Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να αγοράσω ένα cast iron σκεύος για δώρο σε φίλο που έχει Ψησταριά. 

Έχω δει την lodge. Αλλά δεν ξέρω τι να του πάρω. Ξέρω ότι η σχάρα του είναι ήδη cast iron, αλλά όταν φτιάχνει μπιφτέκι, ο κιμάς πέφτει μέσα στη φωτιά.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 9,4k
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Παιδιά δεν ήξερα τι να ψήσω απόψε το βράδυ, και έψησα ένα τοστ.  

Σα να ρωτάει κάποιος: Παιδιά λέει το fiat panda στα 12 χιλιάρικα ; Και να απαντάει κάποιος άλλος: Porsche & Ferrari είναι μονόδρομος, απέχουν έτη φωτός από τα άλλα..

Κληρωθηκα σε ενα διαγωνισμο της weber στο facebook που εκανε το kyso.gr και μολις παρελαβα δωρακια

Δημοσιευμένες Εικόνες

7 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε

Θέλω να αγοράσω ένα cast iron σκεύος για δώρο σε φίλο που έχει Ψησταριά. 

Έχω δει την lodge. Αλλά δεν ξέρω τι να του πάρω. Ξέρω ότι η σχάρα του είναι ήδη cast iron, αλλά όταν φτιάχνει μπιφτέκι, ο κιμάς πέφτει μέσα στη φωτιά.

Μια μαντεμένια πλάκα διπλής όψεως είναι ένα πολύ καλό σκεύος, το οποίο θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει σε πολλές περιπτώσεις. Η lodge, εφόσον θέλεις να διαθέσεις αυτό το ποσό, είναι μια άριστη επιλογή.

Το μαντέμι μπορεί να θέλει παραπάνω προσοχή/συντήρηση, όμως θα το έχει για χρόνια αν όχι για πάντα.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς αυτή την οικονομική;  Ταιριάζει στη μια διάσταση  με τη Spirit 310, αλλά δεν γνωρίζω αν εκτός από τη ραβδωτή όψη, έχει και ίσια χωρίς ραβδώσεις. Αν την χρησιμοποιεί κάποιος ας μου πει.

https://www.skroutz.gr/s/25101148/Bormann-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-BBQ1200-031925-225x440mm.html

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 ώρες πριν, Tolisgr80 είπε

Την πήρα κ εγώ τη συγκεκριμένη πριν 1 βδομάδα και είπα την Κυριακή να φτιάξω μια πιτσαρα.την βάζεις πάνω στη ψησταρια άφοβα? Αντέχει σε θερμοκρασίες δηλ? Και επίσης πόση ώρα πρέπει να μείνει η πέτρα μέσα στη ψησταρια. Έχεις καυστήρες στο medium ή στο τερμα

Να άφοβα κατευθείαν στη σχάρα, για μια πλάκα δεν έχει νόημα το σιδεράκι.

Εγώ αυτό που κάνω είναι:

-Αν χρησιμοποιήσω 2 πλάκες, ανα 15 λεπτά ανάβω ενα καυστήρα στο low και μόλις φτάσει τους 220 βαθμούς βάζω τις πίτσες. Αφού βάλω τις πίτσες τα 2 ακριανά τα τα βάζω σχεδόν στο medium.

-Αν χρησιμοποιήσω 1 πλάκα,  το ίδιο ανα 15λεπτά ανάβω καυστήρα στο low αλλα όταν βάλω πίτσα κλείνω το μεσαίο και παίζω με τα 2 ακριανά λίγο παραπάνω απο το medium με στόχο τους 220-230 βαθμούς.

Δεν έχω ιδέα αν το κάνω σωστά ή παιδεύομαι χωρίς λόγο, αυτό που είναι σημαντικό είναι να μην παίρνει απότομα αλλαγή θερμοκρασίας ή υψηλή θερμοκρασία η πλάκα (η συγκεκριμένη πρέπει <=230). Σε καμία περίπτωση στο high οι καυστήρες...

Για προθέρμανση θες 1 ώρα.

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπέρα σε ολους, ενδιαφερομαι κ εγω να αγορασω ψησταρια αλλα το ποσο που σκεφτομαι να διαθεσω ειναι το πολυ 500Ε, εχω βρει τις παρακατω 4 αλλα δεν μπορω να διαλεξω καθως δεν εχω εμπειρια, εχεις καποιος να βοηθησει? θα την χρησιμοποιω 2 φορες την εβδομαδα περιπου για 4 ατομα σιγουρα.

https://www.skroutz.gr/s/14180337/Somagic-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-3-Εστίες-Πλαϊνό-Μάτι-Baltimore.html

https://www.skroutz.gr/s/4732496/Campingaz-Ψησταριά-Υγραερίου-3-Εστίες-3-Series-Classic-L.html

https://www.skroutz.gr/s/27911351/Broil-King-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-3-Εστίες-Gem-310.html

https://www.skroutz.gr/s/23850600/Thermogatz-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-3-Εστίες-Gs-Grill-Elite-3-1-Inox.html

Εχω επισης δει και αυτες στα leroy αλλα και στα lidl που αναφερθηκαν εδω ως τιμιες επιλογες, κυριως του leroy, που αναφερουν πολυ αλλα δεν ξερω αν υπαρχει δυνατοτητα να βρεις ανταλακτικα αν κατι χαλασει σε αυτες.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, livaspy είπε

Να ρωτήσω και εγώ τι παίρνουμε για τις πλάκες και πως καθαρίζουμε κάδο σε broil king gem 330? 

