Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, skskre είπε

Για τι ποσότητα μιλάμε μάξιμουμ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2115

  • ilpapacha

    1953

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

2 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Κάνε πρώτα ένα τεστ διαρροής, με σαπουνόνερο ή ειδικό αφρό 

https://gasexpress.gr/afros-anixneysis-diarrois-ygraeriou

Επίσης κάνε και ένα ρεσέτ τον ρυθμιστή 

 

 

Δεν έγινε τίποτα με το ρεσέτ που έκανα, θα αλλάξω ρυθμιστή 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, mynam3 είπε

Για τι ποσότητα μιλάμε μάξιμουμ;

Σε προηγούμενο post o @ilpapacha είχε γράψει για 2,2Kg, νομίζω και εγώ οτι τουλάχιστον 2Κg θα τα αντέξει. Δεν αναφέρει κιλά μόνο τον όγκο του κρέατος στο site

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον, ας γραψω εντυπωσεις ως αρχαριος στις χοιρινες μπριζολες και πανσετες. Ακολουθησα μεθοδο Μαλιωρα απο youtube με μικροδιαφορες. Ζεστανα τη σχαρα με φουλ τους 2/3 καυστηρες, εβαλα πανω τις μπριζολες τελειως σκετες χωρις αλατι, χωρις τπτ. Χαμηλωσα τους 2 καυστηρες στη μεση και γυριζα τις μπριζολες ανα λεπτο περιπου. Οταν εφτασαν εσωτερικη θερμοκρασια 68-70C δυναμωσα στο φουλ τους καυστηρες για να παρουν λιγο καλυτερο χρωμα. Στους 72C τις εβγαλα και τις σκεπασα με αλουμινοχαρτο 5' περιπου.

Μετα στο πιατο εβαλα λεμονακι και αλατοριγανη και απο τις 2 πλευρες (1 κουτακια της σουπας ανθος αλατιου και 1 κουταλακι του γλυκου ριγανη).

Αποτελεσμα εξαιρετικο!! Συνοδευτηκε με πιτουλες και τζατζικι.

Φωτο δεν υπαρχει!

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Οσο και να σας φανει περιεργο, σημερα θα ψησω πρωτη φορα πανσετες (2 στο συνολο) και χοιρινες μπριζολες (εχω ψησει 2-3 φορες συνολο). Ελπιζω να τις πετυχω :P

δεν είναι κάτι δυσκολο  και επειδή οι πανσετες είναι αρέσουν στη κόρη , ένα  master το χω :P
πέρα απ το αρχικό ζεσταμα της σχάρας   απλά ρυθμίζω τη θερμοκρασία  τόσο όσο για να μην εχω  αναφλέξεις , αλλά ουτε και πολύ χαμηλά  για  το λόγο οτι μέχρι να πάρουν το σωστό χρώμα (αλλά και γευση ) θα εχουν στεγνώσει , ακόμη εχω προσέξει πως με κλειστό καπάκι  εχω πολύ λιγότερες αναφλέξεις  αλλα αυτό όπως και οι ενδειξεις θερμοκρασίας είναι σχετικές και διαφέρουν απο ψησταριά σε ψησταριά
να και μια φωτογραφία  της περασμένης βδομάδας
ΥΓ .τις  πανσετες  , χοιρινά παϊδάκια δλδ  πάντα με κόκαλο ;)
 

IMG_20210930_094417.jpg

20 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Λοιπον, ας γραψω εντυπωσεις ως αρχαριος στις χοιρινες μπριζολες και πανσετες. Ακολουθησα μεθοδο Μαλιωρα απο youtube με μικροδιαφορες. Ζεστανα τη σχαρα με φουλ τους 2/3 καυστηρες, εβαλα πανω τις μπριζολες τελειως σκετες χωρις αλατι, χωρις τπτ. Χαμηλωσα τους 2 καυστηρες στη μεση και γυριζα τις μπριζολες ανα λεπτο περιπου. Οταν εφτασαν εσωτερικη θερμοκρασια 68-70C δυναμωσα στο φουλ τους καυστηρες για να παρουν λιγο καλυτερο χρωμα. Στους 72C τις εβγαλα και τις σκεπασα με αλουμινοχαρτο 5' περιπου.

