Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, DimosthenisG είπε

Τι είναι η πυρόλυση? 

Αυτό που κάνω τώρα είναι το εξής, με το που βγάλω τα κρέατα από την σχάρα την τρίβω με την βούρτσα όσο είναι καυτή

https://bbq.gr/blog/4-apla-vimata-gia-efkolotero-katharisma-tou-bbq-sas/

 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 19,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2098

  • ilpapacha

    1938

  • sndev

    1075

  • ηνίοχος

    566

1 ώρα πριν, panka21 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Έχω μια Weber spirit 310. Όπως κάποιοι ήδη γνωρίζετε, το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει αποσπώμενο κάδο. Συνεπώς το καθάρισμα δεν είναι και το πιο εύκολο. Πως προτείνετε να καθαρίζω το εσωτερικό της ψησταριάς; Τη μαντεμενια σχάρα την κάνω με συρματοβουρτσα μετά από κάθε ψήσιμο και νομίζω είναι οκ. Αλλά ο κάδος σίγουρα θα θέλει κάποιο καθαριστικο γιατί μόνο με τρίψιμο δεν βγαίνει η μαυρίλα. Ευχαριστώ. 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

52 λεπτά πριν, Giannis1112 είπε

Broil king monarch η Weber spirit ??

Διαφορετικες τιμες και εξηγω. Η σπιριτ 310 παιζει 3-4 φορες το χρονο σε εκπτωση στα 560-590€, αρα για μενα δεν αξιζει να δωσεις τα +100 που ζητανε τον υπολλοιπο χρονο. Σε αυτα τα χρηματα εως 600€ ειναι τοπ.

Αν ανεβεις στα 700-800 που παιζει η monarch, η οποια δεν μπαινει συχνα σε εκπτωση (δεν θυμαμαι βασικα καμια τρελη εκπτωση), τοτε μπαινει στο παιχνιδι και η napoleon rogue 425 που εχουν παρει και καποια παιδια εδω μεσα.

Επισης δεν λες ποια monarch θες, 320 απλη, 340 με πλαινο ματι, 390 με ματι και σουβλα;

Οποτε βαλε ενα οριο στο μπατζετ, δες τι εξτρα χρειαζεσαι/θες και διαλεξε.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, zanskou είπε

Ο μόνος λόγος που δεν το έκανα ήταν γιατί φοβήθηκα ότι θα αρπάξει από κάτω. Πιστεύεις ότι θα ήθελε τον ίδιο χρόνο ψησιματος έχοντας προθερμανει την πλάκα ή λιγότερο; 

Εγω το ψηνω σε πλακα για πιτσα.

Μην ανεβεις πανω απο 220 βαθμους , κι αυτους για τα πρωτα 10 λεπτα. Μετα για τα επομενα 40 λεπτα στους 180 και να το προσεξεις μην αρπαξει απο κατω.

Τη θερμοκρασια θα την κρατησεις η χαμηλωνοντας ολους τους καυστηρες η κλεινοντας τον μεσαιο.

Οταν προθερμανεις τη πλακα θα εχεις βαλει πανω της και  καλαμποκαλευρο.

Οτι γραφω ισχυουν για 1 κιλο ζυμη και για την Broil King Monarch.

Σε αλλο BBQ η με αλλη ποσοτητα ζυμης ενδεχομενως θα ισχυουν διαφορετικα.

Επεξ/σία από aenaos15
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Διαφορετικες τιμες και εξηγω. Η σπιριτ 310 παιζει 3-4 φορες το χρονο σε εκπτωση στα 560-590€, αρα για μενα δεν αξιζει να δωσεις τα +100 που ζητανε τον υπολλοιπο χρονο. Σε αυτα τα χρηματα εως 600€ ειναι τοπ.

Αν ανεβεις στα 700-800 που παιζει η monarch, η οποια δεν μπαινει συχνα σε εκπτωση (δεν θυμαμαι βασικα καμια τρελη εκπτωση), τοτε μπαινει στο παιχνιδι και η napoleon rogue 425 που εχουν παρει και καποια παιδια εδω μεσα.

Επισης δεν λες ποια monarch θες, 320 απλη, 340 με πλαινο ματι, 390 με ματι και σουβλα;

Οποτε βαλε ενα οριο στο μπατζετ, δες τι εξτρα χρειαζεσαι/θες και διαλεξε.

Ακριβως τα μοντέλα που έχω καταλήξει Spirit II 310 & napoleon rogue 425 και θα προχωρήσω οταν μπούν σε κάποια εκπτωση έως το καλοκαιράκι...

 

Ερωτηση προς ολους: αξίζουν τα παραπάνω € για την Ναπολέον (την οποία για καποιο λόγο - μαλλον αισθητικό - προτιμω σε σχέση με την weber?

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω το ψωμι το κανω σε γαστρα lodge στο φουρνο. 30 λεπτα σκεπασμενο στους 220 και 20 λεπτα ανοιχτο. Το συγκεκριμενο ειναι 70% υγρασια και με προζυμι φυσικα.

 

152004650_3799233200193999_2166487407975881498_n.jpg

151616904_1129387140845645_6540696131232883690_n.jpg

151388151_986622391743683_694805202832916493_n.jpg

  • Like 9
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και οπως υποσχέθηκα...

το ψωμάκι που εφτιαξα χθές...

το φτιάχνω 2 ισως και 3 φορές την εβδομάδα οπότε και εχω καταλήξει σε μια vfm συνταγη (δλδ ευκολή πορετοιμασία και σχετικά μικρό χρόνο ανα στάδιο) το αποτέλεσμα πολυ ικανοποιητικό γευστικά και σε οπτικά...

2 στάδια προετοιμασίας συνολικά περι τα 20λεπτά ολο μαζί με 12-18ωρες ωριμανσης στο ενδιάμεσο (χωρίς ενδιαμεσα ζυμώματα κτλ)...

προθερμανση στους 240 για μιν 30λεπτά - ψήνω στους 240 σε κεραμική γάστρα (παλαιου τυπου αρκετά χοντρή δλδ) για 30λεπτά και 25-30λεπτά με ανοικτό καπάκι με ταψάκι με νερό απο κάτω για διατήρηση σχετικής υγρασίας στο ζυμάρι... 

Το συγκεκριμένο εχει γίνει με αλευρι για ολες τις χρήσεις για να φευγει απο την μέση - προτείνω την χρήση ποιο σκληρού αλευριού πχ για χωριάτικο ψωμιά... 

IMG_20210218_172002_resized_20210219_110439094.jpg

IMG_20210218_173840_resized_20210219_110438711.jpg

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Φαινεται πολυ υγρο μεσα;

Προσωπικά μου αρέσει μια σχετική υγρασία εσωτερικά...οχι αψητο...

για αυτό και εχω καταλήξει να χρησιμοποίω το ταψί με το νερό οταν το ανοίγω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Giannis1112 είπε

Broil king monarch η Weber spirit ??

Οτι ειπε και ο συναδελφος. Spirit στα 550 αξιζει. Εγω πηρα τη Monarch 340 στα 720 απο Κωτσοβολο πριν λιγο καιρο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Βεβαια το πλαινο με εχει απογοητευσει, αρα θα συμβουλευα την 320 που βγαινει φθηνοτερα, χωρις το πλαινο ματι. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα παιδιά ήθελα τη βοήθειά σας πήρα κάτι κομμάτια κρέας θα ήθελα να μου πείτε όταν τα βάζετε για ψήσιμο σε τι θερμοκρασία έχετε περίπου την ψησταριά

Πρώτα θα τα θωρακισω δίπλα στο μάτι με την υψηλή θερμοκρασία θα ήθελα να μου πείτε τι θερμοκρασία ψησίματος μετά δίπλα

IMG_20210218_154808.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

Ακριβως τα μοντέλα που έχω καταλήξει Spirit II 310 & napoleon rogue 425 και θα προχωρήσω οταν μπούν σε κάποια εκπτωση έως το καλοκαιράκι...

 

Ερωτηση προς ολους: αξίζουν τα παραπάνω € για την Ναπολέον (την οποία για καποιο λόγο - μαλλον αισθητικό - προτιμω σε σχέση με την weber?

Κι εγώ ανάμεσα στις 2 είμαι, Weber Spirit II 310 k Napoleon 425. 

Για την Napoleon δεν έχω ακούσει να έχει πέσει ποτέ η τιμή της ενώ για την Weber είχε πέσει Νοέμβριο στα 550 αλλά τότε είναι και θεωρητικά η offseason για τέτοια bbq. Τώρα με αναβολές στις εισαγωγές και Πάσχα να έρχεται κοντά δεν ξέρω αν θα ξαναπέσει σύντομα η τιμή. 

Για διαφορές που έχω δει, πέραν του αισθητικού για του κλειστού τύπου "πόδια" στην Napoleon, είναι και πιθανά και ποιο ασφαλές στην περίπτωση κατοικιδίου να μην πειράζει κυρίως το ταψάκι για τα λίπη που είναι εκεί κάτω. 

Επίσης έχω δει διαφορές τους σωλήνες αερίου και εκεί με υπέρ πάλι την Napoleon για μένα. Έχει διπλές τρύπες για την παροχή φωτιάς και σε περίπτωση που σβήσει από αέρα η μια εστία, ανάβει πάλι αυτόματα μετά από λίγο. Έχει και ελαφρώς μεγαλύτερη εγγύηση.

Βέβαια η weber είναι περισσότερα χρόνια στην Ελλάδα, με πολλούς αντιπροσώπους που σε καλύπτουν σε περιπτώσεις κάποιας αντικατάστασης κ service σε σχέση με την Napoleon.

Για μένα με πιθανή τιμή στα 600€ η Weber είναι καλύτερη επιλογή από τα 750€ της Napoleon. Αλλά όσο πλησιάζουν σε τιμές, θα επέλεγα την Napoleon. 

Για την σύγκριση με την Monarch, αυτό που είδα είναι μεγάλη διαφορά είναι στην επιφάνεια ψησίματος που είναι αρκετά ποιο μικρή με τις Spirit 310 k Nap 425. Κατά τ' άλλα είναι τρομερή ψησταριά. 

Εσείς τι λέτε?

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γεια και απο εμενα και εγω αναμεσα σε Weber Spirit II 310 k Napoleon 425. και επειδη βλεπω ειμαστε αρκετοι που ενδιαφερομαστε για τα παραπανω μοντελα μηπως να μαζευομασταν οσοι ενδιαφερομαστε και αν ειμαστε αρκετοι να βλεπαμε μηπως κερδισουμε καποια εκπτωση?

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εγω το ψωμι το κανω σε γαστρα lodge στο φουρνο. 30 λεπτα σκεπασμενο στους 220 και 20 λεπτα ανοιχτο. Το συγκεκριμενο ειναι 70% υγρασια και με προζυμι φυσικα.

 

152004650_3799233200193999_2166487407975881498_n.jpg

151616904_1129387140845645_6540696131232883690_n.jpg

151388151_986622391743683_694805202832916493_n.jpg

Απίστευτο! Γράψε συνταγή και όλη τη διαδικασία δεν θα την βγάλεις  με μια φώτο! 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...