Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, zanskou είπε

Bk gem 320

Κο εμένα μου έκανε τρομερή εντύπωση. Λογικά έπαιξαν ρολο τα υπάρχοντα λίπη και ότι δεν άνοιξα καθόλου το καπάκι για αρκετή συνεχόμενη ώρα 

Βρε μήπως είχε αρπάξει καμία φωτιά το λίπος μέσα? Περίεργο μου φαίνεται να έπιασε τόσο πολύ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2122

  • ilpapacha

    1957

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

2 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Βρε μήπως είχε αρπάξει καμία φωτιά το λίπος μέσα? Περίεργο μου φαίνεται να έπιασε τόσο πολύ. 

κι ομως δεν ειχε καθόλου φωτιά. οι καυστήρες έκαιγαν μόνο. πραγματικά δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά τουλάχιστον λέω πάλι καλά που το θυμήθηκα έγκαιρα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν σήμερα επιτέλους αξιώθηκα και άναψα την καινούρια μου Napoleon Rogue 525. Στο αρχικό κάψιμο άναψα και τους 4 καυστήρες στο φουλ και περίμενα. Με εξωτερική θερμοκρασία στους 16 βαθμούς και ένα ελαφρύ αεράκι έπιασε τους 300 σε 9 λεπτά (σύμφωνα με το built in θερμόμετρο) . Έφτασε στους 370 σε 14 λεπτά και ανέβηκε περίπου στους 380 όπου και έμεινε σταθερά μέχρι 30', οπότε και την έσβησα. Άνοιξα το καπάκι να κρυώσουν οι σχάρες και μετά άπλωσα μια καλή στρώση ελαιόλαδο ευλαβικά, καλύπτοντας κάθε σπιθαμή τους. Μετά άνοιξα πάλι τους 4 καυστήρες στο ελάχιστο δυνατό και σε λίγο είχε ανέβει στους 200 αν θυμάμαι καλά. Η πρώτη αντικολλητική στρώση έγινε σε χρόνο dt. Δεν είχα χρόνο για τις επόμενες διότι είχε πέσει πείνα στα μικρά, αλλά θα το διορθώσω στις επόμενες μέρες.

Για ψήσιμο βρήκα δύο θηριώδεις σπαλομπριζόλες Ισπανίας πάχους περίπου 3 εκατοστών, με λίγο προς μέτριο σε μερικά σημεία λίπος,  και μια μικρή καλοσιτεμένη κόντρα ελληνικής μοσχίδας χωρίς λίπος. Άναψα πάλι και τους 4 καυστήρες στο φουλ, άλειψα τις μπριζόλες με λάδι και τις έβαλα όταν έφτασε 300 βαθμούς. Στα 4 λεπτά άλειψα με λάδι και την άλλη πλευρά και τις γύρισα. Συνολική παραμονή 8 λεπτά σε θερμοκρασία λίγο πάνω από 300 στα πρώτα 4 και μετά, λόγω της επάλειψης με λάδι έπεσε αλλά ανέβηκε πάλι στους 300 σχετικά άμεσα.

Πρώτες εντυπώσεις:

Όπως θα δείτε στην φωτογραφία, για πρώτο ψήσιμο σε νέα ψησταριά δεν πήγε και άσχημα. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα πιο σκούρο χρώμα αλλά ξέρω τι μπορώ να διορθώσω και τι δεν έκανα καλά. Το πολύ ευχάριστο είναι ότι γευστικά είναι πολύ ανώτερες από τις άλλες που έψηνα στην παλιά μου ψησταριά, οι οποίες είχαν πολύ καλύτερο χρώμα. Η εξήγηση είναι ότι για να πετύχω το καλύτερο χρώμα τις έβαζα στην περιοχή που δεν είχε ανακλαστήρες, με αποτέλεσμα το λίπος να πέφτει στον πάτο της ψησταριάς και να μην τσινκίζει. Στην Napoleon τσίκνιζε οτιδήποτε έπεφτε οπότε η γεύση ήταν εξαιρετική.

Από πλευράς αναφλέξεων είμαι εντυπωσιασμένος, αν και δεν ήταν λιπαρά τα κομμάτια, όμως η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλή. Παρά το λάδι που έσταζε και ήταν αρκετό, καθώς και το όποιο λίπος, ό,τι έσταζε έκανε μια φλόγα στιγμιαία ή για ελάχιστο χρόνο τέλος πάντων και μετά έσβηνε. Σε σχέση με την παλιά μου ψησταριά είναι η μέρα με την νύχτα. Επίσης από πλευράς ομοιομορφίας ψησίματος είμαι πολύ ικανοποιημένος, χωρίς να έχω καλύψει όλη την έκταση της ψησταριάς όμως. Στην μια μπριζόλα το κομμάτι κοντά στο κόκκαλο είναι πιο σκούρο, διότι είχε συχνότερες αναφλέξεις λόγω του περισσότερου λίπους και λαδιού. Οι μπριζόλες μπήκαν τέρμα πίσω πιάνοντας όλο το μήκος της ψησταριάς. Κάτι πίτες που έβαλα μετά απευθείας από την κατάψυξη πάνω από έναν καυστήρα, πιάνοντας όλο το βάθος της ψησταριάς βγήκαν ακριβώς ίδιες επίσης. Έπονται και νέα ψησίματα φυσικά, οπότε θα μεταφέρω και τις επόμενες εντυπώσεις μου.

