Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 8/9/2022 στις 8:57 ΠΜ, Rabbit30 είπε

Εγώ έχω πάρει το συγκεκριμένο

https://www.skroutz.gr/s/23931668/Amazen-Oval-Tube-Smoker-%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AF-%CE%9A%CE%B1%CF%80%CE%BD%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%A8%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%82-31cm.html

και με την συμβουλή του @SagoniasSlutRos πήρα πελλετ cherry που ταιριάζουν  με τα περισσότερα κρέατα.

Τώρα για το τι είδους κρέατα μπορείς να καπνίσεις, θεωρητικά όλα! ακόμα και μαγειρευτό φαγητό αν θες.

Απλά θέλει από ώρα και πάνω για να εισχωρήσει ο καπνός .

Καλησπερα. Αυτό πήρα κι εγώ για την spirit μου,  μόνο που το είχε σε ένα bundle με αναπτήρα και 2 συσκευασίες πέλλετ (1 apple και 1 hickory του κιλού και οι 2) κι έβγαινε κατά πολύ οικονομικότερα από το να τα έπαιρνα σκέτα. 

  • Like 1
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 ώρα πριν, alex19871987 είπε

Επίσης θα ήθελα αν ξέρεις αν στην 365 μπορώ να βάλω ενιαία πλάκα μαντέμι για μπέργκερ την μισή ψησταριά 

Μπορείς. Υπάρχει η απλή μαντεμένια 

https://www.skroutz.gr/s/23289446/Napoleon-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-για-Rogue-425-56425-45x29-8x2cm.html

και η επισμαλτωμένη

https://www.skroutz.gr/s/26703044/Napoleon-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-56426-Επισμαλτωμένη-Διπλής-Όψης-45x33x2cm.html

Αναφέρουν ότι ταιριάζουν και για την σειρά Freestyle. Καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις με το κατάστημα ή/και την αντιπροσωπεία για επιβεβαίωση του κωδικού που ταιριάζει.

Έχοντας και τις 2, απλή και επισμαλτωμένη, σου προτείνω την επισμαλτωμένη όπου θέλει λιγότερη συντήρηση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Μπορείς. Υπάρχει η απλή μαντεμένια 

https://www.skroutz.gr/s/23289446/Napoleon-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-για-Rogue-425-56425-45x29-8x2cm.html

και η επισμαλτωμένη

https://www.skroutz.gr/s/26703044/Napoleon-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-56426-Επισμαλτωμένη-Διπλής-Όψης-45x33x2cm.html

Αναφέρουν ότι ταιριάζουν και για την σειρά Freestyle. Καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις με το κατάστημα ή/και την αντιπροσωπεία για επιβεβαίωση του κωδικού που ταιριάζει.

Έχοντας και τις 2, απλή και επισμαλτωμένη, σου προτείνω την επισμαλτωμένη όπου θέλει λιγότερη συντήρηση.

Για την 365 λέει η σχάρα έχει επισμάλτωση..καλό είναι αυτό??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Το αρχικό «κάψιμο» θα πρέπει να γίνει για μισή ώρα. Καλό θα ήταν να το κάνεις για τουλάχιστον 20 λεπτά στο μέγιστο, όπως αναφέρει και το manual. 

Το θόλωνα στο θερμόμετρο είναι σύνηθες φαινόμενο σε όλες τις ψησταριές. Όταν ανάβεις την ψησταριά, εξαφανίζεται ή παραμένει; Είναι λόγω υγρασίας ή εάν έχει μπει νερό σε κάποιο καθαρισμό που έγινε.

Ευχαριστώ!

Προσπαθούσα μετά τα 15 λεπτά να την κρατήσω 400+, αλλά αν την άφηνα με τους καυστήρες στο μέγιστο δες στο θερμομέτρο που πηγαίναμε (χωρίς να έχει όρεξη να σταματήσει το σκαρφάλωμα 😮) :

IMG_20220909_182041.jpg.c451fa7d94ecbe87ef4bd129b64931a2.jpg

Όταν έπιασε ~300 άρχισε να μυρίζει και έβγαλε λίγο καπνό (μάλλον έκαιγε κάποιο λάδι/γράσο από το εργοστάσιο όπως έλεγε στο manual ?) και μάλλον γι αυτό θόλωσε το θερμόμετρο, γιατί ακριβώς κάτω από το μεσαίο φλογοκάλυπτρο φαίνεται να έχει αφήσει αποτύπωμα σαν κάτι να κάπνισε, στο ίδιο σημείο που είναι και η βελόνα του θερμόμετρου (δεν είναι υγρασία σίγουρα).

Δεν πρόλαβα ακόμη να ψήσω (ούτε καν να κάνω season τις σχάρες!) οπότε θα ξαναπροσπαθήσω ένα κάψιμο, να δω αν ξεμύρισε κιόλας.

Επεξ/σία από DarkSky
  • Like 1
Δημοσ.

Και εμενα εκει πηγε η βελονα στο πρωτο καψιμο, πριν κανα διμηνο.

Δεν νομιζω να χρειαστεις 2o, ουτως η αλλως θα κανεις καψιμο ξανα με το 1ο seasoning.

Δημοσ.

Και εγώ μόλις παρήγγειλα Napoleon 365 freestyle...μαζί με την πλάκα μαντέμι που είναι ενιαία και μπουκάλα αέριο...μου είπαν είναι πιο καλό το ενιαίο καθαρο από το να πάρω μίγμα προπάνιο βουτάνιο...τι άλλο έχετε να συμβουλεψετε??θανκανω το πρώτο κάψιμο όπως έχω διαβάσει..το seasoning τι κάνω??

Δημοσ.
23 ώρες πριν, alex19871987 είπε

Για την 365 λέει η σχάρα έχει επισμάλτωση..καλό είναι αυτό??

Δεν είναι ακριβώς το ίδιο όπως η επισμαλτωμένη πλάκα, όμως είναι κι αυτό μία έξτρα «προστασία» για τις σχάρες. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς βούρτσα με ορειχάλκινες τρίχες για τον καθαρισμό τους.

22 ώρες πριν, DarkSky είπε

Ευχαριστώ!

Προσπαθούσα μετά τα 15 λεπτά να την κρατήσω 400+, αλλά αν την άφηνα με τους καυστήρες στο μέγιστο δες στο θερμομέτρο που πηγαίναμε (χωρίς να έχει όρεξη να σταματήσει το σκαρφάλωμα 😮) :

IMG_20220909_182041.jpg.c451fa7d94ecbe87ef4bd129b64931a2.jpg

Όταν έπιασε ~300 άρχισε να μυρίζει και έβγαλε λίγο καπνό (μάλλον έκαιγε κάποιο λάδι/γράσο από το εργοστάσιο όπως έλεγε στο manual ?) και μάλλον γι αυτό θόλωσε το θερμόμετρο, γιατί ακριβώς κάτω από το μεσαίο φλογοκάλυπτρο φαίνεται να έχει αφήσει αποτύπωμα σαν κάτι να κάπνισε, στο ίδιο σημείο που είναι και η βελόνα του θερμόμετρου (δεν είναι υγρασία σίγουρα).

Δεν πρόλαβα ακόμη να ψήσω (ούτε καν να κάνω season τις σχάρες!) οπότε θα ξαναπροσπαθήσω ένα κάψιμο, να δω αν ξεμύρισε κιόλας.

Οπότε όλα καλά. Το να φτάνει ~500 βαθμούς δε νομίζω πως είναι πραγματικό. Σίγουρα ανεβάζει αρκετή θερμοκρασία, πάνω από 340-350 βαθμούς. Για το seasoning μπορείς να βρεις αρκετά βιντεάκια στο YouTube και σχετικά άρθρα. Μπορείς να δεις και στο link του Dropbox που έχω στην υπογραφή μου (ίσως να μην σου εμφανίζεται αν είσαι από κινητό).

5 ώρες πριν, alex19871987 είπε

Και εγώ μόλις παρήγγειλα Napoleon 365 freestyle...μαζί με την πλάκα μαντέμι που είναι ενιαία και μπουκάλα αέριο...μου είπαν είναι πιο καλό το ενιαίο καθαρο από το να πάρω μίγμα προπάνιο βουτάνιο...τι άλλο έχετε να συμβουλεψετε??θανκανω το πρώτο κάψιμο όπως έχω διαβάσει..το seasoning τι κάνω??

Προσωπικά χρησιμοποιώ προπάνιο. Είναι πιο αποδοτικό σε χαμηλές θερμοκρασίες και πολύωρα ψησίματα. Θα ανάψεις στο μέγιστο τους διακόπτες και θα την αφήσεις να κάψει για περίπου 20 λεπτά. Έπειτα κλείνεις τους καυστήρες και πριν κρυώσουν οι σχάρες, τις περνάς με ηλιέλαιο/λαρδί κτλ, ανάβεις πάλι τους καυστήρες και καις στους 180 για 30-40 λεπτά. Εάν θέλεις το επαναλαμβάνεις 1-2 φορές για καλύτερο seasoning.. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Δεν είναι ακριβώς το ίδιο όπως η επισμαλτωμένη πλάκα, όμως είναι κι αυτό μία έξτρα «προστασία» για τις σχάρες. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς βούρτσα με ορειχάλκινες τρίχες για τον καθαρισμό τους.

