Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Εγώ δεν καταλαβαίνω, είναι πιο υγιεινό να έχεις inox flavorized bars (napoleon)  αντί κεραμική επίστρωση (weber) αλλά δεν είναι ανθυγιεινό να είναι όλος ο κάδος κεραμικός? Μην αρχίζουμε παιδιά τους φανμποισμους. Και τα δύο είναι εξίσου υγιεινά και οι εταιρίες κορυφαίες. Από το χθεσινό ψήσιμο και που με βολεύει εμένα το gbs. Εχω βγάλει και τον ανακλαστήρα από κάτω και τηγανίζω εκπληκτικά δυνατά και γρήγορα αν και προσπαθώ για λόγους υγιεινής των τροφίμων να μην ξεπερνάω τους 180 βαθμούς στο λάδι. 

 

«Όλος ο κάδος» δεν έρχεται σε άμεση επαφή με τη φλόγα, όπως το flavoriser bar... Αν δεις το εμαγιέ της Weber μετά από λίγο καιρό πως θα γίνει θα καταλάβεις, και καταστρέφεται πιο γρήγορα όπου φεύγει όλο το εμαγιέ (ας κρίνει ο καθένας μόνος του το εμαγιέ που έχει λιώσει που ακριβώς έχει πάει) αλλά και καθαρίζει πολύ πιο δύσκολα με αποτέλεσμα κανείς σχεδόν να μην ασχολείται με τον καθαρισμό του (δηλαδή δεν σε προτρέπει και να το καθαρίσεις, το σκέφτεσαι και λες «άστο την επόμενη φορά»). Τα σημεία που έρχονται σε άμεση επαφή με τη φλόγα κατά την δική μου προσωπική άποψη πρέπει να είναι δια ροπάλου από ανοξείδωτο ατσάλι δεν είναι θέμα φανμποισμού, είναι θέμα πόσο ψείρας γίνεσαι με την υγεία σου και με την υγεία των ανθρώπων που ταίζεις ;)

13 λεπτά πριν, gdeli είπε

 η κατάσταση έγινε τόσο δραματική που άρχισαν να διαλύονται και να γεμίζει ο πάτος της ψησταριάς με απομεινάρια. Είχε και το καλό του αυτό βέβαια γιατί σε εκείνες τις περιοχές ήταν σαν sizzle zone 😁

Το θέμα είναι ότι η Spirit βγαίνει συχνά σε προσφορά (π.χ. 550€), ενώ η Rogue δεν έχω δει ποτέ να έχει έκπτωση. Οπότε πολλοί, αν δεν βιάζονται, περιμένουν τις προσφορές και πάνε σε Spirit που σε αυτά τα χρήματα είναι ασυναγώνιστη.

Ότι έχει να κάνει με την υγεία σου και με πιθανότητες καρκίνου κτλ. είναι 100% σε πράγματα που δεν βλέπει το γυμνό μάτι, όχι μόνο το υλικό του flavoriser bar αλλά ακόμα και τα λίπη που στάζουν επάνω και εξατμίζονται σε υψηλή θερμοκρασία είναι εν δυνάμη επιβλαβή για την υγεία, όλα τα λιπαρά όταν καίγονται θερμοκρασίες μετατρέπονται σε βλαβερές ουσίες, διάβασε ξένα άρθρα και δεις τι εννοώ. 

«When fat from the cooking meat drips down on the hot coals, the smoke that forms contains stuff called polycyclic aromatic hydrocarbons (PAH).»

https://www.bonappetit.com/test-kitchen/cooking-tips/article/is-grilling-good-for-you-or-bad-here-s-what-science-says

Φαντάσου τι γίνεται με το λιωμένο εμαγιέ που κυκλοφορεί ως αέρια μάζα μέσα στο μπάρμπεκιου ή από τα κομμάτια που λες ότι έπεφταν κάτω ως θρύματα... Μην ξεχνάς ότι ο θερμός αέρας πάει προς τα επάνω και κολλάει επάνω στο φαγητό σου ότι συμπαρασύρει μαζί του...

