Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 19,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2098

  • ilpapacha

    1938

  • sndev

    1075

  • ηνίοχος

    566

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Asvos21 είπε

Ξέρω ότι συγκρίνω ανόμοια  πράγματα καθώς δεν είναι το ίδιο μέγεθος αλλά επειδή το μπατζετ μου είναι σε αυτά τα χρήματα: napoleon rogue 365 στα 539€, Weber spirit II 310 στα 525€ ή broil king royal 320 στα 569;

(Λογω επιφάνειας θεωρώ ότι η 2η είναι καλύτερη, λόγω εγγύησης η 1η και φαίνεται να είναι πιο δυνατή και η 3η απλά επειδή έχει αναφερθεί ότι είναι καλή σειρά.)

Επειδή το μεγάλο γίνεται μικρό και όχι το αντίθετο, καλύτερα να πας στη WEBER με την οποία θα βρείς την ησυχία σου. Ειδικά αν μαζεύεις κόσμο για φαγοπότι, θα σου πω οτι είναι και μικρή

Επεξ/σία από skskre
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, little_john είπε

Καλησπερα και παλι,

 

σε συνεχεια της ερευνας μου για αγορα ψησταριας υγραεριου,μου δημιουργηθηκε μια ακομα απορια..

 

Ποια τα πλεονεκτήματα μιας ψησταριάς με 4 καυστήρες έναντι της ίδιας με τη μόνη διαφορά 1 λιγότερο καυστήρα;

Πιο συγκεκριμένα:

Napoleon rogue 425 SE vs 525 SE.

 

Πέρα από το προφανές (μεγαλύτερη επιφάνεια για ψήσιμο) το οποίο δεν με απασχολεί και τόσο, υπάρχει κάποιος άλλος σημαντικός παράγοντας ώστε να δώσω 250 ευρώ παραπάνω για να πάρω την 525;

 

Σας ευχαριστώ.

ΑΝ τα 250ε δεν λείψουν ουσιαστικά απο αλλου και μπορεις να τα διαθέσεις τοτε θα προτεινα να τα δώσεις...

ο αριθμος καυστηρων θα σου δωσει πρωτιστως ευεληξία στα ψησιματα...τοσο σε εμμεσο/αμμεσο ψησιμο καθως και να βαλεις διαφορετικα ειδη να ψησεις ταυτοχρονα μιας και επιρρεαζεται λιγοτερο η μια πλευρα με την αλλή (δλδ ψηνεις χαμηλα στον 1ο και 2ο καυστηρα και δυνατα στον 3ο και 4ο) και φυσικα οπως ειπε και παραπανω ο συμφουρμιτης η μεγαλυτερη επιφανεια ψησιματος θα σου δωσει την ευκολια να ψησεις για μεγαλυτερες παρεές αν και οποτε χρειαστεί...

  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Μιας και σε παλαιότερα ποστ κάναμε κουβέντα για ταυτόχρονη χρήση οπίσθιου καυστήρα με τους κεντρικούς, όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να δουν το παρακάτω βιντεάκι

 

Ευχαριστώ για την έμμεση απάντηση, ώστε να δω πως λειτουργεί ο οπίσθιος καυστήρας.

Εδώ βέβαια, δεν δίνει και πολλά στοιχεία. Βlέπουμε κιόλας  ότι δεν έχει έναν απλό καυστήρα, αλλά πολύ υψηλής απόδοσης. Και η απορία μου παραμένει: Κερδίζουμε κάτι με τον οπίσθιο -προφανώς για την σούβλα- σε σχέση με το να λειτουργεούμε την σούβλα μόνο με τους καυστήρες από κάτω;  Διότι στο δίλημμα: Παίρνω οπίσθιο καυστήρα ή παίρνω μάτι ινφρα; Η μια απάντηση περνάει από το ότι οπίσθιο καυστήρα ΔΕΝ μπορώ να βάλω εκ των υστέρων. Η άλλη από το εάν χρειάζομαι οπίσθιο ινφρα ή είναι προτιμότερος ο παραδοσιακός. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Weber spirit II 310  οποιος τη εχει μπορει να με πει οταν ψηνει λουκανικα ,πανσετες η τσιπουρες που εχουν αρκετο λιπος παιρνουν φωτια απο τα λιπη που πεφτουν πανω στους καυστηρες γιατι σε no name ψησταριες ειναι αγανακτιση, ευχαριστω θα εκτιμουσα την απαντηση σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν είναι σχετικά καθαρή η ψησταριά όχι δεν θα έχεις αναφλεξεις. Επίσης δεν ψήνουμε με τέρμα τους καυστήρες δεν χρειάζεται και είναι και ο λόγος που δημιουργούνται πολλές αναφλεξεις. Καλό ζέσταμα της ψησταριάς και χαμήλωμα στους καυστήρες. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, spanopn20 είπε

