ilpapacha Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, sndev είπε Για δώσε λινκ από τη σπάτουλα η κάποια παρόμοια να πάω να τη πάρω Δευτέρα! Όπως πχ η παρακάτω την συγκεκριμένη την πήρα πριν κάποιες μέρες από τον Σκλαβενίτη, καθώς την θέλω για την επισμαλτωμένη πλάκα που έχω στο εξοχικό. Όλα τα σούπερ μάρκετ, τουλάχιστον τα μεγάλα καταστήματα, έχουν την ίδια ή κάποια αντίστοιχη στα ράφια τους. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2022 από ilpapacha 1
costas_ Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 34 λεπτά πριν, sndev είπε Η σωστή πλάκα είναι αυτή που ταιριάζει σωστά στη ψησταριά και οι μαμησιες να σε σίγουρος είναι προσμείξεις με κάποιο ποσοστό μαντεμιου Δεν το κατάλαβα το σχόλιό σου ..και δεν έχω και κάποια αμφιβολία. Εγώ έχω πλατώ της Broil King για την ψησταριά μου (Monarch), το χρησιμοποιώ χρόνια τώρα και φυσικά ταιριάζει απόλυτα. Επίσης είναι γωστό ότι το μαντέμι είναι χυτοσίδηρος, δηλαδή κράμα σιδήρου με προσμείξεις όπως λες και εσύ.
est Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 51 λεπτά πριν, jonkyr είπε Καλησπέρα σε όλους. Χαλάω λίγο το τσικνο-κρετατοκλίμα του νήματος αλλά πρέπει να σας ρωτήσω. Έφτιαξα ένα κέικ καρότου στην Naterial με δύο καυστήρες, σταθερά στους 180 βαθμούς όπως έκανα και στον ηλεκτρικό φούρνο. Η γεύση εξαιρετική, αλλά σε αλουμινένια φόρμα κέικ (κανονικά χρησιμοποιώ σιλικόνης) άρπαξε το κέικ και μαύρισε από κάτω και πλάγια. Όπου δλδ ακουμπούσε. Δεν έβαλα λίγο βούτυρο από αφηρημάδα (βλ. χρήση φόρμας σιλικόνης). Θεωρείτε ότι το καμένο μέρος προήλθε από αυτό ή επειδή ήταν πολύ κοντά στους καυστήρες (aka, πάνω στη σχάρα); Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία; Θα ξαναδοκιμάσω φυσικά, με περισσότερη προσοχή από σήμερα, αλλά όχι σύντομα. Ευχαριστώ. Αυτό συνέβη λόγω της άμεσης θερμότητας που το σκεύος δεχόταν από κάτω. Πίτες, ψωμιά κλπ γίνονται πράγματι πολύ νόστιμα σε γκρίλ με καπάκι αλλά αποκλειστικά με έμμεσο ψήσιμο. Δηλαδή, θα πρέπει η πηγή της θερμότητας (κάρβουνα, καυστήρας αερίου ή ηλεκτρική αντίσταση) να μην βρίσκεται ακριβώς κάτω από το φαγητό αλλά πιο πλάι ώστε να υπάρχει κατά το δυνατόν ομοιόμορφη κατανομή σε όλο το θάλαμο όπως δηλαδή σε έναν φούρνο. Με τους δύο καυστήρες που έχεις, θα έπρεπε να είναι ανοιχτός ο ένας και το ταψί να είναι πάνω από τον σβηστό. Εναλλακτικά, με τους δύο καυστήρες ανοιχτούς, θα μπορούσες να τοποθετήσεις το ταψί σε μια δεύτερη σχάρα, υπερυψωμένη κατά 2 εκ. ή περισσότερο και στην κανονική ένα διπλό φύλλο αλουμινόχαρτου στο μέγεθος του ταψιού. Το ψήσιμο θα είναι σαν του φούρνου, πιο νόστιμο αλλά θα χρειαστεί και περισσότερη ώρα. 2
sndev Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ilpapacha είπε Όπως πχ η παρακάτω την συγκεκριμένη την πήρα πριν κάποιες μέρες από τον Σκλαβενίτη, καθώς την θέλω για την επισμαλτωμένη πλάκα που έχω στο εξοχικό. Όλα τα σούπερ μάρκετ, τουλάχιστον τα μεγάλα καταστήματα, έχουν την ίδια ή κάποια αντίστοιχη στα ράφια τους. εισαι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ. ΜΑΚΡΑΝ το καλύτερο τιπ για καθαρισμό μόλις το δοκίμασα κ καθαρισε για ΠΛΑΚΑ με ζεστό νερο. δε μπορεις να φανταστείς πως ενθουσιάστηκα με την ευκολια 34 λεπτά πριν, costas_ είπε Δεν το κατάλαβα το σχόλιό σου ..