Όσο για την προσφορά που λες στην Spirit.. δε το συζητάμε είναι καλή τιμή, αλλά και πάλι απλά έρχεται στην τιμή που θα έπρεπε να ήταν από την αρχή. Αντίστοιχα η Rogue βρίσκεται από την αρχή στην τιμή που αξίζει λόγω των παραπάνω χαρακτηριστικών και εγγύησης ;)

Επεξ/σία από eliassgr
  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 11,9k
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Παιδιά δεν ήξερα τι να ψήσω απόψε το βράδυ, και έψησα ένα τοστ.  

Καλησπέρα σε όλους! Αν και δεν πρόκειται για ψησταριά αερίου θα ήθελα να μοιραστώ σε όλους τους λάτρεις του bbq την δική μου υπαίθρια κουζίνα. Μετά από δύο χρόνια μελέτης και αποταμίευσης ένα όνειρο π

Σα να ρωτάει κάποιος: Παιδιά λέει το fiat panda στα 12 χιλιάρικα ; Και να απαντάει κάποιος άλλος: Porsche & Ferrari είναι μονόδρομος, απέχουν έτη φωτός από τα άλλα..

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 ώρες πριν, giannislazy είπε

Ρώτησα χτες για τρόπο (θερμοκρασια θαλαμου και διάρκεια) ψησίματος για χοιρινα ribs bbq sause χωρίς κάπνισμα. Το ξαναεπαναφέρω. Καμιά πρόταση από τους ποιο εμπειρους στο αέριο?

Εγώ φίλε μου ακολουθώ αυτή τη συνταγή και μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα είναι εφάμιλλο με το πολύωρο ψήσιμο.Απλα για το φόβο των Ιουδαίων βάζω λαδόκολλα πρώτα και μετά τυλίγω με αλουμινόχαρτο.

https://www.weber.com/GR/el/syntages/choirino/baby-back-ribs-tyligmena-se-aloyminocharto/weber-4811.html

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Στις 24/3/2021 στις 9:29 ΜΜ, skskre είπε

Έχω την κούτα κάτω στο υπόγειο και δε μπορώ να δώ τώρα...

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

αυτό είναι απο την ψησταριά

Αυτό δείχνει ότι η ψησταριά είναι ελληνικής αντιπροσωπείας καθώς πάνω στο μοντέλο γράφει στο τέλος GR. Δεν γίνεται η ελληνική αντιπροσωπεία να δίνει από παρά εισαγωγή, ο λόγος που γράφει και την αγγλική διεύθυνση γιατί έχουν εκεί κεντρικά γραφεία η ίδια η μαμά εταιρία.

Στις 24/3/2021 στις 11:38 ΜΜ, skskre είπε

Πάντως οι διαφορές στις τιμές ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία είναι πολύ μεγάλες αν και διαφορετικά λίγο μοντέλα αλλα......

https://homing.gr/napoleon-psistaries-igraeriou/psistaria-ygraeriou-napoleon-rogue-425-se-stainless-steel-rse425rsibpss-1-gr.html

https://www.bbq-entertainer-shop.de/epages/es10612395.sf/de_AT/?ObjectPath=/Shops/es10612395/Products/R525SIBPSS

https://www.skroutz.gr/s/23018796/Napoleon-Rogue-SE-525-RSIB-RSE525RSIBPSS-1.html

Κάνεις λάθος γιατί συγκρίνεις ανόμοια μοντέλα και διαφορετική σειρά. το ελληνικό είναι το καινούργιο με τις νέες τιμές (λόγω των αυξήσεων των τιμών στα μέταλλα) και το άλλο μοντέλο είναι το παλιό χωρίς οπίσθιο υπέρυθρο καυστήρα και χωρίς το μεγάλο sizzle zone. Καλό θα είναι να συγκρίνουμε όμοια μοντέλα.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
6 ώρες πριν, eliassgr είπε

