Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, vagos789 είπε

Για φυσικο αεριο υπαρχει ψησταρια ή ειναι ολες υγραεριου και βαζεις κιτ μετατροπης;

H weber βγαζει και μοντέλα ΦΑ

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2124

  • ilpapacha

    1957

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, vagos789 είπε

στο site της δεν βρισκω κατι τετοιο, μονο υγραεριο https://www.weber.com/GR/el/psistaries/

Πιθανως να μη τις φέρνουν ελλαδα επισημα, πριν απο λιγο τις ειδα σε σαιτ του εξωτερικου παντως..

Επεξ/σία από paylidis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από Amazon de

1) https://www.amazon.de/Festnight-Grillstation-Seitenbrenner-Fettauffangschale-Flammenverteiler/dp/B07N4JDS76/ref=sr_1_8/?_encoding=UTF8&__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&dchild=1&keywords=festnight gasgrill&qid=1613393434&s=garden&sr=1-8&ref_=nav_em_hd_re_signin&

2) https://www.amazon.de/-/en/Activa-Toledo-Gas-Barbecue/dp/B089KPB9C8/ref=sr_1_7?dchild=1&keywords=gasgrill&qid=1613393666&s=garden&sr=1-7

3) https://www.amazon.de/dp/B07BDKCM53/ref=sspa_dk_detail_2?psc=1&pd_rd_i=B07BDKCM53&pd_rd_w=RVqWD&pf_rd_p=80f139ed-36cd-4376-aa65-33f3cf0faca3&pd_rd_wg=Y7qGe&pf_rd_r=JHK2NR4NHY7KV25P8KSA&pd_rd_r=2eb7b2ad-6a43-4491-99b2-ac5f210a85c9&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUEzTFA0ODcxSU02RlYwJmVuY3J5cHRlZElkPUEwODQ4NjUzMkVaWEU5N1JSMERQVyZlbmNyeXB0ZWRBZElkPUEwMTY3MDc1MjNKQUdJVDlOVlIwUiZ3aWRnZXROYW1lPXNwX2RldGFpbCZhY3Rpb249Y2xpY2tSZWRpcmVjdCZkb05vdExvZ0NsaWNrPXRydWU=

4) https://www.amazon.de/dp/B086PSY8LR/ref=sspa_dk_detail_1?psc=1&pd_rd_i=B086PSY8LR&pd_rd_w=RVqWD&pf_rd_p=80f139ed-36cd-4376-aa65-33f3cf0faca3&pd_rd_wg=Y7qGe&pf_rd_r=JHK2NR4NHY7KV25P8KSA&pd_rd_r=2eb7b2ad-6a43-4491-99b2-ac5f210a85c9&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUEyUTZXSlFFTVpYWEJRJmVuY3J5cHRlZElkPUEwNjI5MTY5MTNXWlpJTExSTURMTyZlbmNyeXB0ZWRBZElkPUEwMTM1MzMxMVlLVkxIVE0wQ05OOSZ3aWRnZXROYW1lPXNwX2RldGFpbCZhY3Rpb249Y2xpY2tSZWRpcmVjdCZkb05vdExvZ0NsaWNrPXRydWU=

1 ώρα πριν, paylidis είπε

330 βλέπω μονο τη genesis στην ελλάδα. Η spirit βγαινει 210 (που μου ειναι λίγη) και 310...

 

κατα τα αλλα συμφωνω ότι ειναι μλκια να δινω καθε 2-3 χρονια 200αρια και να μην εχω εν τέλει ποτε μια πραγματικά καλη ψησταριά... Εδώ και καιρό ειχα αποφασίσει να παρω την spirit 310 αλλα τωρα που διαλύθηκε η παλιά και ειμαι ζεστός για αγορά πραγματικα λυπαμαι να πεταξω τόσα χρηματα στη βροχή και τη σκόνη...

Η ιδεα για τη κουκουλα δεν ειναι κακη αλλα αμφιβάλλω εαν θα δουλεψει και πάλι σωστά με τόσο αέρα (ίσως και να τη τουμπαρει εαν εχει στενή βάση όπως φαινεται στις φωτογραφίες).

 

54 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Aν και δε νομίζω να πάρω απάντηση, έχετε τσεκάρει καμία ψησταριά σε καλό VFM από Γερμανία πλευρά (κατά προτίμηση amazon.de)

Budget μέχρι 200€...

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

θενκς, δυστυχως δε βλεπω καμια ωστόσο να εχει μαντεμιενια σχαρα, όλες εχουν σαν αυτη που εχω τώρα. Βασικα ψιλοφασον ειναι - ισως με εξαιρεση τη πρωτη που φαινεται να εχει τιμια ποιοτητα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, vagos789 είπε

στο site της δεν βρισκω κατι τετοιο, μονο υγραεριο https://www.weber.com/GR/el/psistaries/

Napoleon, Broil King, Weber βγάζουν ψησταριές και με φυσικό αέριο.

https://www.weber.com/US/en/grills/gas-grills/?fueltype=ngfueltype
https://broilkingbbq.com/grills/propane-and-natural-gas/

https://www.napoleon.com/en/ca/barbecues/products/gas-grills

θα πρέπει όμως να ρωτήσεις τις εδώ αντιπροσωπείες τα μοντέλα που έρχονται Ελλάδα.