Οπότε όλα καλά. Το να φτάνει ~500 βαθμούς δε νομίζω πως είναι πραγματικό. Σίγουρα ανεβάζει αρκετή θερμοκρασία, πάνω από 340-350 βαθμούς. Για το seasoning μπορείς να βρεις αρκετά βιντεάκια στο YouTube και σχετικά άρθρα. Μπορείς να δεις και στο link του Dropbox που έχω στην υπογραφή μου (ίσως να μην σου εμφανίζεται αν είσαι από κινητό).

Κάποια καλή βούρτσα για την Napoleon 365 αν έχεις προτείνεις 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

Κάποια καλή βούρτσα για την Napoleon 365 αν έχεις προτείνεις 

Υπάρχει και της Napoleon, όπου είναι αρκετά ποιοτική

https://www.skroutz.gr/s/33895341/Napoleon-Βούρτσα-Καθαρισμού-Ορειχάλκινη-62056.html

Προφανώς θα βρεις και πιο οικονομικές. Εάν επιλέξεις κάποια άλλη, καλό θα ήταν να πάρεις κάποια με μακριά λαβή.

  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, στις Kenton naterial υπάρχει κάποιος ρυθμιστής για την φλόγα;

Νομίζω πως είναι αρκετά μεγάλη και με λίγο λίπος έχω αναφλέξεις(καθαρά καπάκια και ταψάκι.)

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, theo93 είπε

Καλησπέρα, στις Kenton naterial υπάρχει κάποιος ρυθμιστής για την φλόγα;

Νομίζω πως είναι αρκετά μεγάλη και με λίγο λίπος έχω αναφλέξεις(καθαρά καπάκια και ταψάκι.)

Τι ακριβώς εννοείς; Η ρύθμιση της έντασης των καυστήρων γίνεται από τα αντίστοιχα κουμπιά. Προθερμαίνεις την ψησταριά και ψήνεις στο ελάχιστο ή προς τη μέση της έντασης. Τι ρυθμιστή έχεις βάλει στην μπουκάλα; Θα πρέπει να έχεις λογικά έναν στα 30mbar, αν χρησιμοποιείς μείγμα, ή στα 37mbar αν χρησιμοποιείς προπάνιο.

  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Τι ακριβώς εννοείς; Η ρύθμιση της έντασης των καυστήρων γίνεται από τα αντίστοιχα κουμπιά. Προθερμαίνεις την ψησταριά και ψήνεις στο ελάχιστο ή προς τη μέση της έντασης. Τι ρυθμιστή έχεις βάλει στην μπουκάλα; Θα πρέπει να έχεις λογικά έναν στα 30mbar, αν χρησιμοποιείς μείγμα, ή στα 37mbar αν χρησιμοποιείς προπάνιο.

Τότε εκεί είχα λάθος.

 Έκανα προθέρμανση και μετά έψηνα στην μεγάλη ένταση.

Μπουκαλα έχω την coral gas prime με τον ρυθμιστή της.

Επίσης για να προλάβω κάποιον άλλο νουμπα σαν εμένα προσοχή με τα σουβλάκια μην αρπάξει το ξύλο 😛

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, theo93 είπε

Τότε εκεί είχα λάθος.

 Έκανα προθέρμανση και μετά έψηνα στην μεγάλη ένταση.

Μπουκαλα έχω την coral gas prime με τον ρυθμιστή της.

Επίσης για να προλάβω κάποιον άλλο νουμπα σαν εμένα προσοχή με τα σουβλάκια μην αρπάξει το ξύλο 😛

Πάλι θα εχεις αναφλεξεις και σε χαμηλη ενταση είναι τα κουσούρια των φθηνό ψησταριών. Δε θα βγουν και ομοιόμορφα ψημένα. 

δοκιμασε κ παρε αλουμινόχαρτο κανε μια χοντρη λωρίδα κ βαλτην κατα μήκος κατω απο τα ξυλάκια οσο τα ψηνεις. Επίσης μπορείς να τα μουλιάσεις.

τωρα που θα χειμωνιάσει θα εχεις λιγοτερο προβλημα αλλα κ δυσκολότερο ψησιμο σε χαμηλη ένταση με τη συγκεκριμενη

Επεξ/σία από sndev
  • Like 2
Δημοσ.

Ξερει κανεις τι είναι αυτοί οι λεκέδες που εχουν δημιουργηθει στο καπάκι?
Δεν φεύγουν με τριψιμο.
Η ψησταριά είναι καινούρια (Napoleon FS 465) και έχω ψήσει 6-7 φορές.

 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...