Amaretos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Γενικα αν δεν υπαρχει καποιος πολυ περιεργος, που θα τον ενοχλουν και αλλα πραγματα και οχι μονο η ψησταρια δεν θα υπαρχει προβλημα, αρκει να γινεται βεβαια ΟΡΘΗ χρηση οπως ειπε και ενα παιδι πιο πριν, αμα ψηνεις μερα παρα μερα, 3-4 ωρες ε ενταξει, γινεται κουραστικο, αν ειναι 1 ωριτσα ξερω γω ανα 3-4 μερες ειναι μια χαρα. Τωρα και καποιος που γουσταρει καθε μερα να ψηνει 2-3 μπριζολιτσες, ε ειναι σαν να μην συμβαινει, μεχρι να προλαβει ναβγει καπνος ειναι ετοιμες 3
alex19871987 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα...αύριο θα μου φέρουν την napoleon freestyle 365...μαζί με αέριο και πλάκα μαντέμι έξτρα...έχετε να προτείνετε κάτι?? Σχετικά με το γειτονικό θα συμφωνήσω με όσα λέτε...θα μιλήσω και με τον από πάνω που είναι γενικά κομπλέ... Περιμένω προτάσεις για πρώτο ψήσιμο Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2022 από alex19871987
est Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, theo93 είπε Τι χρόνους και θερμοκρασίες είχες; Αυτή η ¨τεχνική¨ μου φαίνεται πιο καλή απο όρθιο κοτόπουλο Είναι το κλασσικό κοτόπουλο σχάρας που διαφέρει σίγουρα από το ψητό σε βάση ή το σουβλιστό. Για το άνοιγμα, δεν θυσιάζω τη ραχοκοκαλιά που βλέπεις στα περισσότερα βίντεο ότι αφαιρούν. Μάλιστα, δεν το ανοίγω καν από τη ράχη επειδή νομίζω ότι αν ανοιχτεί από το στήθος, κάθεται καλύτερα στη σχάρα. Λίγο χτύπημα και μερικές χαρακιές με ένα μαχαίρι βοηθάνε. Άλλείφεις με το χέρι ένα μίγμα από λίγο λάδι, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ότι άλλο μπαχαρικό προτιμάς, ξερό σκόρδο κλπ. Μετά την προθέρμανση, μέτρια φωτιά και γύρισμα κάθε δέκα λεπτά περίπου, μέχρι να δούμε το ψήσιμο.που επιθυμούμε. 🍻 1 1
fysikos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Πρόταση για αγορά φιάλης στον Πειραιά, Φάληρο, Καμίνια;
ilpapacha Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, alex19871987 είπε Καλησπέρα...αύριο θα μου φέρουν την napoleon freestyle 365...μαζί με αέριο και πλάκα μαντέμι έξτρα...έχετε να προτείνετε κάτι?? Ως προς τι; Μπορείς να ξεκινήσεις με κάτι βατό, όπως χοιρινές μπριζόλες, σουβλάκια, λουκάνικα κτλ.
alex19871987 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 28 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Ως προς τι; Μπορείς να ξεκινήσεις με κάτι βατό, όπως χοιρινές μπριζόλες, σουβλάκια, λουκάνικα κτλ. Γενικά...θα κάνω για αρχή το κάψιμο και μετά seasoning τις πλάκες...λογικά θα χρειαστώ και ένα θερμόμετρο κάποια στιγμή..με κλειστό καπάκι ψήνω ε?
ilpapacha Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, alex19871987 είπε Γενικά...θα κάνω για αρχή το κάψιμο και μετά seasoning τις πλάκες...λογικά θα χρειαστώ και ένα θερμόμετρο κάποια στιγμή..με κλειστό καπάκι ψήνω ε? Seasoning πρέπει να κάνεις στις μαντεμένιες σχάρες και στην πλάκα, εφόσον δεν αγόρασες την επισμαλτωμένη. Για instant θερμόμετρο μια τίμια επιλογή είναι της Inkbird https://www.amazon.de/Inkbird-Rechargeable-Thermometer-IHT-1P-Waterproof/dp/B07XG6MQDT/ref=sr_1_1_sspa?crid=1GY01HYQE8Z74&keywords=Inkbird+thermometer&qid=1663004928&sprefix=inkbird+thermometer%2Caps%2C133&sr=8-1-spons&psc=1&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUExTkpVV0VKR1lSODMzJmVuY3J5cHRlZElkPUEwNjk2NjMwS1RUR0lDVVFBNVJJJmVuY3J5cHRlZEFkSWQ9QTA5MjE4NzY1NEpPR1pWUjFSWVQmd2lkZ2V0TmFtZT1zcF9hdGYmYWN0aW9uPWNsaWNrUmVkaXJlY3QmZG9Ob3RMb2dDbGljaz10cnVl Οι ψησταριές αυτές αποδίδουν καλύτερα/είναι μελετημένες να ψήνουν με κλειστό καπάκι. Προφανώς μπορείς να ψήσεις και με ανοικτό εάν επιθυμείς.