Weber spirit II 310  οποιος τη εχει μπορει να με πει οταν ψηνει λουκανικα ,πανσετες η τσιπουρες που εχουν αρκετο λιπος παιρνουν φωτια απο τα λιπη που πεφτουν πανω στους καυστηρες γιατι σε no name ψησταριες ειναι αγανακτιση, ευχαριστω θα εκτιμουσα την απαντηση σας.

Για αυτό υπάρχουν τα flavors bar όπου αναλόγως την σχεδίαση τρέχουν τα λίπη και δεν μένουν επάνω ώστε να κάνουν ανάφλεξη. Βέβαια τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει η καθαριότητα του κάδου. Αναλόγως τι ψήνεις τον καθαρίζεις ανα τακτά διαστήματα. Δεν θα αφήσεις 1 δάκτυλο πάχος πουρί στον κάδο και θα απορείς αν έχει αναφλέξεις.

Τα βασικά είναι πυρόλυση τις σχάρες μετά το ψήσιμο που έκανες ή πριν ξεκινήσεις το καινούργιο με απάληψή τους με λάδι, (πάντα με την παρουσίαση σου),  καθαρισμός του κάδου ανά τακτά διαστήματα/ψησίματα και καθαρισμός/ αλλαγή του δοχείου περισσυλογής λιπών.

Σχετικά με την Spirit II 310, Έχω ψήσει από πρόβειο και πανσέτες μέχρι λουκάνικα και ψάρια: Μπορεί αν έχεις κάποιες στιγμιαίες αναφλέξεις, αλλά ανάξιας αναφοράς. Επίσης αν δεις ότι φουντώνει μετακινείς το κρέας σε άλλο σημείο ή στην σχάρα συντήρησης. 

 

Και επειδή πολλοί συναγωνιστές θα πάρουν για πρώτη φορά αερίου να γράψω και ένα starter kit που θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε:

-βούρτσα (οριχάλκυνη ή μη) για να ξύνουμε τις σχάρες και μία μικρότερη για τους καυστήρες.

- ένα κλειδί για την αλλαγή της κλασσικής μπουκάλας. Υπάρχουν αποκλειστικά τέτοια κλειδιά με κόστος 2€ (πχ Leroy)

- μία κουκούλα για την ψησταριά μας με κόστος 10-13€ (πχ Leroy)

- πλαστικές  σπάτουλες, σφουγγάρι και βιτέξ για τον καθαρισμό της

- πλαστικός κουβάς (σφουγγαρίστρας) που όταν καθαρίζουμε την ψησταριά τον βάζουμε στο κάτω σημείο της αφού βγάλουμε το ταψάκι περισυλλογής, ώστε να πέφτουν όλα μέσα και να μην γίνεται πανικός στην αυλή μας. Μετρήστε το ύψος ώστε να χωράει από κάτω ώστε να μην είναι ούτε πολύ ψηλή ούτε κοντή και πιτσιλάει.

 

Επεξ/σία από plasTOST
  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Wave1975 είπε

Ευχαριστώ για την έμμεση απάντηση, ώστε να δω πως λειτουργεί ο οπίσθιος καυστήρας.

Εδώ βέβαια, δεν δίνει και πολλά στοιχεία. Βlέπουμε κιόλας  ότι δεν έχει έναν απλό καυστήρα, αλλά πολύ υψηλής απόδοσης. Και η απορία μου παραμένει: Κερδίζουμε κάτι με τον οπίσθιο -προφανώς για την σούβλα- σε σχέση με το να λειτουργεούμε την σούβλα μόνο με τους καυστήρες από κάτω;  Διότι στο δίλημμα: Παίρνω οπίσθιο καυστήρα ή παίρνω μάτι ινφρα; Η μια απάντηση περνάει από το ότι οπίσθιο καυστήρα ΔΕΝ μπορώ να βάλω εκ των υστέρων. Η άλλη από το εάν χρειάζομαι οπίσθιο ινφρα ή είναι προτιμότερος ο παραδοσιακός. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

