Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα 2η απόπειρα για χοιρινό κοντοσούβλι , 3 κιλά μόνο λαιμός. Το τύλιξα όμως σε λαδόκολλα από την αρχή στους 150. Το άφησα κάνα 2.5 ωρο έτσι μετά το ξεβρακωσα και άνοιξα και τους 3 καυστήρες στους 250-260 για κάνα 20λεπτο χωρίς ταψί από κάτω. Μακράν καλύτερο για τα γούστα μου από το να είναι εξαρχής χωρίς λαδόκολλα. Έτσι θα παίζει από εδώ και πέρα. Κλασικά φωτό ξέχασα :)

  • Like 4
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Amaretos είπε

Σήμερα 2η απόπειρα για χοιρινό κοντοσούβλι , 3 κιλά μόνο λαιμός. Το τύλιξα όμως σε λαδόκολλα από την αρχή στους 150. Το άφησα κάνα 2.5 ωρο έτσι μετά το ξεβρακωσα και άνοιξα και τους 3 καυστήρες στους 250-260 για κάνα 20λεπτο χωρίς ταψί από κάτω. Μακράν καλύτερο για τα γούστα μου από το να είναι εξαρχής χωρίς λαδόκολλα. Έτσι θα παίζει από εδώ και πέρα. Κλασικά φωτό ξέχασα :)

Δεν χρειαζονται τοσες ωρες, ουτε τοσο χαμηλη θερμοκρασια στην αρχη. Βαλε λαδοκολα και κρατα 180 βαθμους σαν να ψηνεται σε φουρνο. Στο τελος γκαζωσε λιγο να παρει χρωμα και να ξεροφηθει απεξω.

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι όμως έτσι το έκανα όπως λες την 1η φορά δεν λέω ωραίο ήταν αλλά τώρα ήταν πολύ πολύ πιο μαλακό και το γκαζωσα όπως λες και έκανε κρούστα από έξω , πολύ καλύτερο κάνε μια δοκιμή και εσύ όταν έχεις ορεξη. Επίτηδες το έβαλα πιο νωρίς για δοκιμή το ξέρω ότι μπορούσε να γίνει και πιο γρήγορα :) Δοκιμές κάνουμε για να βγάλουμε "πόρισμα"

Επεξ/σία από Amaretos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Amaretos είπε

Κι όμως έτσι το έκανα όπως λες την 1η φορά δεν λέω ωραίο ήταν αλλά τώρα ήταν πολύ πολύ πιο μαλακό και το γκαζωσα όπως λες και έκανε κρούστα από έξω , πολύ καλύτερο κάνε μια δοκιμή και εσύ όταν έχεις ορεξη. Επίτηδες το έβαλα πιο νωρίς για δοκιμή το ξέρω ότι μπορούσε να γίνει και πιο γρήγορα :) Δοκιμές κάνουμε για να βγάλουμε "πόρισμα"

θα το δοκιμασω οπως λες, αν και πιστευω πως εγινε πιο μαλακο το δικο σου τωρα, γιατι ηταν διαφορετικο το κρεας. Το σιτεμα ειναι εξαιρετικα σημαντικο. Εχω φιλο "γουρουνα". Εχει χοιροστασια. Οταν μου φερνει καμια φορα ασιτευτο κρεας, δεν τρωγεται με τιποτα σκληρο και τσιχλα. Δεν μπορεις να το καταπιείς! Οτι και να κανεις στο μαγειρεμα.
Οταν ειναι σιτεμενο.... ειναι λουκουμι!

Θα δοκιμασω διαφορα ομως, γιατι το 4πλο Kenton που πηρα τωρα, εχει γκάζια! Βαράει 350αρια, οποτε μπορεις να παιξεις αρκετά.

Επεξ/σία από andreaspA
Δημοσ.

Και τις 2 φορες πηρα απο τον ιδιο χασαπη, απλο ταπεινο λαιμο ουτε σιτεμενο ουτε τιποτα. Ολα ειναι συνδυασμος και κρεατος και τροπο μαγειρεματος κλπ κλπ.  Πχ πολλες φορες βαζω χοιρινο λαιμο , η κατσικακι στο slow cooker , σηκωνομαι το βραδυ το βαζω κατα τις 2-3 στο χαμηλο μονο αλατι πιπερι ψιλοκομενο σκορδο , για να το φαμε την αλλη μερα το μεσημερι, ε δεν συγκρινεται με τιποτα, εχουν λιωσει τα παντα λες και και τρως πουρε... Οπως και να εχει να εχουμε την ορεξη μας και την βρισκουμε την ακρη ;)

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/6/2022 στις 11:11 ΠΜ, johnniek13 είπε

Δεχομαι αυτα που λες, μιας και εχεις τοσες εμπειριες.

Τελικώς και παλι καταληγω οτι θα περιμενω την καλυτερη τιμη της NAPOLEON.

Ευχαριστω για την απαντηση.

Nα προσθεσω οτι υπαρχουν και καποιες σχεδιαστικες λεπτομεριες που αναβαθμιζουν τελειως την ποιοτητα του ψησιματος. Οι γωνιες που εχουν οι ανακλαστηρες, η ποιοτητα κατασκευης του καδου, το ομοιομορφο ψησιμο παντου κλπ κλπ.

Ουτε εγω θα εδινε παντως τοσα λεφτα για bormann.

_____

Btw δυο κουφα που ειδα σε σελιδες στο fb. Ενας τυπος ξοδεψε 750€ για να αναβαθμισει μια bormann και να βαλει επενδυση ανοξειδωτη και εσωτερικα υαλοβαμβακα για μόνωση! Σαν κατι Hyundai που κυκλοφορουν και απο τις πολλες μασκες που εχουν βαλει μοιαζουμε με Mercedes. Καλυτερα να εφτιαχνε μια 100% homemade ψησταρια (αν ηθελε να φτιαξει κατι δικο του) με τοσα λεφτα που εδωσε, παρα να αναβαθμισει μια bormann.

Και το χειροτερο που ειδα, εναν τυπο, να εχει βαψει με σπρευ τις μαντεμενιες σχαρες γιατι ειχαν σκουριασει και τωρα λεει εφυγε η μπογια και ρωταγε τι να κανει!!!!  Δεν παμε καλα....

_____

Χτες ειπα να την καθαρισω μετα απο κανα 3μηνο, γιατι ειχα και ενα περιστατικο που ψηλοαρπαξε στους κατω ανακλαστηρες απο κατι λιπη προβατινας. Ειχα καμια ωρα στη διαθεση μου, οποτε εκανα τα βασικα. Αυτο που δοκιμασα πρωτη φορα, ειναι να βαλω τους κατω ανακλαστηρες που ειναι ινοξ μεσα σε δοχειο με ζεστο νερο και δυο καψουλες πλυντηριου πιατων. Μετα με σχετικα μετριο τριψιμο μπορω να πω οτι εφυγε το 80% της μαυριλας και της καρβουνιλας. Ειχα να τα πλυνω τα συγκεκριμενα με νερο και σαπουνι γυρω στα 2 χρονια!

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 6
Δημοσ.

Καλά πως δε σκευτικα τόσα χρόνια να βάψω τα μαντεμια που σκουριάζουν κ κάθομαι κ παιδευομαι

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sndev είπε

Καλά πως δε σκευτικα τόσα χρόνια να βάψω τα μαντεμια που σκουριάζουν κ κάθομαι κ παιδευομαι

Μπορεις να ριχνεις και απ ευθειας πανω στη μπριζολα λιγο σπρευ να κανεις τα grill marks.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Theofanis88 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Την άλλη βδομάδα το Lidl βγάζει μαντεμενια γάστρα; Έχει κάποιος εμπειρία; Αξίζει;

Εχω μια αντιστοιχη και κανει αρκετα καλη δουλεια. Ειναι επισμαλτωμενη, οποτε δεν χρειαζεται να κανεις και seasoning κλπ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά, εμεις καλα γελάμε αλλα αυτοί:

α) κανουν παιδιά (όμοια τους)

β) ψηφίζουν

γ) κυκλοφορούν ανάμεσα μας (με οτι αυτό συνεπάγεται)

