Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στην ομάδα. Κυριακή θα κάνω την πρεμιέρα της σουβλας που έφτιαξα με ένα μικρό κοντοσουβλάκι (4-5 κομμάτια) να δω ότι είμαι έτοιμος για το Πάσχα. 

Για πείτε τι προτείνει η όμαδα από μέθοδο, θερμοκρασίες, καυστήρες και ώρα ψησίματος? Με το κάρβουνο το έβλεπα αλλιώς.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 11,2k
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Καλησπέρα σε όλους! Αν και δεν πρόκειται για ψησταριά αερίου θα ήθελα να μοιραστώ σε όλους τους λάτρεις του bbq την δική μου υπαίθρια κουζίνα. Μετά από δύο χρόνια μελέτης και αποταμίευσης ένα όνειρο π

Παιδιά δεν ήξερα τι να ψήσω απόψε το βράδυ, και έψησα ένα τοστ.  

Σα να ρωτάει κάποιος: Παιδιά λέει το fiat panda στα 12 χιλιάρικα ; Και να απαντάει κάποιος άλλος: Porsche & Ferrari είναι μονόδρομος, απέχουν έτη φωτός από τα άλλα..

Δημοσιευμένες Εικόνες

15 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Με το κάρβουνο πως το έκανες? Εγώ θα το έκανα με αντίστοιχο τρόπο.

στο κάρβουνο ήμουν χωρίς καπάκι και έλγχο θερμοκρασίας όπως έχει ο θάλαμος της ψησταριάς. Αυτό είναι που με αγχώνει ποιο πολύ. Η θερμοκαρσία θαλάμου. Επίσης, βλέπω πολλούς με ταψάκι από κάτω με νερό. Βοηθάει εκτός του καθαρισμού και στο να γίνει ποιο ζουμερό? Γιατι στο κάρβουνο, δεν έβαζα ποτέ.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
10 λεπτά πριν, giannislazy είπε

στο κάρβουνο ήμουν χωρίς καπάκι και έλγχο θερμοκρασίας όπως έχει ο θάλαμος της ψησταριάς. Αυτό είναι που με αγχώνει ποιο πολύ. Η θερμοκαρσία θαλάμου. Επίσης, βλέπω πολλούς με ταψάκι από κάτω με νερό. Βοηθάει εκτός του καθαρισμού και στο να γίνει ποιο ζουμερό? Γιατι στο κάρβουνο, δεν έβαζα ποτέ.

Δεν ξέρω να σου πω. Αλλά πέρσυ που έκανα κατσικάκι στη σούβλα Δεν ήξερα τι να κάνω και το έκανα με ανοιχτό καπάκι και βγήκε φοβερό. Όπως κάνουμε στα κάρβουνα δλδ.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, giannislazy είπε

στο κάρβουνο ήμουν χωρίς καπάκι και έλγχο θερμοκρασίας όπως έχει ο θάλαμος της ψησταριάς. Αυτό είναι που με αγχώνει ποιο πολύ. Η θερμοκαρσία θαλάμου. Επίσης, βλέπω πολλούς με ταψάκι από κάτω με νερό. Βοηθάει εκτός του καθαρισμού και στο να γίνει ποιο ζουμερό? Γιατι στο κάρβουνο, δεν έβαζα ποτέ.

image.jpeg.e855fd1b279541b9d3b88e817ed90507.jpeg
 

image.jpeg.a8b47e69c9875c56d524aa2881631bf3.jpeg

image.jpeg.27b0b1dce12e164daf66448f29554429.jpeg
 

Το ξεκίνησα μόνο με τους ακριανούς καυστήρες ανοικτούς (γύρω στους 160) και στα τελευταία 15-20 λεπτά άνοιξα τον οπίσθιο για να πάρει και χρώμα.

Το ταψάκι με το νερό το χρειάζεται, για να βαστάει υγρασία. Ίσως χρειαστεί να προσθέσεις κι άλλο νερό, κατά το ψήσιμο.

Απο την στιγμή που δεν έχεις οπίσθιο καυστήρα, απλά τους ανοίγεις όλους, μέση προς ψηλά, για το χρώμα.

Δες κι ένα βιντεάκι από τον παππού

 

 

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 4
  • Thanks 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
24 λεπτά πριν, giannislazy είπε

στο κάρβουνο ήμουν χωρίς καπάκι και έλγχο θερμοκρασίας όπως έχει ο θάλαμος της ψησταριάς. Αυτό είναι που με αγχώνει ποιο πολύ. Η θερμοκαρσία θαλάμου. Επίσης, βλέπω πολλούς με ταψάκι από κάτω με νερό. Βοηθάει εκτός του καθαρισμού και στο να γίνει ποιο ζουμερό? Γιατι στο κάρβουνο, δεν έβαζα ποτέ.

όσοι έχουμε ψήσει ή ψήνουμε και με κάρβουνα στο χωριό κλπ όπως κι εσυ, δεν ειχαμε ποτέ ( οι περισσότεροι τουλάχιστον) θερμομετρα και όλα τα άλλα με τα οποία έχουμε καλομάθει στο άεριο. μια καλά θράκα ανεβάζει για πλάκα πάνω από 300-350 βαθμούς αλλά προσωπικά όποτε ψήνω εγώ ή ο πατέρας μου σε κάρβουνο το φαγητό δεν κάηκε ποτέ. στο ελεγχόμενο bbq απο την άλλη όλοι μας καποια φορά βγάλαμε κάτι καμμένο

επομένως για εμένα το καλύτερο που έχεις να κάνεις ειναι είτε μια σταθερή θερμοκρασία με κλειστό καπάκι γύρω στους 200-220 βαθμούς ή πιο πολύ ένταση και ανοιχτό καπάκι σαν τα κάρβουνα. και για το πότε ειναι έτοιμο το βλέπεις είτε με ένα θερμομετράκι είτε και με το μάτι.

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
12 hours ago, tsounis said:

Παιδες μια βοήθεια σχετικά με την Kenton με τους 3 καυστήρες, αν κάποιος την έχει...

Φαίνεται να έχει μια σχάρα και μια πλάκα. Η σχαρα έχει διαστάσεις (μάλλον) 41,5 χ 37. Η πλακα τι διαστάσεις έχει, γιατί δε φαίνεται κάπου αυτή η πληροφορία...

Επίσης θα ήθελα να μάθω εάν περιλαμβάνεται ρυθμιστής και λάστιχο στη συσκευασία

Διαστάσεις σχάρας ~37x41

Διαστάσεις πλάκας ~23x41

Δεν περιέχονται στη συσκευασία το λάστιχο και ο ρυθμιστής.

Τις έβαλαν πάλι σε προσφορά τις naterial. Τη συγκεκριμένη την έχουν στα 199 €

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόνο 12 τεμάχια... Όποιος προλάβει...

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209602

D2E74F04-1807-4FAE-B8AD-E0B7AC38B0E0.jpeg.a50240fe2469a068385fdd918c26eb84.jpeg

Και 8, με τους 4 καυστήρες...

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209602

Επεξ/σία από ilpapacha
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το online/site του leroy θέλει λίγο δουλίτσα.

Η μητέρα μου κάποια πράγματα που ήθελε παλιότερα και δεν τα είχε διαθέσιμα online (όχι ότι το έψαξε με το site βέβαια, πάντα τηλεφωνικά κάνει παραγγελίες), πήρε τηλ στο κατάστημα και τα αγόρασε/της τα έστειλαν κανονικά πάντως. Δεν χάνετε να δοκιμάσετε έτσι.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 ώρες πριν, giannislazy είπε

Καλησπέρα στην ομάδα. Κυριακή θα κάνω την πρεμιέρα της σουβλας που έφτιαξα με ένα μικρό κοντοσουβλάκι (4-5 κομμάτια) να δω ότι είμαι έτοιμος για το Πάσχα. 

Για πείτε τι προτείνει η όμαδα από μέθοδο, θερμοκρασίες, καυστήρες και ώρα ψησίματος? Με το κάρβουνο το έβλεπα αλλιώς.

Ανεβάζεις επίπεδα...μπράβο...

Εγώ όταν αξιωθω να φτιάξω σούβλα κτλ θα έβαζα όλους τους καυστήρες στην μέση...ίσως λίγο ποιο κάτω με κλειστό καπάκι να σιγοψηθει...και για τελείωμα θα τους φουλαρα για το απαραίτητο χρώμα...!!!

Ψιτ ;) Και που είσαι...βάλε και καμία φωτό να παίρνουμε ιδέες...

Πες μου πόσο μήκος κράτησες για να ξέρω τι ψάχνω...

Άντε άντε δώσε γνώση στον λαό... :)

For BBQ pizza lovers...Vito recommends this...

 

  • Like 3
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
54 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

Το online/site του leroy θέλει λίγο δουλίτσα.

