Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Eγω ειμαι στην αναζητηση μιας ψησταριας κατω απο 300ε.

Μια απο τις επιλογες που εξεταζω ειναι και αυτη Vanward Majesty-S.Πως την βλεπετε ;

Ενας φιλος της στηλης μου ειχε προτεινει αυτην  Kenton NATERIAL

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 19,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2098

  • ilpapacha

    1940

  • sndev

    1075

  • ηνίοχος

    566

5 ώρες πριν, Xorxhs! είπε

https://geizhals.eu/?cat=hsggrill&v=e&hloc=at&hloc=de&hloc=pl&hloc=uk&hloc=eu&sort=r&xf=4825_Weber&pg=2#productlist
 

Από εδώ όποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει weber....τωρα κοιτώ και τα genesis μοντέλα.
Κάποιος είχε αναφέρει και αποστολή στην Ελλάδα με κάποιον τρόπο με κόστο 100 ευρώ

Eshopwedrop.gr θα βγει 50-100€ μεταφορικά ως την αποθήκη στο Κορωπί.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, PHadji είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Λοιπόν πήραμε το βάπτισμα του πυρός σήμερα, στην κυριολεξία γιατί τα μπιφτέκια τα γκαργκανιασα... Ας τα πάρουμε όμως ένα ένα.

Ξεκίνησα να κάνω ένα ψωμί πριν από όλα το οποίο έγινε σαν φρυγανιά - ντρέπομαι να βάλω και φώτο. Δεν πήρε χρώμα σχεδόν καθόλου ενώ το είχα μέσα μια ώρα σε θερμοκρασία 250. Στον φούρνο της κουζίνας σε ίδια θερμοκρασία παίρνω σε 35 λεπτά ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. 

Το είχα πάνω σε ταψακι και στα πρώτα 20 λεπτά είχε αρπάξει από κάτω, οπότε το σήκωσα σε μια μικρή σχάρα με ένα επιπλέον ταψί για να κόψω θερμότητα, παρόλο που την κεντρική εστία την είχα κλειστή και έπαιζα με τις δύο πλαϊνές. Τα υπόλοιπα 40 λεπτά περίμενα να δω χρώμα αλλά του κακου. 

Μετά πήγα στα μπιφτέκια. Εβγαλα κιμά από ψυγείο, τα ζύμωσα, τους έβαλα λαδακι εξωτερικά και από τις δύο μεριές,  τα πήγα στην σχάρα με θερμοκρασία 225 και έβαλα χρονόμετρο στα 6 λεπτά για να τα γυρίσω, αντιστεκομενος σθεναρά στο να ανοίξω το καπάκι. Στα 6 λεπτά πήγα να τα γυρίσω, αλλά η σπάτουλα δεν έμπαινε χωρίς να τα διαλυσω, πράγμα που και έγινε σε μερικά. Τα άφησα κι άλλο και μόνο όταν έφτασα στα 12 λεπτά στην μεριά άρχισαν να ξεκολλάνε. Όπως και να έχει μου πήρε μισή ώρα, ένω από όσα διαβάζω θα έπρεπε να είναι έτοιμα γύρω στα 12 λεπτά συνολικά. 

Όπως και να έχει τα φάγαμε και μάλιστα μου έκανε εντύπωση παρόλο που έχουν μια καμενη εικόνα μέσα ήταν ζουμερα. 

Η σχάρα είχε περαστεί με ελαιόλαδο από εχτές και σήμερα την έκαψα 1 ωρα για το ψωμί και μετά έβαλα καπάκι τα μπιφτέκια

Που έκανα τα λάθη στο ψωμί και στα μπιφτέκια Ωωεεεοοοο ;;;

Αύριο θα ξαναβάλω μπιφτέκια σε πείσμα

Ευχαριστώ πολύ

20200425_224635.jpg

Με αφορμη το post σου θα ηθελα να προτεινω οτι ειναι καλο να βαλουμε στην υπογραφη μας τι bbq εχουμε για να μπορουμε να αποφευγουμε περιττες ερωταπαντησεις τυπου "ποιο μοντελο εχεις" κλπ

Στο θεμα μας τωρα , ποιο bbq εχεις;

Τη ζυμη πανω σε τι την εβαλες ; Οταν λες ταψακι τι εννοεις;;; Αλουμινιου ;;;

Το ψωμι θελει πετρα για να παρεις αποτελεσμα .....