Μετα στο πιατο εβαλα λεμονακι και αλατοριγανη και απο τις 2 πλευρες (1 κουτακια της σουπας ανθος αλατιου και 1 κουταλακι του γλυκου ριγανη).

Αποτελεσμα εξαιρετικο!! Συνοδευτηκε με πιτουλες και τζατζικι.

Φωτο δεν υπαρχει!

τα αδελφια απο την Καρδίτσα  είναι φοβεροί !!

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Λοιπον, ας γραψω εντυπωσεις ως αρχαριος στις χοιρινες μπριζολες και πανσετες. Ακολουθησα μεθοδο Μαλιωρα απο youtube με μικροδιαφορες. Ζεστανα τη σχαρα με φουλ τους 2/3 καυστηρες, εβαλα πανω τις μπριζολες τελειως σκετες χωρις αλατι, χωρις τπτ. Χαμηλωσα τους 2 καυστηρες στη μεση και γυριζα τις μπριζολες ανα λεπτο περιπου. Οταν εφτασαν εσωτερικη θερμοκρασια 68-70C δυναμωσα στο φουλ τους καυστηρες για να παρουν λιγο καλυτερο χρωμα. Στους 72C τις εβγαλα και τις σκεπασα με αλουμινοχαρτο 5' περιπου.

Μετα στο πιατο εβαλα λεμονακι και αλατοριγανη και απο τις 2 πλευρες (1 κουτακια της σουπας ανθος αλατιου και 1 κουταλακι του γλυκου ριγανη).

Αποτελεσμα εξαιρετικο!! Συνοδευτηκε με πιτουλες και τζατζικι.

Φωτο δεν υπαρχει!

Τον 3 καυστηρα δεν τον αναψες καθολου σε ολη την διαρκεια δλδ? Οι μπριζολες ηταν πανω στους 2 αναμενους καυστηρες η διπλα στον σβηστο?

Ειχες αναφλεξεις?

Λαιμου χοιρινες η καρέ?

Ποσο χρονο σου πηραν συνολο απο την ωρα που τις εβαλες?

Επεξ/σία από Amaretos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Λοιπον, ας γραψω εντυπωσεις ως αρχαριος στις χοιρινες μπριζολες και πανσετες. Ακολουθησα μεθοδο Μαλιωρα απο youtube με μικροδιαφορες. Ζεστανα τη σχαρα με φουλ τους 2/3 καυστηρες, εβαλα πανω τις μπριζολες τελειως σκετες χωρις αλατι, χωρις τπτ. Χαμηλωσα τους 2 καυστηρες στη μεση και γυριζα τις μπριζολες ανα λεπτο περιπου. Οταν εφτασαν εσωτερικη θερμοκρασια 68-70C δυναμωσα στο φουλ τους καυστηρες για να παρουν λιγο καλυτερο χρωμα. Στους 72C τις εβγαλα και τις σκεπασα με αλουμινοχαρτο 5' περιπου.

Μετα στο πιατο εβαλα λεμονακι και αλατοριγανη και απο τις 2 πλευρες (1 κουτακια της σουπας ανθος αλατιου και 1 κουταλακι του γλυκου ριγανη).

Αποτελεσμα εξαιρετικο!! Συνοδευτηκε με πιτουλες και τζατζικι.

Φωτο δεν υπαρχει!

Φώτη αν πάμε και στις χοιρινές και στις πανσέτες με θερμόμετρο... καήκαμε!! :D :D 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

36 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Τον 3 καυστηρα δεν τον αναψες καθολου σε ολη την διαρκεια δλδ? Οι μπριζολες ηταν πανω στους 2 αναμενους καυστηρες η διπλα στον σβηστο?

Ειχες αναφλεξεις?

Λαιμου χοιρινες η καρέ?

Ποσο χρονο σου πηραν συνολο απο την ωρα που τις εβαλες?

Δεν αναβω σχεδον ποτε τον 3ο καυστηρα σε καθημερινα ψησιματα, εκτος αν θελω να κανω searing.