και δεν έχω και κάποια αμφιβολία. Εγώ έχω πλατώ της Broil King για την ψησταριά μου (Monarch), το χρησιμοποιώ χρόνια τώρα και φυσικά ταιριάζει απόλυτα. Επίσης είναι γωστό ότι το μαντέμι είναι χυτοσίδηρος, δηλαδή κράμα σιδήρου με προσμείξεις όπως λες και εσύ. Έχεις δίκιο, το εγραψα κάπως αλλά αυτοι που χρησιμοποιούν πραγματικά μαντέμια όπως της lodge νομίζω το έπιασαν. Έχω αναφέρει αρκετά παλιότερα οτι κανένα πλατο απο τις μαμα εταιρίες δεν είναι καθαρό μαντέμι και δεν Κάνει τι δουλεία ΟΠΩΣ πρέπει. ποσο μαλλον κατι των 20 ε που λενε μαντεμενιες πλακες ας πούμε τυχαια lerroy .. Να το πω αλλιώς ΑΝ βγάλεις το μαμισιο και ας ειναι "μαρκα" και βάλεις lodge Utopia Cuisinel etv και πεταξεις πάνω κρεας και το συγκρινεις με της "weber broil king etc" θα δεις οτι το αποτέλεσμά και γευστικά ειναι η μερα με τη νυχτα. το ιδιο η μερα με τη νυχτα ειναι και στη διατηρηση της θερμοκρασιας οταν πετάς το ψητο πάνω. τωρα, αυτά τα 3τα αλλα καλύτερα σκευή για τις ψησταριες δεν ειναι το "σωστό" μαντέμι γιατι δεν καλύπτει σωστα ολη την επιφανεια με αποτέλεσμα η ψησταρια στο συνολο να μην εχει σωστή θερμοκρασια και να την χανει και πολυ γρήγορα Συνδυαστικά στις 2 τελευταίες παραγράφους έρχομαι και συμπληρώνω η σωστή Πλάκα εντελη ειναι αυτη που ταιριαζει στη ψησταριά. δλδ , η περίπου μαντεμένια της ψησταριάς, γιατι η διατηρηση της θερμοκρασιας ειναι πιο σημαντική στο συνολο απο τη τελεια κρούστα κ τις αντιδράσεις maillard , θα παρεις ενα 6,5-7/10 αντι για ενα 9.5/10. το πραγματικο μαντέμι δεν εχει απλά προσμίξεις αλλά αποτελείτε πάνω από 95% χυτοσίδηρο που δυστυχώς broil weber κτλ ειναι στο 65-70% βαρια Ελπίζω να μη σε εκαψα.. Πάντως δεν ηταν ειρωνικό το σχολιο μου , ηταν κυριως λογοπαίγνιο γτ θεωρώ κοροϊδία αυτο που πουλάνε για την ονομασια που δίνουνε.. το χω ξαναπεί.. μπαρα υγειας και διαβαζεις συστατικα 40% ζαχαρη 20% γλυκοζη με μαυρη σοκολάτα κ στα ποσοστα λεει 1,5% αυτο δε θα το παρεις με κανενα μαντεμενιο πλατο μαμας εταιριας bbq και εχει τεράστια γευστική διαφορά.. Spoiler Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2022 από sndev 5
jonkyr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, est είπε Αυτό συνέβη λόγω της άμεσης θερμότητας που το σκεύος δεχόταν από κάτω. Πίτες, ψωμιά κλπ γίνονται πράγματι πολύ νόστιμα σε γκρίλ με καπάκι αλλά αποκλειστικά με έμμεσο ψήσιμο. Δηλαδή, θα πρέπει η πηγή της θερμότητας (κάρβουνα, καυστήρας αερίου ή ηλεκτρική αντίσταση) να μην βρίσκεται ακριβώς κάτω από το φαγητό αλλά πιο πλάι ώστε να υπάρχει κατά το δυνατόν ομοιόμορφη κατανομή σε όλο το θάλαμο όπως δηλαδή σε έναν φούρνο. Με τους δύο καυστήρες που έχεις, θα έπρεπε να είναι ανοιχτός ο ένας και το ταψί να είναι πάνω από τον σβηστό. Εναλλακτικά, με τους δύο καυστήρες ανοιχτούς, θα μπορούσες να τοποθετήσεις το ταψί σε μια δεύτερη σχάρα, υπερυψωμένη κατά 2 εκ. ή περισσότερο και στην κανονική ένα διπλό φύλλο αλουμινόχαρτου στο μέγεθος του ταψιού. Το ψήσιμο θα είναι σαν του φούρνου, πιο νόστιμο αλλά θα χρειαστεί και περισσότερη ώρα. Φανταστικός, ευχαριστώ πολύ. Φαντάστηκα ότι η κοντινή απόσταση από τη φωτιά θα έπαιζε τον ρόλο, αλλά το λάθος με το βούτυρο που δεν χρησιμοποίησα, με μπέρδεψε. Ψωμί έφτιαξα πριν καιρό, πάνω σε πέτρα