Αν βαλω το ψωμι στους 250 βαθμους για 35 ' θα παρω σχεδον καρβουνο...

Αλλες οι θερμοκρασιες ενος φουρνου κουζινας κι αλλες ενος bbq...

Πρεπει να τα γνωριζουμε αυτα για να μπορεσουμε να βοηθησουμε...

Εκ πρωτης οψεως εχεις βαλει το ψωμι σε ψηλη θερμοκρασια... οχι πανω απο 200-220 βαθμους και  ελεγχο ανα 10'.

Θεωρω δεδομενο οτι με τη παρασκευη της ζυμης τα εχεις παει καλα...

Για τα μπιφτεκια οντως σου αργησανε πολυ , τα εκανες λεπτα ; πιο χοντρα ; 

Σε καθε περιπτωση μην απογοητευεσαι , θα διορθωσεις καποια πραγματα και  το αποτελεσμα θα ειναι  τελειο..

Επεξ/σία από aenaos15
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

31 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

Με αφορμη το post σου θα ηθελα να προτεινω οτι ειναι καλο να βαλουμε στην υπογραφη μας τι bbq εχουμε για να μπορουμε να αποφευγουμε περιττες ερωταπαντησεις τυπου "ποιο μοντελο εχεις" κλπ

Στο θεμα μας τωρα , ποιο bbq εχεις;

Τη ζυμη πανω σε τι την εβαλες ; Οταν λες ταψακι τι εννοεις;;; Αλουμινιου ;;;

Το ψωμι θελει πετρα για να παρεις αποτελεσμα .....

Αν βαλω το ψωμι στους 250 βαθμους για 35 ' θα παρω σχεδον καρβουνο...

Αλλες οι θερμοκρασιες ενος φουρνου κουζινας κι αλλες ενος bbq...

Πρεπει να τα γνωριζουμε αυτα για να μπορεσουμε να βοηθησουμε...

Εκ πρωτης οψεως εχεις βαλει το ψωμι σε ψηλη θερμοκρασια... οχι πανω απο 200-220 βαθμους και  ελεγχο ανα 10'.

Θεωρω δεδομενο οτι με τη παρασκευη της ζυμης τα εχεις παει καλα...

Για τα μπιφτεκια οντως σου αργησανε πολυ , τα εκανες λεπτα ; πιο χοντρα ; 

Σε καθε περιπτωση μην απογοητευεσαι , θα διορθωσεις καποια πραγματα και  το αποτελεσμα θα ειναι  τελειο..

Broil king gem 320 είναι η ψησταριά, ανανέωσα και την υπογραφή όπως πρότεινες.

Η ζύμη σαν ζύμη είναι μια χαρά δεν είναι από εκεί το πρόβλημα. Την έβαλα σε ένα ταψακι αλουμινίου, ακριβώς το ίδιο με αυτό που κάνω τις πίτσες μου στον φούρνο η και το ψωμι κάποιες φορές και το ακούμπησα απευθείας στην σχάρα. Ίσως θα έπρεπε να το βάλω πάνω στην μικρή σχάρα για να μην πατάει πάνω στις μαντεμενιες σχάρες. Πάντως χρώμα καθόλου. 

Τα μπιφτέκια ήταν περίπου 2 πόντους παχος. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για οσους εχουν αποριες σχετικα με συντηρηση μαντεμενιας σχαρας.

Η φωτο ειναι μετα απο ενα χρονο περιπου, ψηνω αρκετα συχνα (1-3 φορες τη βδομαδα) και τα παντα. Μετα απο καθε ψησιμο, καψιμο στους 350, ξυσιμο (αμα κρυωσει λιγο, καμια φορα και καυτη αμα βαριεμαι να περιμενω) και λαδωμα με χαρτι κουζινας + ελαιολαδο. Πρωτα περναω το χαρτι με ελαιολαδο να παρει τη μαυριλα και μετα παλι με καθαρη μερια του χαρτιου αλλο λιγο, ΟΛΗ τη σχαρα παντα.

