Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/10/2022 στις 10:19 ΠΜ, soundkeeper είπε

Έχοντας στη κατοχή μου και τις 2 μάρκες / τύπους που αναφέρεται ποιο πάνω ( την Jamestown στην Αθηνα και την Naterial στο χωριό )  να σας πω ότι είναι το ίδιο εργοστάσιο , οι ίδιες βίδες τα πάντα ίδια με την μόνη διαφορά την λίγο καλύτερη ποιότητα στην jamestown έχοντας inox στα σημεία  που βλέπετε . Και τις δυο τις πήρα στις προσφορές που είχε το εκάστοτε μαγαζί με αρχή την jamestown με το πλαϊνό infra στα 320 ευρώ ... αλλά είχε τελειώσει όταν τον Αύγουστο κατέβηκα στο χωριό , με αποτέλεσμα να πάρω την naterial σαν δεύτερη επιλογή .

Να ρωτήσω πόσο σας κρατάει περίπου η 20κιλη μπουκάλα ...? Σε ώρες περίπου ...Και για να γίνω ποιο συγκεκριμένος , έχοντας 4 καυστήρες ανοιχτούς .

καλημέρα  , οι φιάλες που χρησιμοποιούμε  στις ψησταριές αλλά και γενικότερα για οικιακή χρήση είναι των 10 κιλών  - τα κιλά αναφέρονται στο περιεχόμενο .  όπως αναφέρουν και τα αλλά παιδιά ποιο πάνω

σε ότι αφορά την κατανάλωση  σημαντικό ρόλο παίζει ο χρόνος λειτουργίας  οι απαιτήσεις σε θερμοκρασία   ο αριθμός καυστήρων ή αλλιώς η ονομαστική ισχύς και βέβαια η απόδοση μιας ψησταριάς , προσωπικά  η 10κιλη φιάλη    εχει μια διάρκεια  περίπου 3μήνες + με μια συχνότητα ψησίματος 2,5 ψησίματα  ανα βδομάδα κατα μέσο όρο  με όλων των ειδών σε ψήσιμο  απο σουβλάκια , μπιφτέκια εως πίστα ,σούβλα , εμμεσο  με έμφαση στα γρήγορα άμεσα ψησίματα  όπως σουβλάκια . μπιφτεκια μπριζόλες κ.α 

με ενα πρόχειρο υπολογισμό  βγαίνει περι τα 30 ψησίματα ανα φιάλη ,αναφερομαι σε ψησταριά με 6 καυστήρες

Επεξ/σία από ηνίοχος
  • Thanks 1
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

καλημέρα  , οι φιάλες που χρησιμοποιούμε  στις ψησταριές αλλά και γενικότερα για οικιακή χρήση είναι των 10 κιλών  - τα κιλά αναφέρονται στο περιεχόμενο .  όπως αναφέρουν και τα αλλά παιδιά ποιο πάνω

σε ότι αφορά την κατανάλωση  σημαντικό ρόλο παίζει ο χρόνος λειτουργίας  οι απαιτήσεις σε θερμοκρασία   ο αριθμός καυστήρων ή αλλιώς η ονομαστική ισχύς και βέβαια η απόδοση μιας ψησταριάς , προσωπικά  η 10κιλη φιάλη    εχει μια διάρκεια  περίπου 3μήνες + με μια συχνότητα ψησίματος 2,5 ψησίματα  ανα βδομάδα κατα μέσο όρο  με όλων των ειδών σε ψήσιμο  απο σουβλάκια , μπιφτέκια εως πίστα ,σούβλα , εμμεσο  με έμφαση στα γρήγορα άμεσα ψησίματα  όπως σουβλάκια . μπιφτεκια μπριζόλες κ.α 

με ενα πρόχειρο υπολογισμό  βγαίνει περι τα 30 ψησίματα ανα φιάλη ,αναφερομαι σε ψησταριά με 6 καυστήρες

Να δεις που μάλλον εγώ έπεσα σε απατεώνα πωλητή ... ή δεν  έχω ιδέα τι μπορεί άλλο να συνέβη .. Η "μπουκάλα " δεν κράτησε ούτε 2μηνο με 1-2 ψησίματα την εβδομάδα . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω παιδια εαν δεν ειναι black angus  ο κιμάς smashed της προκοπής δεν έχω καταφέρει να πέτυχω  γευστικα ΠΟΤΕ.

κρατάω το να μην είναι νεαρό το μοσχάρι.. αυτή τη λεπτομέρεια δεν την εχω χρησιμοποιήσει όταν ζητάω κιμά

επισης προσωπικά η μαγική μου sauce για τα smash είναι

135 gr μαγιονέζα, 70gr κέτσαπ ,30 γρ μουστάρδα , 0.5 κουταλάκι γλυκού σκόρδο  , 0,5 κουταλάκι γλυκού πάπρικα καπνιστή ,1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη , 1 κουταλάκι γλυκού ζουμι απο πικλες(εαν δεν έχετε δε πειράζει εαν έχετε όμως κ θέλετε ψιλοκόψτε 3-4 κ βαλτε τες κ αυτες). η σάλτσα σε κλειστό βαζάκι κραταει ψυγείο καμια βδομάδα. τη καλύτερη γεύση την έχει αφού μείνει 24 ώρες ψυγειο.

ψωμάκι brioche σοβολος + la vache qui rit cheddar. 

Δε θέλει κατι άλλο  για να πας στο παράδεισο. 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

1 ώρα πριν, sndev είπε

εγω παιδια εαν δεν ειναι black angus  ο κιμάς smashed της προκοπής δεν έχω καταφέρει να πέτυχω  γευστικα ΠΟΤΕ.

κρατάω το να μην είναι νεαρό το μοσχάρι.. αυτή τη λεπτομέρεια δεν την εχω χρησιμοποιήσει όταν ζητάω κιμά

επισης προσωπικά η μαγική μου sauce για τα smash είναι

135 gr μαγιονέζα, 70gr κέτσαπ ,30 γρ μουστάρδα , 0.5 κουταλάκι γλυκού σκόρδο  , 0,5 κουταλάκι γλυκού πάπρικα καπνιστή ,1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη , 1 κουταλάκι γλυκού ζουμι απο πικλες(εαν δεν έχετε δε πειράζει εαν έχετε όμως κ θέλετε ψιλοκόψτε 3-4 κ βαλτε τες κ αυτες). η σάλτσα σε κλειστό βαζάκι κραταει ψυγείο καμια βδομάδα. τη καλύτερη γεύση την έχει αφού μείνει 24 ώρες ψυγειο.

ψωμάκι brioche σοβολος + la vache qui rit cheddar. 

Δε θέλει κατι άλλο  για να πας στο παράδεισο. 

Αν τα τρως συχνά πας και πιο γρήγορα. 😂

Επεξ/σία από tsiro7
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

 

Αν τα τρως συχνά πας και πιο γρήγορα. 😂

Μια ζωή την έχουμε μωρέ από την άλλη δε πας από burger κ πίτσες κ προβατίνες αλλά από υπερβολές και παραμέληση του εαυτού σου..

Πάντως έτσι για την ιστορία κάθε χρόνο το τσεκ υπ μου ήταν άψογο μέχρι που άρχισα να προσέχω κ να τρώω μπροκολα κ στήθος κοτόπουλου κ χαμηλά λιπαρά! 

  • Like 1
Δημοσ.

Θέλει αλατακι μέσα και ψευτοπλασιμο..όχι πολύ πάτημα στον κιμά..και βέβαια ένα λιπαρό κομμάτι black angus... ιδανικό περίπου 20-25% λιπος

Δημοσ.

Καλημέρα, χτες εφτιαξα ενα μικρο κοντοσουβλι 1.5 κιλο μπουτι κοτοπουλο για μεζε μαζι με τα γεμιστα :) , οπως το ελεγε εδω, 

δεν ειχα κανει ποτε με μπουτι οποτε το δοκιμασα, μονο κρασι δεν εβαλα στην μαριναδα, βγηκε αφρος, εξαφανιστηκε εντος 10 λεπτων :)

Αναμενοι δεξια αριστερα καυστηρας, δεν εβαλα ταψακι, ετσι για την τσικνα, ετσι και αλλιως το κοτοπουλο δεν σταζει πολυ πραμα, στους 180 περιπου.

image.jpeg.e024ba7152378a0f37774cfb41673a22.jpeg

IMG_20221030_130143.jpg

  • Like 15
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, bill987 είπε

Καλησπέρα, έψαξα με αναζήτηση αλλά δεν βρήκα κάτι ...

Ποια η γνώμη σας για αυτήν στα 149€ ???

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-b400-3-1-84516187

Θα ψησεις με καποια δυσκολια (αναφλεξεις, ανομοιομορφια στο ψησιμο, δυσκολος ελεγχος θερμοκρασιας κλπ) και θα φας. Ως εκει. Μην περιμενεις πολλα απο ενα τετοιο bbq. 

  • Like 3
Δημοσ.

Συγνώμη για τη χαζή ίσως ερώτηση.

Οι φιάλες που κάθονται κάτω/δίπλα από μία ψησταριά υγραερίου δεν έχουν κίνδυνο το καλοκαίρι σε ένα καύσωνα με θερμοκρασίες >40 °C υπό σκιά (δηλαδή αν τις χτυπάει και ο ήλιος τότε μιλάμε για πολύ παραπάνω);

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...