Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για ΕΛΤΑ.

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου εχει ερθει ειδοποιητηριο σημερα για κατι μικροδεματα, αλλα φευγω αυριο για θεσσαλονικη και θα επιστρεψω σε 15+ ημερες. Στο ειδοποιητηριο λεει οτι μενουν στα ΕΛΤΑ για 15 ημερες. Μετα που πηγαινουν; Απο Αμερικη ερχεται.

Γινεται με καποιο τροπο να τα παραλαβει ενας φιλος μου; Τι θα χρειαστει;

Δημοσ.

Μου εχει ερθει ειδοποιητηριο σημερα για κατι μικροδεματα, αλλα φευγω αυριο για θεσσαλονικη και θα επιστρεψω σε 15+ ημερες. Στο ειδοποιητηριο λεει οτι μενουν στα ΕΛΤΑ για 15 ημερες. Μετα που πηγαινουν; Απο Αμερικη ερχεται.

Πιθανότατα μονο το ειδοποιητήριο, αν δεν πέσει σε στραβόξυλο, διαφορετικά τα στοιχεια σου σε κάποιο επίσημο εγγραφο (φαντάζομαι και φωτοτυπια κανει). Εγω γι'αυτό το λόγο έχω παντα μια επικυρωμένη ταυτότητα και ας έχει περάσει η προθεσμία.

Δημοσ.

Γιατί στραβόξυλο, επειδή θα κανει σωστά την δουλειά του ; Που θα ξέρει ο υπάλληλος ποιος είναι αυτός που θα πάει να παραλάβει ;

Δημοσ.

Παντως και εμενα 3 φορες που ειχα παει δε μου ζητησαν ταυτοτητα.. Δλδ ο καθενας θα μπορουσε να τα ειχε παρει!

Τι γινεται εαν περασουν οι 15 ημερες τελικα; Αποκλειεται να το επιστρεφουν στην Αμερικη!

Δημοσ.

αν είναι συστημένο/ασφαλισμένο, θέλει εξουσιοδότηση.

Αν είναι απλά ογκώδες, το παίρνει όποιος νάναι, με την ειδοποίηση μόνο. Ούτε ταυτότητα.

Δημοσ.

Στέλνεις το φίλο σου να παραλάβει. Αν δεν του το δώσουν, πας σε ενα αστυνομικό τμήμα ή κεπ, φτιάχνεις μια εξουσιοδότηση και την ταχυδρομείς στον φίλο σου. Αυτά λεει η κοινή λογική.

Δημοσ.

Επίσης μπορείς να τους πάρεις τηλέφωνο να τους πεις ότι λείπεις (πες κ καλά ότι το ειδοποιητήριο το είδε γείτονας) και να στο κρατήσουν στο κατάστημα μέχρι να γυρίσεις. Την περίοδο του Αυγούστου είδα πολλούς να το κάνουν.

Υ.Γ.

Σας έχει τύχει και εσάς ποτέ να έρθει ο ταχυδρόμος, να αφήσει ειδοποιητήριο χωρίς να σου χτυπήσει το κουδούνι για συστημένο/δέμα????Και να πρέπει να περιμένεις να πας στο ταχυδρομείο την επόμενη μέρα να περιμένεις στην ουρά για να πάρεις το δέμα που στο έφερε (ίσως και να μην το έφερε) μέχρι την πόρτα σου ο άλλος αλλά δεν μπήκε στον κόπο να χτυπήσει κουδούνι???

Υ.Γ.2

Σε αντίστοιχη περίπτωση με την πρώτη να μην μπει καν στον κόπο να γράψει στο ειδοποιητήριο τον κωδικό του δέματος ή να σημειώσει τουλάχιστον αν είναι δέμα/συστημένο κλπ???

Δημοσ.

Στο ταχυδρομείο της περιοχής μου θέλουν την ειδοποίηση υπογεγραμμένη και όποιος πάει να πάρει το δέμα να έχει και την ταυτότητα μου μαζί. Σε εμάς παίζει μόνο ειδοποιητήριο και να πάρεις το δέμα από εκεί και δυστυχώς πλέον εξυπηρετούν μόνο 2 άτομα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...