alex19871987 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Seasoning πρέπει να κάνεις στις μαντεμένιες σχάρες και στην πλάκα, εφόσον δεν αγόρασες την επισμαλτωμένη. Για instant θερμόμετρο μια τίμια επιλογή είναι της Inkbird https://www.amazon.de/Inkbird-Rechargeable-Thermometer-IHT-1P-Waterproof/dp/B07XG6MQDT/ref=sr_1_1_sspa?crid=1GY01HYQE8Z74&keywords=Inkbird+thermometer&qid=1663004928&sprefix=inkbird+thermometer%2Caps%2C133&sr=8-1-spons&psc=1&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUExTkpVV0VKR1lSODMzJmVuY3J5cHRlZElkPUEwNjk2NjMwS1RUR0lDVVFBNVJJJmVuY3J5cHRlZEFkSWQ9QTA5MjE4NzY1NEpPR1pWUjFSWVQmd2lkZ2V0TmFtZT1zcF9hdGYmYWN0aW9uPWNsaWNrUmVkaXJlY3QmZG9Ob3RMb2dDbGljaz10cnVl Οι ψησταριές αυτές αποδίδουν καλύτερα/είναι μελετημένες να ψήνουν με κλειστό καπάκι. Προφανώς μπορείς να ψήσεις και με ανοικτό εάν επιθυμείς. Η σχάρα πρέπει να είναι με επισμάλτωση
andreaspA Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 11 ώρες πριν, Evgenios_V είπε Προσωπικά ειμαι της σχολης να μην κάνω αυτό που δεν θα ηθελα να μου κάνουν και τι εννοώ... ΔΕΝ θα ηθελα να βγαίνω να κάτσω στο μπαλκόνι μου και ερχονται τα ντουμάνια απο κάτω/διπλα κτλ ολη την ώρα...ουτε για 15ωρες την φορά...οπότε και εγώ προσέχω να βάλω την ψησταριά στην σωστή ανα περίσταση θέση και να προσέχω να μην καπνίζω τους πάντες (αυτό ως ένα βαθμό μπορούμε με την ένταση να το ελέγξουμε)... ΑΝ καταλάβω πχ οτι ο απο πάνω κυριώς ή διπλά ή πανω δεξια κτλ έχει κόσμο θα πάω στην ψησταριά μου στην ανάποδη πλευρά... Καλή διάθεση και απλή λογική χρειάζεται αδέλφια...με την μαγκία και τις φωνές δεν βγήκε κανείς κερδισμένος... Για να εχεις ντουμανια καθε τρεις και λιγο, σημαινει οτι εχεις ανοιξει ψησταρια που φυσικα ειναι ενοχλητικό. Να ψησεις 2-3 μπριζολες στο υγραεριο οχι απλα δεν εχει ντουμανι, αλλα οριακά θα μυρίσει ο γείτονας ότι ψήνεις. Τώρα αν μέσα σε εκείνα τα 10 λεπτά που θα κάνεις για να τις ψήσεις, χειμώνα, έχεις τόσο καημο και σε ενοχλεί τόσο πολύ... .ε πήγαινε μέσα για 10 λεπτα. Πηγαινε για ενα κατουρημα, πιες λιγο νερο, και μεχρι να ξαναβγεις θα εχει τελειωσει το ψησιμο.