Από πλευράς συναρμολόγησης δεν έχω κανένα σχόλιο να προσθέσω σε αυτά που γράφει ο φίλος @@pnea1973. Μόνο ένα επουσιώδες εξάρτημα ήταν ελαττωματικό και δεν μπορούσα να το βιδώσω, αλλά μίλησα κατευθείαν με την αντιπροσωπεία και παρέλαβα το σωστό άμεσα, χωρίς μπλεξίματα ταλαιπωρίες κλπ. Ξαναλέω ότι από την αντιπροσωπεία και το support έχω τις καλύτερες εντυπώσεις και σταματάω εδώ για να μην θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση.

Σαν κατασκευή δεν ξέρω αν είμαι αντικειμενικός γιατί την συγκρίνω με την παλιά μου, μια Barbecook Manua 2. Είναι άλλη κλάση σε όλα τα επίπεδα. Νιώθω ότι έχω ένα απίστευτο εργαλείο στα χέρια μου πλέον και ανυπομονώ να την "γνωρίσω" στα επόμενα ψησίματα.

 

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, και καλά ψησίματα να έχουμε!

 

20210102_120110505_iOS (2).jpg

20210102_131845501_iOS (2).jpg

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μια χαρα ειναι το χρωμα για 8 λεπτα σε κοματι χωρις πολυ λίπος. γευστικα ειναι καλυτερη γτ ψήθηκε σε σωστη ψησταρια κ οχι λογο τσικνησματος.. καντε ενα τεστ παρτε 2 ιδιες πριζολες κ ψηστε τη μια σε ανακλαστηρα κ την αλλη χωρις ανακλαστηρα στο ιδιο ψησιμο σύγχρονος. ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το αποτέλεσμα σε τετοιου ιδους κομματια πριζολας χωρις ανακλαστηρα θα σας εντυπωσιάσει περισσότερο γευστικά

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το κυριότερο είναι ότι έβαλα τις μπριζόλες όταν έπιασε τους 300 και δεν περίμενα να κάψει λίγη ώρα εκεί (όταν υπάρχει πίεση από δύο πεινασμένα ανήψια τα παραβλέπεις όλα 😁). Την επόμενη φορά θα το αφήσω ένα 10λεπτο στους 300. Επίσης τα κομμάτια δεν είχαν ικανό λίπος και θα μπορούσα να τα λαδώσω περισσότερο για να το αντισταθμίσω.

1 λεπτό πριν, sndev είπε

μια χαρα ειναι το χρωμα για 8 λεπτα σε κοματι χωρις πολυ λίπος. γευστικα ειναι καλυτερη γτ ψήθηκε σε σωστη ψησταρια κ οχι λογο τσικνησματος.. καντε ενα τεστ παρτε 2 ιδιες πριζολες κ ψηστε τη μια σε ανακλαστηρα κ την αλλη χωρις ανακλαστηρα στο ιδιο ψησιμο σύγχρονος. ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το αποτέλεσμα σε τετοιου ιδους κομματια πριζολας χωρις ανακλαστηρα θα σας εντυπωσιάσει περισσότερο γευστικά

 

Αυτό με την αφαίρεση ανακλαστήρα θα το κάνω, όχι βέβαια αυτόν που είναι επάνω από καυστήρα, τον ενδιάμεσο. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 ώρες πριν, gdeli είπε

Λοιπόν σήμερα επιτέλους αξιώθηκα και άναψα την καινούρια μου Napoleon Rogue 525. Στο αρχικό κάψιμο άναψα και τους 4 καυστήρες στο φουλ και περίμενα. Με εξωτερική θερμοκρασία στους 16 βαθμούς και ένα ελαφρύ αεράκι έπιασε τους 300 σε 9 λεπτά (σύμφωνα με το built in θερμόμετρο) . Έφτασε στους 370 σε 14 λεπτά και ανέβηκε περίπου στους 380 όπου και έμεινε σταθερά μέχρι 30', οπότε και την έσβησα. Άνοιξα το καπάκι να κρυώσουν οι σχάρες και μετά άπλωσα μια καλή στρώση ελαιόλαδο ευλαβικά, καλύπτοντας κάθε σπιθαμή τους. Μετά άνοιξα πάλι τους 4 καυστήρες στο ελάχιστο δυνατό και σε λίγο είχε ανέβει στους 200 αν θυμάμαι καλά. Η πρώτη αντικολλητική στρώση έγινε σε χρόνο dt. Δεν είχα χρόνο για τις επόμενες διότι είχε πέσει πείνα στα μικρά, αλλά θα το διορθώσω στις επόμενες μέρες.

