμοκρασία γύρω στους 220 βαθμούς μετά από 12 λεπτά.Δεν θα τον ανεβάσω στο τέρμα γιατί φοβάμαι ...ποια είναι η γνώμη σας;

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα πήρα και ένα κάλυμμα στα €27 το οποίο είναι πολύ ανθεκτικό και καλής ποιότητας. Σας το προτείνω. Στο μεταξύ, ετοιμάζω και το τελευταίο ψήσιμο της χρονιάς.

Καλή χρονιά σε όλους 

1609427147067.jpg.ca7e1fc914325689bb568f7dfd61dfb6.jpg

Επεξ/σία από costas_
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και ευτυχία!

Αρνάκι με πατάτες στη γάστρα και κοντοσουβλι για μεζέ. Παίζω indirect 175°C.

Screenshot_20210101_112315.jpg

Screenshot_20210101_112334.jpg

Screenshot_20210101_112359.jpg

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 10
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και ευτυχία!

Αρνάκι με πατάτες στη γάστρα και κοντοσουβλι για μεζέ. Παίζω indirect 175°C.

 

Screenshot_20210101_112334.jpg

 

Δώσε λίγες παραπάνω πληροφορίες για το τρόπο που το κάνεις, με τις γάστρες εννοώ..

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, @pnea1973 είπε

Χρόνια πολλά με υγεία και καλή χρονιά σε όλους μας.. Ότι επιθυμείτε να το βρείτε.. 

20201231_210159.jpg

Ωραίος!! Tri-tip είναι; Το έκανες στην rogue εξ ολοκλήρου;

9 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και ευτυχία!

Αρνάκι με πατάτες στη γάστρα και κοντοσουβλι για μεζέ. Παίζω indirect 175°C.

Screenshot_20210101_112315.jpg

Screenshot_20210101_112334.jpg

Screenshot_20210101_112359.jpg

Πώς βγήκε το αρνί; Με πατάτες δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ μέσα στην γάστρα, πάντα μόνο του! 

1 ώρα πριν, dimitris557 είπε

Καλή χρονιά με υγεία και περισσότερα ψησιματα...

20210101_193243.jpg

20210101_193202.jpg

Εξαιρετικό ψήσιμο, μπράβο! Είχες ταψάκι από κάτω και μετά το έβγαλες προς το τέλος ή από την αρχή το είχες όπως στην πρώτη φωτο; Με αναφλέξεις είχες κανένα θέμα;

Στις 31/12/2020 στις 5:10 ΜΜ, costas_ είπε

Σήμερα πήρα και ένα κάλυμμα στα €27 το οποίο είναι πολύ ανθεκτικό και καλής ποιότητας. Σας το προτείνω. Στο μεταξύ, ετοιμάζω και το τελευταίο ψήσιμο της χρονιάς.

Καλή χρονιά σε όλους 

1609427147067.jpg.ca7e1fc914325689bb568f7dfd61dfb6.jpg

Με γεια! Για δώσε περισσότερες πληροφορίες! Με ενδιαφέρει! Τι μέγεθος ψησταριάς μπορεί να καλύψει; Ασφαλίζει καλά για να μην το πάρει ο αέρας;

Καλή χρονιά!

Επεξ/σία από gdeli
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
46 λεπτά πριν, gdeli είπε

Ωραίος!! Tri-tip είναι; Το έκανες στην rogue εξ ολοκλήρου;

Ναι tri tip ειναι στην rogue το εκανα... Αλλά είπα να δοκιμάσω reverse αλλά το έκανα κανονικά.. Μου έκανε εντύπωση ότι με έναν καυστήρα περίπου στο μισό είχα 180 βαθμούς.. Λέω αύριο να γράψω αναλυτικά τις μέχρι τώρα εντυπώσεις μου στην rogue.. 

  • Like 3
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, gdeli είπε

Με γεια! Για δώσε περισσότερες πληροφορίες! Με ενδιαφέρει! Τι μέγεθος ψησταριάς μπορεί να καλύψει; Ασφαλίζει καλά για να μην το πάρει ο αέρας;

Καλή χρονιά!

Καλή χρονιά, 

Μπορεί να καλύψει BBQ 3 εστιών και ασφαλίζει καλά (δεν την σηκώνει ο αέρας) κυρίως λόγω του βάρους του υφάσματος. Γερή, αδιάβροχη και ανθεκτική. Βγαίνει σε 3 διαστάσεις, μια μικρότερη (2 εστίες) και μια μεγαλύτερη (4 εστίες) στα +/- €2

Την πήρα από τον ΔΟΥΚΑ - Αλουμήνια στο Περιστέρι 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
5 ώρες πριν, skskre είπε

Δώσε λίγες παραπάνω πληροφορίες για το τρόπο που το κάνεις, με τις γάστρες εννοώ..

Είχα πάρει 3 κιλά αρνί οπότε δεν χωρούσε στη μία. Αρχικά σκεφτόμουν να τις βάλω και τις δύο στο κέντρο αλλά για καμία 10 αρια εκατοστά δεν χωρούσαν. Οπότε τις έβαλα στα δύο άκρα και άναψα τον κεντρικό καυστήρα μόνο στο φουλ και είχα σταθερά 175°C όπου και έπαιξα 2.5 ώρες και μετά μισή ώρα στο φουλ όλα να πάρει ωραίο χρώμα. 

3 ώρες πριν, gdeli είπε

Πώς βγήκε το αρνί; Με πατάτες δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ μέσα στην γάστρα, πάντα μόνο του! 

 

Το αρνί βγήκε τρομερό. Τραβουσες και έφευγε το κόκκαλο. Και η πέτσα πολύ καλή. Μετά από συμβουλή φίλου έβαλα σε αναλογίες 4 αλάτι, 1 ρίγανη, 1/2 πιπέρι, 1/4 σκόρδο σκόνη και στο τελευταίο μισάωρο έριξα και λεμόνι. Οι πατάτες έγιναν πολύ καλές, αν και τις  φοβόμουν λίγο, αλλά έχαναν σε γεύση γιατί δεν είχαν μουστάρδα κλπ. Ίσως έπρεπε να βάλω λίγο σε αυτές μόνο.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
21 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Screenshot_20210101_112334.jpg

 

Οι γάστρες αυτές είναι μαντεμένιες ή απλά πυρίμαχες; Τι θερμοκρασία σήκωσε και πόση ώρα σου πήρε;

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.