Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα !

Γραφω γιατι θέλω να ευχαριστήσω (δεν θυμάμαι ποιος ήταν ) το παιδί που έγραψε για το κανόνα το 5 λεπτών /ανά εκατοστό πάχους του ψαριού για το ψήσιμο .

Το κάνω εδώ και τρία ψησιματα .Ψήνονται πάντα τέλεια και χωρίς άγχος !!

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 9,9k
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Παιδιά δεν ήξερα τι να ψήσω απόψε το βράδυ, και έψησα ένα τοστ.  

Σα να ρωτάει κάποιος: Παιδιά λέει το fiat panda στα 12 χιλιάρικα ; Και να απαντάει κάποιος άλλος: Porsche & Ferrari είναι μονόδρομος, απέχουν έτη φωτός από τα άλλα..

Κληρωθηκα σε ενα διαγωνισμο της weber στο facebook που εκανε το kyso.gr και μολις παρελαβα δωρακια

Δημοσιευμένες Εικόνες

39 λεπτά πριν, Dhmhtrhsg2 είπε

Χαχαχ το κοτσιού ήταν κοτοσουβλακια!!

σε ευχαριατω πολυ για την απάντηση.

Στη προθέρμανση άρα  να κοιτάξω να την βάλω στο φουλ για ένα 15 λεπτό και μετά να την ρίξω στη μέση για να έχω κάπου στους 200-250 βαθμού σωστά;

πριν βάλω κρέατα καλο είναι να περάσω πάλι λίγο λαδι ή είναι περιττό;

και τέλος αφού ψάξω από όσο έχω δει εδώ μέσα καλο είναι να κάνω πυρόλυση να τρίψω ελαφρά και αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία να περάσω πάλι λαδακι..

καποια συμβουλή για λαδι έχουμε ή είμαι καλά με το ελαιόλαδο που ρέει άφθονο;

Σωστά, βέβαια νομίζω είναι πολύς χρόνος τα 15', σίγουρα θα έχει κάψει και στα 10'.

Στα πρώτα ψησίματά σου καλό είναι να περνάς με λίγο λάδι την σχάρα αλλά και με λίγο πάλι λάδι τα μπιφτέκια. Ελάχιστο, ίσα να κάνεις ένα φιλμάκι, εκτός και αν ο κιμάς σου δεν έχει λίπος.

Σωστά για την πυρόλυση, αν και προσωπικά δεν είμαι φαν γιατί μπορεί να χαλάσει η αντικολλητική πατίνα που φτιάχνεις με τόσο κόπο 🙂

Με ελαιόλαδο παίζω κι εγώ και είναι τοπ!

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, gdeli είπε

Σωστά, βέβαια νομίζω είναι πολύς χρόνος τα 15', σίγουρα θα έχει κάψει και στα 10'.

Στα πρώτα ψησίματά σου καλό είναι να περνάς με λίγο λάδι την σχάρα αλλά και με λίγο πάλι λάδι τα μπιφτέκια. Ελάχιστο, ίσα να κάνεις ένα φιλμάκι, εκτός και αν ο κιμάς σου δεν έχει λίπος.

Σωστά για την πυρόλυση, αν και προσωπικά δεν είμαι φαν γιατί μπορεί να χαλάσει η αντικολλητική πατίνα που φτιάχνεις με τόσο κόπο 🙂

Με ελαιόλαδο παίζω κι εγώ και είναι τοπ!

Σε ευχαριστώ πολυ!

ποια διαδικασία ακολουθείς εκτός απο πυρόλυση;

το ίδιο σκέφτομαι και εγώ πως ίσως  με το τρίψιμο μπορεί να χάνω τελικά κάτι..

