Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν μας σταματάει ούτε ο χιονιάς! Ήταν μάλιστα μία καλή ευκαιρία να ζεσταθώ όσο σύμμάζευμα το μπαλκόνι από τις ζημιές που πάθαμε! Δύο μπακαλαράκια και μερικές γαρίδες για σήμερα! 

Ευχαριστώ @sarakats85 & @gdeli για τη συμβουλή με το αλάτισμα! Άλλο επίπεδο και σε γεύση και κυρίως σε ευκολία! Όπως θα δείτε, δεν κόλλησε καθόλου η πέτσα, η οποία βγήκε ατόφια, ενώ στο γύρισμα ήταν .. παιχνιδάκι! Το βασικό λάθος την προηγούμενη φορά νομίζω πως ήταν ότι ενώ τα είχα λαδώσει, είχα βάλει μόνο λίγο ψιλό αλάτι, ενώ είχα λαδώσει και τη σχάρα... από εδώ και πέρα η σχάρα θα μένει στεγνή!

20210216_130831_resized.jpg

20210216_131340_resized.jpg

20210216_131756_resized.jpg

20210216_132413_resized.jpg

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2115

  • ilpapacha

    1953

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ψάρι θέλει να είναι στεγνό από νερό (ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας) και όχι κατευθείαν απ΄ το ψυγείο. Αλείφουμε εξωτερικά με λίγο λαδάκι όλα τα σημεία, αλατίζουμε καλά (προτιμάμε το χοντρό αλάτι) και η σχάρα να είναι καλά ζεσταμένη. Δεν το γυρνάμε γρήγορα. Αφήνουμε να γίνει καλά από την πρώτη πλευρά, -χωρίς να το κουνάμε πάνω στην σχάρα- για να σκληρύνει η πέτσα και δεν μαδάει καθόλου. Το ίδιο και στην άλλη πλευρά. Την ώρα την βρίσκουμε σιγά-σιγά, χαλώντας και μερικά. Όταν φθάσουμε να τελειώνουμε το ψάρι μόνο με δύο γυρίσματα, πλέον το 'χουμε.

Βοηθάει πολύ η σπάτουλα που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι λεπτή και εύκαμπτη. Υπάρχουν κάτι σετάκια των τριών, (πιρούνα, λαβίδα, σπάτουλα) με 3-4 ευρώ στα S/M και αλλού, στα οποία η σπάτουλα είναι εξαιρετική για ψάρι. (τα άλλα δύο του σετ τα πετάς -άχρηστα-)

(Α!  και δεν χρειάζεται να τρυπάμε τα ψάρια με θερμόμετρα...)

 

Επεξ/σία από PJK
  • Like 6
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα παιδιά θελω βοήθεια σκέφτομαι να αγοράσω ψησταριά υγραερίου πια μ προτείνετε τιμή  γύρω στα 500-600 μάξιμουμ και απο που ;ειναι καλύτερη σ σχέση μ κάρβουνο ;

Καλησπέρα παιδιά μια βοήθεια θελω για αγορά ψησταριάς υγραερίου μπατζετ μέχρι 600 θ ήθελα να μ προτείνεται μια καλη κ απο που να την αγοράσω , ακούω πολυ για Weber kai broil king. Ευχαριστω 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, sndev είπε

οποτε το μυστικο στο ψαρι ειναι το καλο αλάτισμα πριν το ψήσιμο?

 

εγω πάντως τα αλείφω με λαδι και βαζω χοντρο αλάτι και δεν κολλάει τπτ!. Εννοείται με ενα γυρισμα!

Τωρα για το ψήσιμο ακολουθώ τους χρόνους που ειχε ανεβάσει ενας φιλος εδω και βγαίνουν παντα τέλεια.

Screenshot_2020-12-20-17-32-08-341_com.android.chrome.jpg

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Rabbit30 είπε

εγω πάντως τα αλείφω με λαδι και βαζω χοντρο αλάτι και δεν κολλάει τπτ!. Εννοείται με ενα γυρισμα!

Τωρα για το ψήσιμο ακολουθώ τους χρόνους που ειχε ανεβάσει ενας φιλος εδω και βγαίνουν παντα τέλεια.

Screenshot_2020-12-20-17-32-08-341_com.android.chrome.jpg

χωρις να θελω να υποβαθμισω κανεναν και εξαρταται πως το τρωει το ψαρι ο φιλος η σε τι θερμοκρασια ψηνει , οι χρονοι τουλαχιστον για τα ψαρια εως 1 κιλο ειναι υπερβολικοι εως μπορει κ να το τρωει σολα επειδη ετσι του αρεσει.

το ψαρι πρεπει να εχει στεγνωσει καλα εξωτερικα, να ειναι αλειμμενο με λαδι κ απο τις 2 μεριες και αλατι/πιπερι οπως επιθυμει ο καθενας και υσικα την σχαρα λαδωμενη.

