Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

συζητώντας με ενα φιλο με μια weber genesis 330 για το θεμα σουβλα μου ανεφερε μια διαφορετικη λογικη με ανοξειδωτη βαση   ...μου δειξε φωτο με ψησιμο...κοτοπουλου , ψαριων και κοντοσουβλιου...,και μου ειπε οτι ειναι πολυ ευχαριστημενος με το αποτελεσμα....

https://www.napoleon.com/en/at/barbecues/3-1-roasting-rack-56019

ποια η γνωμη σας?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2115

  • ilpapacha

    1953

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

8 ώρες πριν, tsiro7 είπε

Θα δοκιμάσω με αυτό που βρήκα σε μια εργαλειοθήκη μου. Τι λέτε? 

IMG_20210602_172548.jpg

 

Μια χαρά δουλειά θα κάνεις.Εγω με τέτοιο την έκανα.Αν μιλάμε για σούβλα του δεκαευρου δεν αξίζει να πας σε σιδερά.Και αν σού φύγει και δεν γίνει ολοστρόγγυλη σαν τορναριστη,σιγά το πράγμα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, anergos13 είπε

συζητώντας με ενα φιλο με μια weber genesis 330 για το θεμα σουβλα μου ανεφερε μια διαφορετικη λογικη με ανοξειδωτη βαση   ...μου δειξε φωτο με ψησιμο...κοτοπουλου , ψαριων και κοντοσουβλιου...,και μου ειπε οτι ειναι πολυ ευχαριστημενος με το αποτελεσμα....

https://www.napoleon.com/en/at/barbecues/3-1-roasting-rack-56019

ποια η γνωμη σας?

Το κοτόπουλο με αυτό τον τρόπο το κάνω, δεν το έχω βάλει στην σούβλα ακόμα.

image.jpeg.110df53d4b32f762b090fd413d41a5db.jpeg
 

Με τον ίδιο τρόπο το ψήνουν οι περισσότεροι νομίζω. Έχει αναφερθεί αρκετές φορές. 

Τα ψάρια, οι περισσότεροι τα ψήνουν απευθείας πάνω στην σχάρα. Υπάρχουν όμως και διαφορά σκεύη που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Με βάση το βίντεο που έχεις βάλει, φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στην βάση για τα ribs, όπου μπορείς να στηρίξεις και κάποιο ψάρι εκεί.

Το κοντοσούβλι έχει μεγαλύτερα σε διάμετρο κομμάτια από ένα σουβλάκι και δεν βολεύει να το ψήσεις στην σχάρα. Εξάλλου θέλει και πολλή περισσότερη ώρα, με χαμηλή θερμοκρασία στην αρχή να ψηθεί μέχρι μέσα και πιο μεγάλη στο τέλος.

Αν κόψεις μικρότερα κομμάτια, μπορείς να το ψήσεις σαν σουβλάκι. Δες μια το παρακάτω βίντεο στο 4:46 όπου δείχνει έναν τρόπο να στηρίξεις τις σούβλες πάνω στην σχάρα.

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

27 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Το κοτόπουλο με αυτό τον τρόπο το κάνω, δεν το έχω βάλει στην σούβλα ακόμα.

image.jpeg.110df53d4b32f762b090fd413d41a5db.jpeg
 

Με τον ίδιο τρόπο το ψήνουν οι περισσότεροι νομίζω. Έχει αναφερθεί αρκετές φορές. 

Τα ψάρια, οι περισσότεροι τα ψήνουν απευθείας πάνω στην σχάρα. Υπάρχουν όμως και διαφορά σκεύη που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Με βάση το βίντεο που έχεις βάλει, φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στην βάση για τα ribs, όπου μπορείς να στηρίξεις και κάποιο ψάρι εκεί.

Το κοντοσούβλι έχει μεγαλύτερα σε διάμετρο κομμάτια από ένα σουβλάκι και δεν βολεύει να το ψήσεις στην σχάρα. Εξάλλου θέλει και πολλή περισσότερη ώρα, με χαμηλή θερμοκρασία στην αρχή να ψηθεί μέχρι μέσα και πιο μεγάλη στο τέλος.