ψησίματος, είχα το ίδιο αποτέλεσμα (κάπου εδώ μέσα έχω βάλει και φωτό) με καμμένη τη βάση. Δεν έχω ξαναφτιάξει έκτοτε, αλλά έχεις δίκιο: θυμάμαι ότι κατέληξα πώς η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλή. 1) Με τον έναν καυστήρα σβηστό, δυστυχώς η θερμοκρασία δεν θα φτάσει στους 180 που θεωρητικά θέλω. Θεωρείς ότι σε χαμηλότερη θερμοκρασία δεν θα είναι πρόβλημα το ψήσιμο; 2) Αν βάλω τη φόρμα του κέικ στη βοηθητική σχάρα που υπάρχει ψηλά, θα κάνω την ίδια δουλειά όπως με το τιπ της υπερυψωμένης σχάρας; Σε άλλα νέα, γιατί η μπουκάλα δείχνει αυτή την ένδειξη; Spoiler Ενώ είναι ανοιχτή, η βελόνα βρίσκεται οριακά στο κόκκινο. Σημαίνει ότι τελειώνει το αέριο; Να πάω για αγορά νέας;
est Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 1) Πιστεύω ότι θα πιάσει θερμοκρασία αφού το καπάκι θα είναι συνέχεια κλειστό και δεν θα διαφεύγει η θερμότητα. 2)Η μεγάλη απόσταση της βοηθητικής σχάρας από τους καυστήρες δημιουργεί από μόνη της συνθήκες έμμεσου ψησίματος. Θά σου έλεγα να δοκιμάσεις σε χαμηλή ένταση και χωρίς ακόμα να παρεμβάλλεται αλουμινόχαρτο, ταψί ή οτιδήποτε άλλο. Όσο για τη μπουκάλα, επειδή μαλλον έχεις λίγο αέριο που είναι κρίμα να το επιστρέψεις, Θα σου πρότεινα να αγοράσεις και μια δεύτερη. Η αξία των φιαλών είναι επιστρεφόμενη και δεν χάνεις τα χρήματα που διαθέτεις για την αγορά τους. 2
Kyrx Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα Εκτος από τον original φακό για weber spirit έχετε βρει κατι άλλο εξίσου καλό?
ritualistic Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 16 ώρες πριν, ilpapacha είπε Έπειτα από την αναφορά του @sndev για τα ψωμάκια Burger Σόβολος, πέρασα σήμερα από το ομώνυμο κατάστημα της Καλλιθέας και προμηθεύτηκα κάποια τεμάχια. Εκ πρώτης όψεως φαίνονται αρκετά καλά. Ελπίζω σύντομα να γίνει και η δοκιμή. Επιβεβαιωνω τα ψωμακια του Σοβολου για burger ειναι απο τα καλυτερα που εχω βρει. Απλωσε κ λιγο βουτυρακι εξωτερικα για μεγιστη απολαυση! 2
est Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Χοιρινό κότσι και baby back ribs με έμμεσο ψήσιμο Αφού ψήθηκαν τα χοιρινά παΐδακια εγκατέλειψα τη φωτογράφηση 🍴🍷 7
agnostos13 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) https://www.skroutz.gr/s/22030160/Broil-King-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-3-Εστίες-BK-310.html Αυτή θα λέγατε οτι είναι μια vfm επιλογή ή υπάρχουν καλύτερες λύσεις σε αυτά τα λεφτά και εδώ πληρώνεις το όνομα; (Χρήση 4-6 άτομα) Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2022 από agnostos13
ilpapacha Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Λουκάνικα, μπιφτέκια, σουβλάκια κοτόπουλο και χοιρινό για σήμερα 6
DiamadisT Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Napoleon Freestyle 425 SIB στα 999 σε όλα τα μεγάλα και Rogue 525 SB στα 1099 στο you.gr. Δύσκολη επιλογή, από τη μία έχεις infrared, από την άλλη είναι Rogue και πιο μεγάλη. https://www.you.gr/kipos-ergaleia-diy/psistaries-bbq/psistaries-ygraeriou-1/psistaria-ugraeriou-napoleon-freestyle-425-sib-gra https://www.you.gr/kipos-ergaleia-diy/psistaries-bbq/psistaries-ygraeriou-1/psistaria-ugraeriou-napoleon-rogue-525-sb-black-do Δεν είναι και all time low, αλλά για την εποχή δεν είναι και άσχημα.