Το ποστ που έκανα δεν ήταν κάποια έμμεση/άμεση απάντηση σε κάποιο δικό σου ποστ. Το ποστ που έκανα ήταν για παλαιότερη αναφορά/κουβέντα σχετικά με την ταυτόχρονη χρήση του οπίσθιου καυστήρα με τους κεντρικούς 

Εάν δεν θέλεις/μπορείς να πάρεις μια ψησταριά που να έχει οπίσθιο καυστήρα και πλαϊνό μάτι infrared και έχεις να επιλέξεις είτε το ένα είτε το άλλο, τότε είναι προτιμότερο να πας σε αυτήν που διαθέτει πλαϊνό μάτι infrared.

Στο παραπάνω βιντεάκι δείχνει ότι ψήνει στην σούβλα με τον οπίσθιο καυστήρα και ταυτόχρονα βάζει κάτι άλλο να ψήσει στην σχάρα, χωρίς να επηρεάζεται το ψήσιμο σε αυτό που έχει στην σούβλα. Αν πχ είχε βάλει μόνο τους κυρίως καυστήρες για την σούβλα και έβαζε να ψήσει και κάτι άλλο στην σχάρα, τότε θα επηρεάζονταν το ψήσιμο στην σούβλα, καθώς θα «έκοβε» θερμότητα.

Μια άλλη ωραία εφαρμογή του οπίσθιου καυστήρα είναι στο ψήσιμο της πίτσας. 

Η τελική απόφαση είναι δική σου, ανάλογα τις ανάγκες σου και τα χρήματα που θέλεις/μπορείς να διαθέσεις.

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, spanopn20 είπε

Weber spirit II 310  οποιος τη εχει μπορει να με πει οταν ψηνει λουκανικα ,πανσετες η τσιπουρες που εχουν αρκετο λιπος παιρνουν φωτια απο τα λιπη που πεφτουν πανω στους καυστηρες γιατι σε no name ψησταριες ειναι αγανακτιση, ευχαριστω θα εκτιμουσα την απαντηση σας.

Αυτά ακριβώς τα συμπεράσματα μετά από μακροχρόνια χρήση, σε άλλο χώρο όμως, ποιοτικής καναδέζικης ψησταριάς με πέτρες λαβας, με οδήγησε στην αγορά Weber Q για το μπαλκόνι του διαμερίσματος. Εύκολο καθάρισμα, μηδέν αναφλέξεις, χρήση της φιάλης που νομίζεις ότι διαρκεί "για πάντα". Αλλά βεβαίως, χαμηλή ισχύς και χωρητικότητα, πιο υγιεινό ίσως και λιγότερο νόστιμο ψήσιμο από τη μειωμένη τσίκνα. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα όπως ισχύει παντού.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειμαι στο τσακ να παραγγειλω αυτην εδω. Κρατηστε με να μην το κανω. 

https://www.ilovebbq.gr/weber-master-touch-premium-se-e-5755

Σκεφτομαι για χρηση μια φορα το μηνα για καπνισμα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ειμαι στο τσακ να παραγγειλω αυτην εδω. Κρατηστε με να μην το κανω. 

https://www.ilovebbq.gr/weber-master-touch-premium-se-e-5755

Σκεφτομαι για χρηση μια φορα το μηνα για καπνισμα.

Εγώ θα σε σπρώξω στον «γκρεμό» και θα πω καλορίζικη και καλά ψησίματα!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Εγώ θα σε σπρώξω στον «γκρεμό» και θα πω καλορίζικη και καλά ψησίματα!

Σε λαθος thread ποσταρα :P

Παω να βρω κανενα "πως να μαζεψω χρηματα" να το γραψω εκει...

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Σε λαθος thread ποσταρα :P

Παω να βρω κανενα "πως να μαζεψω χρηματα" να το γραψω εκει...

 

Αν εισαι παντρεμενος, δειξτην στη γυναικα σου να αρχισει τη γκρινια και να μην την παρεις.

Αν δεν εισαι παντρεμενος, καλα καπνισματα!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

38 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ειμαι στο τσακ να παραγγειλω αυτην εδω. Κρατηστε με να μην το κανω. 

https://www.ilovebbq.gr/weber-master-touch-premium-se-e-5755

Σκεφτομαι για χρηση μια φορα το μηνα για καπνισμα.

Ακομα δεν την πηρες ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...