Αν κόψεις μικρότερα κομμάτια, μπορείς να το ψήσεις σαν σουβλάκι. Δες μια το παρακάτω βίντεο στο 4:46 όπου δείχνει έναν τρόπο να στηρίξεις τις σούβλες πάνω στην σχάρα.

 

Για τα ψαρια μου εδειξε φωτο που τα βαζει μεσα και μου ανεφερε οτι ειναι πολυ καλο το αποτελεσμα....

 

Για το κοντοσουβλι μου ειπε οτι το βαζει καπως ετσι....

 

Screenshot_20210603-093704_Samsung Internet.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eγω τη σουβλα την εκανα με ενα τετοιο για νυχια που ειχα πανω σε dremel. Eχω παρει ανοξειδωτη σουβλα απο Σκλαβενιτη περσυ το Πασχα, και φετος φτιαξαμε αλλη μια για τον κολλητο μου. https://thebrowbarpro.com/product/nail-bit-removal/

Για κοτοπουλο που βαζουν καποιοι ορθιο σε κουτακι μπυρας, θα ελεγα να το αποφυγετε. Το κουτακι ειναι αλουμινιου, με χρωμα και εσωτερικα εχει και πλαστικο, που ποιος ξερει τι χημικα θα βγαζει οταν ζεσταθει. Καλυτερα για βαση για αυτη τη δουλεια να ειστε ησυχοι. Εγω ειχα παρει ενα ταψακι του jamie oliver που καθεται κουτι και στο GBS και βγαινει και το στηριγμα για το κοτοπουλο και γινεται σαν ταψακι/τηγανακι. Επισης δεν εχει τρυπες, οποτε κραταει τα ζουμια απο το κοτοπουλο για να ψηνεις και καμια πατατουλα ταυτοχρονα. 2 χρονια το εχω σχεδον και το εχω χρησιμοποιησει 2 φορες χαχα. https://www.amazon.co.uk/Jamie-Oliver-552608-Non-Stick-Stainless/dp/B075NJPY8R

Η βαση για τα ribs βολευει πολυ αν θελετε να κανετε πολλα μαζι, ειδικα σε μικρες ψησταριες, αξιζει φουλ.

Γενικα ειναι γκατζετακια που χρησιμοποιεις λιγες φορες, αλλα πραγματικα κανουν τη δουλεια σου πολυ ευκολη. Οποτε οποιος γουσταρει να ψηνει και να εχει πολλες επιλογες, ας τα παρει.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην τελική ο καθένας είναι ελεύθερος να ψήσει όπως εκείνος θέλει και τον βολεύει, από την στιγμή που έχει το αποτέλεσμα που τον ικανοποιεί. Ναι τα αξεσουάρ βοηθάνε και κάνουν ενδεχομένως πιο εύκολη τη ζωή μας, όμως δεν είναι και 100% απαραίτητα.

Από τα αξεσουάρ που έχω πάρει, αυτά που χρησιμοποιώ κατά κόρον είναι η μαντεμένια πλάκα, τα τηγάνια και η γάστρα. Πραγματικά τα θεωρώ το Νο1 αξεσουάρ που μπορεί κάποιος να πάρει.

Για τα αλουμινένια κουτάκια, υπάρχει και ένα ενδιαφέρον βιντεάκι

 

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ως χρήστης τόσο σούβλας όσο και του ειδικού σκεύους-βάσης για κοτόπουλο θα ήθελα να σας πω ότι προτιμώ αυτό της σούβλας. Νομίζω πως με την περιστροφή και το λίπος που βγάνει από το κοτόπουλο και μένει για κάποια πάνω στην πέτσα, είναι πιο γευστικό (όλα βέβαια είναι θέμα γούστου).