**το χειροτερο για εμενα ειναι το α, οτι αναπαραγονται για να μη χαλασει η ρατσα τους...**

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, paylidis είπε

Παιδιά, εμεις καλα γελάμε αλλα αυτοί:

α) κανουν παιδιά (όμοια τους)

β) ψηφίζουν

γ) κυκλοφορούν ανάμεσα μας (με οτι αυτό συνεπάγεται)

**το χειροτερο για εμενα ειναι το α, οτι αναπαραγονται για να μη χαλασει η ρατσα τους...**

To χειροτερο ειναι οτι μπορει να εχει ταισει τα παιδια του απο αυτη τη σχαρα ή τα παιδια καποιου φιλου και να εχουν παρει μεσα τους χημικα χωρις λογο...

  • Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

_____

Btw δυο κουφα που ειδα σε σελιδες στο fb. Ενας τυπος ξοδεψε 750€ για να αναβαθμισει μια bormann και να βαλει επενδυση ανοξειδωτη και εσωτερικα υαλοβαμβακα για μόνωση! Σαν κατι Hyundai που κυκλοφορουν και απο τις πολλες μασκες που εχουν βαλει μοιαζουμε με Mercedes. Καλυτερα να εφτιαχνε μια 100% homemade ψησταρια (αν ηθελε να φτιαξει κατι δικο του) με τοσα λεφτα που εδωσε, παρα να αναβαθμισει μια bormann.

Και το χειροτερο που ειδα, εναν τυπο, να εχει βαψει με σπρευ τις μαντεμενιες σχαρες γιατι ειχαν σκουριασει και τωρα λεει εφυγε η μπογια και ρωταγε τι να κανει!!!!  Δεν παμε καλα....

_____

Χτες ειπα να την καθαρισω μετα απο κανα 3μηνο, γιατι ειχα και ενα περιστατικο που ψηλοαρπαξε στους κατω ανακλαστηρες απο κατι λιπη προβατινας. Ειχα καμια ωρα στη διαθεση μου, οποτε εκανα τα βασικα. Αυτο που δοκιμασα πρωτη φορα, ειναι να βαλω τους κατω ανακλαστηρες που ειναι ινοξ μεσα σε δοχειο με ζεστο νερο και δυο καψουλες πλυντηριου πιατων. Μετα με σχετικα μετριο τριψιμο μπορω να πω οτι εφυγε το 80% της μαυριλας και της καρβουνιλας. Ειχα να τα πλυνω τα συγκεκριμενα με νερο και σαπουνι γυρω στα 2 χρονια!

Από την πρόσφατη ενασχόλησή μου με το Facebook και από αρκετά ποστ που έχω δει, στις ομάδες που είμαι μέλος, δυστυχώς υπάρχουν αρκετά παρόμοια περιστατικά. Τα πιο συνήθη είναι το «ντύσιμο» της ψησταριάς με αλουμινόχαρτο, το ψήσιμο με μεμβράνες και τώρα τελευταία υπήρξε έξαρση από ψησίματα στην πέτρα πίτσας που είχε το LIDL, όπου οι περισσότεροι έψηναν την πίτσα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί τοποθετημένο στην πλάκα.

Γενικά τον κάδο έχω πολύ καιρό να τον καθαρίσω και πρέπει να βρω λίγο χρόνο να το κάνω, μέσα στο καλοκαίρι.

062E3B7A-E587-40FC-A2DC-3D73672793DA.jpeg.afd24fc18fa3256a38fe109c0b1303f5.jpeg

3 ώρες πριν, Theofanis88 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Την άλλη βδομάδα το Lidl βγάζει μαντεμενια γάστρα; Έχει κάποιος εμπειρία; Αξίζει;

Λογικά εννοείς την προσφορά από το παρακάτω φυλλάδιο του LIDL

https://www.lidl-hellas.gr/el/fyladia/30-06-lidl-non-food/view/flyer/page/19

Αναφέρει ότι έχει αντοχή μέχρι 240 βαθμούς. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για άλλες εταιρείες, για αντίστοιχα σκεύη, πχ της Lodge

https://www.lodgecastiron.com/product/enameled-dutch-oven?sku=EC6D33

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...