Επεξ/σία από Dhmhtrhsg2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ έχω κάνει πολύ καλό seasoning για να μην κολλάει τίποτα. Καμιά φορά αν μείνει κάτι (πχ καμμένα ζουμιά) τρίβω την σχάρα με μια ξύλινη σπάτουλα των 3€ από τα Jumbo και μετά βουτάω χαρτί κουζίνας (διπλωμένο καλά για να είναι κάπως σκληρό) στο ελαιόλαδο και με την τσιμπίδα το περνάω για να πάρει ό,τι μαυρίλα υπάρχει. Σε πιο δύσκολες περιπτώσεις έχω και κάτι παλιά μπλουζάκια μου που αντί να τα πετάξω τα έχω για να τρίβω την σχάρα. Πάλι με ελαιόλαδο βέβαια.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, gdeli είπε

Με ελαιόλαδο παίζω κι εγώ και είναι τοπ!

Βλέπω ότι αρκετοί λέτε για ελαιόλαδο.

Απ' ότι καταλαβαίνω όμως το seasoning θέλει κάποιο από τα λάδια υψηλής θερμοκρασίας καπνίσματος και το ελαιόλαδο (109-162 βαθμοί Κελσίου) δεν είναι ένα από αυτά. Ψάχνοντας βλέπω ότι αυτά που προτείνονται είναι Αβοκάντο (271), Σόγια (234) ή άντε στη χειρότερη Ηλιέλαιο (232). Το λάδι καρύδας αν και είναι και αυτό στους 232 βαθμούς δεν συστήνεται γιατί έχει πολύ έντονο άρωμα και μπορεί να προσθέσει γεύση καρύδας στα ψητά.

spacer.png

Πηγή: https://mammafong.com/blogs/mammas-cooking-diary/seasoning-101-8-best-oils-for-seasoning-your-carbon-steel-wok

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που έχω δει είναι ότι για το seasoning με ελαιόλαδο δεν χρειάζεται να φτάσεις σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Δηλαδή εγώ το ζεσταίνω μέχρι να αρχίσει να καπνίζει. Το κρατάω λίγο σε αυτή την θερμοκρασία και μετα σβήνω. Αν το κάνεις 2 -3 φορές μετά κυνηγάς τα κρέατα και τα ψάρια στην ψησταριά γιατί γλιστράνε και πάνε να ξεφύγουν 😁

  • Like 2
  • Haha 5
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σούβλας συνέχεια...

Αποστολή:

1. Να είναι όσο το δυνατόν ποιο νοικοκυρεμενο στην όψη...

2. Να αποφύγω να τροχησω την ανοξείδωτη τετράγωνη σούβλα για να μην σκουριάσει το ανοξείδωτο μια και θα έρχεται σε άμεση επαφή με το κρέας...

3. Να μην ακουμπάει στον κάδο για να μην τον χαλάσει αφού θέλω να αποφύγω να φάω την σούβλα...

 

αποτέλεσμα δείχνει να βολεύει...

την απέναντι πλευρά ακριβώς το ίδιο set-up αλλα στην θέση του μοτέρ ένα ξύλο που θα ακουμπάει η σούβλα για να μην ακουμπάει στον κάδο.

Κλείνει κανονικά το καπάκι και η σούβλα είναι 0.5εκ πάνω από τις τρύπες του κάδου οπότε και δεν ακουμπάει πουθενά...

Μένει να γίνει δοκιμή με βάρος αλλά σε πίεση με το χέρι δείχνει να συμπεριφέρεται πολύ καλά...

Τώρα ψήνω ψαράκια οπότε περαιτέρω δοκιμές βραδάκι...

Screenshot_20210425_152712_com.google.android.apps.photos.jpg

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 8
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, micos000 είπε

Βλέπω ότι αρκετοί λέτε για ελαιόλαδο.

Απ' ότι καταλαβαίνω όμως το seasoning θέλει κάποιο από τα λάδια υψηλής θερμοκρασίας καπνίσματος και το ελαιόλαδο (109-162 βαθμοί Κελσίου) δεν είναι ένα από αυτά. Ψάχνοντας βλέπω ότι αυτά που προτείνονται είναι Αβοκάντο (271), Σόγια (234) ή άντε στη χειρότερη Ηλιέλαιο (232). Το λάδι καρύδας αν και είναι και αυτό στους 232 βαθμούς δεν συστήνεται γιατί έχει πολύ έντονο άρωμα και μπορεί να προσθέσει γεύση καρύδας στα ψητά.

spacer.png

Πηγή: https://mammafong.com/blogs/mammas-cooking-diary/seasoning-101-8-best-oils-for-seasoning-your-carbon-steel-wok

Μια χαρά είσαι με το ελαιόλαδο. Αυτό χρησιμοποιώ, κατά κόρον, για το seasoning στα μαντεμένια σκεύη. Κάψιμο για 1 ώρα στους 180 και είχα ΟΚ.

https://el.wikipedia.org/wiki/Ελαιόλαδο

Σίγουρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλλά λάδια ή πχ crisco 

https://www.skroutz.gr/s/24161435/Φυτικό-λίπος-1360gr-Crisco-CRISCO.html?from=catspan

 

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 ώρες πριν, Rabbit30 είπε

Καλησπέρα στην παρέα....

7F22A299-D1BD-46DA-A060-CAE599CA0D64.jpeg

4B10CF4E-6486-477F-9DDF-7FC00BB2F9F8.jpeg

Αυτό θα πει καλό seasoning στο μαντέμι!!! Για το ψάρι δεν σχολιάζω υποκλίνομαι!

  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν βάλω εξωτερικό μάτι υγραερίου πάνω στο σταθερό ράφι της Spirit II E310, μπορεί κάποιος να ποστάρει link με το ανταπτορακι που χρειάζεται για να χρησιμοποιήσω τη μπουκάλα υγραερίου στις δύο συσκευές; Ευχαριστώ. 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, toxotis67 είπε

Αν βάλω εξωτερικό μάτι υγραερίου πάνω στο σταθερό ράφι της Spirit II E310, μπορεί κάποιος να ποστάρει link με το ανταπτορακι που χρειάζεται για να χρησιμοποιήσω τη μπουκάλα υγραερίου στις δύο συσκευές; Ευχαριστώ. 

Πας σε οποιαδήποτε μαγαζί με τέτοια είδη κ ζητάς ένα υψιλον 

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, toxotis67 είπε

Αν βάλω εξωτερικό μάτι υγραερίου πάνω στο σταθερό ράφι της Spirit II E310, μπορεί κάποιος να ποστάρει link με το ανταπτορακι που χρειάζεται για να χρησιμοποιήσω τη μπουκάλα υγραερίου στις δύο συσκευές; Ευχαριστώ. 

Θα χρειαστείς ένα ταφ σύνδεσης. Προσοχή όμως γιατί αν δεν μπορέσεις να το βάλεις μετά τον ρυθμιστή που έχεις ήδη, θα χρειαστεί να αγοράσεις ξεχωριστό, εκτός αν έχει το μάτι που θα πάρεις.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
3 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Σίγουρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλλά λάδια ή πχ crisco 

Έχει ο Θανοπουλος μικρή συσκευασία crisco. Απλά αν θέλετε να βάλετε σε τηγάνι να το κάνετε έξω στη ψησταριά γιατί βγάζει πολύ κάπνα και μυρωδιά.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια άλλη λύση είναι να ζητήσετε από τον χασάπη σας, να σας προμηθεύσει με χοιρινό λίπος. Υπάρχει η πιθανότητα να σας το δώσει και χωρίς χρέωση, εφόσον είστε τακτικός πελάτης, ή με μια πολύ χαμηλή. Ενδεικτικά παραδείγματα κρεοπωλείων

https://www.siakos.gr/choirino/lipos-choirino
https://www.kreata.eu/PARAPROIONTA/CHOIRINO-LIPOS-p167c67

Ακολουθώντας την παρακάτω, απλή, συνταγή φτιάχνεται το δικό σας λαρδί που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το seasoning

https://www.mamangelic.com/blog/gr/categories/basic-recipes/lard

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.