Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, rounsmith είπε

Καλησπέρα στην παρέα,

 

Αξίζει? 

https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proetoimasia-fagitou/bbq/broil-king-psistaria-igraeriou-gem-330-black_3493903

 

Δίνει δώρο και την κουκούλα.

η κανονική της τιμη ειναι αυτη δες σκρουτζ. κλαιν μαιν η κουκούλα .... imo

13 λεπτά πριν, costas_ είπε

Σιγά τα ωα!

Έγω έχω ψήσει ένα μοσχάρι ολόκληρο από τον προηγούμενο Οκτώβριο και μέχρι τώρα έφτασα στην μέση της 10κιλης φιάλης. Και μιλάμε ότι σχεδόν κάθε εβδομάδα ψήνω !

ε τους προκαλεις τωρα με τις καταναλωσεις, πες οτι το εψησες με τη μια το μοσχαρι μια κ εξω τουλάχιστον 🤣 1 ψησιμο μεν μοσχαρι ολοκληρο δε 😃

  • Haha 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 11,2k
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Καλησπέρα σε όλους! Αν και δεν πρόκειται για ψησταριά αερίου θα ήθελα να μοιραστώ σε όλους τους λάτρεις του bbq την δική μου υπαίθρια κουζίνα. Μετά από δύο χρόνια μελέτης και αποταμίευσης ένα όνειρο π

Παιδιά δεν ήξερα τι να ψήσω απόψε το βράδυ, και έψησα ένα τοστ.  

Σα να ρωτάει κάποιος: Παιδιά λέει το fiat panda στα 12 χιλιάρικα ; Και να απαντάει κάποιος άλλος: Porsche & Ferrari είναι μονόδρομος, απέχουν έτη φωτός από τα άλλα..

Δημοσιευμένες Εικόνες

Και εγώ 9/10 ψήνω με τους δύο καυστηρες μόνο. Λογικό να καταναλώνω λιγότερο από κάποιον που ψήνει με τέσσερις.

Επίσης δεν το έχω ψάξει το θέμα, αλλά ίσως η Napoleon να μην έχει την καλύτερη αυτονομία τελικά. Γιατί να θέλει δλδ τόσα παραπάνω kw btu ή όπως τα λένε από μια Weber ή broil king για να πιάσει συγκεκριμένη θερμοκρασία?

Χαρείτε τα εργαλεία σας και όπως είπε και ο sndev το αν θα κάψετε 60, 70 ή 80€ το χρόνο, δεν αλλάζει κάτι. Εκτός αν περίμενε κανείς ότι θα έβγαζε τη χρονιά με μια δύο μπουκάλες...

  • Like 6
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
39 minutes ago, Pyrosvestis said:

Αυτό σκεφτόμουν να κάνω κι εγώ! Διάρκεια προφανώς θα έχει παραπάνω γιατι έχει μεγαλύτερη ποσότητα. Είδες διαφορά στη θερμοκρασία της ψησταριάς?

Ναι ανεβάζει θερμοκρασία πιο γρήγορα...  με 2 τέτοιες φίαλες στο σπίτι είσαι πανέτοιμος!

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εκτός αν περίμενε κανείς ότι θα έβγαζε τη χρονιά με μια δύο μπουκάλες...

Εγώ να είμαι ειλικρινής αυτό περρίμενα αλλά όπως είπα και όταν πρωτομπήκα εδώ στην παρέα είμαι ΑΣΧΕΤΟΣ απο αέριο. Τώρα μαθαίνω. Δεν με ενοχλεί όμως. Ούτε την γυναίκα μου που πλέον κάθε ΣΚ παραδίδει τις κουτάλες της σε μένα.

 

ΥΓ: Παντού μπροστά μας σε έχουμε σοφέ γέροντα του γκρουπ? Εδώ και στο Facebook στα γκρουπς?

  • Haha 3
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα, 

Άποψη κάνεις για weber q2200,?? 

399 από Κωτσο την ζαχαρώνω για να είμαι ειλικρινής.. Δεν έχω εμπειρία από ψησταριές υγραερίου πάρα μόνο από κάρβουνο. 

Είμαστε δύο άτομα (προς το παρόν) συνεπώς θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας. Ίσως το μόνο που με χαλάει είναι ότι δεν έχει τη βάση στήριξης +150 ευρώ νομίζω.. Οπότε το ερώτημα.. Παίρνω αυτή που είναι σχετικά μικρή και βολική η πάω με τα ίδια χρήματα σε κάτι διαφορετικό τύπου vanwad 4207 ας πούμε 

 

 

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω την q2200 εδώ και πέντε χρόνια. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Εάν ανατρέξεις σε προηγούμενα ποστς θα δεις πόσο εύκολα καθαριζεται. Η σχάρα ψησίματος δεν την λες και μικρή. Είναι ποιοτική και σε σχέση με την άλλη που πρότεινες, δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα σύγκρισης.. την προτείνω ανεπιφύλακτα. Και χωρίς Σταντ. Το δικό μου Σταντ χάλασε σε τρία χρόνια. Την έχω σε ένα τραπεζάκι και είναι μια χαρά.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά είναι λογικό μια ψησταριά με μήκος 74 εκατοστά, με 4 καυστήρες που φτάνει τους 350 σε 9 λεπτά με εξωτερική θερμοκρασία κάτω από 10 βαθμούς να καίει παραπάνω αέριο από μια μικρότερη που ενδεχομένως να μην ανεβάζει τόσο γρήγορα ή τόσο πολύ. Από πού θα βγει η θερμότητα; Δεν έχουν εξελιχθεί τόσο οι ψησταριές όσο τα βενζινοκίνητα που από 1000 κυβικά βγάζουν περισσότερες ροπές και ίππους από 2λιτρα 10ετίας και με την μισή κατανάλωση 😀

Παρόλα αυτά υπάρχουν τρόποι να κρατήσουμε την κατανάλωση χαμηλά χωρίς να χάσουμε σε απόδοση.

@giannislazy κάνεις πυρόλυση συχνά; Ανάβεις και τους 4 καυστήρες για προθέρμανση αν έχεις να ψήσεις λίγα πράγματα; Ψήνεις στο φουλ; Γενικώς θέλει λίγη τριβή να την μάθεις την ψησταριά. Το καλό με την 525 είναι ότι κρατάει πανεύκολα θερμοκρασίες, οπότε αν δεν θέλω να ψήσω μοσχαρίσια στο 8λεπτο στο φουλ, απλώς καίω και μετά κατεβάζω τους καυστήρες κάτω από την μέση και συνεχίζω το ψήσιμο.

  • Like 5
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
3 ώρες πριν, sndev είπε

η κανονική της τιμη ειναι αυτη δες σκρουτζ. κλαιν μαιν η κουκούλα .... imo

ε τους προκαλεις τωρα με τις καταναλωσεις, πες οτι το εψησες με τη μια το μοσχαρι μια κ εξω τουλάχιστον 🤣 1 ψησιμο μεν μοσχαρι ολοκληρο δε 😃

Δεν δίνει μόνο κουκούλα αλλά και μπουκάλα δώρο.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
8 ώρες πριν, gdeli είπε

κάνεις πυρόλυση συχνά; Ανάβεις και τους 4 καυστήρες για προθέρμανση αν έχεις να ψήσεις λίγα πράγματα; Ψήνεις στο φουλ; Γενικώς θέλει λίγη τριβή να την μάθεις την ψησταριά. Το καλό με την 525 είναι ότι κρατάει πανεύκολα θερμοκρασίες,

ότι κρατάει θερμοκρασίες και αν αρχικά φτάσεις 300+ ψήνεις στο γρήγορο είναι γεγονός και μου αρέσει. Γενικά, όσο περνάει ο καιρός την μαθαίνω. Το "λάθος" είναι κάνω πάντα πυρόλυση όντως μετά από κάθε ψήσιμο. Γενικά, την χαιδεύω πολύ ακόμη. Θα εφαρμόσω αυτό που είπε και στο FB o Σαγώνιας που συνδυάζει πυρόλυση με το ζέσταμα πριν το ψήσιμο. 