Αναφλεξεις μηδεν και ηταν χοιρινες σπαλομπριζολες, με κοκκαλο δλδ αμεσως μετα τον λαιμο. Συνολο πηραν κανενα τεταρτακι το πολυ, δεν μετρησα να σου πω την αληθεια.

4 λεπτά πριν, panos_ace είπε

Φώτη αν πάμε και στις χοιρινές και στις πανσέτες με θερμόμετρο... καήκαμε!! :D :D 

Ειχα το instant read και τις τρυπουσα να δω ποτε θα ειναι safe to eat και να μεινουν ζουμερες. Γενικα δεν ειμαι φαν της χοιρινης, οποτε ηθενα να βγει οσο πιο ζουμερη γινεται να την ευχαριστηθω σωστα τουλαχιστον.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δεν αναβω σχεδον ποτε τον 3ο καυστηρα σε καθημερινα ψησιματα, εκτος αν θελω να κανω searing.

Αναφλεξεις μηδεν και ηταν χοιρινες σπαλομπριζολες, με κοκκαλο δλδ αμεσως μετα τον λαιμο. Συνολο πηραν κανενα τεταρτακι το πολυ, δεν μετρησα να σου πω την αληθεια.

δεν την εχω δοκιμασει αυτη την τεχνικη και με ενδιαφερει

λεπτομερεια αλλα με μπερδευει που δουλευεις μονο με τους 2 καυστηρες...

τι θερμοκρασια εδειχνε η ψησταρια κατα την διαρκεια του ψησιματος ?

και επισης... γυριζες και τις πανσετες ανα λεπτο ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

57 λεπτά πριν, Ametanoitos είπε

Καλημέρα,μπορώ να βάλω ρυθμιστή στη φιάλη με χαρακτηριστικά 3-4 kg/h και 30-50 mbar ?

Γιατι θες να βαλεις τετοιο ρυθμιστη? Γιατι δεν παιρνεις ενα σταθερο να δουλευει η ψησταρια σου στις σωστες πιεσεις; Ο ρυθμιζομενος δεν εχει πανω καμια ενδειξη για το ποσα mbar εχει ρυθμιστει. Εχει απλα μια ροδελα που την γυριζεις και υπολογιζεις με το ματι. Μου ειχαν δωσει ενα τετοιο στην αρχη και τον αλλαξα με σταθερο γιατι δεν ηξερα τι πιεσεις εδινε στην ψησταρια μου.

1 λεπτό πριν, ritualistic είπε

δεν την εχω δοκιμασει αυτη την τεχνικη και με ενδιαφερει

λεπτομερεια αλλα με μπερδευει που δουλευεις μονο με τους 2 καυστηρες...

τι θερμοκρασια εδειχνε η ψησταρια κατα την διαρκεια του ψησιματος ?

και επισης... γυριζες και τις πανσετες ανα λεπτο ?

Ναι τις γυριζα ανα λεπτο.

Δεν αναβω 3ο καυστηρα γιατι πιανω επιθυμητη θερμοκρασια και με τους 2 μονο και  δεν ψηνω και μεγαλες ποσοτητες.

Με τους 2 στο τερμα δυνατα πιανει 250 κελσιου. Χτες που τους ειχα στη μεση εδειχνε 180-200, οποτε ηταν μια χαρα για μπριζολες χοιρινες. Η θερμοκρασια ηταν απο το θερμομετρο στο καπακι, δεν ειχα βαλει αλλο μεσα να δω στην επιφανεια ψησιματος κλπ κλπ.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Πάρτε τώρα που είναι φθηνό…😁

Για μενα το καλυτερο value for money κομματι! Ελπιζω να μην ανεβει η τιμη του :P 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, Instructor1182 είπε

Ποιο κομμάτι είναι?

Αρχικά μιλάει για το tenderloin (φιλέ μινιόν), ότι θα ανεβεί η τιμή του και έπειτα προτείνει ως εναλλακτική το tri tip, όπου δείχνει πως μπορείς να το κόψεις και στο τέλος κάνει την σύγκριση μεταξύ τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...