Rabbit30 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, fysikos είπε Πρόταση για αγορά φιάλης στον Πειραιά, Φάληρο, Καμίνια; 1
fuz10n Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 ενα σχολιο για την ενοχληση... εγω οταν εμενα με 2 οροφους απο πανω μου γειτονες παντως με τους οποιους ειχαμε φιλικες σχεσεις, παντα μου ελεγαν οτι μυριζει οτι και να εψηνα, και ειδικα στα ψαρια και στα παιδακια επρεπε να κλεινουν μπαλκονοπορτες. οκ οι μοσχαρισιες και το κοτοπουλο ισως δεν ενοχλουν τοσο. αλλα σιγουρα ενοχλει το ψησιμο τους ακριβως απο πανω 1
paylidis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, fuz10n είπε ενα σχολιο για την ενοχληση... εγω οταν εμενα με 2 οροφους απο πανω μου γειτονες παντως με τους οποιους ειχαμε φιλικες σχεσεις, παντα μου ελεγαν οτι μυριζει οτι και να εψηνα, και ειδικα στα ψαρια και στα παιδακια επρεπε να κλεινουν μπαλκονοπορτες. οκ οι μοσχαρισιες και το κοτοπουλο ισως δεν ενοχλουν τοσο. αλλα σιγουρα ενοχλει το ψησιμο τους ακριβως απο πανω ισχυει παιδια μυριζει, σε εμας υπαρχει ατυπη ομερτα και με τους πανω κ τους κατω οι οποιοι κανουν πολυ φασαρια και την ανεχομαι... εγω μοναχα ψηνω 3 φορες τη βδομαδα κατα τα αλλα ουτε ακουγομαι Οι δε πανω πανω (2 οροφους) με ρωτησαν τι ψησταρια εχω γιατι θελουν να παρουν και αυτοι... 😂 2
Amaretos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Προφανως και μυριζει, δεν ειπαμε το αντιθετο, και τηγανι αν βαλεις απο τον αποφοφητηρα οτι βγαινει στο μπαλκονι μυριζει και στον απο πανω τι να κανουμε , αφου ζουμε σε πολεις ο ενας πανω στον αλλον, μακαρι να ζουσαμε ολοι σε μονοκατοικια αλλα δεν...Συμφωνω τα ψαρια και τα παιδακια ειναι "προβληματικα", προσπαθω να τα αποφευγω , και ειτε δεν τα κανω καθολου, και τα ψηνω οταν παω στο χωριο που yolo η φαση ,η τα κανω απο φθινωπορο->χειμωνα και μετα, που ετσι και αλλιως ολοι κλειστες τις εχουμε τις μπαλκονοπορτες. Επισης τα τελευταια χρονια εχουμε στην Αθηνα κυριως μια μονιμη τζακιλα που ο κοσμος και οτι εχει για να ζεσταθει, τι να κανουμε, ζουμε ΚΑΙ με αυτο. Εγω αναγκαστικα να αγορασω στεγνωτηριο γιατι δεν μποουσες να απλωσεις ρουχα εξω για κανενα λογο τον χειμωνα 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Ρε παιδια εννοειται οτι μυριζει. Σκετο ψωμι να βαλεις σε τοστιερα μεσα στο σπιτι και εχει μυρισει στο διπλανο δωματιο. Δεν θα μυριζουν οι μπριζολες στο απο πανω μπαλκονι; Οπως ομως εγω ανεχομαι να μυριζω τηγανιτα ψαρια, φαγητα με φουλ σκορδο και βραστα μπροκολα και κουνουπιδια απο τους αλλους, ετσι περιμενω να ανεχονται και τη μυρωδια απο την ψησταρια μου. Και μην μου πειτε οτι δεν ειναι το ιδιο, γιατι οταν μαγειρευει η διπλανη μου αν εχω αφησει ρουχα εξω εχουν παει ξανα για πλυσιμο. 2 λεπτά πριν, Amaretos είπε Εγω αναγκαστικα να αγορασω στεγνωτηριο γιατι δεν μποουσες να απλωσεις ρουχα εξω για κανενα λογο τον χειμωνα Εγω δυστυχως δεν εχω χωρο οποτε απλωνω μεσα και στεγνωνω με αφυγραντηρα. 2
Amaretos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Ρε παιδια εννοειται οτι μυριζει. Σκετο ψωμι να βαλεις σε τοστιερα μεσα στο σπιτι και εχει μυρισει στο διπλανο δωματιο. Δεν θα μυριζουν οι μπριζολες στο απο πανω μπαλκονι; Οπως ομως εγω ανεχομαι να μυριζω τηγανιτα ψαρια, φαγητα με φουλ σκορδο και βραστα μπροκολα και κουνουπιδια απο τους αλλους, ετσι περιμενω να ανεχονται και τη μυρωδια απο την ψησταρια μου. Και μην μου πειτε οτι δεν ειναι το ιδιο, γιατι οταν μαγειρευει η διπλανη μου αν εχω αφησει ρουχα εξω εχουν παει ξανα για πλυσιμο. Εγω δυστυχως δεν εχω χωρο οποτε απλωνω μεσα και στεγνωνω με αφυγραντηρα. Off topic, ουτε εγω ειχα, ξηλωσα το ντουλαπι πανω απο το πλυντηριο και το εβαλα απο πανω. Ενταξει το στεγνωτηριο ειναι η ανακαλυψη του αιωνα, απο ολες τις αποψεις, κακως δεν ακουγα την γυναικα μου τοσα χρονια που το ζηταγε 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα