Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 λεπτά πριν, xenos3 είπε

Ερώτηση. Η naterial στο manual λέει για την μπουκαλα ότι θέλει I3+. 

H coral prime δεν λέει κάτι σχετικό πάνω. Κάνει να υποθέσω; 

 

IMG_20210413_162905_edit_117032388489954.jpg

IMG_20210413_164158.jpg

Ναι.

Ότι πουλιέται Ελλάδα οικιακό κάνει

  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 11,9k
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Παιδιά δεν ήξερα τι να ψήσω απόψε το βράδυ, και έψησα ένα τοστ.  

Καλησπέρα σε όλους! Αν και δεν πρόκειται για ψησταριά αερίου θα ήθελα να μοιραστώ σε όλους τους λάτρεις του bbq την δική μου υπαίθρια κουζίνα. Μετά από δύο χρόνια μελέτης και αποταμίευσης ένα όνειρο π

Σα να ρωτάει κάποιος: Παιδιά λέει το fiat panda στα 12 χιλιάρικα ; Και να απαντάει κάποιος άλλος: Porsche & Ferrari είναι μονόδρομος, απέχουν έτη φωτός από τα άλλα..

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επειδή διαβάζω το topic από την αρχή, βοηθειστε με να ξεκαθαρίσω κάτι. Για όσους καθαρίζουν τις σχάρες μετά το ψήσιμο, αφού κάψει για 5 λεπτά σε υψηλούς (από ότι κατάλαβα βαθμούς), το καθάρισμα με τη βούρτσα γίνεται αμέσως μετά με την ψησταριά ζεστή, ή πρέπει πρώτα να κρυώσει; Επίσης η επάλειψη με ελαιόλαδο γίνεται με την ψησταριά ζέστη ή αφού κρυώσει;

Sorry παίδες αλλά έχω διαβάσει αντικρουόμενες απόψεις και προσπαθώ να καταλάβω διαφορές. 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
3 λεπτά πριν, toxotis67 είπε

Επειδή διαβάζω το topic από την αρχή, βοηθειστε με να ξεκαθαρίσω κάτι. Για όσους καθαρίζουν τις σχάρες μετά το ψήσιμο, αφού κάψει για 5 λεπτά σε υψηλούς (από ότι κατάλαβα βαθμούς), το καθάρισμα με τη βούρτσα γίνεται αμέσως μετά με την ψησταριά ζεστή, ή πρέπει πρώτα να κρυώσει; Επίσης η επάλειψη με ελαιόλαδο γίνεται με την ψησταριά ζέστη ή αφού κρυώσει;

Sorry παίδες αλλά έχω διαβάσει αντικρουόμενες απόψεις και προσπαθώ να καταλάβω διαφορές. 

5-10 λεπτα να τερματίσει απο θερμοκρασία, να τα καψει όλα. Κλείνεις καυστήρες κ φιάλη και τρίβεις στα καπάκια.

Λάδι βάζω αφού κρυώσει αλλά όχι τελείως, να κρατάει λίγο θερμοκρασία η σχαρα.

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τις πιο πολλές φορές κ εγω καθαρίζω τις σχάρες τελειώνοντας το ψήσιμο.  Κάποιες φορές όμως τις αφήνω κ τις τρίβω πριν ξεκινήσω το επόμενο.  Έχω διαπιστώσει λοιπόν πως όταν τις τρίβω πριν το ψήσιμο, αφού προθερμάνω, οι σχάρες έχουν ένα υπέροχο λάδωμα έτοιμες να υποδεχτούν τα κρέατα.  Νομίζω θα το καθιερώσω έτσι. 

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 ώρες πριν, depmode είπε

Πάντως, αυτό με τις καταναλώσεις στην napoleon είναι κάτι που πρέπει να λάβει κανείς υπόψη.

Σε σύγκριση μιας rogue 525 με μια genesis 310 ( που έχουν πάνω κάτω το ίδιο μέγεθος), με βάση τις τιμές στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η napoleon καταναλώνει 1208 g/h και άρα τελειώνει μια φιάλη σε 8,3 ώρες, ενώ η weber με κατανάλωση 786 g/h θα διαρκέσει περίπου 12,7 ώρες!!!

Αυτά βέβαια γνωρίζοντας ότι η napoleon έχει 4 καυστήρες ενώ η weber 3. Και όμως η απόδοση σε ίδιο περίπου μέγεθος κάδου είναι ίδια, άρα, στα χαρτιά τουλάχιστον η weber έχει σίγουρα πιο αποδοτικούς καυστήρες.

Σίγουρα παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες και σίγουρα δεν έχει κανείς και τους 4 καυστήρες στην napoleon ανοιχτούς στο τέρμα συνέχεια, αλλά και τα νούμερα κάτι δείχνουν με τον δικό μου απλό συλλογισμό. Και με έναν πρόχειρο υπολογισμό, με βάση τις δικές μου χρήσεις, με την napoleon θα ξόδευα 9 φιάλες το χρόνο, ενώ με την weber 6, ήτοι περίπου 60 ευρώ διάφορα τον χρόνο.

Αν κάνω κάπου λάθος, διορθώστε με. 

 

Ερώτηση προς κατόχους 525: με ανοιχτούς τους 2 ακριανους καυστήρες, τι θερμοκρασίες έχουν στο θερμόμετρο του καπακιού;

Αν δεις την ισχύ σε weber genesis II E-310 είναι 11kW.

Συνεπώς ο κάθε καυστήρας έχει 3,66 kW απόδοση.

https://www.psistis.gr/ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ-ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ/WEBER-ΨΗΣΤΑΡΙΑ/GENESIS-II-E-310-GBS-WEBER-61011175

 

Αν δεις την ισχύ σε Napoleon Rogue 525 θα δεις ότι η συνολική ισχύ είναι 16,6 kW.

Συνεπώς ο κάθε καυστήρας έχει 4,15kW απόδοση.

https://napoleongrills.gr/rogue/psistaria-ygraeriou-napoleon-rogue-525-black-r525pk-1-gr.html

Όποτε δεν ισχύει αυτό που λες. 

Επίσης αν κοιτάξεις όλα τα μοντέλα της weber σε σχέση με τα Napoleon θα δεις ότι όλα τα Napoleon σε κάθε αντίστοιχη κατηγορία έχουν μεγαλύτερη απόδοση.

 

Όσον αφορά τις καταναλώσεις λογικό είναι αν παίρνεις ένα πιο ισχυρό μηχανημα να έχει και μεγαλύτερη κατανάλωση.

κάπως έτσι είναι και στα γρήγορα αυτοκίνητα με τα πιο αργά.

Επιλέγεις αν θες ένα πιο γρήγορο αυτοκίνητο ή ένα συμβατικό.

  • Like 3
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γνώμη για Broil King Gem 330 Black ,την θέλω για 4 άτομα ,2- 3 ψησίματα ανα εβδομαδα , η αν προτείνετε κατι άλλο στα ιδια χρηματα αλλα εξίσου ποιοτικο, ευχαριστω. 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, sotmank είπε

Γνώμη για Broil King Gem 330 Black ,την θέλω για 4 άτομα ,2- 3 ψησίματα ανα εβδομαδα , η αν προτείνετε κατι άλλο στα ιδια χρηματα αλλα εξίσου ποιοτικο, ευχαριστω. 

Νομίζω είσαι λίγο οριακά από πλευράς μεγέθους. Παίζει ρόλο και το budget όμως, δηλαδή αν έχεις μέχρι τόσα να διαθέσεις, είναι πολύ καλή επιλογή αν δεν βρεις σε προσφορά την Weber Spirit με τους 3 καυστήρες.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνδέθηκε η naterial 4b και έκανα κ έναν έλεγχο ότι όλοι οι καυστήρες ανάβουν οκ. 

Μία ερώτηση για τον καθαρισμό. Πήγα σήμερα leroy να πάρω βούρτσα καθαρισμου. Η προτεινόμενη τριπλή (Αυτή εδω) δεν υπήρχε και χωρίς να το πολύ σκεφτώ πήρα μια μόνη (Αυτή). Οι ίνες της είναι συρματινες. Έτσι είναι κ η 3πλη; Κάνει; 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
9 λεπτά πριν, xenos3 είπε

Συνδέθηκε η naterial 4b και έκανα κ έναν έλεγχο ότι όλοι οι καυστήρες ανάβουν οκ. 