ilpapacha Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Για όποιον ενδιαφέρεται https://www.car.gr/xyma/view/327760289-weber-spirit-ii 1
andreaspA Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 32 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Λουκάνικα, μπιφτέκια, σουβλάκια κοτόπουλο και χοιρινό για σήμερα Εκει στον δευτερο οροφο τι ψηνεις? Τα εχεις βαλει για να ζεσταινονται μεχρι να βγουνε τα κάτω?
ηνίοχος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Στις 12/11/2022 στις 1:22 ΠΜ, SagoniasSlutRos είπε Δεν είπα ότι ψήνω με ανοιχτό καπάκι. Είπα ότι κρατάει πολύ καλή θερμοκρασία και μπορώ και γυρίζω ακόμα και ένα ένα τα παϊδάκια χωρίς πρόβλημα. Είπα τα θετικά και τα αρνητικά της συγκεκριμένης ψησταριάς όπως τα βλέπω εγώ. Προφανώς και το after sale support είναι πολύ μεγάλο θέμα. Σε μια Weber θα βρεις ανταλλακτικά για ψησταριά που είχες πάρει το 1990. Γιατί να επιλέξεις μια no name που σήμερα υπάρχει και αύριο όχι? Που αμφιβάλλω αν έχει περάσει κάποιο τεστ ασφαλείας και δεν θα κινδυνεύεις να βάλεις φωτιά στο κτήριο. Φαντάσου με τρεις καυστήρες επιπλέον πόσο πιο εύκολο θα είναι το ψήσιμο δεν είναι τυχαίο που όλες οι ψησταριές κορυφαίας ποιότητας έχουν τέτοιου είδους καυστήρες , και βέβαια είναι ανοξείδωτες Υποστήριξη εταιρείας... Μεγάλη κουβέντα, πρόσφατα κάπου διάβασα όπου κάποιος έψαχνε να βρει ένα τρόπο να συνδέσει μεγάλη φιάλη σε μια φορητή Γουέμπερ , και αυτό γιατί η εταιρεία του ζητούσε 70 ευρώ για ένα απλό σύνδεσμο, κόστους κάτω των 5 ευρώ Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που επέλεξα την Έξηβος , πρώτα από όλα είναι ανοξείδωτη κάτι που διασφαλίζει όχι μόνο την αντοχή στο χρόνο αλλά και την ευκολία στην χρήση χωρίς σοβαρές απαιτήσεις σε συντήρηση , αφού στην ουσία είναι μια καμουφλαρισμένη επαγγελματική ψησταριά . Εννοείται ότι με απασχόλησε η ασφάλεια το 50% των περιπτώσεων πυρκαγιάς που ξεκινάνε από τον κάδο , στην Έξηβος όμως υπάρχει συρτάρι με νερό που προστατεύει , , ένα άλλο δύσκολο σημείο που χρειάζεται προσοχή είναι ο χώρος κάτω από την ψησταριά , οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μπορούν κατά περίπτωση να δημιουργήσουν πρόβλημα στο σωλήνα τροφοδοσίας, πριν λίγο καιρό είχα διαβάσει για μια περίπτωση παραλίγο τραγωδία στην οποία το λάστιχο τροφοδοσίας άρχισε να λιώνει γιατί ακουμπούσε σε κάποιο καυτό σημείο της ψησταριάς από κάτω , από θαύμα δεν έγινε τίποτα, στην Έξηβος το λάστιχο αυτό ξεκινά έξω από την ψησταριά και προφανώς είναι πιο ασφαλές Τώρα εάν εσύ έχεις εντοπίσει κάτι που κατά την γνώμη σου είναι επικίνδυνο θα ήθελα να μου το πεις για να προστατευτώ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα