Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

24 λεπτά πριν, zeys13 είπε

Να ρωτήσω και εγώ και ρε παιδιά τους γνώστες. Έχω μια ψησταριά υγραερίου αγορασμενη από το lidl την είχε πάρει φίλος εψησε 3-4 φορές δεν του άρεσε και μου την χάρισε.Η αξία της ήταν πρεπει να ήταν γύρω στο100αρικο. Οι οδηγίες της λοιπόν λένε ότι την ζεστενεις για 10 15 λεπτά και μετά την χαμηλώνεις και ψήνεις. Ε οπότε το έχω κάνει έχω κάνει 30 ώρες να ψήσω, και χωρίς καλά αποτελέσματα. Μερικές φορές που την έχω στο τέρμα έχω ψήσει αρκετά καλύτερα. Για πείτε λοιπόν πως πρέπει να ψήνουμε στις ψησταριές υγραερίου; η έχει να κάνει μόνο ρόλο ότι η συγκεκριμένη είναι της πλάκας; και σίγουρα δε μπορεις να βάλεις να ψησεις πάνω από τον ανακλαστήρα τουλάχιστον στη συγκεκριμένη.

Και στο τέλος λέει ότι θέλει και κάψιμο άδεια ένα 10 λεπτό.

στο τερμα μονιμα... εκτος αν βαζεις κατι ευαισθητο

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 11,8k
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Καλησπέρα σε όλους! Αν και δεν πρόκειται για ψησταριά αερίου θα ήθελα να μοιραστώ σε όλους τους λάτρεις του bbq την δική μου υπαίθρια κουζίνα. Μετά από δύο χρόνια μελέτης και αποταμίευσης ένα όνειρο π

Παιδιά δεν ήξερα τι να ψήσω απόψε το βράδυ, και έψησα ένα τοστ.  

Σα να ρωτάει κάποιος: Παιδιά λέει το fiat panda στα 12 χιλιάρικα ; Και να απαντάει κάποιος άλλος: Porsche & Ferrari είναι μονόδρομος, απέχουν έτη φωτός από τα άλλα..

Δημοσιευμένες Εικόνες

Τη διαφορά στο κάρβουνο εκτός από τη θερμοκρασία η κάπνα δεν την κάνει κυρίως; Με τις υγραερίου έχεις την θερμοκρασία αλλά δεν έχεις την κάπνα, άρα λογικά δεν μπορεί να είναι η ίδια γεύση. Έτσι δεν είναι;

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
6 λεπτά πριν, zeys13 είπε

Άρα οι οδηγίες είναι ότι να ναι. Ευαίσθητο εννοούμε ψάρι πχ;

Ε ναι. 

5 λεπτά πριν, zio10 είπε

Τη διαφορά στο κάρβουνο εκτός από τη θερμοκρασία η κάπνα δεν την κάνει κυρίως; Με τις υγραερίου έχεις την θερμοκρασία αλλά δεν έχεις την κάπνα, άρα λογικά δεν μπορεί να είναι η ίδια γεύση. Έτσι δεν είναι;

Πάλι έχει καπνά αλλά από τα λίπη που καίγονται. Εντάξει κάρβουνο δεν είναι αλλά πλησιάζουν πολύ και σίγουρα συμβιβάζομαι λόγω εύκολιας πάνω από όλα 

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πιστεύω πάντως ότι αν δεν στο πουν δύσκολα θα το καταλάβεις ότι δεν είναι κάρβουνο. Μόνο αν είσαι πολύ γκουρού στο ψήσιμο.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Στις 5/5/2018 στις 10:53 ΜΜ, zio10 είπε

Τη διαφορά στο κάρβουνο εκτός από τη θερμοκρασία η κάπνα δεν την κάνει κυρίως; Με τις υγραερίου έχεις την θερμοκρασία αλλά δεν έχεις την κάπνα, άρα λογικά δεν μπορεί να είναι η ίδια γεύση. Έτσι δεν είναι;

καταρχην το καρβουνο δεν εχει μυρωδια ξυλου να δωσει στο μαγειρεμα.

ειδικα οταν αναβει σωστα δεν καπνιζει καθολου.

 αν καπνιζει το καρβουνο τοτε δεν εχει αναψει καλα και βγαζει μονοξειδιο που ειναι δηλητηριο.

ενα κολπο αν θελεις στην υγραεριου να δωσεις μυρωδια στο ψητο ειναι να ριξεις ας πουμε δεντρολιβανο επανω στους φλογοκρυπτες που εχει κατω απο την σκαρα ωστες να δωσουν επιπλεον αρωμα στο κρεας.

επισης τα μυρωδικα κανουν δουλεια επανω στο κρεας.

 

επισης αν εχεις ψησταρια με καπακι οπως οι ακριβες μπορεις να βαλεις και ενα δοχειο με νερο και καποιο κομματι ξυλου μεσα οπως κανουν οι αμερικανει σε καποια καπνιστα (τα οποια βεβαια ψηνονται πολυ ωρα)

γενικα ο μυθος υγραεριο / καρβουνο ειναι σαν το παλιο , αμαξι χωρις abs σταματαει καλυτερα...

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
9 λεπτά πριν, tyf είπε

καταρχην το καρβουνο δεν εχει μυρωδια ξυλου να δωσει στο μαγειρεμα.

ειδικα οταν αναβει σωστα δεν καπνιζει καθολου.

 αν καπνιζει το καρβουνο τοτε δεν εχει αναψει καλα και βγαζει μονοξειδιο που ειναι δηλητηριο.

ενα κολπο αν θελεις στην υγραεριου να δωσεις μυρωδια στο ψητο ειναι να ριξεις ας πουμε δεντρολιβανο επανω στους φλογοκρυπτες που εχει κατω απο την σκαρα ωστες να δωσουν επιπλεον αρωμα στο κρεας.

επισης τα μυρωδικα κανουν δουλεια επανω στο κρεας.

επισης αν εχεις ψησταρια με καπακι οπως οι ακριβες μπορεις να βαλεις και ενα δοχειο με νερο και καποιο κομματι ξυλου μεσα οπως κανουν οι αμερικανει σε καποια καπνιστα (τα οποια βεβαια ψηνονται πολυ ωρα)

γενικα ο μυθος υγραεριο / καρβουνο ειναι σαν το παλιο , αμαξι χωρις abs σταματαει καλυτερα...

Έχει μια χαρακτηριστική γεύση το κάρβουνο και η σούβλα. Είχα την εντύπωση ότι είναι από τον καπνό. (Μιλάω για ξυλοκάρβουνα και απ' όσο έχω δει καπνίζουν. Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλα κάρβουνα που δεν καπνίζουν). 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως για την ηλεκτρική που παραθέτω πιο πάνω, λένε (ακόμα και ο κατασκευαστής της) ότι το κόλπο είναι να κλείνεις το καπάκι.

Φαντάζομαι ότι με τόσο λίγο κενό που έχει όταν την καπακώνεις, η κάπνα απ' το λίπος θα «ποτίζει» το κρέας, και ίσως έτσι έχει το αποτέλεσμα που λένε.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η διαφορά του BBQ από το γκριλ είναι ότι η φωτιά έρχεται από κάτω. Τη νοστιμιά την δίνουν τα λίπη που στάζουν, καίγονται και το κρέας ψήνεται στις αναθυμιάσεις των καμένων λιπών του. Ανεξαρτήτως από το είδος του καυσίμου (κάρβουνο ή αέριο). Αν σ' αυτό προσθέσεις την ευκολία, ταχύτητα, καθαριότητα και μικρό κόστος καυσίμου, τότε τα πλεονεκτήματα του αερίου σε σχέση με το κάρβουνο είναι πολύ περισσότερα. Και μιλάμε πάντα για επώνυμες, καλές κατασκευές και ας είναι ακριβές. Θα τα βγάλουν τα λεφτά τους από τα πολλά χρόνια που θα τις χαίρεστε.

Επεξ/σία από Aprilis
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να απαντήσω στον φίλο που ανέφερε εκείνο το γκριλ του Κλαπάκη ..την έχει αγοράσει ο πεθερός μου...στην αρχή είχα ρίξει πολύ δούλεμα λόγω των μάρκετιγκ φράσεων της ψησταριάς ...αλλά πολύ δούλεμα...ΟΜΩΣ αν κάποιος μάθει τους χρόνους για το κάθε κρέας-ψάρι μπορώ να πώ ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ κοντά σε αυτό που διαφημίζει ..περίπου 60-70% στο κάρβουνο.Ξαναλέω ότι αν δεν κρίνεις τα"πες το και στους φίλους σου" είναι μια αξιόλογη ψησταριά σαν αποτέλεσμα αν και ακριβή για αυτό που είναι.

Επεξ/σία από billias7815
  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχεις δοκιμάσει δηλαδή να φανταστώ. Πόσες φορές;

Την ψήνω (no pun intended), ειδικά μετά το post σου, καθώς είπα και πιο πάνω ότι δε μ' ενδιαφέρει να κάνω barbeque για ένα λόχο, να γυρνάω απ' τη δουλειά και να ψήνω μία, άντε δύο μπριζόλες θέλω, απλά στο φούρνο χάνουν πολύ, ακόμα και στη λειτουργία grill.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως είπα την έχει ο πεθερός μου , δεν την έχω εγώ για να σου πώ περισσότερες πληροφορίες αλλά προσωπικά έχω ψήσει 2 φορές μπριζόλες και έχω δοκιμάσει φαγητό (κρέας και ψάρι) καμιά 30ρια φορές μπορεί και παραπάνω...το αποτέλεσμα σε όλες τις περιπτώσεις ήταν άψογο.Απλά από ότι κατάλαβα πρέπει να βρείς από μόνος σου τους χρόνους.Ξαναλέω βέβαια ότι για μένα είναι ακριβή, καθώς στα ίδια περίπου λεφτά παίζουν και υγραερίου απλές που για την δουλειά που τις θες είναι μια χαρα.Ελπίζω να βοήθησα.

Επεξ/σία από billias7815
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 8 μήνες μετά...

Καλημέρα παιδιά ξεθάβω θέμα μιας και πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη και βλέπω από άλλο site στην προσφορες για ψησταρια υγραερίου. Εγώ προσωπικά απεκλεισα αυτή του πρακτικερ γιατί είπα να πάρω κάτι καλύτερο. Έβλεπα την https://www.skroutz.gr/s/8962206/Vanward-Majesty-S.html. Την έχει κανένα μέλος? Αξίζει να πάω σε broil king η campingaz.. 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.