Μία ερώτηση για τον καθαρισμό. Πήγα σήμερα leroy να πάρω βούρτσα καθαρισμου. Η προτεινόμενη τριπλή (Αυτή εδω) δεν υπήρχε και χωρίς να το πολύ σκεφτώ πήρα μια μόνη (Αυτή). Οι ίνες της είναι συρματινες. Έτσι είναι κ η 3πλη; Κάνει; 

Μια χαρά θα την κάνει... Καλορίζικη και καλά ψησίματα

  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
25 λεπτά πριν, xenos3 είπε

Συνδέθηκε η naterial 4b και έκανα κ έναν έλεγχο ότι όλοι οι καυστήρες ανάβουν οκ. 

Μία ερώτηση για τον καθαρισμό. Πήγα σήμερα leroy να πάρω βούρτσα καθαρισμου. Η προτεινόμενη τριπλή (Αυτή εδω) δεν υπήρχε και χωρίς να το πολύ σκεφτώ πήρα μια μόνη (Αυτή). Οι ίνες της είναι συρματινες. Έτσι είναι κ η 3πλη; Κάνει; 

Επειδή μπερδεύτηκα, τι διαστάσεις έχει η επιφάνεια στην 4b?

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
8 λεπτά πριν, livaspy είπε

Επειδή μπερδεύτηκα, τι διαστάσεις έχει η επιφάνεια στην 4b?

Μήκος επιφάνειας ψησίματος 48
   
Πλάτος επιφάνειας ψησίματος 41.5
  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, KostasTk είπε

Ευχαριστώ για τις συμβουλές και καλως σας βρήκα.. οπότε επιβάλετε μια βολτα απο leroy σήμερα!! Ειχα δει πιο παλια κάποιες μεμβράνες που μπαινουν πανω στην σχαρα και βοηθαει στο να μην λερώνει και την ψησταρια, ισχύει κατι τετοιο ή δεν εχει το ιδιο αποτέλεσμα το ψήσιμο??

Επειδη είναι πολύ πρακτικό για μένα η χρήση τους , σου παραθέτω , κατα την γνώμη μου , τις καλύτερες επίσης κατά την γνώμη μου ( αντοχη στο χρόνο στα + , τιμή στα - ). Αφήνει πάλι σημάδια στα κρέατα (γραμμές ψησίματος ) , ζεσταίνονται πολύ γρήγορα και δεν κολλάει τίποτε πάνω , απλά δεν καλυπτεις όλη την σχάρα. Δεν έχουν όλες την ίδια αντοχή και ο κατασκευαστής ανάλογα δίνει και μαξ θερμοκρασίες. Δεν πέφτουν πολλά ζουμιά και δεν έχεις ιδιαίτερες αναφλέξεις. Και η σχάρα πεντακάθαρη . Στο ψήσιμο , είναι σαν τηγανίζεται στα ζουμιά του μιας και δεν στραγγίζει καθώς ψήνεται το κρέας. 1-2 μάρκες φθηνότερες που πηρα πιο σύντομα έχασαν την αντικολλητική τους ιδιότητα.

Barbecue grilling mat, perfect for grilling steak, fish and veggies - COOKINA barbecue

 

Επεξ/σία από nitroc
  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
4 ώρες πριν, eMike είπε

Για όποιον ενδιαφέρεται, και επειδή στο site δεν θα τις βρείτε..

Στο Leroy Αμαρουσίου υπάρχει στα 600Ε η E-210 Classic ένα εκθεσιακό κομμάτι και ένα stock (αυτή, όχι αυτή)  καθώς και η E-320 Original στα 880Ε ένα εκθεσιακό κομμάτι και ένα stock (αυτή, όχι αυτή)

 

Αυτές που παραθέτεις είναι παλαιότερα μοντέλα;

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω μια Jamie Oliver με τέσσερις σχάρες που για διάφορους λόγους (κυρίως έλλειψης ανταλλακτικών) θέλω να αλλάξω.

Έχω ένα μπάτζετ γύρω στα 1500 ευρώ και είμαι μεταξύ Broil King Baron 590 και Weber Genesis II E410.

Ποια πιστεύετε πως πρέπει να επιλέξω και γιατί;

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδες ας το ριξω εδω μπας κ βοηθησει κανεις... Βλεπει κανεις masterchef???? Δειχνει συχνα πυκνα ενα γκαντζετακι,ενα μικρο καπνηστηρι(σαν ναργιλεδακι ειναι) το οποιο ειναι φοβερο.Που μπορουμε να το βρουμε κατι αντιστοιχο???

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.