440CB04A-4C10-4FAF-9D8B-F7356EC57487.jpeg

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, aenaos15 είπε

Με αφορμη το post σου θα ηθελα να προτεινω οτι ειναι καλο να βαλουμε στην υπογραφη μας τι bbq εχουμε για να μπορουμε να αποφευγουμε περιττες ερωταπαντησεις τυπου "ποιο μοντελο εχεις" κλπ

Στο θεμα μας τωρα , ποιο bbq εχεις;

Τη ζυμη πανω σε τι την εβαλες ; Οταν λες ταψακι τι εννοεις;;; Αλουμινιου ;;;

Το ψωμι θελει πετρα για να παρεις αποτελεσμα .....

Αν βαλω το ψωμι στους 250 βαθμους για 35 ' θα παρω σχεδον καρβουνο...

Αλλες οι θερμοκρασιες ενος φουρνου κουζινας κι αλλες ενος bbq...

Πρεπει να τα γνωριζουμε αυτα για να μπορεσουμε να βοηθησουμε...

Εκ πρωτης οψεως εχεις βαλει το ψωμι σε ψηλη θερμοκρασια... οχι πανω απο 200-220 βαθμους και  ελεγχο ανα 10'.

Θεωρω δεδομενο οτι με τη παρασκευη της ζυμης τα εχεις παει καλα...

Για τα μπιφτεκια οντως σου αργησανε πολυ , τα εκανες λεπτα ; πιο χοντρα ; 

Σε καθε περιπτωση μην απογοητευεσαι , θα διορθωσεις καποια πραγματα και  το αποτελεσμα θα ειναι  τελειο..

Εχω να φτιαξω ψωμι σχεδον κανενα χρονο, αλλα με βαλατε στο τρυπακι να το κανω καποια στιγμη παλι απλα για να δοκιμασω την ψησταρια.

Για θερμοκρασιες αυτο που λες θυμαμαι και γω, προθερμανση στους 230 και μετα κατεβαζουμε στους 200 νομιζω. Επισης πολυ σημαντικο ειναι οτι το ψωμι θελει υγρασια για να κανει ωραια κρουστα. Οποτε ειτε βαζουμε διπλα ενα ταψακι με νερο να υπαρχει υγρασια στο χωρο και επιπροσθετως καθε 10 λεπτα με ενα ψεκαστηρι το ψεκαζουμε με νερο, ειτε το βαζουμε σε κλειστη γαστρα. Ειδικα το γκαζι ξεραινει παρα πολυ την ατμοσφαιρα. Η γαστρα ειναι η πιο ευκολη λυση παντως, το βαζεις με κλειστο καπακι για 30 λεπτα και μετα με ανοιχτο αλλα 10-15 οσα χρειαστει.

Και εννοειται οτι θα το ψησουμε indirect

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το eshop έχει σε crazy Sunday ένα ατμό καθαριστή με καλούτσικες κριτικές στα 45 ευρώhttps://www.e-shop.gr/atmokatharistis-1350w-bomann-dr-906-p-HAP.420407,εγώ πάντως τον παράγγειλα,γιατί τα 200+ του Karcher είναι πολλά.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρωματικό κοντοσουβλι για σήμερα μιας και τις ημέρες του Πάσχα δούλευα και τη βγάλαμε με παϊδάκια. 

IMG_20200426_122532.jpg

Ψησταριά μια blackbull grilly των 150 ευρώ με δύο καυστήρες. 