Για ψήσιμο βρήκα δύο θηριώδεις σπαλομπριζόλες Ισπανίας πάχους περίπου 3 εκατοστών, με λίγο προς μέτριο σε μερικά σημεία λίπος,  και μια μικρή καλοσιτεμένη κόντρα ελληνικής μοσχίδας χωρίς λίπος. Άναψα πάλι και τους 4 καυστήρες στο φουλ, άλειψα τις μπριζόλες με λάδι και τις έβαλα όταν έφτασε 300 βαθμούς. Στα 4 λεπτά άλειψα με λάδι και την άλλη πλευρά και τις γύρισα. Συνολική παραμονή 8 λεπτά σε θερμοκρασία λίγο πάνω από 300 στα πρώτα 4 και μετά, λόγω της επάλειψης με λάδι έπεσε αλλά ανέβηκε πάλι στους 300 σχετικά άμεσα.

Πρώτες εντυπώσεις:

Όπως θα δείτε στην φωτογραφία, για πρώτο ψήσιμο σε νέα ψησταριά δεν πήγε και άσχημα. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα πιο σκούρο χρώμα αλλά ξέρω τι μπορώ να διορθώσω και τι δεν έκανα καλά. Το πολύ ευχάριστο είναι ότι γευστικά είναι πολύ ανώτερες από τις άλλες που έψηνα στην παλιά μου ψησταριά, οι οποίες είχαν πολύ καλύτερο χρώμα. Η εξήγηση είναι ότι για να πετύχω το καλύτερο χρώμα τις έβαζα στην περιοχή που δεν είχε ανακλαστήρες, με αποτέλεσμα το λίπος να πέφτει στον πάτο της ψησταριάς και να μην τσινκίζει. Στην Napoleon τσίκνιζε οτιδήποτε έπεφτε οπότε η γεύση ήταν εξαιρετική.

Από πλευράς αναφλέξεων είμαι εντυπωσιασμένος, αν και δεν ήταν λιπαρά τα κομμάτια, όμως η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλή. Παρά το λάδι που έσταζε και ήταν αρκετό, καθώς και το όποιο λίπος, ό,τι έσταζε έκανε μια φλόγα στιγμιαία ή για ελάχιστο χρόνο τέλος πάντων και μετά έσβηνε. Σε σχέση με την παλιά μου ψησταριά είναι η μέρα με την νύχτα. Επίσης από πλευράς ομοιομορφίας ψησίματος είμαι πολύ ικανοποιημένος, χωρίς να έχω καλύψει όλη την έκταση της ψησταριάς όμως. Στην μια μπριζόλα το κομμάτι κοντά στο κόκκαλο είναι πιο σκούρο, διότι είχε συχνότερες αναφλέξεις λόγω του περισσότερου λίπους και λαδιού. Οι μπριζόλες μπήκαν τέρμα πίσω πιάνοντας όλο το μήκος της ψησταριάς. Κάτι πίτες που έβαλα μετά απευθείας από την κατάψυξη πάνω από έναν καυστήρα, πιάνοντας όλο το βάθος της ψησταριάς βγήκαν ακριβώς ίδιες επίσης. Έπονται και νέα ψησίματα φυσικά, οπότε θα μεταφέρω και τις επόμενες εντυπώσεις μου.

Από πλευράς συναρμολόγησης δεν έχω κανένα σχόλιο να προσθέσω σε αυτά που γράφει ο φίλος @@pnea1973. Μόνο ένα επουσιώδες εξάρτημα ήταν ελαττωματικό και δεν μπορούσα να το βιδώσω, αλλά μίλησα κατευθείαν με την αντιπροσωπεία και παρέλαβα το σωστό άμεσα, χωρίς μπλεξίματα ταλαιπωρίες κλπ. Ξαναλέω ότι από την αντιπροσωπεία και το support έχω τις καλύτερες εντυπώσεις και σταματάω εδώ για να μην θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση.

Σαν κατασκευή δεν ξέρω αν είμαι αντικειμενικός γιατί την συγκρίνω με την παλιά μου, μια Barbecook Manua 2. Είναι άλλη κλάση σε όλα τα επίπεδα. Νιώθω ότι έχω ένα απίστευτο εργαλείο στα χέρια μου πλέον και ανυπομονώ να την "γνωρίσω" στα επόμενα ψησίματα.

 

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, και καλά ψησίματα να έχουμε!

