Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν τέλος το ψήσιμο ευχαριστημένος πάρα πολύ από το αποτέλεσμα

 

IMG_20210228_155551.jpg

IMG_20210228_163453.jpg

IMG_20210228_163632.jpg

IMG_20210228_163555.jpg

Την έψησα στους 115 με 119 για μία ώρα μέχρι τους 58 βαθμούς την έβγαλα την άφησα ένα τέταρτο και μετά την ξανά έψησα στο τέρμα μέχρι να πάει 63

Επεξ/σία από birel-motosport
  • Like 7
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 11,9k
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Καλησπέρα σε όλους! Αν και δεν πρόκειται για ψησταριά αερίου θα ήθελα να μοιραστώ σε όλους τους λάτρεις του bbq την δική μου υπαίθρια κουζίνα. Μετά από δύο χρόνια μελέτης και αποταμίευσης ένα όνειρο π

Παιδιά δεν ήξερα τι να ψήσω απόψε το βράδυ, και έψησα ένα τοστ.  

Σα να ρωτάει κάποιος: Παιδιά λέει το fiat panda στα 12 χιλιάρικα ; Και να απαντάει κάποιος άλλος: Porsche & Ferrari είναι μονόδρομος, απέχουν έτη φωτός από τα άλλα..

Δημοσιευμένες Εικόνες

Θελω να κανω χοιρινο με πετσα στην kettle για την τσικνοπεμπτη.Τι κομματι προτινεται ρε παιδες κ τι τροπο?? Λεω για πανσετα ή μπουτι.Απ την αρχη μεχρι το τελος στην kettle θα βγει καλο ή να το παιξω φουρνο για αρχη ωστε να ψηθει μεσα κ τελειωμα στο bbq για να να γινει η πετσα τραγανη??

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
18 λεπτά πριν, birel-motosport είπε

Για να ψηθεί απέξω να κάνει τη θωράκιση

οτι εκανε κρουσα εκανε αλλά θεωρω ιδια κρουστά θα έκανε αν το έβγαζες κ στους 62 απο την αρχή

δε ξερω κ100% δε το χω δοκιμάσει ποτε αλλα θα το κανω αυτο με το διπλό ψήσιμο κ θα γράψω αποτελέσματα

btw η θωράκιση δεν υπάρχει είναι μύθος :) 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
22 λεπτά πριν, sndev είπε

οτι εκανε κρουσα εκανε αλλά θεωρω ιδια κρουστά θα έκανε αν το έβγαζες κ στους 62 απο την αρχή

δε ξερω κ100% δε το χω δοκιμάσει ποτε αλλα θα το κανω αυτο με το διπλό ψήσιμο κ θα γράψω αποτελέσματα

btw η θωράκιση δεν υπάρχει είναι μύθος :) 

 

Δεν μπορούσε να κάνει κρουστά με 110 βαθμούς

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
15 λεπτά πριν, birel-motosport είπε

Δεν μπορούσε να κάνει κρουστά με 110 βαθμούς

ναι σωστος το σύγκρινα με μενα που τα βαζω τέρμα τα γκάζια

παντως εμενα που το βγάζω 55 με ψησιμο 220-250 βγαίνει εμφανισιακά ιδιο με το δικο σου στη πρώτη φωτο, εξωτερικά κρουστα δεν εχω καταφέρει να  κανω ποτέ με το να το αφαιρώ στους 55 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Ερώτηση: έχει αγοράσει κανείς από leroyn merlin τις ψησταριές Kenton Naterial; Σκέφτομαι αυτήν με τους 3 καυστήρες ή τους 4. Εάν κάποιος έχει, μπορεί να μου πει την εμπειρία του; και εάν χωράει η μποτιλια αερίου στο ντουλάπι κάτω;

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπράβο, για πρώτο ψήσιμο με τεχνική που δεν έχεις ξετρίψει τα πήγες τέλεια! Ο βαθμός ψησίματος είναι αυτός που ήθελες; Εγώ θα πήγαινα για medum rare σε τέτοιο κομμάτι π.χ. άρα θα το έβγαζα από το indirect στους 53 π.χ. για να το φτάσω στο searing στους 61. Έχεις και το υπερόπλο των υπέρυθρων εσύ και κάνεις παπάδες!

@sndev ναι η θωράκιση είναι μύθος για τα υγρά, απλώς είναι οι αντιδράσεις Μaillard που δίνουν το κάτι παραπάνω στην γεύση μετά, οπότε κι εγώ το κάνω πάντα στα ψητά μου.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μια ενδιαφερουσα εκδοχη μαριναρισματος καθως και πολυ καλη εξηγηση της διαδικασιας ψησιματος...

στα υποψιν...

Επεξ/σία από Evgenios_V
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
14 λεπτά πριν, gdeli είπε

Μπράβο, για πρώτο ψήσιμο με τεχνική που δεν έχεις ξετρίψει τα πήγες τέλεια! Ο βαθμός ψησίματος είναι αυτός που ήθελες; Εγώ θα πήγαινα για medum rare σε τέτοιο κομμάτι π.χ. άρα θα το έβγαζα από το indirect στους 53 π.χ. για να το φτάσω στο searing στους 61. Έχεις και το υπερόπλο των υπέρυθρων εσύ και κάνεις παπάδες!

@sndev ναι η θωράκιση είναι μύθος για τα υγρά, απλώς είναι οι αντιδράσεις Μaillard που δίνουν το κάτι παραπάνω στην γεύση μετά, οπότε κι εγώ το κάνω πάντα στα ψητά μου.

Τελικά θωράκιση ποτέ ενδείκνυται στην αρχή του ψησίματος και πότε στο τέλος??

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
28 λεπτά πριν, vasdiam είπε

Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Ερώτηση: έχει αγοράσει κανείς από leroyn merlin τις ψησταριές Kenton Naterial; Σκέφτομαι αυτήν με τους 3 καυστήρες ή τους 4. Εάν κάποιος έχει, μπορεί να μου πει την εμπειρία του; και εάν χωράει η μποτιλια αερίου στο ντουλάπι κάτω;

καλησπέρα, η μποτίλια χωράει κανονικά απο κάτω, εγω σαν αρχάριος χρήστης είμαι ικανοποιημένος.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
3 ώρες πριν, gdeli είπε

Για δώσε info για το θερμόμετρο γιατί ένα που είχα έλεγε άλλα αντί άλλων και το επέστρεψα.

Ένα απλό με υπέρυθρες που είχα πάρει πριν 3-4 χρόνια από αμαζον. Είναι σαν αυτά που μετράνε τη θερμοκρασία στο κούτελο

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ ένα τέτοιο είχα πάρει και μέτρησα το μέτωπό μου και μου έβγαζε 26 βαθμούς κελσίου! Οπότε επεστράφη άμεσα.

1 ώρα πριν, Pyrosvestis είπε

Τελικά θωράκιση ποτέ ενδείκνυται στην αρχή του ψησίματος και πότε στο τέλος??

Έχω την εντύπωση ότι είναι καλύτερο στο τέλος. Είναι πιο εύκολο να κάνεις ομοιόμορφο ψήσιμο σε όλο το πάχος της μπριζόλας έτσι. Άλλο το τι κάνω συνήθως εγώ 😁

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.