Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2504

• ilpapacha

2197

• sndev

1178

• ηνίοχος

606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια πηρα κι εγω μαντεμενια πλακα απ το Leroy ..Στο πρωτο ζεσταμα σκευρωσε, ειναι συνηθισμενο; την περασα με ηλιελαιο και την αφησα στους 280 για κανα 15λεπτο ..Να υποθεσω low quality? τσπ το θεμα ειναι πως εκανα μπεργκερ δεν εντυπωσιαστηκα μονο με κιμα πηρα ελια λιπαρο, πλεον επειδη πετυχαινει η γυναικα το μπιφτεκι τελειο, τα τρωω με μπιφτεκι μια χαρα ειναι! Ενταξει ψηνεις λαχανικα, μπεϊκον μεχρι και καστανα και βγηκαν σουπερ μαλιστα

Αλλα..δυσκολο καθαρισμα..Τη σχαρα την τριβεις κι εισαι ετοιμος! Θα παρω κι εγω αυτη τη ξυστρα για κεραμικες εστιες που βαλατε πιο πανω

Επεξ/σία από energy52
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραμένει η weber spirit ii E-310 με τους 3 καυστήρες η καλύτερη επιλογή μέχρι 600€;

Λέω να πάω να την πάρω από media markt γιατί έχω μια δώρο επιταγή από εκεί 100€ για να μου βγει 500€.

Σε σχέση με την NAPOLEON F365PGT-GR 15000W;

Επεξ/σία από Fronimitis
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Ναι αλλά Σαλόνικα με 8.3 μεταφορικά αν την βάλει κανείς Αθήνα θα την χτύπησω θενκς παντως

• Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Fronimitis είπε

Παραμένει η weber spirit ii E-310 με τους 3 καυστήρες η καλύτερη επιλογή μέχρι 600€;

Λέω να πάω να την πάρω από media markt γιατί έχω μια δώρο επιταγή από εκεί 100€ για να μου βγει 500€.

Σε σχέση με την NAPOLEON F365PGT-GR 15000W;

Η Freestyle είναι η καλύτερη επιλογή. Διαθέτει αφαιρούμενο πάτο/ταψί για πιο εύκολο καθαρισμό, μεγαλύτερη ισχύ καυστήρων κι έναν καυστήρα παραπάνω (σε σύγκριση με Weber Spirit, σε αντίστοιχη επιφάνεια ψησίματος). Η Weber Spirit II 310 έχει μεγαλύτερη επιφάνεια (60x44) από τη Napoleon Freestyle 365 (51x45). Σε αντίστοιχο μέγεθος με την 310 είναι η 425.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, energy52 είπε

Παιδια πηρα κι εγω μαντεμενια πλακα απ το Leroy ..Στο πρωτο ζεσταμα σκευρωσε, ειναι συνηθισμενο; την περασα με ηλιελαιο και την αφησα στους 280 για κανα 15λεπτο ..Να υποθεσω low quality? τσπ το θεμα ειναι πως εκανα μπεργκερ δεν εντυπωσιαστηκα μονο με κιμα πηρα ελια λιπαρο, πλεον επειδη πετυχαινει η γυναικα το μπιφτεκι τελειο, τα τρωω με μπιφτεκι μια χαρα ειναι! Ενταξει ψηνεις λαχανικα, μπεϊκον μεχρι και καστανα και βγηκαν σουπερ μαλιστα

Αλλα..δυσκολο καθαρισμα..Τη σχαρα την τριβεις κι εισαι ετοιμος! Θα παρω κι εγω αυτη τη ξυστρα για κεραμικες εστιες που βαλατε πιο πανω

Λιπαρή η ελιά; ΤΙ να πω κι εγώ που πήρα κιμά από στήθος που είχε σημερα προσφορά ο Σκλ...🤭 και περίμενα να γίνει παρανάλωμα. Αλλά τελικά όλα good...IMG_20221114_190205.jpg.4f6cf95c6c323c90754eb2cbcc2a419f.jpg

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, est είπε

Λιπαρή η ελιά; ΤΙ να πω κι εγώ που πήρα κιμά από στήθος που είχε σημερα προσφορά ο Σκλ...🤭 και περίμενα να γίνει παρανάλωμα. Αλλά τελικά όλα good...IMG_20221114_190205.jpg.4f6cf95c6c323c90754eb2cbcc2a419f.jpg

Nαι η ελια εχει λιγο λιπος και ειναι καλυτερη για μπιφτεκι, κι οσο πιο πολυ εχει το κομματι που θα σου κοψει ,τοσο πιο νοστιμο κ ζουμερο βγαινει..Δυνατη φωτια απ την αρχη! Πατατα δεν εχω κανει ,φαινεται ωραια!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Η Freestyle είναι η καλύτερη επιλογή. Διαθέτει αφαιρούμενο πάτο/ταψί για πιο εύκολο καθαρισμό, μεγαλύτερη ισχύ καυστήρων κι έναν καυστήρα παραπάνω (σε σύγκριση με Weber Spirit, σε αντίστοιχη επιφάνεια ψησίματος). Η Weber Spirit II 310 έχει μεγαλύτερη επιφάνεια (60x44) από τη Napoleon Freestyle 365 (51x45). Σε αντίστοιχο μέγεθος με την 310 είναι η 425.

