Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 12,7k
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

46 λεπτά πριν, andreas314p είπε

Λοιπόν συγνώμη αν έκανα λάθος διατύπωση.  Εννοείται ότι είμαι υποψήφιος αγοραστής.  Και με έχετε κάψει εντελώς.  Είχα ένα μπάτζετ 300 400 ευρώ και τώρα μου αρέσει μόνο αυτή η Ναπολέων με τις υπέρυθρες κλπ . Με λίγα λόγια έχω νευριάσει με τον εαυτό μου λίγο που ζητάω πολλά.  Απλά τόσο καιρό προσπαθώ να δω κάτι θετικό για τις φτηνές και βλέπω ότι εδώ τις έχετε για πέταμα.  Δεν ασχολειτε κάνεις.  Δεν μπορώ έτσι να δουλέψω την ζυγαριά μου και όλοι εσείς η παλιοπαρέα με ψήσατε ότι με τις άλλες δεν θα φάω μπριζόλα.  Θα φάω χαλια . Τι να πω . Θέλω να φτιάξω και gaming PC στον μικρό και οι κάρτες έχουν πάει στον Θεό.  Δηλαδή 1500 + 1500 =3000€ . Κλαίω και πάλι αν παρεξηγήθηκα συγνώμη.  

Η Napoleon με τις υπέρυθρες είναι μια ιδανική λύση αλλά για όσους μπορούν να διαθέσουν και τα αντίστοιχα χρήματα. Κι εγώ μπήκα σε αυτό το τριπάκι πριν πάρω την 525 μου αλλά δεν τα έδωσα τα παραπάνω και δεν το μετάνιωσα γιατι αυτή που πήρα με καλύπτει στο 100%. Κλείσε τα αυτιά σου στους πειρασμούς και δώσε όσα είχες υπολογίσει εξ' αρχής! Αν δεις σε πολλά προηγούμενα ποστ πολλοί από εδώ προτείνουν ψησταριές από τα leroy σαν vfm στα χρήματα αυτά. Νομίζω οι Kenton Naterial, αλλά κάνε ένα ψάξιμο εδώ και θα βρεις και εντυπώσεις και κριτικές. Εγώ επίσης είχα επί 10 χρόνια μια Barbecook των 360 ευρώ από το Cookshop με μαντεμένια σχάρα και έκανα μια χαρά την δουλειά μου μέχρι που από την σκουριά τρύπησε ο πάτος και έπεφταν τα λίπη στα πλακάκια. Γενικώς η λογική στις ψησταριές είναι ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Δηλαδή οι φθηνότερες θα είναι μεν μια χαρά στα χαρακτηριστικά τους και θα φαίνονται ωραίες, αλλά μπορεί να μην ανεβάζουν θερμοκρσίες ή μπορεί να σου τρυπήσουν στα 3 χρόνια. Θέλει να τις συντηρείς και να ξέρεις να τις χρησιμοποιείς και μια χαρά θα ψήνεις και στων 400ευρώ (που αλίμονο αν θεωρείται και μια τέτοια φθηνή). Θέλει υπομονή όμως να τις μάθεις για να ψήνεις τέλεια και επίσης όταν θα θέλεις να πας στο κάτι παραπάνω θα πρέπει να πας αναγκαστικά σε μια ακριβότερη.

Για το  Gaming PC δεν μπορώ να βοηθήσω γιατί δεν παίζω ποτέ παιχνίδια στον υπολογιστή. Έχω όμως 2 Gaming λαπτοπς λόγω συγκεκριμένων λογισμικών που τρέχω για την δουλειά μου και έχω να πω ότι η GTX 1060 και η RTX 2060 σκοτώνουν!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

Θέλει προσοχή να μην χάνεις την θερμοκρασία της ψησταριάς...εκεί ειναι το παιχνίδι για αυτο το ειδος πιτσας... Σκέψου οτι κανονικά θέλουμε 450+βαθμους για να ψηθεί σε 1.5λεπτά...εμεις στην καλύτερη να έχουμε σταθερά 300+ άρα επεκτινουμε τον χρόνο ψησίματος (χανουμε σε υγρασία ζυμαριού, σπηλαιώσεις μέσα στο ζυμάρι κτλ κτλ)...  

Για αυτό είτε με ένα φουρνισμά και 'οτι καταφέρεις (εγώ την δευτερη φορά ειχα σχετικά καλά αποτελέσματα)

ή με 2 φουρνίσματα (πρωτα βάση σαλτσα και μετά αλλα υλικά) με ενδιάμεσο φουντωμα για να ξανανεβάσει θερμοκρασία και προσοχή οταν την βγάζεις/βαζεις απο την ψησταριά με το δυνατον μικρότερο ανοιγμα και το γρηγορότερο τρόπο ώστε να μην χάνεις θερμοκρασία...  

 

Κοιτα για 1ο ψησιμο (ξερεις αυτο που θελεις να δεις πως ψηνεται, τι γινεται κλπ) μπορω να πω πηγε καλα (καλα η πρωτη πιτσα βγηκε σχεδον αμορφη μαζα απο το πως την εριξα μεσα😄).. προσπαθησα να κρατηθω και να μην τις κοιταζω συνεχεια πως ψηνονται κ τα λοιπα κ βγηκε πολυ νοστιμο αποτελεσμα!! Ωραιο κολπακι @SagoniasSlutRos θα το δοκιμασω στις επόμενες!!

14 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δοκιμασε να περασεις με λιγο ελαιολαδο το στεφανι για να παρει χρωμα. 

Επισης χτες δοκιμασα να κανω ζυμαρακι απο καταξυψη που ειχα βαλει πριν 2 βδομαδες. Βγηκε πολυ καλο, 80-90% του φρεσκου. Το εβγαλα απο το ψυγειο το πρωι, μολις ξεπαγωσε το εκανα παλι μπαλα γιατι ειχε απλωσει απο την προηγουμεν φορα, το αφησα 3 ωρες να φουσκωσει παλι και ηταν πολυ καλο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, andreas314p είπε

Λοιπόν συγνώμη αν έκανα λάθος διατύπωση.  Εννοείται ότι είμαι υποψήφιος αγοραστής.  Και με έχετε κάψει εντελώς.  Είχα ένα μπάτζετ 300 400 ευρώ και τώρα μου αρέσει μόνο αυτή η Ναπολέων με τις υπέρυθρες κλπ . Με λίγα λόγια έχω νευριάσει με τον εαυτό μου λίγο που ζητάω πολλά.  Απλά τόσο καιρό προσπαθώ να δω κάτι θετικό για τις φτηνές και βλέπω ότι εδώ τις έχετε για πέταμα.  Δεν ασχολειτε κάνεις.  Δεν μπορώ έτσι να δουλέψω την ζυγαριά μου και όλοι εσείς η παλιοπαρέα με ψήσατε ότι με τις άλλες δεν θα φάω μπριζόλα.  Θα φάω χαλια . Τι να πω . Θέλω να φτιάξω και gaming PC στον μικρό και οι κάρτες έχουν πάει στον Θεό.  Δηλαδή 1500 + 1500 =3000€ . Κλαίω και πάλι αν παρεξηγήθηκα συγνώμη.  

χαλια δε θα φας, θα σε ταλαιπωρησει να τη μάθεις θα σε ταλαιπωρήσει με αναφλεξεις ίσως με λαθος θερμοκρασίες αλλα το αποτέλεσμα εν τελη εξαρτάται σε μεγαλο βαθμό απο τον ψηστη. ειναι σαν να δωσω στη γυναικα μου φεραρι με 1000αλογα. θα παει για ψωνια σαν νανε σε ματιζ Daewoo. αν το παρεις εσυ ομως λογικα θα πας πετώντας κ στο δρομο θα μπασεις μεσα κ καμια αλλοδαπή.

ισως μπεις σε εξτρα εξοδο για σχαρες κ μαντεμι της προκοπής στη πορεία κ τα 400 γινουν 550 κ επειδη το 400 ειναι κοντά στο 500 σε υπέρβαση πλεον πολλοί δεν ασχολούνται με 4 καυστήρες no name αφου ειναι κ λιγο υπερβολή κ πανε στη weber με 3ς καυστηρες οταν βγει προσφορά.

Για εμενα ολες αυτες ειναι στο ιδιο σκαλι οποτε θα πηγαινα σε αυτή του leroy που ειναι κ πιο οικονομική. απο οσο παρακολουθω εδω παντως δεν νομιζω να πε κανεις budget 500 e κ να.του πανε πηγαινε στα 1500 για να φας...

στις φθηνές επισης σ3 γενικες γραμμές ξεχνας το φόρτωμα κρεατος δε κρατανε θερμοκρασια δεν ψηνουν ομοιόμορφα γενικα δεν στις ποσότητες. Για μεχρι 2 ατομα ομως ψηνεις κομπλε εφοσον μαθεις τα χουγια τούς

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, andreas314p είπε

Λοιπόν συγνώμη αν έκανα λάθος διατύπωση.  Εννοείται ότι είμαι υποψήφιος αγοραστής.  Και με έχετε κάψει εντελώς.  Είχα ένα μπάτζετ 300 400 ευρώ και τώρα μου αρέσει μόνο αυτή η Ναπολέων με τις υπέρυθρες κλπ . Με λίγα λόγια έχω νευριάσει με τον εαυτό μου λίγο που ζητάω πολλά.  Απλά τόσο καιρό προσπαθώ να δω κάτι θετικό για τις φτηνές και βλέπω ότι εδώ τις έχετε για πέταμα.  Δεν ασχολειτε κάνεις.  Δεν μπορώ έτσι να δουλέψω την ζυγαριά μου και όλοι εσείς η παλιοπαρέα με ψήσατε ότι με τις άλλες δεν θα φάω μπριζόλα.  Θα φάω χαλια . Τι να πω . Θέλω να φτιάξω και gaming PC στον μικρό και οι κάρτες έχουν πάει στον Θεό.  Δηλαδή 1500 + 1500 =3000€ . Κλαίω και πάλι αν παρεξηγήθηκα συγνώμη.  

Δες και μια προσωπική εμπειρία που έχω «καταθέσει» πριν κάποιο καιρό

Το έχω αναφέρει πολλές φορές ότι ξεκίνησα να ψάχνω ψησταριά το Νοέμβριο του 2019 και κατέληξα να παραγγείλω τον Ιούνιο του 2020, όπου τελικά παρέλαβα τον Οκτώβριο του 2020. Το αρχικό μπάτζετ ήταν περίπου στα 500€. Έχοντας την παραπάνω εμπειρία και ψάχνωντας/διαβάζοντας λίγο παραπάνω, κατέληξα να πάρω αυτήν που εδώ στην υπογραφή μου. Δεν καιγόμουν να πάρω άμεσα ψησταριά, οπότε μάζεψα ένα μεγαλύτερο ποσό και πήρα κάτι καλύτερο.

Μια χαρά ψήνανε τα φαγητά μας τόσο καιρό στην ηλεκτρική κουζίνα. Από την στιγμή που πήραμε την ψησταριά βέβαια, την έχουμε σχεδόν καταργήσει συν ότι κάνουμε περισσότερα πράγματα πχ σούβλισμα.

Από αυτά που αναφέρεις, θέλεις να καλύψεις 2 ανάγκες gaming pc και ψησταριά. Οι κάρτες είναι στον Θεό και δεν πρόκειται να κατέβουν, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον. Το μπάτζετ δεν το βγάζουμε εμείς που προτείνουμε, αλλά αυτός που θέλει να αγοράσει. Αν θέλεις να δώσεις 1.500€-2000€ να πάρεις ένα gaming pc και 500€ να αγοράσεις ψησταριά, είναι δικαίωμά σου. Αν βλέποντας και διαβάζοντας το θέμα αυτό, αποφάσισες να δώσεις 1500€ για ψησταριά, πάλι δικαίωμά σου.

(Σε αντίστοιχη περίπτωση, για gaming pc, που με είχε ρωτήσει συγγενικό μου πρόσωπο , έψαξα και έφτιαξα μια μονάδα με κόστος περίπου 1200€ (τέλος 2020). Στην κουβέντα πάνω του πρότεινα να πάρει ένα PS4/PS5 για τα παιχνίδια και ένα απλό laptop να κάνει την δουλειά του για το σχολείο (900€-1000€). Τελικά αποφάσισε να πάρει στο παιδί του το gaming pc.)

Μπορείς να βάλεις δόσεις, μπορείς να περιμένεις λίγο διάστημα ακόμα να μαζέψεις μεγαλύτερο ποσό, μπορείς να ψάξεις να βρεις έναν τρόπο να περιορίσεις κάποια έξοδα που κάνεις κτλ., ώστε να καταφέρεις να πάρεις αυτά που θέλεις.

Θα πρέπει να τα βάλεις κάτω και να δεις τι τελικά θέλεις να κάνεις. 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Google θυμηθηκε τις καλές εποχές με σωστά ψησιματα σε χωριο...

Σε χωριό...Μου λέει αγαπημένος θείος της συζύγου έλα να βάλεις ένα χεράκι με αρνιά κτλ κτλ... τότε τις καλές εποχές (προ κόρονα) ψηναμε 1-2 με κοκορέτσι κτλ...Κυριακή με τον πολύ κόσμο και άλλο ένα Δευτέρα σε ποιο πριβέ κύκλο... ;)

πάω φτιάχνουμε το αρνακι...φτιάχνουμε κοκορέτσι...είχε φτιάξει ήδη και ένα κοντοσούβλι...πίνουμε και τα κρασάκια μας κτλ κτλ χαλαρά δεν πάμε να τα προβαρουμε (ξέρεις εκεί που λες δεν το φουντώνει να αρχίσει το γλέντι από σήμερα)... :)

Πάμε το αρνάκι μια χαρά ταιριάζω και το μοτέρ...όλα καλά...

Πάμε να βάλουμε κοκορέτσι και κοντοσούβλι...ούπς κοντες οι σούβλες...πολύ κοντές για ακρίβεια...

I am an engineer trust me...

Αρχίζω ψάχνω από εδω από εκεί στο ψιλοσκοταδο...βρίσκω κάτι σίδερα οικοδομής...λέω κοφτακι έχουμε σίδερα έχουμε...ηλεκτροκόλληση δεν έχουμε...αλλά έχουμε σύρμα...

Και έτσι βραδάκι με λίγο κρασάκι και καλή διάθεση φτιάξαμε την κρεμαστη σούβλογέφυρα Ρίου Αντιρρίου...

Μας έβγαλε παλιάκαρια...για 2ημερες...

 

Αντε και του χρόνου να μαστε καλά να ψήσουμε και πάλι σοβαρά και όχι μπαλκονατα...

 

 

Screenshot_20210501_101647_com.facebook.katana.jpg

Screenshot_20210501_110457_com.android.chrome.jpg

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 16
  • Thanks 2
  • Haha 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Το αρχικό μπάτζετ ήταν περίπου στα 500€. Έχοντας την παραπάνω εμπειρία και ψάχνωντας/διαβάζοντας λίγο παραπάνω, κατέληξα να πάρω αυτήν που εδώ στην υπογραφή μου.

το πως πήγες ρε σατανά από 500€ σε Prestige Pro δεν μπορώ να το καταλάβω!!! Μόνο το τσίπουρο κάνει τέτοιες συνέπειες... 

  • Like 1
  • Haha 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με τα 500€ δεν έβρισκα κάτι που να με καλύπτει. Μετά έψαχνα για Weber/Broil King. Στην αρχή έλεγα ξεφεύγω πολύ στο μπάτζετ. Γύρισα πίσω και είδα την ψησταριά του mrgrill https://mrgrill.gr/ygraeriou/24-mr-grill-bbq-05-inox.html. Λέω εδώ είμαστε, τα έχει όλα και συμφέρει, να κάνουμε την υπέρβαση. Πριν πάρουμε τελική απόφαση πήγαμε σε bbq.gr και citygas (στο μεταξύ είχα ανακαλύψει και τις Napoleon που όμως δεν υπήρχε αντιπρόσωπος και υπήρχαν πραγματικά ελάχιστες επιλογές στην Ελλάδα). Είδαμε από κοντά Weber/Broil King/Campingaz. Μας έκανε κλικ η Regal S590. Εν τω μεταξύ όλο αυτό τον καιρό, βρισκόμασταν στην δική μας «φούσκα», καθώς θεωρούσαμε ότι δεν θα συναντήσουμε κάποιο θέμα αν ζητούσαμε η ψησταριά να είναι για φυσικό αέριο.


Αφού λοιπόν μας έκανε κλικ η Broil King, προχωρώντας με τις λεπτομέρειες και αφού είχα δει τις Napoleon (από το αμερικανικό site και βιντεάκια), ζητήσαμε πλαϊνό μάτι infrared και φυσικό φυσικό αέριο. Η απάντηση ήταν ότι το μάτι infrared δεν το δίνει απευθείας, αλλά πρέπει να αγοραστεί ξεχωριστά (+250€) και δεν μπορεί να φέρει την ψησταριά με φυσικό αέριο, αλλά μπορεί να κάνει την μετατροπή το κατάστημα (+300€-350€). Μπορώ να πω ότι μέσα μου γέλασα ποικιλοτρόπως...

Αφού δεν πήραμε την απόφαση να την παραγγείλουμε και ψάχνωντας πάλι είδα ότι υπήρχε αντιπροσωπεία της Napoleon στην Ελλάδα και είχε φέρει αρκετά μοντέλα. Έχοντας «ψηθεί» για την 525SE με μια επιφύλαξη για την 625SE (ήθελα επιφάνεια ψησίματος), πάμε να τις δούμε κι αυτές από κοντά. Η κουβέντα έγινε πολύ συγκεκριμένα από την αρχή ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έρθει με φυσικό αέριο. Καθώς η αντιπροσωπεία ήταν καινούργια τότε, είπαν ότι θα πρέπει να μιλήσουν με το εξωτερικό πρώτα και θα μας απαντήσουν.

Η απάντηση ήταν ότι δεν έρχονται οι συγκεκριμένες με επιλογή για φυσικό αέριο στην Ευρώπη (στην Αμερική βγαίνει όλη η γκάμα και για Napoleon και για Weber/Broil King). Οι επιλογές μας ήταν να πάμε στην σειρά Prestige/Prestige Pro. Βλέποντας την από κοντά και κάνοντας σχετικό μίνι συμβούλιο με την σύζυγο πήραμε τελικά την απόφασή μας.

Πολύ σημαντικό στην όλη διαδικασία ήταν ότι κοιτάζαμε τις επιλογές μαζί με την σύζυγο, οπότε και η τελική απόφαση πάρθηκε από κοινού.

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άναψα σήμερα την travel q για καθάρισμα.  Πρώτη φορά με άπνοια εντελώς. Είναι απίστευτο το ποσο επιρρεπής είναι στον αέρα, και την εξωτερική θερμοκρασία.  Παρόλο που είναι σε σημείο που προστατεύεται, ήταν τελείως διαφορετική η θερμικη της συμπεριφορά σήμερα.  Έπιασε και υψηλότερες θερμοκρασίες,  και πιο γρήγορα,  και διατηρούσε θερμοκρασία θαλάμου στο άνοιγμα. 

Επεξ/σία από g_f
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχετε χρησιμοποιήσει Jack Daniels original σάλτσα ως μαρινάδα για Rib eye? Προσθέτετε υλικά ή μόνο την σάλτσα, γιατί μου πικρίζει λίγο. Μη χαλάσουμε και τα κρέατα γιατί τα χρυσοπληρώσαμε. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 λεπτά πριν, bibikleio είπε

Έχετε χρησιμοποιήσει Jack Daniels original σάλτσα ως μαρινάδα για Rib eye? Προσθέτετε υλικά ή μόνο την σάλτσα, γιατί μου πικρίζει λίγο. Μη χαλάσουμε και τα κρέατα γιατί τα χρυσοπληρώσαμε. 

Γνώμη μου είναι ότι σε ακριβές κοπές μην βάζεις τίποτα άλλο εκτος από αλάτι πιπέρι.

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, moure είπε

Γνώμη μου είναι ότι σε ακριβές κοπές μην βάζεις τίποτα άλλο εκτος από αλάτι πιπέρι.

Πάντα αυτό κάνω, αλλά είπα για αλλαγή να το δοκιμάσω. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, bibikleio είπε

Έχετε χρησιμοποιήσει Jack Daniels original σάλτσα ως μαρινάδα για Rib eye? Προσθέτετε υλικά ή μόνο την σάλτσα, γιατί μου πικρίζει λίγο. Μη χαλάσουμε και τα κρέατα γιατί τα χρυσοπληρώσαμε. 

H jack daniels ειναι ελαφρια και γλυκια σε σχεση με αλλες bbq σως. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, g_f είπε

Άναψα σήμερα την travel q για καθάρισμα.  Πρώτη φορά με άπνοια εντελώς. Είναι απίστευτο το ποσο επιρρεπής είναι στον αέρα, και την εξωτερική θερμοκρασία.  Παρόλο που είναι σε σημείο που προστατεύεται, ήταν τελείως διαφορετική η θερμικη της συμπεριφορά σήμερα.  Έπιασε και υψηλότερες θερμοκρασίες,  και πιο γρήγορα,  και διατηρούσε θερμοκρασία θαλάμου στο άνοιγμα. 

Λογικά έχει να κάνει με το μέγεθος της...μην ξεχνάς ότι έχει σχετικά μικρους καυστήρες οπότε και λογικό να μπορεί να επιδράσει περισσότερο το σύστημα...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.