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια μην σας παρω στο λαιμο μου. Ισως η πυρολυση στο τελος ειναι καλυτερη για την ψησταρια, γιατι ισως φευγουν πιο ευκολα τα λιπη πριν κατσουν πανω στα μεταλα. Απλα ετσι χαλαμε περισσοτερο αεριο. Οποτε σκεφτειτε τα συν και τα πλην και διαλεξτε.

  • Haha 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
5 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Παιδια μην σας παρω στο λαιμο μου. Ισως η πυρολυση στο τελος ειναι καλυτερη για την ψησταρια, γιατι ισως φευγουν πιο ευκολα τα λιπη πριν κατσουν πανω στα μεταλα. Απλα ετσι χαλαμε περισσοτερο αεριο. Οποτε σκεφτειτε τα συν και τα πλην και διαλεξτε.

το μονο μειον που βλεπω ειναι οτι αναβεις την ψησταρια και ηδη τρεχουν τα σαλια... αντε να περιμενεις να κανει πυρολυση πρωτα 😄

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, ritualistic είπε

το μονο μειον που βλεπω ειναι οτι αναβεις την ψησταρια και ηδη τρεχουν τα σαλια... αντε να περιμενεις να κανει πυρολυση πρωτα 😄

Ε μεχρι να ζεσταθει κανει και πυρολυση. Σε 20' πιστευω εισαι ετοιμος.

 

Φρεσκο που μολις αλίευσα απο facebook. Eχουμε σχεδον ολοι κοτοπουλιερα σπιτι και δεν το ξερουμε. Και δεν αναφερομαι σε κουτακι μπυρας....

Spoiler

172683843_10224812544961783_4255460506527638513_n.jpg.155abc8037ee25c98481b4f1f1809d74.jpg

Μεχρι 230-250 βαθμους κελσιου indirect ειναι κομπλε η χρηση του. Και σιγουρα προτιμοτερο απο κουτι μπυρας.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 3
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κ πεταξα 3 τη προηγούμενη βδομαδα που κανα εκκαθάριση🤣,

5 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Φρεσκο που μολις αλίευσα απο facebook. Eχουμε σχεδον ολοι κοτοπουλιερα σπιτι και δεν το ξερουμε. Και δεν αναφερομαι σε κουτακι μπυρας....

  Απόκρυψη περιεχομένων

172683843_10224812544961783_4255460506527638513_n.jpg.155abc8037ee25c98481b4f1f1809d74.jpg

Μεχρι 230-250 βαθμους κελσιου indirect ειναι κομπλε η χρηση του. Και σιγουρα προτιμοτερο απο κουτι μπυρας.

ωραιος! 

  • Haha 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ε μεχρι να ζεσταθει κανει και πυρολυση. Σε 20' πιστευω εισαι ετοιμος.

 

Φρεσκο που μολις αλίευσα απο facebook. Eχουμε σχεδον ολοι κοτοπουλιερα σπιτι και δεν το ξερουμε. Και δεν αναφερομαι σε κουτακι μπυρας....

  Απόκρυψη περιεχομένων

172683843_10224812544961783_4255460506527638513_n.jpg.155abc8037ee25c98481b4f1f1809d74.jpg

Μεχρι 230-250 βαθμους κελσιου indirect ειναι κομπλε η χρηση του. Και σιγουρα προτιμοτερο απο κουτι μπυρας.

Απ ότι θυμάμαι, αυτή η τρύπα όμως είναι από άκρη σε άκρη, δεν μπορείς να βάλεις κάποιο υγρό και θα φεύγουν και τα όποια ζουμιά από το κοτόπουλο. Θα μπορούσες να βάλεις την μπύρα ή ό,τι άλλο γύρω γύρω, αλλά η τεχνική αυτή θέλει τις «αναθυμιάσεις» να πάνε στο εσωτερικό του.

Επεξ/σία από ilpapacha
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.