Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ότι σταματάει η ροή του αέρα με αποτέλεσμα να γίνεται ατελής καύση και συσσώρευση  αερίου το οποίο σε περίπτωση που βρει διέξοδο , μια μετακίνηση της πλάκας πχ η φωτιά θα μεταβεί στο χώρο ψησίματος

Ανάλογα το πως είναι κατασκευασμένη η ψησταριά μπορεί είτε να συμβαίνει το ένα είτε το άλλο...

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 10,9k
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Καλησπέρα σε όλους! Αν και δεν πρόκειται για ψησταριά αερίου θα ήθελα να μοιραστώ σε όλους τους λάτρεις του bbq την δική μου υπαίθρια κουζίνα. Μετά από δύο χρόνια μελέτης και αποταμίευσης ένα όνειρο π

Παιδιά δεν ήξερα τι να ψήσω απόψε το βράδυ, και έψησα ένα τοστ.  

Σα να ρωτάει κάποιος: Παιδιά λέει το fiat panda στα 12 χιλιάρικα ; Και να απαντάει κάποιος άλλος: Porsche & Ferrari είναι μονόδρομος, απέχουν έτη φωτός από τα άλλα..

Δημοσιευμένες Εικόνες

7 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Πες μου σε παρακαλώ...η σούβλα που έχεις είναι τετράγωνη...την έχεις κάνει στρογγυλεψει στα σημεία που ακουμπάει με την ψησταριά η όχι...???

αυτά τα μοτέρ γυρνάνε πολύ αργά...2-3 στροφές το λεπτό...και δείχνει σχεδόν αδύνατον να τραυματίσει τον κάδο με λογικό βαρος...αλλά μιας και εσύ την έχεις χρησιμοποιήσει επί μακρόν πες μας...

Την έχω στρογγυλεύει πρόχειρα με εργαλείο τύπου Dremel.Για αυτούς που σκέφτομαι μη σκουριάσει, εκει που τροχιστηκε έφυγε το γυαλιστερό αλλά δεν έχει σκουρια ίσως γιατι είτε αν την πλύνω αμέσως τη λαδωνω μετά είτε γιατί δεν την πλένω ως το επόμενο ψησημο και προστατεύεται από τα λίπη....😆.Το τροχισμα θα σε βοηθήσει κιόλας να μην ολισθαίνει η σούβλα μπρος πίσω, αν έχει κάποια κάποια κλίση η ψησταριά, κάνοντας μια μικρή πατούρα ας το πω έτσι

  • Like 2
  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, sounis11 είπε

Την έχω στρογγυλεύει πρόχειρα με εργαλείο τύπου Dremel.Για αυτούς που σκέφτομαι μη σκουριάσει, εκει που τροχιστηκε έφυγε το γυαλιστερό αλλά δεν έχει σκουρια ίσως γιατι είτε αν την πλύνω αμέσως τη λαδωνω μετά είτε γιατί δεν την πλένω ως το επόμενο ψησημο και προστατεύεται από τα λίπη....😆.Το τροχισμα θα σε βοηθήσει κιόλας να μην ολισθαίνει η σούβλα μπρος πίσω, αν έχει κάποια κάποια κλίση η ψησταριά, κάνοντας μια μικρή πατούρα ας το πω έτσι

Ευχαριστώ...!!!

...μεταξύ αλλών δουλειών ειχα καταφέρει και περάσει την προηγούμενη εβδομάδα απο το κατάστημα psistis.gr στην Κηφισίας οπως μου ειχε προτείνει ο @SagoniasSlutRosμιας και ειναι σχετικά κοντά μου...και ειχα δει αυτο το setup αλλά δεν ημουν σιγουρος πως θα βολέψει...

αφου λοιπόν το χρησιμοποιείς ήδη και σε εχει βολέψει...εκανα και εγώ μια παραγγελία (σουβλα 7,5ε, μοτερ 10ε, και 2 πιαστράκια 2ε, ολα μαζι με τα μεταφορικά 2ε = 21,5ε) και περιμένω να ερθεί μιας και δεν μας βλέπω για πάσχα στο χωριό... ;) με αυτούς που μπλέξαμε...!!!

Και μιας και λέμε για μοτέρ κτλ...αφου πηγα στον ψηστη περασα και απο τον γνωστό σιδερά επι της καποδιστριου ακριβώς πριν την διασταυρωση με Χαλάνδρι αφού περνάς την γεφυρα της Κιφησίας...μιας και δειχνει να μπορείς να βρείς ποιο πολλές λύσεις ιδιοκατασκευής μιας και ειναι σιδεράς και το κατάστημα ειναι εκεί απο πάντα που λέει ο λόγος...ο κυριος που ηταν εκει μου έδειξε καποιες λύσεις τυποποιημένες και μεταξύ αυτών και το ίδιο μοτέρ και την ιδια σουβλα και τα ιδια πιαστράκια...

ρωτησα τιμές για ολα και μεταξυ αυτών και αυτά που είχα δει στον ψηστη για να εχω ενα μέτρο συγκρισης, προς μεγάλη μου εκπληξη ηταν απο 50% έως και 300% πιο ακριβός (σουβλα 15ε, μοτερ 15ε και 2 πιαστράκια 6ε = 36ε) δλδ το ιδιο setup θα μου εβγαινε κοντά 75% ακριβότερα...δεν το περίμενα...

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 3
  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, cambo99 είπε

 Άποψή μου που ακολουθω και βγαίνει τέλεια η πίτσα χωρις να καεί από κάτω, αλλά και ξεροψημένη ... Βάζω την θερμοκρασία στο μέγιστο για 15 λεπτά , για να πάει πάνω από 300+ βαθμους με την πέτρα μέσα στην ψησταριά.

Μετά χαμηλώνω στο τέρμα τον καυστήρα κάτω από τη πίτσα. Βάζω την πίτσα στην πέτρα και σε 8-9 λεπτά είναι έτοιμη! Αν παίζει δεύτερη - τρίτη πίτσα γίνεται μόνο σε 8-9 λεπτά. 

Στην αρχή έκαιγα και εγώ τη βάση της πίτσας. Πρέπει να πειραματιστείτε με τους χρόνους ανάλογα την ψησταριά σας. Σημαντικό είναι να μην ανοίγετε συνέχεια το καπακι της ψησταριάς. Εγώ εχω την Genesis II με τους 4 καυστήρες. 😋

Πιθανον να το δοκιμασω σημερα για πρωτη φορα και εγω..

Πριν την πρωτη πρωτη χρηση της πετρας να την πλύνω ή οχι?? Υπάρχει φοβος να την καταστρεψω??

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
12 minutes ago, KostasTk said:

Πιθανον να το δοκιμασω σημερα για πρωτη φορα και εγω..

Πριν την πρωτη πρωτη χρηση της πετρας να την πλύνω ή οχι?? Υπάρχει φοβος να την καταστρεψω??

Μην την πλύνεις! Απλά εγώ για να μην την λερώνω βάζω πάνω από την πέτρα και σε κάθε πίτσα διαφορετικό αντικολλητικό χαρτί. Προσοχή να το κόβεις στο σχήμα της πέτρας και να μην εξέχει από την πέτρα, για να μην μαυρίσει - καεί . Όταν είναι έτοιμη η πίτσα την βγάζεις μαζί με το χαρτί. Αν ακολουθήσεις τις συμβουλές όλα καλά θα πάνε. Περιμένω φώτο με το καλό ... 😋

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
6 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Ευχαριστώ...!!!

...μεταξύ αλλών δουλειών ειχα καταφέρει και περάσει την προηγούμενη εβδομάδα απο το κατάστημα psistis.gr στην Κηφισίας οπως μου ειχε προτείνει ο @SagoniasSlutRosμιας και ειναι σχετικά κοντά μου...και ειχα δει αυτο το setup αλλά δεν ημουν σιγουρος πως θα βολέψει...

αφου λοιπόν το χρησιμοποιείς ήδη και σε εχει βολέψει...εκανα και εγώ μια παραγγελία (σουβλα 7,5ε, μοτερ 10ε, και 2 πιαστράκια 2ε, ολα μαζι με τα μεταφορικά 2ε = 21,5ε) και περιμένω να ερθεί μιας και δεν μας βλέπω για πάσχα στο χωριό... ;) με αυτούς που μπλέξαμε...!!!

Και μιας και λέμε για μοτέρ κτλ...αφου πηγα στον ψηστη περασα και απο τον γνωστό επι της καποδιστριου ακριβώς πριν την διασταυρωση με Χαλάνδρι αφού περνάς την γεφυρα της Κιφησίας...μιας και δειχνει να μπορείς να βρείς ποιο πολλές λύσεις ιδιοκατασκευής μιας και ειναι σιδεράς και το κατάστημα ειναι εκεί απο πάντα που λέει ο λόγος...ο κυριος που ηταν εκει μου έδειξε καποιες λύσεις τυποποιημένες και μεταξύ αυτών και το ίδιο μοτέρ και την ιδια σουβλα και τα ιδια πιαστράκια...

ρωτησα τιμές για ολα και μεταξυ αυτών και αυτά που είχα δει στον ψηστη για να εχω ενα μέτρο συγκρισης, προς μεγάλη μου εκπληξη ηταν απο 50% έως και 300% πιο ακριβός (σουβλα 15ε, μοτερ 15ε και 2 πιαστράκια 6ε = 36ε) δλδ το ιδιο setup θα μου εβγαινε κοντά 75% ακριβότερα...δεν το περίμενα...

Το μόνο που θα πρέπει να δεις είναι πως θα σταθεροποιήσεις το μοτέρ να μη γυρνάει μαζί με τη σούβλα.Εγω το έδεσα με σύρμα όπως είδες από τις κρεμαστές.Τελειως αχαΐρευτος.....Επίσης να προτείνω κάτι που έκανα και νομίζω πρέπει να το κάνεις και συ ...αφού έβαλα τη σούβλα στην υποδοχή του μοτέρ έκανα με ένα ψιλό τρυπάνι μια διαμπερές τρύπα και όταν θέλω να ψήσω, περνώ από μέσα ένα κομμάτι σύρμα που διπλώνω ,σαν πυρακι ένα πράγμα, για να μην σου βγαίνει ο μηχανισμός και την διάρκεια του ψησίματος..δεν ξέρω αν μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ από την φωτογραφία

IMG_20210418_151634.jpg

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα στην παρέα! Ευχαριστιμενις Κάτοχος broil king Gem 340 και λόγω πασχα στο μπαλκόνι ψάχνω για ηλεκτρική σούβλα.. διαβασα για λεροι μερλιν αλλα δεν ξερω το ιδανικό μήκος και αν θα χρειαστεί να κανω παρέμβαση για να μπει σωστα στην ψησταριά.. εχει κανείς εμπειρία με την συγκεκριμένη;

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με το θέμα της πυρόλυσης, βλέπω ότι άλλοι την κάνουν μετά το ψήσιμο για καθαρισμό (5-10 λεπτά στο full κάψιμο και μετά τρίψιμο στις σχάρες με τη βούρτσα), ενώ άλλοι και για λόγους οικονομίας την κάνουν μετά την προθέρμανση της ψησταριάς, τρίψιμο με βούρτσα και αμέσως μετά ψήσιμο. Η απορία που έχω είναι, αν μετά την προθέρμανση, ανοίξεις το καπάκι και καθαρίσεις τη σχάρα για μερικά λεπτά, δεν πάει στράφι η προθέρμανση; Επίσης το τρίψιμο  στη σχάρα γίνεται με την ψησταριά αναμμένη; Ευχαριστώ. 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
8 minutes ago, toxotis67 said:

Με το θέμα της πυρόλυσης, βλέπω ότι άλλοι την κάνουν μετά το ψήσιμο για καθαρισμό (5-10 λεπτά στο full κάψιμο και μετά τρίψιμο στις σχάρες με τη βούρτσα), ενώ άλλοι και για λόγους οικονομίας την κάνουν μετά την προθέρμανση της ψησταριάς, τρίψιμο με βούρτσα και αμέσως μετά ψήσιμο. Η απορία που έχω είναι, αν μετά την προθέρμανση, ανοίξεις το καπάκι και καθαρίσεις τη σχάρα για μερικά λεπτά, δεν πάει στράφι η προθέρμανση; Επίσης το τρίψιμο  στη σχάρα γίνεται με την ψησταριά αναμμένη; Ευχαριστώ. 

Το καλύτερο είναι μετα το ψήσιμο... Ανοίγεις όλους τους καυστηρες στο μέγιστο, τους κλείνεις μετά από 10 λεπτά, τρίβεις, λαδώνεις και είσαι έτοιμος για την επόμενη φορά.

Τώρα τι κάνουμε στην πράξη και πόσο συχνά το κάνουμε είναι και θεμα όρεξης και διάθεσης. Το ιδανικό πάντως είναι μετά το ψήσιμο να την καθαρίζεις, έστω και πρόχειρα.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
4 λεπτά πριν, cambo99 είπε

Το καλύτερο είναι μετα το ψήσιμο... Ανοίγεις όλους τους καυστηρες στο μέγιστο, τους κλείνεις μετά από 10 λεπτά, τρίβεις, λαδώνεις και είσαι έτοιμος για την επόμενη φορά.

Τώρα τι κάνουμε στην πράξη και πόσο συχνά το κάνουμε είναι και θεμα όρεξης και διάθεσης. Το ιδανικό πάντως είναι μετά το ψήσιμο να την καθαρίζεις, έστω και πρόχειρα.

Κι εγώ αυτό κάνω μέχρι τώρα, απλά είχα την απορία για όσους το κάνουν διαφορετικά. Το λάδωμα το κάνω με χαρτί κουζίνας, ώστε να προσέξω μήπως έχει μείνει καμία τρίχα από τη βούρτσα πάνω στη σχάρα..

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το λάδωμα μπορείς να το κάνεις και με πινέλο σιλικόνης, ώστε να πάει παντού και να μην αφήνεις τρίχες κλπ ...

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, Evgenios_V είπε

Ευχαριστώ...!!!

...μεταξύ αλλών δουλειών ειχα καταφέρει και περάσει την προηγούμενη εβδομάδα απο το κατάστημα psistis.gr στην Κηφισίας οπως μου ειχε προτείνει ο @SagoniasSlutRosμιας και ειναι σχετικά κοντά μου...και ειχα δει αυτο το setup αλλά δεν ημουν σιγουρος πως θα βολέψει...

αφου λοιπόν το χρησιμοποιείς ήδη και σε εχει βολέψει...εκανα και εγώ μια παραγγελία (σουβλα 7,5ε, μοτερ 10ε, και 2 πιαστράκια 2ε, ολα μαζι με τα μεταφορικά 2ε = 21,5ε) και περιμένω να ερθεί μιας και δεν μας βλέπω για πάσχα στο χωριό... ;) με αυτούς που μπλέξαμε...!!!

Και μιας και λέμε για μοτέρ κτλ...αφου πηγα στον ψηστη περασα και απο τον γνωστό σιδερά επι της καποδιστριου ακριβώς πριν την διασταυρωση με Χαλάνδρι αφού περνάς την γεφυρα της Κιφησίας...μιας και δειχνει να μπορείς να βρείς ποιο πολλές λύσεις ιδιοκατασκευής μιας και ειναι σιδεράς και το κατάστημα ειναι εκεί απο πάντα που λέει ο λόγος...ο κυριος που ηταν εκει μου έδειξε καποιες λύσεις τυποποιημένες και μεταξύ αυτών και το ίδιο μοτέρ και την ιδια σουβλα και τα ιδια πιαστράκια...

ρωτησα τιμές για ολα και μεταξυ αυτών και αυτά που είχα δει στον ψηστη για να εχω ενα μέτρο συγκρισης, προς μεγάλη μου εκπληξη ηταν απο 50% έως και 300% πιο ακριβός (σουβλα 15ε, μοτερ 15ε και 2 πιαστράκια 6ε = 36ε) δλδ το ιδιο setup θα μου εβγαινε κοντά 75% ακριβότερα...δεν το περίμενα...

την παραγγελία την εκανες απο τον ψηστη;

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.