  • Like 10
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σε ρωτήσω κάτι αφού βλέπω ότι έχεις την σχάρα GBS. Ψήνεις ποτέ από την άλλη πλευρά με τις στενές γραμμώσεις; Το στρογγυλό κομμάτι κάνει και σε εσένα σκαλοπάτι από την άλλη μεριά; 

Αν η σχάρα λαδωθει παραπάνω από το απαιτούμενο, θα έχει κάποιο αρνητικό;

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 λεπτά πριν, Astronautis είπε

Να σε ρωτήσω κάτι αφού βλέπω ότι έχεις την σχάρα GBS. Ψήνεις ποτέ από την άλλη πλευρά με τις στενές γραμμώσεις; Το στρογγυλό κομμάτι κάνει και σε εσένα σκαλοπάτι από την άλλη μεριά; 

Αν η σχάρα λαδωθει παραπάνω από το απαιτούμενο, θα έχει κάποιο αρνητικό;

Κανενα αρνητικο δεν εχει περαν απο λιγη καπνα ενδεχομενως λογω περισσης ποσοτητας λαδιου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eιπα να κανω ενα καλο καθαρισμα στη σχαρα σημερα και παραθετω εικονες.

Αρχικα την εκαψα για να τριψω με τη βουρτσα και μια ξυστρα ολα τα υπολείμματα. Στη συνεχεια αφου κρυωσε τελειως με ενα πρασινο σφουγγαρακι κουζινα που το μουλιαζα σε νερο την περασα ολη.

Μετα φουλ καψιμο κανενα 15 λεπτο να φυγει ολη η υγρασια.

94472871_703978327008857_4584083208508801024_n.thumb.jpg.92b938849ca23f5cb0e889b6cf8cac58.jpg

Οσο ηταν καυτη και θεωρητικα εχει το μαντεμι ανοιχτους πορους (για να απορροφήσει το λαδι) την περασα με ενα πινελο με σησαμελαιο και μετα τη σκουπισα με ενα πανι (μια παλια μπλουζα βαμβακερη).

Στην πρωτη φωτο η διαφορα της λαδωμενης και στη δευτερη ολοκληρωμενη.

cropped.jpg.accde8926817c44c50a94f08c89b4ac7.jpg

94640562_568214540471157_6777358715486994432_n.jpg.dc0051d2307babd16343c7888ee87168.jpg

Τωρα την εχω αφησει να κρυωσει, θα την καψω παλι μετα κανενα 10' να δεσει το λαδι, και αν θελω μετα επαναλλαμβανω λαδωμα, κρυωμα, καψιμο.

Γενικα αυτη ειναι η διαδικασια για seasoning σε cast iron, οποτε αυτο κανω καθε 10 ψησιματα περιπου. Το κανω μια φορα ομως, μιας και το κανω σχετικα συχνα.

Το βημα με το πρασινο σφουγγαρι ειναι περιττο αν δεν εχει τπτ χοντρες βρωμιες.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 4
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα στους καλοφαγαδες  ειναι η πρωτη φορα που μπαινω στην σελιδα αυτην. Κανοντας αναζητηση για BBQ μου εβγαλε πολλα αποτελεσματα συν αυτο εδω διαβασα ολη την συζητηση απο την αρχη. η επαφη που εχω με το ψησιμο ειναι μονο με καρβουνο . Παλιοτερα την  χρησιμοποιουσα πολυ συχνα . Τωρα ειδα οτι εξελιχθηκαν πολυ η υγραεριου  και σκεφτομαι να παρω, το θεμα ειναι οτι  ειδα κατι τιμες που με εκανε να το σκεφτω καλυτερα..... τα ποσα ειναι απιστευτα !!!!!!!! ψαχνοντας λοιπον βρηκα διαφορες τιμες και ποιοτητες και .σιγουρα οτι πληρωνεις παιρνεις. Για καποιον που ψηνει καθε βδομαδα 2-3 φορες το καταλαβαινω οτι θελει κατι καλο και ποιοτικο.Τελικα αυτο που θελω να ειναι να ρωτησω εσας που εχετε παραπανω εμπειρια σε ψησταριες υγραεριου, για μια που  βρηκα σε καλη και προσιτη τιμη . η συχνοτητα που θα ψηνω ειναι 1-2 φορες το μηνα   την γνωμη σας παρακαλω ??? Χρηστος

Screenshot_8.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...