 

20210102_120110505_iOS (2).jpg

20210102_131845501_iOS (2).jpg

Καλό είναι στις σχάρες να χρησιμοποιείς ηλιέλαιο ή σπορέλαιο και όχι ελαιόλαδο.φαίνονται πολύ νόστιμες. Επίσης μπορείς να ψήσεις σε χαμηλότερη θερμοκρασία τις μπριζόλες ώστε η αιμοσφαιρίνη να λιώσει και να μην «σπάσει» στο κρέας μέσα όπου πολλές φορές οφείλεται για το σκληρό κρέας.χαμηλότερη θερμοκρασία με μεγαλύτερη διάρκεια και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 ώρες πριν, zanskou είπε

κι ομως δεν ειχε καθόλου φωτιά. οι καυστήρες έκαιγαν μόνο. πραγματικά δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά τουλάχιστον λέω πάλι καλά που το θυμήθηκα έγκαιρα.

Κανε ενα κοπο και σηκωσε μια φωτο με την ενδειξη της θερμοκρασιας στους 400 C

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, aenaos15 είπε

Κανε ενα κοπο και σηκωσε μια φωτο με την ενδειξη της θερμοκρασιας στους 400 C

δεν εκατσα να βγάλω. την εσβησα αμεσως και επέστρεψα στο φαγητό :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, Instructor1182 είπε

Καλό είναι στις σχάρες να χρησιμοποιείς ηλιέλαιο ή σπορέλαιο και όχι ελαιόλαδο.φαίνονται πολύ νόστιμες. Επίσης μπορείς να ψήσεις σε χαμηλότερη θερμοκρασία τις μπριζόλες ώστε η αιμοσφαιρίνη να λιώσει και να μην «σπάσει» στο κρέας μέσα όπου πολλές φορές οφείλεται για το σκληρό κρέας.χαμηλότερη θερμοκρασία με μεγαλύτερη διάρκεια και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

Επειδή χρησιμοποιώ ελαιόλαδο πάντα για τα seasonings και μου βγαίνουν πολύ καλά το έβαλα, θα είναι καλύτερο λες με ηλιέλαιο ή σπορέλαιο; Συμφέρει και λόγω τιμής φυσικά! Τις μπριζόλες τις ήθελα medium προς medium rare γι αυτό τις άφησα τόσο λίγο. Βγήκαν τόσο μαλακές που ήμασταν 4 ενήλικες και δεν έμεινε τίποτα! Και ήταν συνολικά 3κιλά και κάτι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, gdeli είπε

Επειδή χρησιμοποιώ ελαιόλαδο πάντα για τα seasonings και μου βγαίνουν πολύ καλά το έβαλα, θα είναι καλύτερο λες με ηλιέλαιο ή σπορέλαιο; Συμφέρει και λόγω τιμής φυσικά! Τις μπριζόλες τις ήθελα medium προς medium rare γι αυτό τις άφησα τόσο λίγο. Βγήκαν τόσο μαλακές που ήμασταν 4 ενήλικες και δεν έμεινε τίποτα! Και ήταν συνολικά 3κιλά και κάτι!

Ναι είναι πολύ καλύτερο με ηλιέλαιο ή σπορέλαιο γιατί το ελαιόλαδο είναι πιο παχύρευστο έλαιο και όχι πολύ ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες,τα αλλά είναι προτιμότερα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία, θα το δοκιμάσω στο επόμενο seasoning, γιατί τώρα το έχω κάνει με ελαιόλαδο και ακόμα και με μια στρώση που έκανα δεν κολλάει τίποτα. Τις μπριζόλες απλώς τις σήκωσα με την τσιμπίδα και τις γύρισα, χωρίς να αφήσουν τίποτα επάνω στην σχάρα. Δεν κόλλησαν ούτε στο ελάχιστο.

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια ερώτηση μιας και βρίσκομαι σε αναζήτηση weber η broil με πλαϊνό μάτι για καμιά τηγανιά πατάτες η κανένα κολοκυθακι. Θα την κάνει τη δουλειά του σωστά η με τα χίλια ζόρια? Αξίζει δηλαδή η αγορά ψησταριας με πλαϊνό μάτι η όχι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλη Χρονιά σε όλους. Πριν λίγες ημέρες αγοράστηκε στις Μαγικές Τιμές γνωστής αλυσίδας η Weber 310 στα 544.

Εναλλακτική επιλογή για αλουμινενια ταψάκια μιας χρήσης εκτός της Weber υπάρχουν; και αν ναι ποια; 

Επίσης αναζητώ οικονομικότερη εναλλακτική επιλογή για σουβλα ανοξείδωτη (όχι χρωμίου) με αντίβαρο που να ταιριάζει στην ψησταριά εκτός της επισημης. Έχετε κάτι να προτείνετε; 

Επεξ/σία από mech_eng
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...