Η μητέρα μου κάποια πράγματα που ήθελε παλιότερα και δεν τα είχε διαθέσιμα online (όχι ότι το έψαξε με το site βέβαια, πάντα τηλεφωνικά κάνει παραγγελίες), πήρε τηλ στο κατάστημα και τα αγόρασε/της τα έστειλαν κανονικά πάντως. Δεν χάνετε να δοκιμάσετε έτσι.

Οτι χειροτερο η σελιδα του leroy,απ την αρχη(δεν ανανεωνεται ποτε τα κομματια) μεχρι το τελος (επικυρωση παραγγελιας).Και δυστηχως κ το τηλεφωνικο κεντρο μια απ τα ιδια.

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, alimentas said:

Οτι χειροτερο η σελιδα του leroy,απ την αρχη(δεν ανανεωνεται ποτε τα κομματια) μεχρι το τελος (επικυρωση παραγγελιας).Και δυστηχως κ το τηλεφωνικο κεντρο μια απ τα ιδια.

Για το τηλεφωνικό κέντρο θα πω ότι προσπαθούν... Σε συστημικό λάθος στην παραγγελία της ψησταριάς (παραλίγο να μη μου δώσουν το δώρο μπουκάλα/λάστιχο/ρυθμιστή) επικοινώνησαν με shell και δεν έμειναν μόνο εκεί. Δε θέλω να μακρυγορώ για είμαι στα "έξω" όρια του εκτός θέματος.

Στο ηλεκτρονικό κομμάτι (εκεί που οφείλεται και το συστημικό λάθος που είχα) να πω ότι έχω 5 καρτέλες στο σύστημα τους και το έμαθα κατα λάθος, άρα οι πόντοι μπορεί να πάνε όπου να 'ναι (και όχι, στο λογαριασμό στην ιστοσελίδα τους δεν περνάνε οι πόντοι μου!!!!).

Για τη naterial με 3 καυστήρες θα επανέλθω σύντομα με φωτογραφία από τεστ ψωμιού

Επεξ/σία από thodoris1985
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
3 ώρες πριν, giannislazy είπε

Καλησπέρα στην ομάδα. Κυριακή θα κάνω την πρεμιέρα της σουβλας που έφτιαξα με ένα μικρό κοντοσουβλάκι (4-5 κομμάτια) να δω ότι είμαι έτοιμος για το Πάσχα. 

Για πείτε τι προτείνει η όμαδα από μέθοδο, θερμοκρασίες, καυστήρες και ώρα ψησίματος? Με το κάρβουνο το έβλεπα αλλιώς.

η δική μου πρώτη εμπειρία για κοντοσούβλι. Στην αρχή με ταψάκι με νερό μέσα και τα τελευταία δέκα λεπτά χωρίς ταψί και φουλ καυστήρες για χρώμα.

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι απλα απαραδεκτο το ολο συστημα.Παιρνω προχθες για μια ψησταρια καρβουνου που την εδειχνε out of stock κ ρωταω αν υπαρχουν κομματια,μου λεει η κοπελα "ναι βεβαως υπαρχουν αρκετα και για παραλαβη απο καταστημα κ για παραδοση κατ οικον" και την ξαναρωταω πως μπορω να προχωρησω την παραγγελια ενω στην σελιδα δεν υπαρχει διαθεσιμο το προιον???

Μου κανει ''πολυ ευκολο,θα πατε εκει,μετα εκει και θα προχωρησεται κανονικα''. Μιση ωρα να μου εξηγει τι να κανω ,ενω η σελιδα τους οταν το προιον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ δεν σε αφηνει να τικαρεις κανενα κουτακι κ πρακτικα σε βαζει σε λουπα ανανεωνοντας την ιδια σελιδα.Να της το εξηγω εγω μιση ωρα να συνεχιζει αυτη τα ιδια.Στο τελος αυτη μαλλον με περασε για ηλιθιο που δεν εχει επαφη με την τεχνολογια,εγω βαρεθηκα να προσπαθω ,της ειπα ενα ευχαριτσω κ το κλεισα.

Ξανακαλω για να βγει αλλος/αλλη στην εξυπηρετηση κ να κανω την παραγγελια μου δια τηλεφωνου ,βγαινει αλλος υπαλληλος ,του δινω τον κωδικο τους προιοντος κ μου απανταει ''δεν υπαρχουν διαθεσιμα κομματια".3 λεπτα μετα.

  • Haha 6
  • Sad 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.