Η σούβλα είναι μια απλή τετράγωνη για κοκορέτσι την οποία έκανα στρογγυλή με μια λίμα για σίδερα και επειδή ήταν αρκετά μεγάλη, την έκοψα κιόλας και μάλιστα έκανα και μύτη με την ίδια λίμα. Για όσους το σκέφτονται, πιστέψτε  με , δεν είναι κάτι δύσκολο.

 

Edit: Επόμενο project είναι μια ιδέα για ψήσιμο pizza που θέλω να κάνω στην ψησταριά, με συνδυασμό πατεντών από youtube, αλλά προς το παρόν μου λείπει το θερμόμετρο υπερύθρων για να δω τι θερμοκρασία πιάνει η κεραμική πλάκα, με τις πατέντες. Ελπίζω να βρω χρόνο να πεταχτώ ως τη Νεα Ιωνια να το πάρω και να σας γράψω τα αποτελέσματα.

 

Επεξ/σία από aloop
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

 

Εγω ειχα παρει ενα ταψακι του jamie oliver που καθεται κουτι και στο GBS και βγαινει και το στηριγμα για το κοτοπουλο και γινεται σαν ταψακι/τηγανακι. Επισης δεν εχει τρυπες, οποτε κραταει τα ζουμια απο το κοτοπουλο για να ψηνεις και καμια πατατουλα ταυτοχρονα. 2 χρονια το εχω σχεδον και το εχω χρησιμοποιησει 2 φορες χαχα. https://www.amazon.co.uk/Jamie-Oliver-552608-Non-Stick-Stainless/dp/B075NJPY8R

Η βαση για τα ribs βολευει πολυ αν θελετε να κανετε πολλα μαζι, ειδικα σε μικρες ψησταριες, αξιζει φουλ.

 

Εξαφανισμένο από παντού εκτός από αυτό το site που το έχει 13 ευρώ συν 8 μεταφορικά. Μου φαίνεται παράξενο, έχει χρησιμοποιήσει κανείς το συγκεκριμένο site;

http://www.ipllivematches.com/roasting-pans-fru-1_6/jamie-oliver-552608-get-inspired-nonstick-bbq-chicken-roaster-30-cm-stainless-steel-black-beer-can-single-b075njpy8r-arv-2238.html

 

1 ώρα πριν, toxotis67 είπε

Εξαφανισμένο από παντού εκτός από αυτό το site που το έχει 13 ευρώ συν 8 μεταφορικά. Μου φαίνεται παράξενο, έχει χρησιμοποιήσει κανείς το συγκεκριμένο site;

http://www.ipllivematches.com/roasting-pans-fru-1_6/jamie-oliver-552608-get-inspired-nonstick-bbq-chicken-roaster-30-cm-stainless-steel-black-beer-can-single-b075njpy8r-arv-2238.html

 

Μάλλον scam είναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, toxotis67 είπε

Εξαφανισμένο από παντού εκτός από αυτό το site που το έχει 13 ευρώ συν 8 μεταφορικά. Μου φαίνεται παράξενο, έχει χρησιμοποιήσει κανείς το συγκεκριμένο site;

http://www.ipllivematches.com/roasting-pans-fru-1_6/jamie-oliver-552608-get-inspired-nonstick-bbq-chicken-roaster-30-cm-stainless-steel-black-beer-can-single-b075njpy8r-arv-2238.html

 

Mωρε δεν ειναι αναγκη να παρεις αυτο. Υπαρχουν πολλες λυσεις. Παρε κατι απλο σαν αυτο απο Ελλαδα και βαλε το ειτε σκετο ειτε μεσα σε ενα στρογγυλο ταψακι για να βαλεις και πατατες απο κατω

https://www.amazon.de/com-four®-Stainless-Chicken-Roaster-Container/dp/B06XPNKD3V

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Mωρε δεν ειναι αναγκη να παρεις αυτο. Υπαρχουν πολλες λυσεις. Παρε κατι απλο σαν αυτο απο Ελλαδα και βαλε το ειτε σκετο ειτε μεσα σε ενα στρογγυλο ταψακι για να βαλεις και πατατες απο κατω

https://www.amazon.de/com-four®-Stainless-Chicken-Roaster-Container/dp/B06XPNKD3V

ΟΚ, απλά συνδύαζε και τη χρήση του GBS και τη βάση για το κοτόπουλο, αλλά και τηγάνι, σε σχετικά καλή τιμή

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

24 λεπτά πριν, toxotis67 είπε

ΟΚ, απλά συνδύαζε και τη χρήση του GBS και τη βάση για το κοτόπουλο, αλλά και τηγάνι, σε σχετικά καλή τιμή

έχω ένα τέτοιο που αναφέρει ο @SagoniasSlutRos και το ακουμπάω πάνω στο μαντεμενιο τηγάνι και γίνεται μια χαρά η δουλειά 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μολις τελειωσε η coral prime

Να παρω παλι κοκκινη η να δοκιμασω την γκρι?

Ο ρυθμιστης που εχω λεει ειναι ειναι μονο για τις γκρι, ετσι ειναι ολοι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, imr είπε

Μολις τελειωσε η coral prime

Να παρω παλι κοκκινη η να δοκιμασω την γκρι?

Ο ρυθμιστης που εχω λεει ειναι ειναι μονο για τις γκρι, ετσι ειναι ολοι?

Για την κόκκινη είναι αυτός, που λογικά είναι για 30mbar

https://zaxaris-energy.gr/product/rythmistis-fialis-ygraeriou-prime-coral-gas/

για την γκρι (προπάνιο) είναι αυτός, που όπως αναφέρεις έχεις, και είναι για 37mbar λογικά

https://www.citygas.gr/el/rithmistis-piesis-me-deikti-stathmis-gia-fiali-propanioi-prime-tis-coral-gas

Δεν χρησιμοποιώ μπουκάλα, όμως έχει αναφερθεί αρκετές φορές ότι είναι προτιμότερο το προπάνιο.

Επειδή η ψησταριά που αναμένω, θα είναι για σύνδεση με μπουκάλα κι εγώ προπάνιο θα προτιμήσω. Ψάχνωντας ήδη για μπουκάλες, είδα ότι οι coral προπανίου δεν είναι τόσο εύκολο να τις βρεις, τουλάχιστον στην περιοχή που θα έχω την ψησταριά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού δεν γράφει κανείς, θα γράψω εγώ.

Πήγα σήμερα στο kyso και επέστρεψα όλα τα δώρα που είχα κερδίσει στην κλήρωση και πήρα τη σούβλα για τη genesis.

Πολύ καλές εντυπώσεις από το μοτέρ, αφού είναι τελείως αθόρυβο και γυρνάει με πολύ σταθερό και αργό ρυθμό. Απ ότι διάβασα υποστηρίζει μέχρι 9 κιλά. Επίσης είναι κομψό αφού είναι μικρούλι και ταιριάζει με την ψησταριά οπτικά.

Στα αρνητικά είναι η σούβλα, η οποία είναι η ίδια για την 210 και την 310. Οπότε αναγκαστικά στην 310 πρέπει να μπει μια προέκταση που υπάρχει φυσικά στη συσκευασία, αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποιες ανομοιομορφιες στη σούβλα με κάποια πιο χοντρά σημεία που εμποδίζουν τις πιρουνες να περάσουν. Βέβαια φαίνεται να είναι πολύ ποιοτικό το μέταλλο και μου αρέσει που έχει μια λεπτομέρεια με το σήμα της Weber.

Όταν κάνω τη δοκιμή θα γράψω το τελικό review. Αυτό ήταν για το unboxing 😊

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αφου ψαχτηκα για σουβλα βρηκα  μια  οικονομικη λυση απο aliepress (Γαλλια)

μεχρι τελος μηνα (και αφού έχω παραλαβει την Napoleon Rogue 365 ) θα γινει review...

https://www.aliexpress.com/item/1005002666899436.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3b014c4ddTXw6x

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...