Επειδη κι εγώ έψαχνα ψησταριά με φυσικό αέριο, για broil king και Weber οι απαντήσεις που έπαιρνα από τα καταστήματα ήταν ότι η μετατροπή γινόταν εδώ, από του ίδιους, με έξτρα κόστος γύρω στα 250-350 ευρώ. Επειδή όμως δεν ήθελα να κάνουν κάποια μετατροπή στην ψησταριά, αν και νομίζω μόνο τα orifices και οι ρυθμιστές αλλάζουν (χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος), αλλά ούτε να μου μείνει και η τρύπα για την μπουκάλα στο ντουλάπι, επέλεξα Napoleon, όπου η αντιπροσωπεία φέρνει κανονικά ψησταριές με φυσικό αέριο από το εργοστάσιο.

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, dstagian είπε

Καλημέρα σας! Πήρα και εγώ το βάπτισμα του πυρός! Πολύ ενθουσιασμένος και εντυπωσιασμένος από τις σχεδόν μηδενικές μυρωδιές! Οι γείτονες σίγουρα ούτε που αντιλήφθηκαν ότι είχαμε ψησίματα! Επίσης, για τους λοιπούς νέους της ομάδας, ασύλληπτα απλός ο καθαρισμός.. νομίζω ότι για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα, αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος να περνάς σε πιο ολοκληρωμένη λύση ψησταριάς.  

Σάββατο:

1) ολόκληρο χταπόδι (Λευκαδίτικο) στα κάρβουνα. 40' στους 200C (χωρίς προ-βράσιμο), μετά με ψαλίδι απομάκρυνα τα πλοκάμια για να μην καύν και για να σερβίρω μεζέ, και άφησα το σώμα άλλα 20'. Βγήκε ΛΟΥΚΟΥΜΙ!

2) δύο μεγάλα χριστόψαρα που βγήκαν άψογα (αλλά δυστυχώς, έχασα την πέτσα.. καμία συμβουλή?) και

3) καμιά δεκαριά καραβιδούλες που ήταν επικές!

Κυριακή:

Τα πρώτα μου rib-eyes (δεν είχαν το καλύτερο κόψιμο από χασάπη)... βγήκαν πολύ νόστιμα.. Ήθελα ένα medium-rare και ένα medium.. το rare μου ψήθηκε ελάχιστα παραπάνω (ήθελε 120" από κάθε πλευρά...το αφησα 150"). Δεν το πίστευα ότι η σχάρα έχει τέτοια ένταση... 350C με κλειστό κα πάκι. Μετά, έριξα και κάτι αραβικά πιτάκια με κιμά (arayes).. νοστιμότατα και αυτά...

Καλή εβδομάδα σε όλους και προσοχή στα χιόνια!

ΥΓ: έξτρα ερώτηση: στο εσωτερικό από το καπάκι της Spirit E-330 έχει δύο βάσεις που είναι σαν να κουμπώνει κάτι εκεί.. ξέρετε τι είναι αυτό το κάτι? Στο web δεν έχω βρει κάτι..

 

 

 

 

 

Καλή αρχή και καλά ψησίματα! Πολύ δυνατός, στην πρώτη χρήση της ήπιες το αίμα!

Λοιπόν για τα ψάρια γενικώς, πρέπει να λαδώσεις πολύ καλά την πλευρά που θα ακουμπήσει στην σχάρα.  Το ίδιο θα κάνεις με πινέλο και πριν το γυρίσεις. Εξίσου σημαντικό και ίσως και σημαντικότερο, είναι να κάνεις το λεγόμενο seasoning στα μαντέμια σου. Υπάρχουν και εδώ οδηγίες, μπορείς να βρεις και στο youtube άπειρο υλικό. Κάνε το και μετά θα κρατάς κοντρα μη σου γλιστράει το ψάρι στο γύρισμα (χωρίς πλάκα)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Από Amazon de

 

thanks :)

Δυστυχώς καμία από αυτές δε πάει Δανία (την θέλω για δώρο)

Αν κάποιος άλλος συμφορουμίτης έχει καμιά ιδέα, ευπρόσδεκτη !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικα ειμαστε αρκετοι οι λατρεις της πιτσας , εγω εχω παρει ηλεκτρικο φουρνακι που φτανει 350 βαθμους , μια κουζινομηχανη και το καλοκαιρι λεω να φτιαξω εναν ξυλοφουρνο στο χωρο του μπαρμπεκιου. Περισσοτερο μου αρεσει το New York style στην πιτσα , δεν μπορω ομως να πετυχω τη σαλτσα ντοματας οσες φορες εχω δοκιμασει μεχρι τωρα

151215462_268531544888487_3583571189148385545_n.jpg

Screenshot_1.png

150252545_111399617538940_5201272845911956951_n.jpg

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

Σε ποιά εταιρία αναφέρεσε, ισως ειναι καλή λύση για εμένα που έχω πάγκο στο μπαλκόνι...