Λόγω της μεγαλύτερης επιφάνειας που μου έγραψες(κι ευτυχώς γιατί δεν το είχα προσέξει) επέλεξα την Weber τελικά γιατί η Napoleon 425(αυτή έχει 4 εστίες κι όχι η 365 που έγραψα εγώ ) έβγαινε εκτός budget μου.

Επεξ/σία από Fronimitis
  • Like 2
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Fronimitis είπε

Λόγω της μεγαλύτερης επιφάνειας που μου έγραψες(κι ευτυχώς γιατί δεν το είχα προσέξει) επέλεξα την Weber τελικά για η Napoleon 425(αυτή έχει 4 εστίες κι όχι η 365 που έγραψα εγώ ) έβγαινε εκτός budget μου.

Καλορίζικη και με το καλό να παραλάβεις!
Λογικά θα «βγάλει» και η Napoleon προσφορές.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Καλορίζικη και με το καλό να παραλάβεις!
Λογικά θα «βγάλει» και η Napoleon προσφορές.

Σε ευχαριστώ πολύ!Νταξει την δουλειά μου θα την κάνω πολύ καλύτερα από μια παλιά Campingaz που έχω τώρα που θυμίζει περισσότερο τζάκι με τόσες εστίες που δημιουργεί όταν ψήνω ,παρά ψησταριά.

Επεξ/σία από Fronimitis
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 13/11/2022 στις 9:57 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε

Τέλος πάντων, πολλά είπαμε. Ούτε δικές μας εταιρείες να ήταν.

Εσύ το ξεκίνησες !! :)  οπαδοί παντού λοιπόν !!

Φορητή ψησταριά συνήθως πάει με μικρά φιαλιδια. Το ότι η Weber ζητάει 70€ για τον αντάπτορα ή 200€ για τη σούβλα είναι άλλο θέμα. Αλλά δεν εννοώ αυτό για υποστήριξη. Στη Weber και σε αντίστοιχες σοβαρές εταιρείες θα βρεις ότι θες, όποτε το θες. Αν διαβάσεις σε αμερικάνικα φόρουμ βρίσκουν ανταλλακτικά, αλλά και ολοκληρα καπάκια για ψησταριές 30+ ετών. Στην εξιβος άντε βρες τον κυρ Θανάση να σου βρει ανταλλακτικό όταν το χρειαστείς. 

ακριβώς εκεί είναι το θέμα , όταν θα χρειαστείς το ανταλλακτικό  που πολύ αμφιβάλω εαν θα το εχει η Ελληνική αντιπροσωπεία   και που εαν το εχει στις αποθήκες της θα πρέπει να  το χρυσοπληρώσεις διαφορετικά θα πρέπει να το παραγγείλεις απο  το εξωτερικό    και θα είσαι αναμεσα στο δίλημμα  επισκευή ή καινούργια αγορά ;     

στην Έξηβος που  εχω πρώτον  είναι ανοξείδωτη  τα μόνα σημεία που πιθανόν να εχω πρόβλημα είναι οι ανακλαστήρες και ο καυστήρας , για τους πρώτους θα το λύσω σε οποιοδήποτε λευκοσιδηρουργείο  και όχι μόνο   όσο για το δευτερο  εαν δεν βγάλει ανοξείδωτο καυστήρα όπως είχα μάθει μπορεί να αγοράσω ένα για όταν χρειαστεί

αν και αυτού του τύπου αυτές οι ψησταριές δουλεύουν για χρόνια  σε επαγγελματικές κουζίνες χρωρίς πρόβλήματα

Ένα μηχάνημα που δεν έχει καμία πιστοποίηση ασφάλειας, εγώ δεν θα το έβαζα στο μπαλκόνι μου πάντως.

Όσον αφορά τη ζέστη κάτω από την ψησταριά θα σου πω το εξής. Μια φορά την καθάριζα και έβαλα από κάτω μια πλαστική σακούλα εκεί ου τρέχει το λίπος για να μην λερωσω το μπαλκόνι. Μετά στα καπάκια έψησα, αλλά είχα ξεχάσει να βγάλω τη σακούλα.  Δεν είχε πάθει τπτ. Δεν βγαίνει καθόλου ζέστη από κάτω. Τώρα σε άλλες no name δεν ξέρω τι γίνεται.