απο εκει και περα ενας αρχικος μπουσουλας ειναι 1 λεπτο ανα 100γρ στους 230-250 βαθμους κελσιου. δλδ ενα ψαρι 1 κιλου θελει 10 λεπτα απο τη μια κ αλλα 10 απο την αλλη. απλα με το που το ακουμπησεις στην σχαρα δεν το αγγιζεις μεχρι να ερθει η ωρα να το γυρισεις. δεν υπαρχει περιπτωση να κολλησει το ψαρι ετσι.

αυτος ο μπουσουλας θα σε οδηγησει στο ιδανικο ψησιμο που πλησιαζει στανταρ εστιατοριου. αν δεν σου αρεσει ψησε το παραπανω.

αυτα και καλα ψησιματα @sndev

Επεξ/σία από ritualistic
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, ritualistic είπε

χωρις να θελω να υποβαθμισω κανεναν και εξαρταται πως το τρωει το ψαρι ο φιλος η σε τι θερμοκρασια ψηνει , οι χρονοι τουλαχιστον για τα ψαρια εως 1 κιλο ειναι υπερβολικοι εως μπορει κ να το τρωει σολα το ψαρι.

το ψαρι πρεπει να εχει στεγνωσει καλα εξωτερικα, να ειναι αλειμμενο με λαδι κ απο τις 2 μεριες και αλατι/πιπερι οπως επιθυμει ο καθενας και υσικα την σχαρα λαδωμενη.

απο εκει και περα ενας αρχικος μπουσουλας ειναι 1 λεπτο ανα 100γρ στους 230-250 βαθμους κελσιου. δλδ ενα ψαρι 1 κιλου θελει 10 λεπτα απο τη μια κ αλλα 10 απο την αλλη. απλα με το που το ακουμπησεις στην σχαρα δεν το αγγιζεις μεχρι να ερθει η ωρα να το γυρισεις. δεν υπαρχει περιπτωση να κολλησει το ψαρι ετσι.

αυτα και καλα ψησιματα @sndev

αυτα που ψήνω συνήθως ειναι στα 500-600 γρ. και στους 200-210 βαθμους με τους χρονους που ανεβασα και βγαίνουν πολυ ζουμερα. Εννοείται ότι οι χρόνοι ειναι σχετικοι, το παρακολουθείς και ανάλογα πράττεις.

Και φυσικά έχεις δίκιο με τις γεύσης του καθενός και πως του αρέσει να το τρώει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Rabbit30 είπε

αυτα που ψήνω συνήθως ειναι στα 500-600 γρ. και στους 200-210 βαθμους με τους χρονους που ανεβασα και βγαίνουν πολυ ζουμερα. Εννοείται ότι οι χρόνοι ειναι σχετικοι, το παρακολουθείς και ανάλογα πράττεις.

Και φυσικά έχεις δίκιο με τις γεύσης του καθενός και πως του αρέσει να το τρώει.

να προσθεσω απλως οτι ψηνοντας σε υψηλοτερη θερμοκρασια οπως προτεινω θα επιτυχεις το τραγανισμα της κρουστας εξωτερικα οχι σε βαθμο καρβουνου αλλα αρκετα καλυτερα απο αυτη με ψησιμο στους 200 (το λεω με βεβαιοτητα γιατι και εγω στους τοσους ξεκινησα να ψηνω)

και φυσικα παιζει ρολο σε τι ψησταρια δουλευει ο καθενας αλλα επειδη ξερω οτι ο φιλος @sndev το κατεχει και εχει δυνατο εργαλειο στο σπιτι προτεινω να το δοκιμασει.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 ώρες πριν, ritualistic είπε

χωρις να θελω να υποβαθμισω κανεναν και εξαρταται πως το τρωει το ψαρι ο φιλος η σε τι θερμοκρασια ψηνει , οι χρονοι τουλαχιστον για τα ψαρια εως 1 κιλο ειναι υπερβολικοι εως μπορει κ να το τρωει σολα επειδη ετσι του αρεσει.

το ψαρι πρεπει να εχει στεγνωσει καλα εξωτερικα, να ειναι αλειμμενο με λαδι κ απο τις 2 μεριες και αλατι/πιπερι οπως επιθυμει ο καθενας και υσικα την σχαρα λαδωμενη.

απο εκει και περα ενας αρχικος μπουσουλας ειναι 1 λεπτο ανα 100γρ στους 230-250 βαθμους κελσιου. δλδ ενα ψαρι 1 κιλου θελει 10 λεπτα απο τη μια κ αλλα 10 απο την αλλη. απλα με το που το ακουμπησεις στην σχαρα δεν το αγγιζεις μεχρι να ερθει η ωρα να το γυρισεις. δεν υπαρχει περιπτωση να κολλησει το ψαρι ετσι.

αυτος ο μπουσουλας θα σε οδηγησει στο ιδανικο ψησιμο που πλησιαζει στανταρ εστιατοριου. αν δεν σου αρεσει ψησε το παραπανω.

αυτα και καλα ψησιματα @sndev

Eτσι ακριβως κανω και γω. Στεγνωνω το ψαρι καλα, το λαδωνω ελαφρά, αλατι και πιπερι και πανω στη σχαρα. Αν η σχαρα φαινεται γυαλιστερη δεν βαζω καν λαδι. Τα ψαρια που παιρνω ειναι 450-550 περιπου, και τα ψηνω 5+5 λεπτα με ενα μονο γυρισμα στους 230. Δεν κολλαει ποτε, και οπως ειπε καποιος πιο πριν θελει και μια μικρη αντισταση γιατι γλυστραει πανω στη σχαρα οπως παω να το γυρισω.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προχθές λοιπόν τα κατάφερα και εγώ και φούντωσα την weber μου. Πρέπει να έμεινε σίγουρα κανά 5λέπτο με φωτιά αναμμένη.

Σας δείχνω και τις φώτο για να δείτε τη ζημιά έπαθα.

Η φώτο με το θερμόμετρο είναι με σβηστή τη ψησταριά. Όταν τη βρήκα φουντωμένη ο δείκτης του θερμομέτρου έδειχνε παραπάνω...

Η τρίτη φώτο δείχνει ότι έσκασε το χρώμα απο το κάδο.

Επίσης την έχουν ψιλοακούσει τα  2 λάστιχα που έχει στο καπάκι και ακουμπάει στο κάδο.

Ουσιαστικά δεν έπαθε και κάτι γενικά, το θερμόμετρο θέλω να το αλλάξω για ψυχολογικούς λόγους.

Το ερώτημα λοιπόν είναι που βρίσκουμε ανταλλακτικά; Σε ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα για να βρω parts number δεν βρίσκω πουθενά τα 2 λαστιχάκια.

 

Πάντως η πυρόλυση που είχε κάνει ήταν απίστευτη, απλά ακουμπούσες τη σχάρα και έφευγαν κομμάτια απο το κάτω μέρος😛😋.

Να αναφέρω επίσης οτι δεν υπήρχε κανένα θέμα η ψησταριά ήταν σε αυλή σε ελεύθερο χώρο, δεν υπήρχε κάτι για να φουντώσει δίπλα του. Αν ήταν σε μπαλκόνι δύσκολα τα πράγματα. Κανονικά θα ήθελε πυροσβεστήρα.

 

IMG_20210216_174012.jpg

IMG_20210216_174018.jpg

IMG_20210216_174034.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, zeys13 είπε

Προχθές λοιπόν τα κατάφερα και εγώ και φούντωσα την weber μου. Πρέπει να έμεινε σίγουρα κανά 5λέπτο με φωτιά αναμμένη.

Σας δείχνω και τις φώτο για να δείτε τη ζημιά έπαθα.

Η φώτο με το θερμόμετρο είναι με σβηστή τη ψησταριά. Όταν τη βρήκα φουντωμένη ο δείκτης του θερμομέτρου έδειχνε παραπάνω...

Η τρίτη φώτο δείχνει ότι έσκασε το χρώμα απο το κάδο.

Επίσης την έχουν ψιλοακούσει τα  2 λάστιχα που έχει στο καπάκι και ακουμπάει στο κάδο.

Ουσιαστικά δεν έπαθε και κάτι γενικά, το θερμόμετρο θέλω να το αλλάξω για ψυχολογικούς λόγους.

Το ερώτημα λοιπόν είναι που βρίσκουμε ανταλλακτικά; Σε ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα για να βρω parts number δεν βρίσκω πουθενά τα 2 λαστιχάκια.

 

Πάντως η πυρόλυση που είχε κάνει ήταν απίστευτη, απλά ακουμπούσες τη σχάρα και έφευγαν κομμάτια απο το κάτω μέρος😛😋.

Να αναφέρω επίσης οτι δεν υπήρχε κανένα θέμα η ψησταριά ήταν σε αυλή σε ελεύθερο χώρο, δεν υπήρχε κάτι για να φουντώσει δίπλα του. Αν ήταν σε μπαλκόνι δύσκολα τα πράγματα. Κανονικά θα ήθελε πυροσβεστήρα.

 

IMG_20210216_174012.jpg

IMG_20210216_174018.jpg

IMG_20210216_174034.jpg

Αφού δεν έπαθες μεγαλύτερη ζημιά, πάλι καλά να λες.

Δοκίμασε το παρακάτω link, μήπως σε βοηθήσει

https://www.weber.com/US/en/parts-finder/gas/

ή ένα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία

https://contact-emea.weber.com/hc/el/requests/new

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία, πέρασε το κρας τεστ. 5 λεπτά φουντωμένη και να έπαθε μόνο αυτά είναι απόδειξη του πόσο αντέχει. Άλλος ένας λόγος να προτιμούμε τις επώνυμες εφόσον αυτό είναι δυνατόν, ας είναι και πιο ακριβές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 λεπτά πριν, gdeli είπε

Ωραία, πέρασε το κρας τεστ. 5 λεπτά φουντωμένη και να έπαθε μόνο αυτά είναι απόδειξη του πόσο αντέχει. Άλλος ένας λόγος να προτιμούμε τις επώνυμες εφόσον αυτό είναι δυνατόν, ας είναι και πιο ακριβές.

Δλδ η weber ειναι ανώνυμη? 

Ποια είναι η επώνυμη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...