3EDC32C4-0A38-422D-BC2A-9F89CEF389FA.jpeg

Για τος μαντεμένιες πλάκες/σχάρες δες μια το παρακάτω βιντεάκι

Για τον γενικότερο καθαρισμό δες αυτά

 

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1
  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
48 λεπτά πριν, livaspy είπε

Να ρωτήσω και εγώ τι παίρνουμε για τις πλάκες και πως καθαρίζουμε κάδο σε broil king gem 330? 

3EDC32C4-0A38-422D-BC2A-9F89CEF389FA.jpeg

μεγειες ! βάλε μας καμιά φωτογραφία από την καθαρή σου ψησταριά 

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 ώρες πριν, DimosthenisG είπε

Θέλω να αγοράσω ένα cast iron σκεύος για δώρο σε φίλο που έχει Ψησταριά. 

Έχω δει την lodge. Αλλά δεν ξέρω τι να του πάρω. Ξέρω ότι η σχάρα του είναι ήδη cast iron, αλλά όταν φτιάχνει μπιφτέκι, ο κιμάς πέφτει μέσα στη φωτιά.

Αυτό που έχουν προτείνει εδώ κ πήρα και εγώ είναι της πίτσας το στρογγυλό της lodge. Κάνει για τη ψησταριά και κάνει κ φοβερή πίτσα στο φούρνο. 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, dakangr είπε

Αυτό που έχουν προτείνει εδώ κ πήρα και εγώ είναι της πίτσας το στρογγυλό της lodge. Κάνει για τη ψησταριά και κάνει κ φοβερή πίτσα στο φούρνο. 

 

2 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Μια μαντεμένια πλάκα διπλής όψεως είναι ένα πολύ καλό σκεύος, το οποίο θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει σε πολλές περιπτώσεις. Η lodge, εφόσον θέλεις να διαθέσεις αυτό το ποσό, είναι μια άριστη επιλογή.

Το μαντέμι μπορεί να θέλει παραπάνω προσοχή/συντήρηση, όμως θα το έχει για χρόνια αν όχι για πάντα.

Πήρα τελικά αυτό https://www.skroutz.gr/s/13854138/Weber-Τηγάνι-Μαντεμένιο-7421.html

Θα μπει κατευθείαν στη στρογγυλή υποδοχή που έχει η Weber στην σχάρα

Επεξ/σία από DimosthenisG
  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παλικάρια...

Έχω βάλει poolish να ετοιμάζεται...οπότε αύριο τέτοια ώρα θα ψήνω πίτσες...

Πρώτη φορά σε BBQ...και σε πέτρα...

Ξέρω ότι δεν θα πιάσω θερμοκρασίες ικανές για Napolitan pizza αλλά θέλω να πάω κοντά όσο το δυνατόν...

Σκέφτομαι λοιπόν...και οι ποιο έμπειροι να διορθώσουν παρακαλώ... @SagoniasSlutRos ακούει...??? :)

1. Να την βάλω τέρμα για ένα 20λεπτο με την πέτρα μέσα...υπολογίζω να φτάσει 350 βαθμούς, δεν έχω θερμόμετρο λειζερ (η πλάκα δεν έχει θέμα έως και τους 500 από ότι λέει η συσκευασία)

2. Όταν έρθει η ώρα να κλείσω μεσαίους που θα είναι κάτω από την πέτρα και να την βάλω πάνω...θα αφήσω τους ακριανους στο φουλ

3. 5-6 λεπτά μετά να ανοίξω να δω τι έγινε...ελπίζω μέχρι τότε να μην έχει κάνει το σύμπαν... ;)

4. Ανανά πάλι όλοι μέχρι 350 και επανάληψη για τις υπόλοιπες...αν δεν έχει κάει η πρώτη... :)

 

 

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άναψε όλους στο φουλ με την πέτρα μέσα να κάψει καλά, πάνω από 350, όσο πάει.

Βάλε την πίτσα γρήγορα και κλείσε τους καυστήρες κάτω από τη πέτρα.

Σε 4 λεπτά τσέκαρε να δεις αν είναι έτοιμη, λογικά θα είναι.

Όταν βγάλεις την πίτσα άνοιξε πάλι όλους στο φουλ να ζεσταθεί πάλι και επανέλαβε. 

Αν δεις ότι το ψωμάκι δεν πήρε χρώμα, βάλε λίγο λαδάκι με ένα πινέλο γύρω γύρω στην επόμενη. 

Αν δεις ότι στα τέσσερα λεπτά η μοτσαρελα έχει καεί και γίνει καφέ, δοκίμασε 2 λεπτά μόνο το ζυμάρι με τη σάλτσα, βγάλε την πίτσα από το φούρνο, βάλε τυριά κλπ και ψήσε για άλλα 2-3 λεπτά.

Περιμένουμε φώτο.

  • Like 1
  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστός...

Αν δω ότι δεν δίνει σωστά σε ένα στάδιο θα το κάνω όπως εκανα με τον ηλεκτρικο φούρνο σε δύο στάδια δλδ...

Θα σας κρατήσω ενήμερους...

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω την grill chef gc12758. Είναι με 4 καυστήρες και μάτι πλαϊνό με σχάρες μαντεμενιες. Είναι καινούργιο μοντέλο θα έρθει αρχές Μαίου. Έχει κανείς μοντέλο από αυτή την εταιρεία να πει την άποψη του; Τιμή 380 ευρώ.

Επεξ/σία από Tolisgeorge
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια να κανω μια χαζη ερωτηση; Οταν θελετε να ψησετε  μια μπριζολα μονο, τους αναβετε απαραιτητα ολους τους καυστηρες στην αρχη να πιασει ολη η σχαρα θερμοκρασια;

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.