καλά κάνεις , θα σου συνηστούσα μάλιστα να μην ενδιαφέρεσαι μόνο για το ce αλλά και τις προδιαγραφές της κάθε ψησταριάς και όχι μόνο ,  Αλλωστε  διαβάζουμε  συχνά  για φωτιές που ξεκινάνε  κατα το ψήσιμο παρα ότι έχουν την σήμανση ce και  εννοείτε   τηρούμε τις  όποιες οδηγίες χρήσης

Στα συν είναι ότι ότι είναι ανοξειδωτη φυσικά, αλλά αυτό το λεπτό καπάκι που στραβώνει αν το ανοίξεις από το πλάι, δεν μπορώ να το βλέπω. Βάλε τουλάχιστον κάτι να το κρατάει να μην λυγίζει τόσο πολύ. 

προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα   μια χαρά λειτουργεί και φαίνεται οτι δεν θα χαλάσει ποτέ!   είναι βαριά κατασκευή  περίπου στα  30 κιλά ζυγίζει  μόνο η ψησταριά   ίσως και παραπάνω 
τώρα για το ότι δεν σου αρέσει  δεν μπορώ να κάνω και πολλά 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

ακριβώς εκεί είναι το θέμα , όταν θα χρειαστείς το ανταλλακτικό  που πολύ αμφιβάλω εαν θα το εχει η Ελληνική αντιπροσωπεία   και που εαν το εχει στις αποθήκες της θα πρέπει να  το χρυσοπληρώσεις διαφορετικά θα πρέπει να το παραγγείλεις απο  το εξωτερικό    και θα είσαι αναμεσα στο δίλημμα  επισκευή ή καινούργια αγορά ;

Ελληνικη αντιπροσωπια δεν υπαρχει σε weber, μας καλυπτει η Γερμανια, που σιγουρα θα εχει οτι χρειαστεις. Ξερεις ομως οτι για τα επομενα πολλαααα χρονια θα βρισκεις σιγουρα οτι χρειαστεις. Ενω ο κυρ Θανασης σημερα την εχει την εξιβος, αυριο δεν την εχει και γεια σας. Αντε ψαξε μονος σου. Οποτε προτιμω να εχω την επιλογη αυτη. Επισης μεσα στα 10 χρονια εγγυησης οποιοδηποτε ανταλλακτικο θα το εχω τσαμπα, ακομα και ολοκληρο καδο αν χρειαστει σε περιπτωση που βγει ελλατωματικος.

22 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

στην Έξηβος που  εχω πρώτον  είναι ανοξείδωτη  τα μόνα σημεία που πιθανόν να εχω πρόβλημα είναι οι ανακλαστήρες και ο καυστήρας , για τους πρώτους θα το λύσω σε οποιοδήποτε λευκοσιδηρουργείο  και όχι μόνο   όσο για το δευτερο  εαν δεν βγάλει ανοξείδωτο καυστήρα όπως είχα μάθει μπορεί να αγοράσω ένα για όταν χρειαστεί

Αυτα ειναι DIY δουλειες που μπορει να τις κανει ο οποιοσδηποτε σε οποιαδηποτε ψησταρια, δεν ειναι πλεονεκτημα της εξιβος οτι μπορεις να φτιαξεις ανοξειδωτους ανακλαστηρες σε ενα λευκοσιδηρουργειο ή να βαλεις εναν καυστηρα που θα βρεις στο εμποριο και να τον προσαρμοσεις με δικη σου ευθυνη.

Anyway, ξαναλεω, το μεγαλυτερο θεμα για μενα ειναι η ασφαλεια. Η εξιβος απ οσο γνωριζω δεν εχει περασει καποιο τεστ ασφαλειας (τουλαχιστον οχι επισημο) και δεν φερει καποιο πιστοποιητικο. Θα πρεπει λοιπον να ειμαστε πολυ προσεκτικοι οταν προτεινουμε σε καποιον να παρει μια τετοια ψησταρια και να του αναφερουμε ολες τις παραμετρους. Σαφως ειναι μια καλη ψησταρια, αλλα θα πρεπει ο κοσμος που ενδιαφερεται να γνωριζει αυτο το πολυ σοβαρο κομματι. Για μενα δεν θα επρεπε καν να κυκλοφορει στην αγορα μεχρι να περασει ελεγχους και να παρει τα απαραιτητα πιστοποιητικα ασφαλειας. Και προφανως το γνωριζει αυτο ο ιδιοκτητης της εταιρειας, γιατι στο facebook σε ομαδα που εχει γινει δωρο μια τετοια ψησταρια στον admin για να τη διαφημισει στο καναλι του στο youtube, μολις αναφερθει το θεμα των πιστοποιητικων, διαγραφονται τα σχολια ή και ολοκληρη η δημοσιευση. Θα επρεπε να βγει ο ιδιοκτητης και να πει οριστε κυριοι, παρτε τα πιστοποιητικα ασφαλειας, παρτε τα CE, παρτε τα ολα. Οχι να διαγραφουν τα ποστ.

Αυτα!

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, prapasgiorgos είπε

Καλημέρα σε όλους! Καλύτερη ποιότητα weber e310 ή napoleon freestyle 425 χωρίς πλαϊνές εστίες;

Ποιοτητα ιδια πανω κατω. Η freestyle θεωρω οτι υπερεχει στα εξτραδακια που προσφερει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...