Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να μου προτείνετε φουρφουρια για το tower m περνει 120Mm και δεν εχω ηδέα ποια ειναι καλα και αθόρυβα. δεν θελω να παρω κατι και να κανει πολυ θορυβο αλλα θελω να έχει καλη απόδοση.

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δες τα Noctua, NoiseBlocker Pro/Multiframe, Be Quiet 12αρια

Ανάλογα με το θόρυβο που θεωρείς αποδεκτό κυκλοφορούν και αντίστοιχα μοντέλα.

Μπορείς να πάρεις και ένα ρυθμιστή στροφών για να ρυθμίζεις μόνος σου τις στροφές – θόρυβο.

Θα τα βρεις και στην Ελλάδα, αλλά για να πάρεις μια ιδέα δες εδώ ο γερμανός τι έχει http://www.pc-cooling.de/Fans/120+mm/

Δημοσ.

κοίτα εγω προτιμώ οσο το δυνατών λιγότερο ήχο.

αλλα να κανουν και καλη δουλειά στην ψύξη.

βασικά εχεις να μου προτείνεις κατι μαζι με το ρυθμιστή στροφών?

Δημοσ.

Για τι χρήση το θές?

Σε ποια θέση του κουτιού?

Έχεις ελέγξει θερμοκρασίες ως τώρα?

Μη τυχών και έχεις πιο θορυβώδες τροφοδοτικό και ψήκτρα cpu από τα παραπάνω ανεμιστιράκια?

Θέλει λίγη μελέτη.

Δεν είναι One size fits all :-)

Ρυθμιστικά υπάρχουν πολλά http://www.pc-cooling.de/Fans/Fancontrol/ (ενδεικτικά πάλι ο γερμανός υπάρχουν και στην Ελλάδα).

Δημοσ.

προτιμώ οσο το δυνατών λιγότερο ήχο αλλα να κανουν και καλη δουλειά στην ψύξη.

Αυτά δε πάνε μαζί, είναι αντιστρόφως ανάλογα. Το θόρυβο δεν τον παράγει μόνο η έλικα ή οι κραδασμοί αλλά και ο κινούμενος αέρας λόγω των εμποδίων που συναντά, συνεπώς και στη καλύτερα μελετημένη αεροδυναμικά έλικα και στο πιο ζυγισμένο ανεμιστηράκι, μεγαλύτερη ποσότητα μεταφερούμενης μάζας αέρα θα σημαίνει και περισσότερο θόρυβο. Ειδικά όταν τοποθετούμε ανεμιστηράκια κολλητά στο case και το μέταλλο είναι τρυπητό (το βέλτιστο είναι να είναι τελείως ελεύθερος ο χώρος ή να υπάρχει γρίλια από αυτές που είναι φτιαγμένες με κυλινδρικό σύρμα) Ο,ΤΙ ανεμιστηράκι και να βάλεις θα έχεις θόρυβο λόγο μεγάλης αεροδυναμικής αντίστασης και φυσικά μειωμένη απόδοση. Σε παλιότερα κουτιά που δε με ενδιέφερε να πειράξω, είχα κόψει το τρυπητό τμήμα του κουτιού (για ομορφιά μπορείς να το λειάνεις κιόλας με ένα dremel εκεί που κόπηκε να μη «κόβει» στο άγγιγμα) και τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα αισθητά (αισθητά... από την ανάποδη).

Εκτιμάς τις ανάγκες σου σε αέρα (κοιτάς απόδοση σε CFM), μελετάς τις βέλτιστες θέσεις τοποθέτησης και κάνεις ένα συμβιβασμό.

Δημοσ.

εχω μοντάρει το παλιό μου κουτί.

τα θέλω για 1 μπροστά και 2 πίσω (κατά προτίμηση μπλε).

εχω την Α70 για τον cpu και το τροφοδοτικό δεν ακούγετε σχεδόν καθόλου.

απο θερμοκρασία είναι πολύ καλά ακόμα και όταν παω απο τα 2,33 στα 3,02ghz δεν βλέπω να εχω προβλήματα οσος φορές εχω μετρήσει την θερμοκρασία.

οπότε δεν θέλω και την τρελή απόδοση εφόσον δεν εχω πρόβλημα μέχρι τωρα, περισσότερο με ενδιαφέρει ο ήχος.

δλδ να μη χειροτερεύσει δραματικά η κατάσταση αν γίνετε να ακούγετε όσο ακούγετε τώρα η και ελαφρώς παραπάνω θα ηταν το καλύτερο...

Δημοσ.

Σε παλιότερα κουτιά που δε με ενδιέφερε να πειράξω, είχα κόψει το τρυπητό τμήμα του κουτιού (για ομορφιά μπορείς να το λειάνεις κιόλας με ένα dremel εκεί που κόπηκε να μη «κόβει» στο άγγιγμα) και τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα αισθητά (αισθητά... από την ανάποδη).

Μια απορια:

Με λιγα λογια φιλε μου, αυξηθηκε ο θορυβος ή κατι αλλο; ; ;

Οπως το γραψες δεν καταλαβα...

Δημοσ.

Μια απορια:

Με λιγα λογια φιλε μου, αυξηθηκε ο θορυβος ή κατι αλλο; ; ;

Οπως το γραψες δεν καταλαβα...

Μειώθηκε φυσικά και βελτιώνεται και η απόδοση. Ειδικά αν έχεις τοποθετήσει δυνατό ανεμιστηράκι η διαφορά είναι σημαντική και στα δύο. Σε ψόφια ανεμιστηράκια λίγο θα μετρήσει.

Δημοσ.

Μειώθηκε φυσικά και βελτιώνεται και η απόδοση. Ειδικά αν έχεις τοποθετήσει δυνατό ανεμιστηράκι η διαφορά είναι σημαντική και στα δύο. Σε ψόφια ανεμιστηράκια λίγο θα μετρήσει.

Σοβαρα;;;Τωρα το μαθα...Κανω κατι μοντες και εγω με ανεμηστηρια...rolleyes.gif

Ωπ...Και αλλη απορια...

Εφοσον εκοψες τα τρυπακια της λαμαρινας και τα λειανες, ο ανεμηστηρας μετα εγινε προσβασιμος απο την εξωτερικη πλευρα ετσι δεν ειναι...

Δηλαδη τον αφησες χωρις καλυμμα ή εβαλες καμια αλλη πατεντα ; ; ;

Δημοσ.

Αμα εχεις κανενα τροφοδοτικο για πεταμα,ανοιξε το,βγαλε του το fan guard που εχει και βαλε το στον ανεμιστηρα.

Λογικα κατι τετοιο εχει κανει και ο Χαρος.

Δημοσ.

Εγώ εκεί που το έβγαλα δεν έβαλα τίποτα μετά. Φυσικά μπορείς να βάλεις ένα σωστό fan guard (αυτά με το κυλινδρικό σύρμα όχι με τα σχέδια), αν νομίζεις πως σου χρειάζεται, αλλά είναι περιττό (λες και θα πας να χώσεις τα χέρια σου μέσα ξερωγω).

Δημοσ.

Αμα εχεις κανενα τροφοδοτικο για πεταμα,ανοιξε το,βγαλε του το fan guard που εχει και βαλε το στον ανεμιστηρα.

Λογικα κατι τετοιο εχει κανει και ο Χαρος.

Εγώ εκεί που το έβγαλα δεν έβαλα τίποτα μετά. Φυσικά μπορείς να βάλεις ένα σωστό fan guard (αυτά με το κυλινδρικό σύρμα όχι με τα σχέδια), αν νομίζεις πως σου χρειάζεται, αλλά είναι περιττό (λες και θα πας να χώσεις τα χέρια σου μέσα ξερωγω).

Δεν το ειπα επειδη τρωγομαι να χωσω τα χερια μου εκει...tongue.gif

Αν και απο καλωδια γινεται χαμος, μην παει κανενα σε καμια ελικα και...

Ο θορυβος δηλαδη μειωθηκε [περιεργο αλλα για να το λες] και οι επιδοσεις αυξηθηκαν...

Αλλα απο θεμα σκονης υπηρχαν διαφορες;;;Και αν ναι, αρνητικες ή θετικες ; ; ;

Και για ''ομορφια'' δεν ξερω πως θα χτυπαει μετα [αν και αυτο ειναι κατι υποκειμενικο]biggrin.gif

Δημοσ.

Εαν κοψεις το κουτι θα κερδισεις απο θεμα θορυβου παρα πολυ γιατι δεν θα περιοριζεται ο αερας.

Απο αποψω επιδοσεων μπορει να δεις και μια ελαχιστη διαφορα.

Απο σκονη πανω κατω τα ιδια θα ειναι εαν δεν εχεις καποιο φιλτρο και στις 2 περιπτωσεις.

Το θεμα ειναι μην δεις καμια πεταλουδιτσα απο αυτες που μπαινουν στα δωματια το καλοκαιρι το βραδυ οταν εχεις ανοιχτες τις μπαλκονοπορτες καρφωμενη πανω σε καμια ψυχτρα.... :devil:

Δημοσ.

Εαν κοψεις το κουτι θα κερδισεις απο θεμα θορυβου παρα πολυ γιατι δεν θα περιοριζεται ο αερας.

Απο αποψω επιδοσεων μπορει να δεις και μια ελαχιστη διαφορα.

Απο σκονη πανω κατω τα ιδια θα ειναι εαν δεν εχεις καποιο φιλτρο και στις 2 περιπτωσεις.

Το θεμα ειναι μην δεις καμια πεταλουδιτσα απο αυτες που μπαινουν στα δωματια το καλοκαιρι το βραδυ οταν εχεις ανοιχτες τις μπαλκονοπορτες καρφωμενη πανω σε καμια ψυχτρα.... :devil:

Μακαβριε τυπε...

Φιλτρα δεν ειχα ποτε μου...

Σκεφτομαι πως αν βαλω, θα αυξησουν τον θορυβο και θα μειωσουν τις επιδοσεις, που θα εχω γλυτωσει απο το κοψιμο της λαμαρινας...[πισωγυρισμα δηλαδη]

Ισχυει κατι τετοιο για τα φιλτρα;;;

• Like 1
Δημοσ.

Μακαβριε τυπε...

Φιλτρα δεν ειχα ποτε μου...

Σκεφτομαι πως αν βαλω, θα αυξησουν τον θορυβο και θα μειωσουν τις επιδοσεις, που θα εχω γλυτωσει απο το κοψιμο της λαμαρινας...[πισωγυρισμα δηλαδη]

Ισχυει κατι τετοιο για τα φιλτρα;;;

Κοιτα μολις ξηλωσα το ενα φιλτρο απο το πλαινο μερος γιατι ηταν τιγκα στην σκονη για μπουκωνε συνεχεια.

Ξερω οτι θα εχω τωρα θεμα με την σκονη αλλα δεν $#@!%#$ καθαρισμα και αγιος ο θεος.

Αυξηθηκε η αποδοση του ανεμιστηρα,εχω την εντυπωση οτι εχω ελαχιστα καλυτερες θερμοκρασιες ( και καλα ) αλλα ο θορυβος εμεινε ο ιδιος.

Ετσι και αλλιως στις 1000 στροφες ειναι ο ανεμιστηρας αυτος οποτε....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...