Άποψη μου είναι πως το σύστημα GBS είναι λίγο υπερτιμημένο, δηλαδή τι εμποδίζει τον χρήστη απλής σχάρας απλά να ακουμπήσει το wok επάνω στη σχάρα ψησίματος (που θα το αγοράσει και πιο φθηνά όταν δεν ανήκει στην κατηγορία των GBS); Δηλαδή γιατί αφαιρέσει το κυκλικό κομμάτι της σχάρας και να πληρώσει πολύ ακριβότερα όλα τα αξεσουάρ GBS, όταν μπορεί να αγοράσει παραδοσιακά μαντεμένια σκεύη ή κοτοπουλιέρες πολύ πιο οικονομικά και να τα αφήσει σε όποιο σημείο της σχάρας τον βολεύει και όχι μόνο εκεί που είναι τοποθετημένο το σύστημα GBS. ;)

Ενδεικτικά μια κοτοπουλιέρα gbs κοστίζει 89 ευρώ και μια αντίστοιχη Napoleon κάνει μόλις 49 ευρώ! 

 

εγώ έχω ήδη της weber με τα 89 και τη μόνη διαφορά που βλέπω με της napoleon, είναι ότι της weber είναι διάτρητη κ στο κάτω μέρος της. 

αν δεν είχα ήδη τη δική μου, της Napoleon θα ήταν σοβαρή υποψήφια καθώς είναι και οι δύο ανοξείδωτες 

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
40 λεπτά πριν, adnis είπε

εγώ έχω ήδη της weber με τα 89 και τη μόνη διαφορά που βλέπω με της napoleon, είναι ότι της weber είναι διάτρητη κ στο κάτω μέρος της. 

αν δεν είχα ήδη τη δική μου, της Napoleon θα ήταν σοβαρή υποψήφια καθώς είναι και οι δύο ανοξείδωτες 

Νομίζω πως είναι καλό ένα μέρος του σκευους να μην είναι διάτρητο για να μένουν και λίγοι ζωμοί και να εμποτίζεται με γεύση το φαγητό, αλλά να μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το ζωμό άλλου μετά ;) .. πχ εγώ τον χρησιμοποιώ στο ριζότο που φτιάχνω μετά με λαχανικά ως side dish !

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
3 ώρες πριν, gdeli είπε

Αυτό άραγε θα είναι ασφαλές για φαγητό; Εννοώ μήπως βγάζει τίποτα αναθυμιάσεις που επικολλώνται μετά στο φαγητό, απλώς και μόνο επειδή τα υλικά της σόμπας δεν προορίζονται για τέτοια χρήση. Από την άλλη, δεν ακουμπάει το κρέας επάνω της οπότε μικρός ο κίνδυνος.

Ιδέα δεν έχω...

Πάντως το έχουν κάνει αρκετοί Γερμανοί

 

 

 

 

 

 

Λες και κάνουν διαγωνισμό μεταξύ τους είναι...😂😂😂

Υπάρχει βέβαια και ο εναλλακτικός με το δοχείο εκκίνησης για κάρβουνα...😁

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 ώρες πριν, eliassgr είπε

«Όλος ο κάδος» δεν έρχεται σε άμεση επαφή με τη φλόγα, όπως το flavoriser bar... Αν δεις το εμαγιέ της Weber μετά από λίγο καιρό πως θα γίνει θα καταλάβεις, και καταστρέφεται πιο γρήγορα όπου φεύγει όλο το εμαγιέ (ας κρίνει ο καθένας μόνος του το εμαγιέ που έχει λιώσει που ακριβώς έχει πάει) αλλά και καθαρίζει πολύ πιο δύσκολα με αποτέλεσμα κανείς σχεδόν να μην ασχολείται με τον καθαρισμό του (δηλαδή δεν σε προτρέπει και να το καθαρίσεις, το σκέφτεσαι και λες «άστο την επόμενη φορά»). Τα σημεία που έρχονται σε άμεση επαφή με τη φλόγα κατά την δική μου προσωπική άποψη πρέπει να είναι δια ροπάλου από ανοξείδωτο ατσάλι δεν είναι θέμα φανμποισμού, είναι θέμα πόσο ψείρας γίνεσαι με την υγεία σου και με την υγεία των ανθρώπων που ταίζεις ;)

Ότι έχει να κάνει με την υγεία σου και με πιθανότητες καρκίνου κτλ. είναι 100% σε πράγματα που δεν βλέπει το γυμνό μάτι, όχι μόνο το υλικό του flavoriser bar αλλά ακόμα και τα λίπη που στάζουν επάνω και εξατμίζονται σε υψηλή θερμοκρασία είναι εν δυνάμη επιβλαβή για την υγεία, όλα τα λιπαρά όταν καίγονται θερμοκρασίες μετατρέπονται σε βλαβερές ουσίες, διάβασε ξένα άρθρα και δεις τι εννοώ. 

«When fat from the cooking meat drips down on the hot coals, the smoke that forms contains stuff called polycyclic aromatic hydrocarbons (PAH).»

https://www.bonappetit.com/test-kitchen/cooking-tips/article/is-grilling-good-for-you-or-bad-here-s-what-science-says

Φαντάσου τι γίνεται με το λιωμένο εμαγιέ που κυκλοφορεί ως αέρια μάζα μέσα στο μπάρμπεκιου ή από τα κομμάτια που λες ότι έπεφταν κάτω ως θρύματα... Μην ξεχνάς ότι ο θερμός αέρας πάει προς τα επάνω και κολλάει επάνω στο φαγητό σου ότι συμπαρασύρει μαζί του...

Όσο για την προσφορά που λες στην Spirit.. δε το συζητάμε είναι καλή τιμή, αλλά και πάλι απλά έρχεται στην τιμή που θα έπρεπε να ήταν από την αρχή. Αντίστοιχα η Rogue βρίσκεται από την αρχή στην τιμή που αξίζει λόγω των παραπάνω χαρακτηριστικών και εγγύησης ;)

Αυτό για τα καμμένα λίπη κλπ ξαναπές το. Είναι και ένας λόγος που φοβήθηκα να πάρω το sizzle zone και προτίμησα να κάνω ό,τι μπορώ με την κανονική ψησταριά της 525, που μια χαρά κρούστα κάνω τελικά. Δεν φτάνει τέτοιες θερμοκρασίες που έχει στο υπέρυθρο, οπότε κάτι γλιτώνεις, έχοντας πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα έτσι κι αλλιώς. Βέβαια όταν ψήνεις στο κάρβουνο είναι παρόμοιο με το υπέρυθρο...τέλος πάντων...μόλις παρήγγειλα 1 κιλό προβατίνα στα κάρβουνα από τον καλύτερο εδώ που μένω, έτσι για να γιορτάσω τις καλές αιματολογικές μου 😁

Για τα εμαγιέ έχεις δίκιο, όμως πραγματικά δεν ξέρω αν κυκλοφορεί κάτι στον αέρα ή όχι. Θα έπρεπε να τα αντικαταστήσω αλλά δεν το έκανα ποτέ, κακώς ίσως.

Για την Spirit, επειδή την είδα από κοντά όταν έψαχνα, είδα πράγματα που δεν μου άρεσαν ακόμα και στα 640€ που την έδιναν τότε. Μου φάνηκε ίδιας ποιότητας με την BK Royal πχ και σίγουρα κατώτερη από την Napoleon 425 που είδα από κοντά. Η Napoleon δεν βγάζει κάτι αντίστοιχο με 3 καυστήρες και η BK Royal έχει αρκετά μικρότερη επιφάνεια ψησίματος. Εκείνο που μου έκανε πάρα πολύ καλή εντύπωση στην Spirit ήταν τα μαντέμια της και η στιβαρότητα της κατασκευής της. Κατά τα άλλα, το πλαστικό χερούλι, τα πλαστικά knobs, η έλλειψη ντουλαπιού, το πανάλαφρο καπάκι, ο μικρός "αέρας" για την σούβλα, είναι πράγματα που με ξένισαν αρκετά. Δεν είναι ίδιας κατηγορίας με την Napoleon 425 κατά την ταπεινή μου άποψη, όμως στα χρήματά της (στην πραγματική της αξία που λες κι εσύ) δεν έχει ικανό αντίπαλο.

 

 

 

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
7 ώρες πριν, eliassgr είπε

- καλύμματα καυστήρων από ανοξείδωτο ατσάλι σε όλα τα μοντέλα καθαρίζουν πιο εύκολα και δεν καταστρέφονται τόσο σύντομα , συν πιο υγιεινό το ανοξείδωτο ατσάλι να έχουμε σε επαφή με το φαγητό 

5 ώρες πριν, eliassgr είπε

Όταν μιλάω για ανοξείδωτο , μιλάω για σχάρες ψησίματος! Επίσης για κεραμική επίστρωση μιλάω για το cookbox / κάδος ψησίματος που η Napoleon είναι η μοναδική που έχει κεραμική επίστρωση επάνω στο χυτό αλουμίνιο του κάδου. Για τα flavorizers bars της Napoleon δεν τίθεται σύγκριση έχει παντού ανοξείδωτα από τα 599 ευρώ!

3 ώρες πριν, eliassgr είπε

«Όλος ο κάδος» δεν έρχεται σε άμεση επαφή με τη φλόγα, όπως το flavoriser bar... Αν δεις το εμαγιέ της Weber μετά από λίγο καιρό πως θα γίνει θα καταλάβεις, και καταστρέφεται πιο γρήγορα όπου φεύγει όλο το εμαγιέ (ας κρίνει ο καθένας μόνος του το εμαγιέ που έχει λιώσει που ακριβώς έχει πάει) αλλά και καθαρίζει πολύ πιο δύσκολα με αποτέλεσμα κανείς σχεδόν να μην ασχολείται με τον καθαρισμό του (δηλαδή δεν σε προτρέπει και να το καθαρίσεις, το σκέφτεσαι και λες «άστο την επόμενη φορά»). Τα σημεία που έρχονται σε άμεση επαφή με τη φλόγα κατά την δική μου προσωπική άποψη πρέπει να είναι δια ροπάλου από ανοξείδωτο ατσάλι δεν είναι θέμα φανμποισμού, είναι θέμα πόσο ψείρας γίνεσαι με την υγεία σου και με την υγεία των ανθρώπων που ταίζεις ;)

Ότι έχει να κάνει με την υγεία σου και με πιθανότητες καρκίνου κτλ. είναι 100% σε πράγματα που δεν βλέπει το γυμνό μάτι, όχι μόνο το υλικό του flavoriser bar αλλά ακόμα και τα λίπη που στάζουν επάνω και εξατμίζονται σε υψηλή θερμοκρασία είναι εν δυνάμη επιβλαβή για την υγεία, όλα τα λιπαρά όταν καίγονται θερμοκρασίες μετατρέπονται σε βλαβερές ουσίες, διάβασε ξένα άρθρα και δεις τι εννοώ. 

«When fat from the cooking meat drips down on the hot coals, the smoke that forms contains stuff called polycyclic aromatic hydrocarbons (PAH).»

https://www.bonappetit.com/test-kitchen/cooking-tips/article/is-grilling-good-for-you-or-bad-here-s-what-science-says

Φαντάσου τι γίνεται με το λιωμένο εμαγιέ που κυκλοφορεί ως αέρια μάζα μέσα στο μπάρμπεκιου ή από τα κομμάτια που λες ότι έπεφταν κάτω ως θρύματα... Μην ξεχνάς ότι ο θερμός αέρας πάει προς τα επάνω και κολλάει επάνω στο φαγητό σου ότι συμπαρασύρει μαζί του...

Έχει αναφερθεί σε προηγούμενα ποστ ότι πλέον και η Napoleon έχει λανσάρει νέα σειρά 

https://www.napoleon.com/en/de/barbecues/products/gas-grills/freestyle-series

η οποία έχει εμαγιέ  sear plates

image.jpeg.a29f9055b3ac367807b48b35318e66c2.jpeg

 

23 λεπτά πριν, eliassgr είπε

Νομίζω πως είναι καλό ένα μέρος του σκευους να μην είναι διάτρητο για να μένουν και λίγοι ζωμοί και να εμποτίζεται με γεύση το φαγητό, αλλά να μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το ζωμό άλλου μετά ;) .. πχ εγώ τον χρησιμοποιώ στο ριζότο που φτιάχνω μετά με λαχανικά ως side dish !

Το συγκεκριμένο σκεύος, όντως είναι μια χαρά, αλλά ζουμί δεν κρατάει. Δυστυχώς δεν έχει ραφές στα πλαϊνά και δεν συγκρατεί το ζουμί. Αν κάνεις το λάθος και δεν προσέξεις στην μεταφορά του από την ψησταριά στο τραπέζι που θα το ακουμπήσεις, υπάρχει κίνδυνος να τα λερώσεις όλα στο διάβα σου...

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά το εμαγιέ είναι στην ουσία ψημένο γυαλί. Είναι υγιεινό και το συναντάμε σε πολλά σκεύη ταψιά, γαστρες και βέβαια το εσωτερικό όλων των ηλεκτρικών φουρνων. Αν είναι κάτι να σας ανησυχεί στα ψησίματα σας είναι η χοληστερίνη και βέβαια οι ετεροκυκλικες αμινες και οι πολυκυκλικοι αρωματικοι υδρογονανθρακες. Μην ψάξετε τι είναι δεν θα σας αρέσει 😂

  • Like 5
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Έχει αναφερθεί σε προηγούμενα ποστ ότι πλέον και η Napoleon έχει λανσάρει νέα σειρά 

https://www.napoleon.com/en/de/barbecues/products/gas-grills/freestyle-series

η οποία έχει εμαγιέ  sear plates

image.jpeg.a29f9055b3ac367807b48b35318e66c2.jpeg

 

Το συγκεκριμένο σκεύος, όντως είναι μια χαρά, αλλά ζουμί δεν κρατάει. Δυστυχώς δεν έχει ραφές στα πλαϊνά και δεν συγκρατεί το ζουμί. Αν κάνεις το λάθος και δεν προσέξεις στην μεταφορά του από την ψησταριά στο τραπέζι που θα το ακουμπήσεις, υπάρχει κίνδυνος να τα λερώσεις όλα στο διάβα σου...

Αυτό για την τρυπητή κοτοπουλιερα δεν το είχα σκεφτεί καν!

Όσο για τα εμαγιέ sear plates γενικά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όπως έγραψα παραπάνω το ψειρίζουμε το θέμα μιλάμε για τη λεπτομέρεια... προφανώς υπάρχουν πολλά στην καθημερινότητα μας που αθροιστικά μπορούν μα επιβαρύνουν έστω και ελάχιστα την υγεία μας, ακόμα και το αντικολλητικό στα τηγανιά που έχουμε ή όταν τρώμε σουβλάκι απέξω ... κανείς δε μπορεί να γίνει τέλειος. Για αυτό έτσι γίνεται και στις ψησταριές υγραερίου όλες οι επιλογές θεωρούνται γενικά ασφαλείς, όμως όσο ανεβαίνει το budget για όποιον θέλει το κάτι παραπάνω, να αυξήσει έστω και κατά 0.01% τις πιθανότητες για καλή υγεία στη καθημερινότητα και ανάλογα με το ποσό συχνά ψήνει και την οικονομική του κατάσταση, μπορεί να πάει σε ποιο ακριβά μοντέλα που έχουν για παράδειγμα τα ανοξείδωτα seat plates για τα οποία μιλάμε.

Η σειρά freestyle δεν γνωρίζω πόσο θα πωλείται και ποτέ και αν θα έρθει στην Ελλάδα , αλλά είναι η πιο οικονομική σειρά της Napoleon αν κρίνουμε από Γερμανία όποτε για να πέσει το κόστος αναγκαστικά από κάπου πρέπει να βρεθούν αυτά τα χρήματα... είναι λογικό να μη μπορούμε να τα έχουμε όλα τέλεια (ανοξείδωτα) και να έχουμε και την τιμή στον πάτο... επίσης μην ξεχνάς ότι μπορείς να πάρεις τη freestyle αν και όποτε έρθει και να της βάλεις ανοξείδωτα αν είναι ίδιο μέγεθος ;)

Και από ότι φαίνεται ακόμα και η freestyle θα είναι ανώτερη από Spirit 🤷‍♂️ και σε τιμή όνειρο αν κρίνουμε από Γερμανική αγορά  ... το μόνο σίγουρο είναι πως θα κοστίζει αισθητά λιγότερο από Rogue 365 (599€) όποτε καταλαβαίνεις πως θα είναι πολύ ενδιαφέρον...  Φαντάζομαι πως μένει να κάνουμε υπομονή να δούμε αν έρθει!

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από όσα έχουν αναφερθεί αυτό που λες για τα αντικολλητικα τηγάνια είναι το χειρότερο. Πέταμα όσοι έχετε αύριο πρέπει. Μόνο inox και μαντεμένια.

Στην spirit οποίος θέλει μπορεί να αγοράσει inox bars από την genesis ή ακόμα καλύτερα να φτιάξει έξω σε ακόμα καλύτερη ποιότητα inox από τα μαμά. 

  • Like 3
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
9 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Παιδιά το εμαγιέ είναι στην ουσία ψημένο γυαλί. Είναι υγιεινό και το συναντάμε σε πολλά σκεύη ταψιά, γαστρες και βέβαια το εσωτερικό όλων των ηλεκτρικών φουρνων. Αν είναι κάτι να σας ανησυχεί στα ψησίματα σας είναι η χοληστερίνη και βέβαια οι ετεροκυκλικες αμινες και οι πολυκυκλικοι αρωματικοι υδρογονανθρακες. Μην ψάξετε τι είναι δεν θα σας αρέσει 😂

Για αυτές τις ουσίες που μιλάς απλά κόβεις τις πολλές μπριζόλες κάθε μέρα και ξεκινάς τα κοτόπουλα και τα ψάρια 😂😂😬😬 

Ή από ότι έχω διαβάσει μαρινάρεις καλά τα κρέατα σου αρκετή ώρα με ξύδι πριν ψήσεις , αν και το θεωρώ υπερβολή .. όποτε καταλήγω στο μην τρως συνέχεια  μπριζόλες και προβατίνα , «μέτρον Άριστον» κτλ

Με λίγα λόγια πετάς 5 μπρόκολα επάνω στη σούβλα και είσαι σίγουρος 😂😂😂 (ρωτά και μένα που είμαι φανατικός)

  • Like 1
  • Haha 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το κακό με τις ουσίες αυτές είναι ότι δημιουργούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες όχι από το τι ψήνεις, προφανώς όχι μπρόκολα 🤣. Μελέτες δείχνουν επίσης εκτός από οξινες μαριναδες τις μειώνει και ο χυμός λεμονιού μετά το ψήσιμο. 

Επεξ/σία από tsiro7
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Το κακό με τις ουσίες αυτές είναι ότι δημιουργούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες όχι από το τι ψήνεις. Μελέτες δείχνουν επίσης εκτός από οξινες μαριναδες τις μειώνει και ο χυμός λεμονιού μετά το ψήσιμο. 

Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι στο ότι δημιουργούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες κυρίως σε ζωικά λίπη που καίγονται σε υψηλές θερμοκρασίες και όχι σε οτιδήποτε ψήσεις. Αν βάλεις μπρόκολο να κάψεις σε υψηλή θερμοκρασία προφανώς δε γίνεται κάτι 😂😂😂, όπως και αναφέρονται ότι υπάρχουν πολύ λιγότερες συγκεντρώσεις σε λιγότερα λιπαρά κρέατα όπως κοτόπουλο και ψάρι πέρα από τις μαριναδες και το λεμόνι που αναφέρεις κι εσυ!

Επεξ/σία από eliassgr
  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
30 λεπτά πριν, eliassgr είπε

Αυτό για την τρυπητή κοτοπουλιερα δεν το είχα σκεφτεί καν!

Όσο για τα εμαγιέ sear plates γενικά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όπως έγραψα παραπάνω το ψειρίζουμε το θέμα μιλάμε για τη λεπτομέρεια... προφανώς υπάρχουν πολλά στην καθημερινότητα μας που αθροιστικά μπορούν μα επιβαρύνουν έστω και ελάχιστα την υγεία μας, ακόμα και το αντικολλητικό στα τηγανιά που έχουμε ή όταν τρώμε σουβλάκι απέξω ... κανείς δε μπορεί να γίνει τέλειος. Για αυτό έτσι γίνεται και στις ψησταριές υγραερίου όλες οι επιλογές θεωρούνται γενικά ασφαλείς, όμως όσο ανεβαίνει το budget για όποιον θέλει το κάτι παραπάνω, να αυξήσει έστω και κατά 0.01% τις πιθανότητες για καλή υγεία στη καθημερινότητα και ανάλογα με το ποσό συχνά ψήνει και την οικονομική του κατάσταση, μπορεί να πάει σε ποιο ακριβά μοντέλα που έχουν για παράδειγμα τα ανοξείδωτα seat plates για τα οποία μιλάμε.

