Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λογικα αφου το 5 ειναι το partition με το macos τοτε θα πρεπει η εντολη να ειναι f5 και οχι f5/f4,ετσι πιστευω.Δηλαδη f και διπλα ο αριθμος του partition που εχεις το macos.

edit:Θα πρεπει δηλαδη να δεις σε ποιο partition εχει γινει η εγκατασταση και να επιλεξεις το σωστο νουμερο (5 ή 4 ή οποιο αλλο ειναι αυτο)

• Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Από utilities->System profiler->Serial-ATA μου βγάζει οτι το διαμέρισμα είναι το disk0s5 (se journaled HFS+).Το ίδο βγάζει και με την 1η ενττολή που μου έδωσες.

Άρα το 5ο είναι.

Αλλά όταν γράφω f5 ξανά το ίδιο :(

Δημοσ.

με το κενό έγινε. Μετά το ρεμπουτ έβγαλε:

boot0: done

Intel boot agent (.....)

Initializing and establishing link...

Να κάνω ρεμπουτ ή κατι κάνει;

Δημοσ.

Λογικα κανοντας reboot ελπιζω να διορθωθει το θεμα με αυτο το σφαλμα.Σε οτι αφορα το ρεσταρτ που σου κανει οταν επιλεγεις το partition με το macos σου ειπα και σε προηγουμενο ποστ οτι θα πρεπει να χρησιμοποιησεις και εδω τα ιδια boot flags που χρησιμοποιησες κατα την εγκατασταση.Απο τη στιγμη που θα μπεις τελικα στο λειτουργικο μπορεις να κανεις εντιτ ενα αρχειο και να τα φορτωνει αυτα τα flags αυτοματα χωρις να πρεπει να τα γραφεις εσυ καθε φιρα.

Δημοσ.

O δισκος που ειναι γραμμενα ειναι εξωτερικος?

Επισης μπες στις ρυθμισεις στο bios.Στο boot priority ρυθμισε το ετσι ωστε να κανει boot πρωτα απο τον δισκο και οχι ας πουμε απο το Network.Ακομη εαν εχει πουθενα επιλογη boot to lan enabled εσυ βαλτο disabled.

Δημοσ.

Ο δίσκος είναι εσωτερίκος. Είχα σαν πρώτη επιλογη για μπουτ το DVD. Το άλλαξα σε hard drive.

Ακόμη έχω να επιλέγω συσκευη με το f10. Ακόμη και απο εκεί αν επιλέξω τον δίσκο τα ίδια βγάζει αν και άλλαξε λίγο. Τώρα βγάζει:

boot0: done

reboot and select proper boot device

or Insert boot media in selected boot device and press a key.

Νομίζω οτι εγώ έκανα την ... όταν έβαζα τον αριθμό του partition στις επιλογές που μου έδωσες,μπορεί έβαλα κάποιο άλλο ή αυτο να έδειχνε λαθος τους δίσκους. (

Δημοσ.

Δεν εχω ιδεα πραγματικα....Μια λυση ειναι να κανεις ολο το δισκο φορματ (το ξερω δεν ειναι λυση αλλα...) και μετα συμφωνα με τον οδηγο που σου εδωσα πιο πριν να προσπαθησεις να γραψεις snowleopard και windows ετσι ωστε να εχεις dual boot.

edit:Αν εχεις εναν δισκο (που ετσι νομιζω) τοτε δεν ειναι δυσκολο.Δοκιμασε τα partition ενα ενα μεχρι να πετυχεις το σωστο:P

Δημοσ.

Τέλος πάντων. Δεν νομίζω να τα παρατήσω, και ο δίσκος να χαλάσει (που λέει ο λόγος). Είναι ωραία η διαδικασία και έμαθα πολλά είτε ψάχνοντας είτε ρωτώντας(-εξάλου για αυτό το έκανα απο την αρχή).

Δεν θα κάνω άμεσα φορματ, να ψαχτώ λίγο ακόμα έστω κι αν δεν πετύχω τίποτα, μετά βλέπουμε. Σε περίπτωση που βρώ κάτι θα γράψω για να υπάρχει αρχείο.

Σε ευχαριστώ πολύ Coddoc

Πάω για διάβασμα γιατι χθες και σήμερα διαβάζω με διαλέιματα ώρων :mrgreen:

Δημοσ.

Κατέβασα και προσπάθησα να εγκαταστήσω το 10.6.6i hazard. Η εγκατάσταση δεν γίνονταν (έκανε ό,τι έκανε και τελι΄κα εμφάνιζε root device not found ή κατι τέτοιο).

Διαβασε αυτο και δες μηπως ξαναβαλεις το hazard που ειναι το πιο καινουριο....

photo0081w.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Δημοσ.

Νομιζω οτι το still waiting for root device του το βγαζε πριν απο την εγκατασταση.Επομενως αν ειχε ενα ide dvd ή εναν ide σκληρο θα μπορουσε να προχωρησει στα επομενα βηματα της εγκαταστασης.

Δημοσ.

Μου το έβγαζε (μετά από λίγη ώρα) όταν πατούσα -v στην οθόνη του χαμελαιοντα. Στην αρχή δεν είχα πατήσει -v και άνοιξε τo logo ths apple κανονικά. Μετά από λίγο όμως έβγαζε ένα σημάδι πάνω στο λογκο,δεν θυμάμαι ακριβώς τι ήταν. Το άφησα για πολλή ώρα και δεν έκανε τίποτα. Έτσι πάτησα -v μετά απο rebοot (για να δώ που κολάει) και μου έβγαζε το παραπάνω μύνημα.

Μήπως υπάρχουν και άλλες εντολές (με -v ....) σαν αυτες που μου έδωσες παλιότερα; Γιατί αν δεν κάνω λάθος μπορώ αν επιλέξω δισκο (μέσω του DVD με το iATKOS και του χαμελαιοντα) και να πατήσω τις εντολές αυτές. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά όταν γράφω μια εντολή και μετά αλλάζω δίσκο με τα βελάκια οι εντολές σβήνονται. (δοκίμασα ήδη τις -v arch=i386 & -v busratio=16 και κάνει restart)

Δημοσ.

Θα επιλεξεις πρωτα το δισκο και μετα θα γραψεις τις εντολες.Τωρα γιατι κανει ρεσταρτ δεν ξερω.Ισως να επιλεγεις πρωτα τις εντολες και μετα να αλλαζεις και να επιλεγεις τον δισκο οποτε δεν τις φορτωνει.Αν και παλι κανει ρεσταρτ για γραψε -v -f και αν σου βγαλει καποιο ερρορ πες μου.

Δημοσ.

Βρε παιδια γιατι εχω 32 κι οχι x64 snow? Εχει καταλαβει κανεις πως το κανεις να λειτουργει σε x64? Κατι επιλογες που ειχε ο chameleon τις εχω δοκιμασει αλλα παντα μου λεει οτι δεν εχω 64μπιτο κερνελ και λειτουργικο...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...