Σε ευχαριστώ πολύ...

Νομίζω ότι εννοεί την exivos 

Επεξ/σία από ηνίοχος
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ομαδάρα το μυστικό κατά την προσωπική ταπεινη άποψη είναι το χοντρό αλάτι...ούτε λάδωμα ούτε τίποτα...δεν κολλάει πότε στη σχάρα το ψάρι και στο τέλος όλο το περιττο αλάτι φεύγει μονο τού!! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε..επίσης κόψτε φέτες λεμονιού και τις βάζετε στην κοιλιά του ψαριού με δεντρολίβανο στα μεγάλα ψάρια...τέλειο ψήσιμο και δεν κολλάει καθόλου το ψάρι..

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, paylidis είπε

θενκς, δυστυχως δε βλεπω καμια ωστόσο να εχει μαντεμιενια σχαρα, όλες εχουν σαν αυτη που εχω τώρα. Βασικα ψιλοφασον ειναι - ισως με εξαιρεση τη πρωτη που φαινεται να εχει τιμια ποιοτητα

Χαζεύοντας στο car.gr βρήκα την παρακάτω, μεταχειρισμένη

https://www.car.gr/xyma/view/35500301-psistaria-ygraerioy-charbroil

Αναφέρει ότι χρειάζεται αντικατάσταση η πλάκα για τα λίπη. Με βάση τα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις, είναι καλή ψησταριά, αναλόγως βέβαια πως την έχει συντηρήσει και ο ιδιοκτήτης. Δυστυχώς δεν έχει ανεβάσει φωτό από τον κάδο, τους καυστήρες κτλ.

Επίσης υπάρχει κι αυτή 

https://www.car.gr/xyma/view/33625003-psistaria-ygraerioy-barbekioy-4-1

και για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχει και μια Weber Genesis II 310

https://www.car.gr/xyma/view/34218429-weber-genesis-ii-310-efkairia

 

Επεξ/σία από ilpapacha
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, sarakats85 είπε

Ομαδάρα το μυστικό κατά την προσωπική ταπεινη άποψη είναι το χοντρό αλάτι...ούτε λάδωμα ούτε τίποτα...δεν κολλάει πότε στη σχάρα το ψάρι και στο τέλος όλο το περιττο αλάτι φεύγει μονο τού!! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε..επίσης κόψτε φέτες λεμονιού και τις βάζετε στην κοιλιά του ψαριού με δεντρολίβανο στα μεγάλα ψάρια...τέλειο ψήσιμο και δεν κολλάει καθόλου το ψάρι..

 

Προσοχή μόνο στην ποσότητα, γιατί μετά θα θέλει σφυροκάλεμο 😁

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Χαζεύοντας στο car.gr βρήκα την παρακάτω, μεταχειρισμένη

https://www.car.gr/xyma/view/35500301-psistaria-ygraerioy-charbroil

Αναφέρει ότι χρειάζεται αντικατάσταση η πλάκα για τα λίπη. Με βάση τα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις, είναι καλή ψησταριά, αναλόγως βέβαια πως την έχει συντηρήσει και ο ιδιοκτήτης. Δυστυχώς δεν έχει ανεβάσει φωτό από τον κάδο, τους καυστήρες κτλ.

Επίσης υπάρχει κι αυτή 

https://www.car.gr/xyma/view/33625003-psistaria-ygraerioy-barbekioy-4-1

και για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχει και μια Weber Genesis II 310

https://www.car.gr/xyma/view/34218429-weber-genesis-ii-310-efkairia

 

Ευχαριστώ αλλά μπα, εδώ Αμαξι δε θέλω 2ο χέρι θα πάρω ψησταριά ; Ίσως μονο αν είχε τη genesis πχ 4 κατοστάρικα να το σκεφτόμουν 😂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας και συζητάμε και για πιτσες... εχει δοκιμάσει καποιος παρόμοιες συσκευές με αυτές? φτανουν 400+βαθμους απο οτι λένε και κοστιζουν απο 70-120 ευρώ...

Εχω φάει πιτσα στο Μπαζαρ της Ιταλικής σχολής και ειναι αρκετά καλη συγκρινοντάς την με του φουρνου μου...δεν ειχα ομως δική μου συσκευή για να την δοκιμάσω με την δική μου ζύμη ωστε να ειναι συγκρίσιμό το αποτέλεσμα...

Πάντως πολύ ευκολα πειράζεις θερμοστάτη για να ανεβάσει πανω απο τους 400βαθμούς μπορείτε να δειτε σε αλλο βιντεο (χωρις να εχει ιδιαιτερο φοβο) καθως και με την προσθηκη της κεραμικής πλάκας οπως σε αυτο το βιντεο το αποτέλεσμα ειναι αξιοπρεπέστατο οπτικά... 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...