Η σειρά freestyle δεν γνωρίζω πόσο θα πωλείται και ποτέ και αν θα έρθει στην Ελλάδα , αλλά είναι η πιο οικονομική σειρά της Napoleon αν κρίνουμε από Γερμανία όποτε για να πέσει το κόστος αναγκαστικά από κάπου πρέπει να βρεθούν αυτά τα χρήματα... είναι λογικό να μη μπορούμε να τα έχουμε όλα τέλεια (ανοξείδωτα) και να έχουμε και την τιμή στον πάτο... επίσης μην ξεχνάς ότι μπορείς να πάρεις τη freestyle αν και όποτε έρθει και να της βάλεις ανοξείδωτα αν είναι ίδιο μέγεθος ;)

Και από ότι φαίνεται ακόμα και η freestyle θα είναι ανώτερη από Spirit 🤷‍♂️ και σε τιμή όνειρο αν κρίνουμε από Γερμανική αγορά  ... το μόνο σίγουρο είναι πως θα κοστίζει αισθητά λιγότερο από Rogue 365 (599€) όποτε καταλαβαίνεις πως θα είναι πολύ ενδιαφέρον...  Φαντάζομαι πως μένει να κάνουμε υπομονή να δούμε αν έρθει!

Το συγκεκριμένο σκεύος, όπως ανέφερα, δυστυχώς έχει ραφή μόνο στην κορυφή της κάθε γωνίας

image.jpeg.b17647ff77ccb427166352f9bd860596.jpeg

απλά για να το συγκρατεί στην θέση του. 

Η ανάλυση που έκανες για το εμαγιέ, νομίζω έχει γίνει κατανοητή από όλους στα προηγούμενα ποστ που ανάρτησες. 

Η αναφορά μου στην σειρά freestyle, έγινε καθώς ανάφερες ότι η Napoleon έχει σε όλα τα μοντέλα της ανοξείδωτες. Κάτι το οποίο, πλέον, δεν ισχύει γι αυτό απάντησα σε συγκεκριμένες παραθέσεις, για ανοξείδωτες και τις επιπτώσεις των εμαγιέ.

Το αν μπορεί/θέλει κάποιος να βάλει ανοξείδωτες, αυτό μπορεί να το κάνει σε όλες, με το αντίστοιχο κόστος, είτε με aftermarket είτε με κατασκευή είτε με αγορά ανταλλακτικού της εταιρείας.

Το εάν έρθει ή όχι η σειρά αυτή στην Ελλάδα, όντως δεν το ξέρουμε, όπως έχουμε αναφέρει ήδη σε προηγούμενα ποστ. Σίγουρα θα ήταν ενδιαφέρον να έρθουν, πάντως.

Στο ποστ που έκανα δεν αναφέρθηκα στην spirit, ούτε έκανα κάποια σύγκριση με την σειρά freestyle, εκτός κι αν η αναφορά σου ήταν απάντηση σε κάποιο άλλο παιδί.

8 ώρες πριν, gdeli είπε

Η συναρμολόγηση είναι πολύ εύκολη σε όλες τις ψησταριές από ό,τι έχω δει εδώ στα comments.

Για wok θα σου πρότεινα να δεις και το σύστημα GBS που έχει η Weber, όπου μπορεις να προσαρμόσεις το wok μέσα στην σχάρα στην ειδική υποδοχή και που σίγουρα θα είναι καλύτερη η απόδοση σε σχέση με τα συμβατικά πλαϊνά μάτια.

Για το wok έχει βγάλει ένα αξεσουάρ, σαν δαχτυλίδι, που το κουμπώνεις στο πλαϊνό μάτι infrared. 
https://www.bbqworld.co.uk/napoleon/napoleon-cast-iron-wok-station-ring-rogue-or-prestige.asp

Μην έχοντας όμως καμία απολύτως εμπειρία με wok, δεν γνωρίζω κατά πόσο θα είναι αποτελεσματικό.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.