Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, prapasgiorgos είπε

Καλημέρα σε όλους! Καλύτερη ποιότητα weber e310 ή napoleon freestyle 425 χωρίς πλαϊνές εστίες;

Δες ένα προηγούμενο ποστ

 

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ελληνικη αντιπροσωπια δεν υπαρχει σε weber, μας καλυπτει η Γερμανια, που σιγουρα θα εχει οτι χρειαστεις. Ξερεις ομως οτι για τα επομενα πολλαααα χρονια θα βρισκεις σιγουρα οτι χρειαστεις. Ενω ο κυρ Θανασης σημερα την εχει την εξιβος, αυριο δεν την εχει και γεια σας. Αντε ψαξε μονος σου. Οποτε προτιμω να εχω την επιλογη αυτη. Επισης μεσα στα 10 χρονια εγγυησης οποιοδηποτε ανταλλακτικο θα το εχω τσαμπα, ακομα και ολοκληρο καδο αν χρειαστει σε περιπτωση που βγει ελλατωματικος.

 

Αυτα ειναι DIY δουλειες που μπορει να τις κανει ο οποιοσδηποτε σε οποιαδηποτε ψησταρια, δεν ειναι πλεονεκτημα της εξιβος οτι μπορεις να φτιαξεις ανοξειδωτους ανακλαστηρες σε ενα λευκοσιδηρουργειο ή να βαλεις εναν καυστηρα που θα βρεις στο εμποριο και να τον προσαρμοσεις με δικη σου ευθυνη.

Anyway, ξαναλεω, το μεγαλυτερο θεμα για μενα ειναι η ασφαλεια. Η εξιβος απ οσο γνωριζω δεν εχει περασει καποιο τεστ ασφαλειας (τουλαχιστον οχι επισημο) και δεν φερει καποιο πιστοποιητικο. Θα πρεπει λοιπον να ειμαστε πολυ προσεκτικοι οταν προτεινουμε σε καποιον να παρει μια τετοια ψησταρια και να του αναφερουμε ολες τις παραμετρους. Σαφως ειναι μια καλη ψησταρια, αλλα θα πρεπει ο κοσμος που ενδιαφερεται να γνωριζει αυτο το πολυ σοβαρο κομματι. Για μενα δεν θα επρεπε καν να κυκλοφορει στην αγορα μεχρι να περασει ελεγχους και να παρει τα απαραιτητα πιστοποιητικα ασφαλειας. Και προφανως το γνωριζει αυτο ο ιδιοκτητης της εταιρειας, γιατι στο facebook σε ομαδα που εχει γινει δωρο μια τετοια ψησταρια στον admin για να τη διαφημισει στο καναλι του στο youtube, μολις αναφερθει το θεμα των πιστοποιητικων, διαγραφονται τα σχολια ή και ολοκληρη η δημοσιευση. Θα επρεπε να βγει ο ιδιοκτητης και να πει οριστε κυριοι, παρτε τα πιστοποιητικα ασφαλειας, παρτε τα CE, παρτε τα ολα. Οχι να διαγραφουν τα ποστ.

Αυτα!

 μα και για αυτές  με ονοματεπώνυμο   πάλι σε εξωτερικούς  κατασκευαστές  καταφευγουν   και τα κάνουν ανοξείδωτα είτε γιατί δεν υπάρχουν στο εμπόριο είτε το ποιο σύνηθες  γιατί είναι  ακριβά μάνα μου  ,πολύ ακριβά  :)
όταν μιλούσα για καυστήρα δεν εννούσα κάποιον απο  αυτούς που μπορεί να βρεί κανείς στο εμπόριο αλλά απο τον ίδιο που κατασκέυασε την ψησταριά 
Δεν ξέρω τι  κάνει ο διαχειρηστής στην  ομάδα  του facebook   εκεί όμως υπάρχουν ομάδες που έχουν στρατευτεί  οπότε δεν  μου λέει τίποτε όποια αποψη  κανενός διαχειρηστή
 Πάντως η αλήθεια είναι οτι ένα ce θα  έπρεπε  και θα μπορούσε να το είχε η  Έξηβος είναι κρίμα  γιατί είναι πάρα πολύ καλή ψησταριά
Αλήθεια μια που το έφερε η κουβέντα  η Γουέμπερ  έχει αριθμό CE  ή είναι  υποσχετικού τύπου CE ;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Αλήθεια μια που το έφερε η κουβέντα  η Γουέμπερ  έχει αριθμό CE  ή είναι  υποσχετικού τύπου CE ;

Χωρις CE και τα σχετικα πιστοποιητικα δεν περναει τπτ απο το τελωνειο κανονικα.image.jpeg.ae7ec92a0b97cca04ec60d064bcbed78.jpeg

  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Για όποιον ενδιαφέρεται

DD42958E-DE02-4761-8F7D-8A7B6427F84A.jpeg.4c9d53cd13cd8fcd2963ef247f027b50.jpeg

Με μία πρώτη μάτια στο site, δεν φαίνεται να υπάρχει η έκπτωση, τουλάχιστον όχι ακόμη.

Τι μας κανεις!!!😅

  • Like 1
Δημοσ.

εχω ξεκινησει ηδη κ googlaro και δε βρισκω εκτπωση

ομως ειδα αυτο το οποιο δεν ηξερα οτι υπηρχε https://www.skroutz.gr/s/28829298/Lodge-A-RUSTY1-Wok-για-Ψησταριά-Γόμα-Επαναφοράς-Μαντεμένιων-Επιφανειών.html

 

επίσης και αυτο μοιάζει μαγικό για μικρά μπαλονάκια κ παρεουλα 

https://lodgecastiron.gr/el/product/outdoor/sportsmans-grill-combo/

  • Like 4
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Χωρις CE και τα σχετικα πιστοποιητικα δεν περναει τπτ απο το τελωνειο κανονικα.image.jpeg.ae7ec92a0b97cca04ec60d064bcbed78.jpeg

ωραίος !
βεβαια το τι περνάει  και το τι πουλιέται  με σήμανση  στην αγορά σηκώνει μεγάλη κουβέντα  τρανταχτό παραδειγμα  οι μεβρανες ψησίματος  , όπως χρειάζεται μεγάλη προσοχή  σε ότι αφορά το αλουμίνιο  και τη σχέση του στη κουζίνα   και αυτό γιατί  συγχονες μελέτες το συνδεουν με το αλτσαχάιμερ

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, sndev είπε

εχω ξεκινησει ηδη κ googlaro και δε βρισκω εκτπωση

ομως ειδα αυτο το οποιο δεν ηξερα οτι υπηρχε https://www.skroutz.gr/s/28829298/Lodge-A-RUSTY1-Wok-για-Ψησταριά-Γόμα-Επαναφοράς-Μαντεμένιων-Επιφανειών.html

 

επίσης και αυτο μοιάζει μαγικό για μικρά μπαλονάκια κ παρεουλα 

https://lodgecastiron.gr/el/product/outdoor/sportsmans-grill-combo/

πολυ καλη η γομα!!!! 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

ωραίος !
βεβαια το τι περνάει  και το τι πουλιέται  με σήμανση  στην αγορά σηκώνει μεγάλη κουβέντα  τρανταχτό παραδειγμα  οι μεβρανες ψησίματος  , όπως χρειάζεται μεγάλη προσοχή  σε ότι αφορά το αλουμίνιο  και τη σχέση του στη κουζίνα   και αυτό γιατί  συγχονες μελέτες το συνδεουν με το αλτσαχάιμερ

Συμφωνω απολυτα. Οπως και τα ανοξειδωτα, δεν ειναι ολα καταλληλα για φαγητο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Συμφωνω απολυτα. Οπως και τα ανοξειδωτα, δεν ειναι ολα καταλληλα για φαγητο.

προφανώς και κάνεις λάθος !! ποιά  ανοξείδωτα δεν είναι κατάλληλα ;

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

προφανώς και κάνεις λάθος !! ποιά  ανοξείδωτα δεν είναι κατάλληλα ;

Aπ οσο εχω διαβασει το 304 και αλλο ενα (400κατι νομιζω) κανουν για φαγητο. Οποτε μιας και ειναι της μοδας να αγοραζει καποιος ανοξειδωτη σχαρα  να προσεχει απο τι stainless steel ειναι αλλα και τι υλικο εχει χρησιμοποιηθει κατα την κόλληση. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Aπ οσο εχω διαβασει το 304 και αλλο ενα (400κατι νομιζω) κανουν για φαγητο. Οποτε μιας και ειναι της μοδας να αγοραζει καποιος ανοξειδωτη σχαρα  να προσεχει απο τι stainless steel ειναι αλλα και τι υλικο εχει χρησιμοποιηθει κατα την κόλληση. 

   με τα νομίζω όμως δεν κάνουμε δουλεία :) η κατηγορία είναι η 300 με την 304 και 316  (υπάρχει  και άλλες όπως 317 για ποιο ειδικές  χρήσεις )  και είναι αυτές που χρησιμοποιούνται    περισσότερο  , και που  αντέχουν στη διάβρωση με την 316 να αντέχει  λίγο περισσότερο , ενα  κύριο χαρακτηριστικό είναι  οτι   Δεν μαγνητίζονται , οπότε και μπορούμε να το ελέγξουμε εύκολα

Η κατηγορία 400 που  γράφεις είναι χαμηλότερης ποιότητας η οποία μαγνητίζεται και αντέχει λίγοτερο στην διάβρωση 
 

 το ανοξείδωτο δεν είναι της μόδας  αλλά  ανάγκη για κάτι που να αντέχει στο χρόνο  στις θερμοκρασίες , χημικά  χωρίς  να οξειδώνεται και είναι ιδανικό για τρόφιμα  ,   όσο για τα άλλα περι κόλλησης  δεν το καταλαβαίνω


 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

με τα νομίζω όμως δεν κάνουμε δουλεία :)

καλα δεν κατασκευαζω και ψησταριες για να θελω να κανω δουλεια ;) 

 

14 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

το ανοξείδωτο δεν είναι της μόδας  αλλά  ανάγκη για κάτι που να αντέχει στο χρόνο  στις θερμοκρασίες , χημικά  χωρίς  να οξειδώνεται και είναι ιδανικό για τρόφιμα  ,   όσο για τα άλλα περι κόλλησης  δεν το καταλαβαίνω

πας να φτιαξεις καπου σχαρα με 304 και σου κανει κολληση με υλικο χαμηλοτερης ποιοτητας μη καταλληλο για τροφιμα.

  • Like 2
Δημοσ.

Τολμησα πιτσα στην ψησταρια κατευθειαν πανω στη σχαρα με τη μεθοδο πρωτα ζυμαρι κ μετα υλικα! 😁 Πολυ τραγανη, την πρωτη την αρπαξα  ηθελε πιο χαμηλη φωτια, αλλα μετα δεν ψηνονται τα υλικα, ενω η μαργαριτα τελεια! Συνταγη απο mypizza project..σε 5λεπτα ετοιμη!

20221030-204323.jpg

20221030-205817.jpg

20221030-211220.jpg

  • Like 7
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

καλα δεν κατασκευαζω και ψησταριες για να θελω να κανω δουλεια ;) 

 

πας να φτιαξεις καπου σχαρα με 304 και σου κανει κολληση με υλικο χαμηλοτερης ποιοτητας μη καταλληλο για τροφιμα.

η άγνοια δεν είναι κακή ,  η επιμονή σε κάτι που δεν ξέρουμε όμως ;

φαντάσου  κάποιον  να κρίνει  στο αντικείμενο της δουλείας  χωρίς να  γνωρίζει , τη περίπτωση του να γνωρίζει και να τα διαστρεβλώνει ούτε να την σκεφτώ δεν θέλω
 
υπάρχει υλικό συγκόλλησης ανοξείδωτου χαμηλότερης ποιότητας ;
εκτός εαν εννοείς  την  κόλληση με κασσίτερο που όμως θα το καταλάβεις  θες δε θες  στο πρώτο ψήσιμο :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...